Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniorku też mam takie gmeranio-szczypania. Początkowo myślałam że to szyjka, skurcze czy inne zle rzeczy i na wszelki wypadek nospe brałam. Lekarz mówił że z szyjka jest ok, ale też nie nazwał moich dolegliwości. Wczoraj też zaczęło kłuć, a że jestem sama, bo mąż w delegacji, to starym sposobem lyknelam nospe bo się balam😐
Cabrera, jeżeli jest zestaw to ewentualnie wanienke możesz odsprzedać a sobie kupić nową. A co do limango, to nie wiem jak stanik, ale to co mnie interesowało było droższe niż w ofertach na Ceneo.
Mnie sytuacja z wrześniowej zbulwersowala, bo spotykam się z czymś takim 1 raz. Tupet się ma😆 myślałam że tylko ja mam taki pogląd na tą sytuację, i nieśmiało napisałam tamta wiadomość, trochę zastanawiając się czy to nie brak empatii.
Ale tak jak piszecie, prosić cudzych ludzi o środki higieniczne. Gdzie na fb są grupy, że ludzie oddają za darmo (w mieście zamieszkania), na olx tak samo lub za przysłowiową czekoladę. Zresztą sama chciałam na Gemini wszystko hurtem zamawiać, a znalazłam przez przypadek tańsze oferty śr. higienicznych na allegro i w miejscowej aptece. Fakt obecny mój tryb życia pozwala mi na poszukiwania lepszych ofert, ale po nocach bym nie spała i szukala gdyby brakowało mi kasy a wiedziałabym że mogę zaoszczędzić.
No właśnie gdzie rodzice, znajomi,nic po dwójce starszych dzieci nie zostało? Dlaczego nie prosi o rzeczy dla starszych pociech, jeżeli maz zostawił ja z niczym...sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Ja znam to z pracy. Dotyczy osób które składają często wnioski o adwokata z urzędu. Kiedyś taka mi się na fb wyswietlila z napisem na profilowym szlachta nie pracuje. Urodziła 4 dzieci ma 2 tys zł, do tego dopłatę do mieszkania, rodzinne, jakieś inne socjalne, ona nie pracuje, on lubi sobie przycpac. Ciągle coś dostają od ludzi i co gorsza oczekują że dostaną. Gościu potrzebował obrońcy bo miał zarzut rozboju a jak wyrok nie był uniewinniajacy ale za to minimakna kara jak się dało to miał pretensje mimo że wszystkie dowody wskazywały że jest winny. Jsk by zapłacił 5 tys zł za obronę w takiej sprawie to by dziękował że distal tylko tyle kary.
-
Konieczynka wrote:Myślałaś żeby włosy oddać na fundację rak&roll albo inna tego typu. Włosy idą wtedy na peruki dla dzieci z nowotworem. Szkoda żeby poszły do kosza, muszą mieć min 28cm. Ja kiedyś scielam ale żeby oddać to musiałam zostać z bardzo krótkimi, oddałam prywatnie a nie przez fundację i potem zalowalam bo nawet dziękuję nie usłyszałam. I nie wiem czy zostały wykorzystane. Teraz po porodzie myślę żeby oddać na fundację zanim zaczna masowo wypadać ;P
Aga właśnie mam ten sam problem. Krojenie, odkręcenie wody czy coś w tym stylu to dramat.
Co mnie boli to ja nie wiem. Bóle takie okresowe czasem, nie długo, brzuch się spina, czasem całe podbrzusza, skurcze bolesne. Ale niby tak mam być i taka moja uroda.Spirit lubi tę wiadomość
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Oddam na pewno- salon do którego chodzę przekazuję włosy na fundację ( nie wiem tylko czy akurat rak&roll - tylko nie wiem czy się uzbiera 28cm. Już raz oddawalam bo miałam włosy do kolan i scięlam do pasa - tam to było prawie metr 😊
Wow! Jak o nie dbałaś, mycie odżywianie, suszenie? Podziwiam
😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 15:42
-
Sarrrra wrote:Ja znam to z pracy. Dotyczy osób które składają często wnioski o adwokata z urzędu. Kiedyś taka mi się na fb wyswietlila z napisem na profilowym szlachta nie pracuje. Urodziła 4 dzieci ma 2 tys zł, do tego dopłatę do mieszkania, rodzinne, jakieś inne socjalne, ona nie pracuje, on lubi sobie przycpac. Ciągle coś dostają od ludzi i co gorsza oczekują że dostaną. Gościu potrzebował obrońcy bo miał zarzut rozboju a jak wyrok nie był uniewinniajacy ale za to minimakna kara jak się dało to miał pretensje mimo że wszystkie dowody wskazywały że jest winny. Jsk by zapłacił 5 tys zł za obronę w takiej sprawie to by dziękował że distal tylko tyle kary.2017 #1
2019 #2
-
Teraz czasy ogólnie są inne, jak zaszła w ciążę moja siostra a później ja to chciały smy oddać ubrania sprzed ciąży do domu samotnej matki. Ale nie ubrania takie co się nie nadają (tylko na codzień) a naprawdę wcale nie zniszczone, 40% nawet nie chodzona to nam powiedzieli, że nie chcą starych ubrań.. Dużo osób wyrzuca ubrania też do kontenerów, które stoją przed kościołami itp. Pół biedy żeby szły na sprzedaż ale sytuacja wygląda tak, że formy zajmujące się oczyszczaniem miast spalają te ubrania bo nikt nie opróżnia tycych kontenerów..Paulina
-
Milanka wrote:Hej Dziewczyny, mam problem stanikowy. Nie mam żadnego do karmienia, planowałam kupić takie bardziej wizytowe, jak już urodzę bobasa. Ale w nocy pomysłam, że może zwykły sportowy do szpitala jest niebardzo. Potrzebuję więc 1-2 zwyklaki do karmienia do szpitala (chyba starczy?). Czy któraś z Was kupowała na allegro i ma godnego polecenia sprzedawcę? Fakt ma być tani zwyklak, ale żeby po praniu dobrze wyglądał i nie wstyd było na sali
z góry dzięki za poradę
-
No z tą wrześniowka porażka, uważam tak jak Sunshine. Ostatecznie prawdy i tak się nikt nie dowie, laska może faktycznie mieć po prostu tupet i taki charakter, w końcu na forum są różne dziewczyny, ale kto wie. Ja najchętniej ciuszki bym wydała ludziom, którzy naprawdę pomocy potrzebują, i nawet nie chodzi o ich sprzedaż na olx za grosze, bo często i bardzo zamożni ludzie kupują z olx, tylko żeby właśnie trafiły do kogoś kogo naprawdę na nie nie stać, nawet jeśli ja nie miałabym z tego nic. Ale i tak jeszcze będę chomikować, może dla kogoś z rodziny, albo jak ktoś właśnie trafi po drodze.
