Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia idę teraz bo jak poszłam na henne z Polą później to malo z fotela nie zeszlam tak mi słabo bylo..teraz henne zrobie ale tak za 3 tyg.;p a neon u Ciebie moze oznaką porodu?😀
Konieczynko ja tez mówię,że jeszcze miesiąc ;p ale mnie to bawi akurat 😀😀
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Kasia idę teraz bo jak poszłam na henne z Polą później to malo z fotela nie zeszlam tak mi słabo bylo..teraz henne zrobie ale tak za 3 tyg.;p a neon u Ciebie moze oznaką porodu?😀
Konieczynko ja tez mówię,że jeszcze miesiąc ;p ale mnie to bawi akurat 😀😀
Tak się śmiejemy z kosmetyczka, bo ogólnie ciężko mnie na neonowe czy inne mocno rzucające się kolory namówić, a wtedy jakoś tak mówię no dobra jest lipiec za 2 tyg przyjdę i je ściągnę... A tu bach i patologia ciąży. Teraz wolę nie ryzykować.
Ja idę późno bo jeszcze chce przed porodem mocno włosy ściąć- teraz mam prawie do pasa A chce do ramion żeby mi przy dziecku było wygodniej.
Ja to jeszcze mówię że 2 mc i liczę że tyle będzie. Torbę będę pakować na koniec września, no może w połowie.
Na plusie u mnie +5kg A brzuch mam dużo większy niż z Zosia. Mam nadzieję że max do 10kg dobije. W pierwszej ciąży przy kpi bardzo mi leciały w dół i 6tyg po miałam na minusie 10kg ( A przytylam 3kg) więc po ciąży byłam szczuplejsza niż przed i oczywiście teksty teściowej ze się glodze itp.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
kasia1518

-
Dzień dobry dziewczyny. Właśnie się obudziłam, jak dobrze pospać
oparłam tel o poduszkę, nie jestem w stanie go utrzymać w dłoni, tak mnie bolą palce i nadgarstek. Zapytam w środę na wizycie czy coś można z tym zrobic.
Doszły mi tez bóle jajnika. Tez tak macie? Rozpoznaje ten ból dobrze bo przez lata leczenia-stymulacji owulacji czułam go wiele razy.
Mi z kolei ludzie mówią ze nie mam w ogóle dużego brzucha. Niektórzy nawet mówią ze prawie nie widać ze jestem w ciąży. Ale dla mnie te 9 kg plus, w porównaniu do startowych 49, to naprawde dużo i regularnie dochodzi mi 0,5kg tygodniowo. Próbowałam kupić sukienkę na wesele, idziemy za 2 tygodnie. Dramat!
trzeba to po prostu zaakceptować
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI
ICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018 
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Dzień dobry

Bartek robi dyskotekę w brzuchu. A Judka z tatą się bawi. Mogłam pospać.
Co do paznokci ja miałam neonowe żółte jak się dowiedziałam że jest problem i mnie kładą na patologii więc musiałam je zdjąć. Już nie zakładam aż do porodu bo ja zrobię sobie kolor a za chwilę będę jechać na porodowke.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Myślałaś żeby włosy oddać na fundację rak&roll albo inna tego typu. Włosy idą wtedy na peruki dla dzieci z nowotworem. Szkoda żeby poszły do kosza, muszą mieć min 28cm. Ja kiedyś scielam ale żeby oddać to musiałam zostać z bardzo krótkimi, oddałam prywatnie a nie przez fundację i potem zalowalam bo nawet dziękuję nie usłyszałam. I nie wiem czy zostały wykorzystane. Teraz po porodzie myślę żeby oddać na fundację zanim zaczna masowo wypadać ;Pkasia1518 wrote:Ja idę późno bo jeszcze chce przed porodem mocno włosy ściąć- teraz mam prawie do pasa A chce do ramion żeby mi przy dziecku było wygodniej.
Aga właśnie mam ten sam problem. Krojenie, odkręcenie wody czy coś w tym stylu to dramat.
Co mnie boli to ja nie wiem. Bóle takie okresowe czasem, nie długo, brzuch się spina, czasem całe podbrzusza, skurcze bolesne. Ale niby tak mam być i taka moja uroda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 09:51
-
Hej. My o 2:30 byliśmy u rodziców w domu. Nie umiałam zasnąć do 3...
Zabawa super. Praktycznie cała rodzina była. Dostaliśmy ciacho do domu hehe
A ja wracam do domu i znowu lezing... Trochę spojenie przeszło gdy zaczęłam leżeć ale niestety ból powrocil... Remik zaczął wyzywać się na moich żebrach i w nocy praktycznie nie mogłam spac, tak plecy bolały... Do tego 3 razy w WC no i ogólne jakieś rozbicie mam.
Raczej się z moją mamą już nie zobaczę przed jej wyjazdem i na samą myśl płacze... Wczoraj bym się od niej nie odlepila gdyby nie kierowca, który czekal na nas
obie się poplakalysmy...

