Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
adella1 wrote:Ta piłka to pomoże coś na poprzeczne ułożenie dziecka? Bo uparty nie chce się przekręcić😏 Wiem że jest sporo czasu, ale wolę zapytać na zaś...
Jak to każda ciąża jest inna. Córka już w 7-8 miesiącu leżała głową w dół. Tak była dobrze wpasowana w kanał, że boleśnie czułam jej głowę przy każdym kroku. No, nie wspominam tego dobrze.
Mnie moja też stresuje.. z miednicowego ułożenia przerzuciła się na poprzeczne wczoraj... może jeszcze zechce fiknąć głową w dół.. -
przedszkolanka:) wrote:U mnie kolejny szalony dzień. Ale od wczoraj ludzie przepuszczają mnie w kolejkach! chyba boją się,że im urodzę z tym brzuchem wielkim ahahahah
Sara,Moni a Wy bardzo aktywne jesteście od początku ciąży? Tzn. Moni wiem,że teraz nie a Sara ma maluszka ale tak ogólnie? Bo zastanawiam się skąd np.zależność tych bóli.. Ja mam ciąże mega intensywną i aktywną, miałam chwilę ze stawianiem się brzucha co była panika ale kilka dni leżenia i wszystko przeszło i mimo że już no spa odrzucona dawno to brzuch mi się stawi może 2 razy dzienniea może to zasługa lutki i jak odstawię to się zacznie?
Nova czop może sporo przed porodem wypaść, u mnie to było 2 dni przed więc mnie przerażależ Kochana dużo, nie przemęczaj się :*
a i zapomniałam napisać,że położna wczoraj mówiła (wspomniałam że 3 tyg.i zaczynam liście i piłkę) ,że wcześniejsza już piłka to super pomysł bo układa super główkę w kanał , do wieczornego tv jak znalazł -
Sarrrra wrote:Ja od oczatku byłam na 2x 100 lutki i 2 razy dupku. Do końca 7 miesiąca praca plus mąkę dziecko. Od początku 8 miesiąca wyprawka była szykiwana plus troszkę pracy i teraz od 1 tyg iszxzedzam się. Mały jedzie do matki lub teściowej. Nie ma szans na opiekę. Lutki nie biorę id 5 dni. Dupka do zakończenia paczki.
-
Dziewczyny, jakby którejś się nudziło, właśnie znalazłam na netflixie serial dokumentalny ,początek życia’. Polecam zwłaszcza drugi odcinek (obejrzalam na razie tylko dwa) w którym różne kobiety, z różnych krajów, opowiadają jak przeżyły poród j jak się czuły po. Jest tez dużo wypowiedzi lekarzy i innych specjalistów.
Mój kropeczek (to wciąż robocza nazwa bo wciąż nie możemy wybrać imienia) tez naciąga mój brzuch w różne strony, mam wrażenie ze w ogóle nie ma miejsca a przecież jeszcze urośnie! Ja tez rosnę, mam już plus 9kg i zastanawiam się do ilu dojdziemy...
Podpowiedzcie proszę gdzie mogę tanio kupić taka piłkę do ćwiczeń?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aga ni ja swoją kupiłam 5 lat temu ale z allegro. Tylko musisz kupić do wzrostu. Bo są różne piłki a musi być odpowiednio dobrana. Piłka do pilatesu wpisz i ci wyszuka.
Bartek ma napewno rączkę przy twarzy bo ostatnio mnie łaskocze i to czuć tak nisko jakby już chciał ją wystawić.aga_ni lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Przedszkolanka, ja generalnie jestem osoba „milion rzeczy na raz” i nie umiem usiedzieć w miejscu. Poza tym ćwiczę, dużo się ruszam itd. Ale ciąża od początku była zagrożona, w grudniu miałam operacje na szyjce macicy a w styczniu dwie kreseczki. Za pozwoleniem lekarza oczywiście był seks i powrót do starań, ale chyba nikt nie spodziewał się tak szybkiego zajścia, bo wcześniej staraliśmy się długo. No i pierwsze cztery miesiące przeleżała (groźbą poronienia), przespane i przerzygane, końcówka drugiego trymestru super, początek trzeciego tak sobie, ale nadal generalne sprzątanie itd, a bobel z szyjka wyszedł teraz, na początku sierpnia.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
No właśnie,czyli też w sumie nie ma racjonalnego wytłumaczenia. Ja z Pola juź mialam szyjke 2.5 a po kilkunastu dniach juz 1.5 cm. Mialam na milion % urodzic wcześniej. To córa pokazala pazura,że mowic to sobie moga😀
moni05 lubi tę wiadomość
-
No i przyszedł wynik GBS, niestety dodatni ehhh🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
Wesele super. Zatanczylam 3 razy z mężem
Ale niestety... Leżę w pokoju i chyba za pół godziny się będziemy zbierać. Strasznie bolą mnie plecy z tyłu na wysokości klatki piersiowej. A jest jakieś 45min do drogi do domu. Mały sobie zrobił z moich żeber cel i na siłę chce je rozciągnąć albo połamać... Czułam się nieźle na początku ale teraz już stwierdzam że mam limit. -
aga_ni wrote:Dziewczyny, jakby którejś się nudziło, właśnie znalazłam na netflixie serial dokumentalny ,początek życia’. Polecam zwłaszcza drugi odcinek (obejrzalam na razie tylko dwa) w którym różne kobiety, z różnych krajów, opowiadają jak przeżyły poród j jak się czuły po. Jest tez dużo wypowiedzi lekarzy i innych specjalistów.
