Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella nie zagwarantuję,ale na pewno nie zaszkodzi ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Ta piłka to pomoże coś na poprzeczne ułożenie dziecka? Bo uparty nie chce się przekręcić😏 Wiem że jest sporo czasu, ale wolę zapytać na zaś...
    Jak to każda ciąża jest inna. Córka już w 7-8 miesiącu leżała głową w dół. Tak była dobrze wpasowana w kanał, że boleśnie czułam jej głowę przy każdym kroku. No, nie wspominam tego dobrze.

Mnie moja też stresuje.. z miednicowego ułożenia przerzuciła się na poprzeczne wczoraj... może jeszcze zechce fiknąć głową w dół..

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    U mnie kolejny szalony dzień. Ale od wczoraj ludzie przepuszczają mnie w kolejkach! chyba boją się,że im urodzę z tym brzuchem wielkim ahahahah :D

Sara,Moni a Wy bardzo aktywne jesteście od początku ciąży? Tzn. Moni wiem,że teraz nie a Sara ma maluszka ale tak ogólnie? Bo zastanawiam się skąd np.zależność tych bóli.. Ja mam ciąże mega intensywną i aktywną, miałam chwilę ze stawianiem się brzucha co była panika ale kilka dni leżenia i wszystko przeszło i mimo że już no spa odrzucona dawno to brzuch mi się stawi może 2 razy dziennie :O a może to zasługa lutki i jak odstawię to się zacznie? :O

Nova czop może sporo przed porodem wypaść, u mnie to było 2 dni przed więc mnie przeraża :P leż Kochana dużo, nie przemęczaj się :*

a i zapomniałam napisać,że położna wczoraj mówiła (wspomniałam że 3 tyg.i zaczynam liście i piłkę) ,że wcześniejsza już piłka to super pomysł bo układa super główkę w kanał , do wieczornego tv jak znalazł :D
    Ja od oczatku byłam na 2x 100 lutki i 2 razy dupku. Do końca 7 miesiąca praca plus mąkę dziecko. Od początku 8 miesiąca wyprawka była szykiwana plus troszkę pracy i teraz od 1 tyg iszxzedzam się. Mały jedzie do matki lub teściowej. Nie ma szans na opiekę. Lutki nie biorę id 5 dni. Dupka do zakończenia paczki.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja od oczatku byłam na 2x 100 lutki i 2 razy dupku. Do końca 7 miesiąca praca plus mąkę dziecko. Od początku 8 miesiąca wyprawka była szykiwana plus troszkę pracy i teraz od 1 tyg iszxzedzam się. Mały jedzie do matki lub teściowej. Nie ma szans na opiekę. Lutki nie biorę id 5 dni. Dupka do zakończenia paczki.
    Czyli w sumie nie ma ona znaczenia większego, a i tryb życia podobny.To ja nie wiem,czy to organizm czy co ,ale na prawdę co ciąża to inaczej wszystko..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłki są super tylko trzeba dobrać dobra wielkość pod siebie.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak by pewnie dzieci mi na niej skakaly a nie ja😁

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie dosiega ale lubi pokulac :D

Ale przynajmniej zakup sie zwraca. Nie dosc że ty się pobawisz to i dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 21:18

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znając życie to byłaby wielka kłótnia najpierw😉😉

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakby którejś się nudziło, właśnie znalazłam na netflixie serial dokumentalny ,początek życia’. Polecam zwłaszcza drugi odcinek (obejrzalam na razie tylko dwa) w którym różne kobiety, z różnych krajów, opowiadają jak przeżyły poród j jak się czuły po. Jest tez dużo wypowiedzi lekarzy i innych specjalistów.

Mój kropeczek (to wciąż robocza nazwa bo wciąż nie możemy wybrać imienia) tez naciąga mój brzuch w różne strony, mam wrażenie ze w ogóle nie ma miejsca a przecież jeszcze urośnie! Ja tez rosnę, mam już plus 9kg i zastanawiam się do ilu dojdziemy...

Podpowiedzcie proszę gdzie mogę tanio kupić taka piłkę do ćwiczeń?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni ja swoją kupiłam 5 lat temu ale z allegro. Tylko musisz kupić do wzrostu. Bo są różne piłki a musi być odpowiednio dobrana. Piłka do pilatesu wpisz i ci wyszuka.
    Bartek ma napewno rączkę przy twarzy bo ostatnio mnie łaskocze i to czuć tak nisko jakby już chciał ją wystawić.

aga_ni lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    I tak by pewnie dzieci mi na niej skakaly a nie ja😁
    Haha,to prawda ;p Pola swego czasu mi zabierala (ćwiczylam) i skakala na niej z mezem i ćwiczyla równowage. Czuje,że teraz na pilce mi wieczory zostaną 😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, ja generalnie jestem osoba „milion rzeczy na raz” i nie umiem usiedzieć w miejscu. Poza tym ćwiczę, dużo się ruszam itd. Ale ciąża od początku była zagrożona, w grudniu miałam operacje na szyjce macicy a w styczniu dwie kreseczki. Za pozwoleniem lekarza oczywiście był seks i powrót do starań, ale chyba nikt nie spodziewał się tak szybkiego zajścia, bo wcześniej staraliśmy się długo. No i pierwsze cztery miesiące przeleżała (groźbą poronienia), przespane i przerzygane, końcówka drugiego trymestru super, początek trzeciego tak sobie, ale nadal generalne sprzątanie itd, a bobel z szyjka wyszedł teraz, na początku sierpnia.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,czyli też w sumie nie ma racjonalnego wytłumaczenia. Ja z Pola juź mialam szyjke 2.5 a po kilkunastu dniach juz 1.5 cm. Mialam na milion % urodzic wcześniej. To córa pokazala pazura,że mowic to sobie moga😀