-
A ja właśnie nam zam ar sobie zrobić hybrydy u nóg i rąk 5 wrzesnua:) tylko jasny kolorKookosowa wrote:Dzień dobry

Bartek robi dyskotekę w brzuchu. A Judka z tatą się bawi. Mogłam pospać.
Co do paznokci ja miałam neonowe żółte jak się dowiedziałam że jest problem i mnie kładą na patologii więc musiałam je zdjąć. Już nie zakładam aż do porodu bo ja zrobię sobie kolor a za chwilę będę jechać na porodowke.
pytałam lekarza czy mogę mimo cc i ok.
-
Ja pozdrawiam z dwudniowego wesela 🤗 za chwilę ruszamy na poprawiny.
Trochę potańczylam, jedzenia pełno, ale kręgosłup też daje znac 🙄
https://naforum.zapodaj.net/090c01ee35df.jpg.html
🤗
Co do gbs też mam dodatni (miałam robiony na poczatku ciąży) dostałam ma
2 miesiące probiotyk, bo miałam też źle wyniki moczu i żeby w ten sposób
Zmniejszyć kolonie. 🤷
Cabrera, Kookosowa, Milanka, Atyde, meerici, moni05, kasia1518, japonka, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Aż muszę to napisać. Moje dziecko które chodzi spać ok 20 21 i e nicy budzi się z 5 razy i wstaje tak o 7 max 8 śpi dzisiaj ciągle a jest 11:) fakt że wczoraj poszedł spać o 21 na pół h a potem do 22:30 szalał ale ze śpi już ponad 12 h to jestem w szoku. O 9 zrobiłam mu mleko to wypił przez sen i dalej nyny. 3 razy szłam patrzeć czy oddycha noi jest ok. Jestem w szoooku. Mąż korzysta i się wyleguje w łóżku.
Kookosowa, moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, mam problem stanikowy. Nie mam żadnego do karmienia, planowałam kupić takie bardziej wizytowe, jak już urodzę bobasa. Ale w nocy pomysłam, że może zwykły sportowy do szpitala jest niebardzo. Potrzebuję więc 1-2 zwyklaki do karmienia do szpitala (chyba starczy?). Czy któraś z Was kupowała na allegro i ma godnego polecenia sprzedawcę? Fakt ma być tani zwyklak, ale żeby po praniu dobrze wyglądał i nie wstyd było na sali
z góry dzięki za poradę
-
nick nieaktualnyPieluchy pampers 1 premium care za 1gr. Około 34 tygodnia się dostaje maila, że można odebrać, jak się doda ciążę do rossnę. Innych prezentów ciążowych nie ma raczejMilanka wrote:Czy dostalyście jakieś prezenty ciążowe z Rossmann'a na aplikację?

Na początku ciąży oliwka dla mamy chyba była do odbioru czy jakoś tak. -
sunshine03 wrote:Pieluchy pampers 1 premium care za 1gr. Około 34 tygodnia się dostaje maila, że można odebrać, jak się doda ciążę do rossnę. Innych prezentów ciążowych nie ma raczej

