X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella nie zagwarantuję,ale na pewno nie zaszkodzi ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Ta piłka to pomoże coś na poprzeczne ułożenie dziecka? Bo uparty nie chce się przekręcić😏 Wiem że jest sporo czasu, ale wolę zapytać na zaś...
    Jak to każda ciąża jest inna. Córka już w 7-8 miesiącu leżała głową w dół. Tak była dobrze wpasowana w kanał, że boleśnie czułam jej głowę przy każdym kroku. No, nie wspominam tego dobrze.

Mnie moja też stresuje.. z miednicowego ułożenia przerzuciła się na poprzeczne wczoraj... może jeszcze zechce fiknąć głową w dół..

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    U mnie kolejny szalony dzień. Ale od wczoraj ludzie przepuszczają mnie w kolejkach! chyba boją się,że im urodzę z tym brzuchem wielkim ahahahah :D

Sara,Moni a Wy bardzo aktywne jesteście od początku ciąży? Tzn. Moni wiem,że teraz nie a Sara ma maluszka ale tak ogólnie? Bo zastanawiam się skąd np.zależność tych bóli.. Ja mam ciąże mega intensywną i aktywną, miałam chwilę ze stawianiem się brzucha co była panika ale kilka dni leżenia i wszystko przeszło i mimo że już no spa odrzucona dawno to brzuch mi się stawi może 2 razy dziennie :O a może to zasługa lutki i jak odstawię to się zacznie? :O

Nova czop może sporo przed porodem wypaść, u mnie to było 2 dni przed więc mnie przeraża :P leż Kochana dużo, nie przemęczaj się :*

a i zapomniałam napisać,że położna wczoraj mówiła (wspomniałam że 3 tyg.i zaczynam liście i piłkę) ,że wcześniejsza już piłka to super pomysł bo układa super główkę w kanał , do wieczornego tv jak znalazł :D
    Ja od oczatku byłam na 2x 100 lutki i 2 razy dupku. Do końca 7 miesiąca praca plus mąkę dziecko. Od początku 8 miesiąca wyprawka była szykiwana plus troszkę pracy i teraz od 1 tyg iszxzedzam się. Mały jedzie do matki lub teściowej. Nie ma szans na opiekę. Lutki nie biorę id 5 dni. Dupka do zakończenia paczki.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja od oczatku byłam na 2x 100 lutki i 2 razy dupku. Do końca 7 miesiąca praca plus mąkę dziecko. Od początku 8 miesiąca wyprawka była szykiwana plus troszkę pracy i teraz od 1 tyg iszxzedzam się. Mały jedzie do matki lub teściowej. Nie ma szans na opiekę. Lutki nie biorę id 5 dni. Dupka do zakończenia paczki.
    Czyli w sumie nie ma ona znaczenia większego, a i tryb życia podobny.To ja nie wiem,czy to organizm czy co ,ale na prawdę co ciąża to inaczej wszystko..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłki są super tylko trzeba dobrać dobra wielkość pod siebie.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak by pewnie dzieci mi na niej skakaly a nie ja😁

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie dosiega ale lubi pokulac :D

Ale przynajmniej zakup sie zwraca. Nie dosc że ty się pobawisz to i dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 21:18

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znając życie to byłaby wielka kłótnia najpierw😉😉

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakby którejś się nudziło, właśnie znalazłam na netflixie serial dokumentalny ,początek życia’. Polecam zwłaszcza drugi odcinek (obejrzalam na razie tylko dwa) w którym różne kobiety, z różnych krajów, opowiadają jak przeżyły poród j jak się czuły po. Jest tez dużo wypowiedzi lekarzy i innych specjalistów.

Mój kropeczek (to wciąż robocza nazwa bo wciąż nie możemy wybrać imienia) tez naciąga mój brzuch w różne strony, mam wrażenie ze w ogóle nie ma miejsca a przecież jeszcze urośnie! Ja tez rosnę, mam już plus 9kg i zastanawiam się do ilu dojdziemy...

Podpowiedzcie proszę gdzie mogę tanio kupić taka piłkę do ćwiczeń?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni ja swoją kupiłam 5 lat temu ale z allegro. Tylko musisz kupić do wzrostu. Bo są różne piłki a musi być odpowiednio dobrana. Piłka do pilatesu wpisz i ci wyszuka.
    Bartek ma napewno rączkę przy twarzy bo ostatnio mnie łaskocze i to czuć tak nisko jakby już chciał ją wystawić.

aga_ni lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    I tak by pewnie dzieci mi na niej skakaly a nie ja😁
    Haha,to prawda ;p Pola swego czasu mi zabierala (ćwiczylam) i skakala na niej z mezem i ćwiczyla równowage. Czuje,że teraz na pilce mi wieczory zostaną 😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, ja generalnie jestem osoba „milion rzeczy na raz” i nie umiem usiedzieć w miejscu. Poza tym ćwiczę, dużo się ruszam itd. Ale ciąża od początku była zagrożona, w grudniu miałam operacje na szyjce macicy a w styczniu dwie kreseczki. Za pozwoleniem lekarza oczywiście był seks i powrót do starań, ale chyba nikt nie spodziewał się tak szybkiego zajścia, bo wcześniej staraliśmy się długo. No i pierwsze cztery miesiące przeleżała (groźbą poronienia), przespane i przerzygane, końcówka drugiego trymestru super, początek trzeciego tak sobie, ale nadal generalne sprzątanie itd, a bobel z szyjka wyszedł teraz, na początku sierpnia.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,czyli też w sumie nie ma racjonalnego wytłumaczenia. Ja z Pola juź mialam szyjke 2.5 a po kilkunastu dniach juz 1.5 cm. Mialam na milion % urodzic wcześniej. To córa pokazala pazura,że mowic to sobie moga😀

