Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nova, mi odpadł kawalek takiej galaretki przezroczysto-mlecznej jakieś trzy tygodnie temu i faktycznie na wizycie szyjka miękka i opuszek przepuszcza. Ale nic się nie wydarzyło (chyba) dalej w kierunku porodu, wiec będzie dobrze! Oszczędzaj się i dasz radę 😊✊🏻✊🏻
_nova lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Nova, mi odpadł kawalek takiej galaretki przezroczysto-mlecznej jakieś trzy tygodnie temu i faktycznie na wizycie szyjka miękka i opuszek przepuszcza. Ale nic się nie wydarzyło (chyba) dalej w kierunku porodu, wiec będzie dobrze! Oszczędzaj się i dasz radę 😊✊🏻✊🏻
Ja za to mam dużo mlecznego slyzu. Czopu nie widziałam. Śluz jest na szczęście niegrutkowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 17:15
-
moni05 wrote:Nova, mi odpadł kawalek takiej galaretki przezroczysto-mlecznej jakieś trzy tygodnie temu i faktycznie na wizycie szyjka miękka i opuszek przepuszcza. Ale nic się nie wydarzyło (chyba) dalej w kierunku porodu, wiec będzie dobrze! Oszczędzaj się i dasz radę 😊✊🏻✊🏻
Niby wiem, że czop nie musi zwiastować rychłego porodu, ale i tak już świruje :p jeszcze cztery tygodnie do ciąży donoszonej. Później niech się dzieje! Wizytę mam dopiero za dwa i pół tygodnia. Do tego czasu zamierzam się oszczędzać.
Mówiłaś lekarzowi o tym czopie? Skomentował to jakoś, że to za wcześnie, lub, że tak po prostu się dzieje? -
nick nieaktualnyemikey wrote:Kasa musi się zgadzać
Bada się gbs nawet, jak ma być cesarka, bo wody mogą Ci odejść wcześniej niż planowe cc i wtedy antybiotyk musi być i tak podany.
Dziecko może się zarazić gbsem po odejściu wód, bo już żadnej bariery nie ma, bakterie mogą sie przenieść z pochwy do macicy, a tam trochę płynu nadal może byc i dziecko może polknac lub zaaspirowackasia1518, Aguuula;2525 lubią tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:A ja sobie tu czytam że biały śluz pod koniec 3 trymestr też jest zwiastunem końca ciąży.
z kolei od początku 8 miesiąca biegam do łazienki w nocy równo co godzinkę
Paulina -
Nova, mi na szczęście trzy do odnoszonej! 😁 ale wolałabym mieć chociaż 38 skończone... oczywiście, mówiłam mu. Ale w ogóle czułam się olana wtedy. Jak szyjka otwarta to i „coś tam mogło wylecieć”. On generalnie wychodzi z założenia, że to druga ciąża i urodzę przed terminem. Po prostu. Nic więcej. A wizyta za dwa tygodnie...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
emikey wrote:Kasa musi się zgadzaćkasia1518
-
moni05 wrote:Nova, mi na szczęście trzy do odnoszonej! 😁 ale wolałabym mieć chociaż 38 skończone... oczywiście, mówiłam mu. Ale w ogóle czułam się olana wtedy. Jak szyjka otwarta to i „coś tam mogło wylecieć”. On generalnie wychodzi z założenia, że to druga ciąża i urodzę przed terminem. Po prostu. Nic więcej. A wizyta za dwa tygodnie...Paulina
-
emikey wrote:Wiecie ja do cc na żądanie nic nie mam. Każdy robi ze swoim Ciałem co chce. Ale jak się słyszy, że wskazaniem do cc jest wiek 30+, in vitro lub wcześniejsze poronienie to człowiek serio myśli, że Polska to jednak dziwny kraj. Polscy lekarze za granicą maja opinie leniwych bo cc dla lekarza jest łatwiejsze. Przy 2 cc mojej bratowej lekarz sam powiedział że, łatwiej mu zszyc brzuch w 30 min niż szyć "dupe" przez 2h. Każdy boi się o maluszka ale trzeba też wiedzieć, że dziecko może uridzic się niedotlenione przez cc. Moja bratanica kilka dni po cc trafiła do szpitala z ostrym zapaleniem oskrzeli na 2ctyg właśnie przez cc.
Sarrrra, aga_ni, Milanka lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Każda sytuacja jest inna i nie mizna oceniać nikogo bo nie jest się w skórze danej osoby.
100 kroc wolę cc bo przy SN nam wizję niedotkenienia, komplikacji itd. Mam prawo tak czuć i się bać. Tak było przy pierwszym porodzie tak będzie przy drugim.
Madki i ich zdanie o cc jako wydobycinach a nie porodzie powinny się leczyć.Aguuula;2525, ammarylis, moni05, sunshine03, Milanka lubią tę wiadomość
-
Sarra no mnie bawią te wydobyciny
moja córka wydobyto jak ropę hehe
ciekawe co te marki powiedzą jak kiedyś przyjdzie do komplikacji ( nie życzę oczywiście nikomu) i z sali je wezmą na stół. Ciekawe czy nadal będą uważać że wydobyli im dziecko i poród się nie liczy.
Mój syn uważa że moj brzuch to jest z gumy. A moje żebra to kijek do kopania. Chyba zapisze sobie to wszystko a potem będę mu wypominać na starość.Aguuula;2525, Milanka lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
U mnie kolejny szalony dzień. Ale od wczoraj ludzie przepuszczają mnie w kolejkach! chyba boją się,że im urodzę z tym brzuchem wielkim ahahahah
Sara,Moni a Wy bardzo aktywne jesteście od początku ciąży? Tzn. Moni wiem,że teraz nie a Sara ma maluszka ale tak ogólnie? Bo zastanawiam się skąd np.zależność tych bóli.. Ja mam ciąże mega intensywną i aktywną, miałam chwilę ze stawianiem się brzucha co była panika ale kilka dni leżenia i wszystko przeszło i mimo że już no spa odrzucona dawno to brzuch mi się stawi może 2 razy dzienniea może to zasługa lutki i jak odstawię to się zacznie?
Nova czop może sporo przed porodem wypaść, u mnie to było 2 dni przed więc mnie przerażależ Kochana dużo, nie przemęczaj się :*
a i zapomniałam napisać,że położna wczoraj mówiła (wspomniałam że 3 tyg.i zaczynam liście i piłkę) ,że wcześniejsza już piłka to super pomysł bo układa super główkę w kanał , do wieczornego tv jak znalazł_nova lubi tę wiadomość
-
A ja powoli kończę generalne porządki w mieszkaniu
Od poniedziałku się męczę i męczę, ale do najbliższego wtorku mam zamiar mieć już wszystko totalnie ogarnięte
jutro jeszcze ostatnie prasowanie i może już spakuję do końca torbę do szpitala
W pon okna w całym mieszkaniu, we wtorek mycie szafek kuchennych i wtedy mogę już czekać spokojnie na poród -
Ta piłka to pomoże coś na poprzeczne ułożenie dziecka? Bo uparty nie chce się przekręcić😏 Wiem że jest sporo czasu, ale wolę zapytać na zaś...
Jak to każda ciąża jest inna. Córka już w 7-8 miesiącu leżała głową w dół. Tak była dobrze wpasowana w kanał, że boleśnie czułam jej głowę przy każdym kroku. No, nie wspominam tego dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 20:47