Na początku ciąży oliwka dla mamy chyba była do odbioru czy jakoś tak.
No właśnie u mnie pojawiła się oliwka i myślałam, że to jakiś żart. Wszyscy mówią o pampkach a tu dodatkowo oliwka;-) -
Ja kupowałam na szykownamama czy jakoś tak i fajne są usztywniane itdMilanka wrote:Hej Dziewczyny, mam problem stanikowy. Nie mam żadnego do karmienia, planowałam kupić takie bardziej wizytowe, jak już urodzę bobasa. Ale w nocy pomysłam, że może zwykły sportowy do szpitala jest niebardzo. Potrzebuję więc 1-2 zwyklaki do karmienia do szpitala (chyba starczy?). Czy któraś z Was kupowała na allegro i ma godnego polecenia sprzedawcę? Fakt ma być tani zwyklak, ale żeby po praniu dobrze wyglądał i nie wstyd było na sali
z góry dzięki za poradę
-
Sarrrra wrote:Ja kupowałam na szykownamama czy jakoś tak i fajne są usztywniane itd
Dzięki, zaraz spojrzę
A dodawalas lub odejmowalas coś od normalnych lub ciążowych wymiarów. W sklepie z bielizną ekspedientka powiedziała, żeby kupić po porodzie, bo dużo wody schodzi i obwod będzie mniejszy lub taki jak przed ciąża, a miseczki zazwyczaj rosną tylko tu zagadka o ile.
-
Milenka na początek i na noc później polecam takie najzwyklejsze
https://szykownamama.pl/product-pol-45489-Mama-Easy-M-Biustonosz-do-karmienia-Alles-bialy.html Na allegro tez sa.
Potem tez z alles, można bardziej zaszaleć, bo niektore bardzo ladne.
W ogole niedzielne dzien dobry.
Ja wczoraj przetrwalam dzien sam na sam z synkiem, o dziwo naprawde udalo mi sie lezec, od dzisiaj juz ze wsparciem mamy mam nadzieje, ze damy rade.
Może w końcu doczytam moje zaleglosci z tego tygodnia
.
Kate dzięki za informacje, to wlasnie bardzo typowe to skracanie szyjki około 30tc w bliźniaczej ciąży. U mnie jeszcze chyba do tego przyczynila się infekcja. W 2 tyg z 36-38mm poleciała na 2,17, teraz lecze infekcje, leze i az się boje czwartku i wizyty. Pocieszajace jest to, ze brzuch praktycznie w ogole mi sie nie napina, moze raz na dzień, dwa, ale ja mam duzo wyciszaczy i duuuzo progesteronu to moze faktycznie troche dziala.
Super, ze maluchy daja rade, ale 34tc to naprawde super jak na blizniaki, ja mialam plan dotrwac do 32tc, udalo sie, teraz kolejny cel 34tc.
Nawet sie nie obejrzysz, jak bedziecie w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 12:14
-
nick nieaktualnyja kupiłam taki dwupak z myślą o szpitalu właśnie z h&mu. Moim zdaniem jest okMilanka wrote:Hej Dziewczyny, mam problem stanikowy. Nie mam żadnego do karmienia, planowałam kupić takie bardziej wizytowe, jak już urodzę bobasa. Ale w nocy pomysłam, że może zwykły sportowy do szpitala jest niebardzo. Potrzebuję więc 1-2 zwyklaki do karmienia do szpitala (chyba starczy?). Czy któraś z Was kupowała na allegro i ma godnego polecenia sprzedawcę? Fakt ma być tani zwyklak, ale żeby po praniu dobrze wyglądał i nie wstyd było na sali
z góry dzięki za poradę
tylko z rozmiarem trzeba sprawdzić tabelę rozmiarów ubrań. Ja przed ciążą wszystkie ciuchy nosiłam 34/36. Teraz się pomierzyłam w biuście i pod i staniki wzięłam 38 i nie pomylilam sie, sa ok 
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0694194001.html
na po szpitalu wzielam takie i tez sa fajne
myslalam, ze maja fiszbiny, bo na takie mi wygladały, ale nie maja
w sumie to moze nawet lepiej https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0567532013.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 12:32
-
no ja wlasnie nie mogę dopasować sobie stanika w hm , za mało kombinacji rozmiar misieczki do obwodu, bo potrzebuje maly obwod a duza miseczke
Mam tez bardzo fajny z esotique, w sumie to chodze w nim teraz, bo z większości wyrosłam
, jest miekki, koronkowy, ale z fiszbiną, wiec raczej na potem, jak już wszystko się ustabilizuje. W esotique tez często sa promocje,a staniki bardzo dobre tzn ja bardzo lubie.