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszedł wynik GBS, niestety dodatni ehhh :/

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesele super. Zatanczylam 3 razy z mężem
    Ale niestety... Leżę w pokoju i chyba za pół godziny się będziemy zbierać. Strasznie bolą mnie plecy z tyłu na wysokości klatki piersiowej. A jest jakieś 45min do drogi do domu. Mały sobie zrobił z moich żeber cel i na siłę chce je rozciągnąć albo połamać... Czułam się nieźle na początku ale teraz już stwierdzam że mam limit.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny, jakby którejś się nudziło, właśnie znalazłam na netflixie serial dokumentalny ,początek życia’. Polecam zwłaszcza drugi odcinek (obejrzalam na razie tylko dwa) w którym różne kobiety, z różnych krajów, opowiadają jak przeżyły poród j jak się czuły po. Jest tez dużo wypowiedzi lekarzy i innych specjalistów.

Mój kropeczek (to wciąż robocza nazwa bo wciąż nie możemy wybrać imienia) tez naciąga mój brzuch w różne strony, mam wrażenie ze w ogóle nie ma miejsca a przecież jeszcze urośnie! Ja tez rosnę, mam już plus 9kg i zastanawiam się do ilu dojdziemy...

Podpowiedzcie proszę gdzie mogę tanio kupić taka piłkę do ćwiczeń?
    Ja miałam 13,5 a teraz mam 11,5 na plusie znowu, gdzieś zgubiłam dwa kilo. Czyli 16 jest dalej realne (tyle chciałam żeby była równa waga :P), zwłaszcza że mam już tyle wód że na więcej nie ma miejsca, tylko dziecko :/ i jeść też nie mogę za dużo. A piłki są na Allegro, ja pożyczyłam od koleżanki, która dopiero co rodziła ale nie zdążyłam zacząć nic robić bo już mam leżeć.

moni05, aga_ni lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ale to dobry scenariusz! 😋 wolałabym żeby mu się nie spieszyło i po 38 tygodniach zacząć kręcić się na piłce, masować sutki, biegać po schodach itd 😁
    Ja jak widać bezsenność. Moja druga regulaminowa przerwa na siku skończyła się pełnym rozbudzeniem 😪

Meerici, nie przejmuj się. To kwestia antybiotyku. Zdarza go podać, ich w tym głowa. Nie stresuj się 😘

meerici lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merici dostaniesz antybiotyk a maluszek po porodzie będzie pod opieką. Spokojnie.

Japonka u mnie 7.5 kg.ale mam tak wielki brzuch,źe się boje co to bedzie jak jeszcze przybiore. Chcialabym max do 10 kg. Gdyby ten ostatni miesiąc byl jak poprzednie (tak przybierałam co 1-2 kg)to moźe jakąś szanse mam ;p

Robię śniadanko zaraz i lece do fryzjera. Trzeba się pomalu ogarniać do wielkiego dnia 😀

sunshine03, meerici lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka szybko masz tego fryziera 😊
    Jejku ja to na 2.10 dopiero umówiłam i nam nadzieję że dotrwam, a hybryde bezbarwna 1.10

Ostatnio jak wylądowałam na patologii to miałam neonowe różowe paznokcie - no kurde środek wakacji był i powiedziałam że już nigdy nie zrobię takiego koloru ( ogólnie bardzo rzadko robię neonowe bo ich nie lubię A wtedy mnie podkusilo) tak mi było głupio jak chodziłam do mojej malutkiej Zosi z tymi paznokciami , pierwsze co jak mnie wypisali to poszłam do kosmetyczki żeby ni zrobiła naturalne . Teraz sama kosmetyczka się śmieje że neonowych mi nie położy choćbym prosiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 08:24

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja już mam 12 na plusie. Więc do 15 dobije. A brzuch i ja mam ogromny. Pytają czy donoszę no już taka wielka jestem. I tłumacz się każdemu że kur.. nie wiem kiedy urodze. Ale nie zapowiada się żebym miała rodzic wcześniej.

I jak mnie dłonie bolą. Któraś z Was o to pytała. Mi nic nie pomaga. Raz jest lepiej raz gorzej. Dziś na śniadanie nie mogłam naleśnika przekroić. Podsuwalam do brzegu talerza i tak gryzlam. W nocy budzę się bo mi palce dretwieja albo wręcz całe ręce aż po pachy. Mam popuchniete i stopy i dłonie. Pije pokrzywę ale czy to coś daje???
    Ktoś polecał amol i jeszcze tego nie testowałam.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