Ale nie fajnie się czyta zamiast okazanie wdzięczności to taka postawę kto mi jeszcze ma co dać -
nick nieaktualnyMilanka wrote:Sunshine, a ile wziąć do szpitala? Mam kupione pampersy, ale dokupię jeszcze dady. Bo tak jak czytam różnie może być z tolerancja oryginalnych pampersow. Czy wziąć całe opakowanie, czy np. 10 pampersów, 10 dady?
A co do tej Pani, do jak czyta się jej posty od początku, to na serio tupet ma...na początku nie ma potrzeby za często zmieniać pieluch. A w razie czego mąż może dowieźć
No i Dady 1 są trochę mniejsze niż pampers 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 15:56
-
sunshine03 wrote:Ekspertem nie jestem, ale myślę, że 20 to na spokojnie wystarczy
na początku nie ma potrzeby za często zmieniać pieluch. A w razie czego mąż może dowieźć
No i Dady 1 są trochę mniejsze niż pampers 12017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnySpirit wrote:Na początku to się właśnie zmienia milion bo smolka;)
położna na szkole rodzenia nam mówiła, że na początku to prawie w ogóle stąd tak myślałam
tak czy siak 20 na początku w szpitalu wystarczy, ktoś dowiezie w razie w
-
Milanka wrote:Wow! Jak o nie dbałaś, mycie odżywianie, suszenie? Podziwiam
😀
Lubię długie włosy, ale dla mnie taka długość max do pasa , bo te do kolan to była męka.kasia1518
-
Jaka baba. No tupet ma nie powiem.
Ja ciuszki prawie nówki oddałam biednej mamie. I to znajoma teściowej. Ulice obok mieszkają. Wiemy że napewno nie kretacz. Czwarte dziecko w drodze, 3 córki już w wieku gdzie ciuszki dawno oddane a wiadomo że się nie przelewa. To po córce ciuszki jeszcze podzieliliśmy na dwie mamy i czekoladę za dziękuję dały.
Albo zabawki czy buty na 19 oddałam do domu dziecka. Takie małe nie zniszczone wcale. Dom dziecka przez siostry prowadzony i nie było problemu. Chętnie wzięły. Za to kiedyś chciałam oddać miski do domu dziecka z pod Warszawy to się okazało że oni chcą wszystko z metką, nówki sztuki. Oddałam do żłobka.
Nówki sztuki to mogę własnemu dziecku kupić albo na prezent jak oddaje z domu to wiadomo że używane ale czyste.
Kiedyś mi znajoma mówiła jak u nich działa fundacja dla biednych. Najlepsze idzie po sklepach albo między siebie a najgorsze dopiero dla biednych. To ja wolę sama dać znajomym albo komuś gdzie wiem że jest bieda.Jupik lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
japonka wrote:Milanka ja na razie kupiłam w HM dwupak za 59 zł takie miękkie w które się zmieszczę nawet jak biust urośnie, musiałam wziąć rozmiar większe niż noszę ubrań (42) i te zabieram. I jeszcze kupiłam na przecenie taki nocny zakładany przez głowę z Medela.
Japonka, przepraszam ale w ciąży mój mózg jest zapozniony w przetwarzaniu informacji. Przed ciąża miałaś 42, czy teraz, kupiłaś 42. Bo ja jestem sprzed ciąży 36/38 niektóre rzeczy 40. A sportowy stanik na czas ciąży kupiłam l/XL.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 16:46
-
sunshine03 wrote:Ekspertem nie jestem, ale myślę, że 20 to na spokojnie wystarczy
na początku nie ma potrzeby za często zmieniać pieluch. A w razie czego mąż może dowieźć
No i Dady 1 są trochę mniejsze niż pampers 1
No mi koezanka mówila ze w szpitalu 13 razy dziennie zmieniała. Ale to stare info, bo potomek ma 6 lat