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszedł wynik GBS, niestety dodatni ehhh :/

🤵🏽‍♀️35
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,1;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana, jajniki nie reagują
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> ❌
    FET 2AA+2BA 🌷🌷 -> ❌
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesele super. Zatanczylam 3 razy z mężem
    Ale niestety... Leżę w pokoju i chyba za pół godziny się będziemy zbierać. Strasznie bolą mnie plecy z tyłu na wysokości klatki piersiowej. A jest jakieś 45min do drogi do domu. Mały sobie zrobił z moich żeber cel i na siłę chce je rozciągnąć albo połamać... Czułam się nieźle na początku ale teraz już stwierdzam że mam limit.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny, jakby którejś się nudziło, właśnie znalazłam na netflixie serial dokumentalny ,początek życia’. Polecam zwłaszcza drugi odcinek (obejrzalam na razie tylko dwa) w którym różne kobiety, z różnych krajów, opowiadają jak przeżyły poród j jak się czuły po. Jest tez dużo wypowiedzi lekarzy i innych specjalistów.

Mój kropeczek (to wciąż robocza nazwa bo wciąż nie możemy wybrać imienia) tez naciąga mój brzuch w różne strony, mam wrażenie ze w ogóle nie ma miejsca a przecież jeszcze urośnie! Ja tez rosnę, mam już plus 9kg i zastanawiam się do ilu dojdziemy...

Podpowiedzcie proszę gdzie mogę tanio kupić taka piłkę do ćwiczeń?
    Ja miałam 13,5 a teraz mam 11,5 na plusie znowu, gdzieś zgubiłam dwa kilo. Czyli 16 jest dalej realne (tyle chciałam żeby była równa waga :P), zwłaszcza że mam już tyle wód że na więcej nie ma miejsca, tylko dziecko :/ i jeść też nie mogę za dużo. A piłki są na Allegro, ja pożyczyłam od koleżanki, która dopiero co rodziła ale nie zdążyłam zacząć nic robić bo już mam leżeć.

moni05, aga_ni lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ale to dobry scenariusz! 😋 wolałabym żeby mu się nie spieszyło i po 38 tygodniach zacząć kręcić się na piłce, masować sutki, biegać po schodach itd 😁
    Ja jak widać bezsenność. Moja druga regulaminowa przerwa na siku skończyła się pełnym rozbudzeniem 😪

Meerici, nie przejmuj się. To kwestia antybiotyku. Zdarza go podać, ich w tym głowa. Nie stresuj się 😘

meerici lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merici dostaniesz antybiotyk a maluszek po porodzie będzie pod opieką. Spokojnie.

Japonka u mnie 7.5 kg.ale mam tak wielki brzuch,źe się boje co to bedzie jak jeszcze przybiore. Chcialabym max do 10 kg. Gdyby ten ostatni miesiąc byl jak poprzednie (tak przybierałam co 1-2 kg)to moźe jakąś szanse mam ;p

Robię śniadanko zaraz i lece do fryzjera. Trzeba się pomalu ogarniać do wielkiego dnia 😀

nick nieaktualny, meerici lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka szybko masz tego fryziera 😊
    Jejku ja to na 2.10 dopiero umówiłam i nam nadzieję że dotrwam, a hybryde bezbarwna 1.10

Ostatnio jak wylądowałam na patologii to miałam neonowe różowe paznokcie - no kurde środek wakacji był i powiedziałam że już nigdy nie zrobię takiego koloru ( ogólnie bardzo rzadko robię neonowe bo ich nie lubię A wtedy mnie podkusilo) tak mi było głupio jak chodziłam do mojej malutkiej Zosi z tymi paznokciami , pierwsze co jak mnie wypisali to poszłam do kosmetyczki żeby ni zrobiła naturalne . Teraz sama kosmetyczka się śmieje że neonowych mi nie położy choćbym prosiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 08:24

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Wg badania z krwi - chlopiec 💙
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja już mam 12 na plusie. Więc do 15 dobije. A brzuch i ja mam ogromny. Pytają czy donoszę no już taka wielka jestem. I tłumacz się każdemu że kur.. nie wiem kiedy urodze. Ale nie zapowiada się żebym miała rodzic wcześniej.

I jak mnie dłonie bolą. Któraś z Was o to pytała. Mi nic nie pomaga. Raz jest lepiej raz gorzej. Dziś na śniadanie nie mogłam naleśnika przekroić. Podsuwalam do brzegu talerza i tak gryzlam. W nocy budzę się bo mi palce dretwieja albo wręcz całe ręce aż po pachy. Mam popuchniete i stopy i dłonie. Pije pokrzywę ale czy to coś daje???
    Ktoś polecał amol i jeszcze tego nie testowałam.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