Mój kropeczek (to wciąż robocza nazwa bo wciąż nie możemy wybrać imienia) tez naciąga mój brzuch w różne strony, mam wrażenie ze w ogóle nie ma miejsca a przecież jeszcze urośnie! Ja tez rosnę, mam już plus 9kg i zastanawiam się do ilu dojdziemy...
Podpowiedzcie proszę gdzie mogę tanio kupić taka piłkę do ćwiczeń?), zwłaszcza że mam już tyle wód że na więcej nie ma miejsca, tylko dziecko
i jeść też nie mogę za dużo. A piłki są na Allegro, ja pożyczyłam od koleżanki, która dopiero co rodziła ale nie zdążyłam zacząć nic robić bo już mam leżeć.
moni05, aga_ni lubią tę wiadomość
-
Ech, ale to dobry scenariusz! 😋 wolałabym żeby mu się nie spieszyło i po 38 tygodniach zacząć kręcić się na piłce, masować sutki, biegać po schodach itd 😁
Ja jak widać bezsenność. Moja druga regulaminowa przerwa na siku skończyła się pełnym rozbudzeniem 😪
Meerici, nie przejmuj się. To kwestia antybiotyku. Zdarza go podać, ich w tym głowa. Nie stresuj się 😘meerici lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Merici dostaniesz antybiotyk a maluszek po porodzie będzie pod opieką. Spokojnie.
Japonka u mnie 7.5 kg.ale mam tak wielki brzuch,źe się boje co to bedzie jak jeszcze przybiore. Chcialabym max do 10 kg. Gdyby ten ostatni miesiąc byl jak poprzednie (tak przybierałam co 1-2 kg)to moźe jakąś szanse mam ;p
Robię śniadanko zaraz i lece do fryzjera. Trzeba się pomalu ogarniać do wielkiego dnia 😀sunshine03, meerici lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka szybko masz tego fryziera 😊
Jejku ja to na 2.10 dopiero umówiłam i nam nadzieję że dotrwam, a hybryde bezbarwna 1.10
Ostatnio jak wylądowałam na patologii to miałam neonowe różowe paznokcie - no kurde środek wakacji był i powiedziałam że już nigdy nie zrobię takiego koloru ( ogólnie bardzo rzadko robię neonowe bo ich nie lubię A wtedy mnie podkusilo) tak mi było głupio jak chodziłam do mojej malutkiej Zosi z tymi paznokciami , pierwsze co jak mnie wypisali to poszłam do kosmetyczki żeby ni zrobiła naturalne . Teraz sama kosmetyczka się śmieje że neonowych mi nie położy choćbym prosiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 08:24
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Przedszkolanka ja już mam 12 na plusie. Więc do 15 dobije. A brzuch i ja mam ogromny. Pytają czy donoszę no już taka wielka jestem. I tłumacz się każdemu że kur.. nie wiem kiedy urodze. Ale nie zapowiada się żebym miała rodzic wcześniej.
I jak mnie dłonie bolą. Któraś z Was o to pytała. Mi nic nie pomaga. Raz jest lepiej raz gorzej. Dziś na śniadanie nie mogłam naleśnika przekroić. Podsuwalam do brzegu talerza i tak gryzlam. W nocy budzę się bo mi palce dretwieja albo wręcz całe ręce aż po pachy. Mam popuchniete i stopy i dłonie. Pije pokrzywę ale czy to coś daje???
Ktoś polecał amol i jeszcze tego nie testowałam.