X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, mi odpadł kawalek takiej galaretki przezroczysto-mlecznej jakieś trzy tygodnie temu i faktycznie na wizycie szyjka miękka i opuszek przepuszcza. Ale nic się nie wydarzyło (chyba) dalej w kierunku porodu, wiec będzie dobrze! Oszczędzaj się i dasz radę 😊✊🏻✊🏻

_nova lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Nova, mi odpadł kawalek takiej galaretki przezroczysto-mlecznej jakieś trzy tygodnie temu i faktycznie na wizycie szyjka miękka i opuszek przepuszcza. Ale nic się nie wydarzyło (chyba) dalej w kierunku porodu, wiec będzie dobrze! Oszczędzaj się i dasz radę 😊✊🏻✊🏻

Ja za to mam dużo mlecznego slyzu. Czopu nie widziałam. Śluz jest na szczęście niegrutkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 17:15

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:

Niby wiem, że czop nie musi zwiastować rychłego porodu, ale i tak już świruje :p jeszcze cztery tygodnie do ciąży donoszonej. Później niech się dzieje! Wizytę mam dopiero za dwa i pół tygodnia. Do tego czasu zamierzam się oszczędzać.
    Mówiłaś lekarzowi o tym czopie? Skomentował to jakoś, że to za wcześnie, lub, że tak po prostu się dzieje?

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja za to mam dużo mlecznego slyzu. Czopu nie widziałam. Śluz jest na szczęście niegrutkowy.
    Też mmlam tetaz więcej mlecznego śluzu ale wydaje mi się, że zawsze mam go więcej na upały

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Skoro GBS można zarazić się tylko przez pochwe, to w jakim celu badają go jak ma być CC?
    Kasa musi się zgadzać :P

Karooo93 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Też mmlam tetaz więcej mlecznego śluzu ale wydaje mi się, że zawsze mam go więcej na upały
    A ja sobie tu czytam że biały śluz pod koniec 3 trymestr też jest zwiastunem końca ciąży.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To nie dlatego :P
    Bada się gbs nawet, jak ma być cesarka, bo wody mogą Ci odejść wcześniej niż planowe cc i wtedy antybiotyk musi być i tak podany.
    Dziecko może się zarazić gbsem po odejściu wód, bo już żadnej bariery nie ma, bakterie mogą sie przenieść z pochwy do macicy, a tam trochę płynu nadal może byc i dziecko może polknac lub zaaspirowac

kasia1518, Aguuula;2525 lubią tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A ja sobie tu czytam że biały śluz pod koniec 3 trymestr też jest zwiastunem końca ciąży.
    W sumie zostało nam 6 tygodni do końca więc teraz organizm powoli daje znaki, że przygotowuje się do porodu :) z kolei od początku 8 miesiąca biegam do łazienki w nocy równo co godzinkę :/

• moni05 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, mi na szczęście trzy do odnoszonej! 😁 ale wolałabym mieć chociaż 38 skończone... oczywiście, mówiłam mu. Ale w ogóle czułam się olana wtedy. Jak szyjka otwarta to i „coś tam mogło wylecieć”. On generalnie wychodzi z założenia, że to druga ciąża i urodzę przed terminem. Po prostu. Nic więcej. A wizyta za dwa tygodnie...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja wszystko robię prywatnie więc i tak płacę. A pytam bo właśnie mi nie pobrała wymazu w czwartek na wizycie, a w pierwszej ciąży zrobiła to ok 30tc. Następna mam w 35tc więc może wtedy pobierze. Powiedziała że trzyma mnie do 39tc - liczę że się uda i nic wcześniej się nie wydarzy 😊

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu mój też pobiera w 35 tygodniu gbs. Spokojnie zależy od laboratorium ale to szybko dają wyniki.

kasia1518 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Nova, mi na szczęście trzy do odnoszonej! 😁 ale wolałabym mieć chociaż 38 skończone... oczywiście, mówiłam mu. Ale w ogóle czułam się olana wtedy. Jak szyjka otwarta to i „coś tam mogło wylecieć”. On generalnie wychodzi z założenia, że to druga ciąża i urodzę przed terminem. Po prostu. Nic więcej. A wizyta za dwa tygodnie...
    A u mnie wychodzi z założenia, że urodze w 40tc i nie ma co wcześniej się przejmować, aż powiem Ci nie wiem które podejście lepsze :)

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik gbs jest nawet na drugi dzień jeżeli jest ujemny.Po dwóch dniach jest na pewno. Jeżeli jest dodatni wtedy czas oczekiwania na wynik się wydłuża. Wygląda to tak samo jak z każdym innym posiewem.

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobiera się wymaz z pochwy i odbytu od 35 tygodnia.Im bliżej porodu tym lepiej.

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wiecie ja do cc na żądanie nic nie mam. Każdy robi ze swoim Ciałem co chce. Ale jak się słyszy, że wskazaniem do cc jest wiek 30+, in vitro lub wcześniejsze poronienie to człowiek serio myśli, że Polska to jednak dziwny kraj. Polscy lekarze za granicą maja opinie leniwych bo cc dla lekarza jest łatwiejsze. Przy 2 cc mojej bratowej lekarz sam powiedział że, łatwiej mu zszyc brzuch w 30 min niż szyć "dupe" przez 2h. Każdy boi się o maluszka ale trzeba też wiedzieć, że dziecko może uridzic się niedotlenione przez cc. Moja bratanica kilka dni po cc trafiła do szpitala z ostrym zapaleniem oskrzeli na 2ctyg właśnie przez cc.
    U mnie (i ogolnie przy inv) akurat inv nie jest wskazaniem bo tak w Polsce nie jest i to powie kazdy lekarz, jesli ciąża rozwija sie prawidłowo, ale przez 5 nieudanych prób co odbiło się na mojej psychice, 4 inseminacjach również nie udanych, starań przez 8 lat, brania do tej pory setek zastrzyków mam prawo WYBORU. Cały czas mówiłam o sn, tak samo jak moja lekarka, ale jeśli psychicznie nie będę czuła się na siłach mam dac znać na następnej wizycie. Nie boję się sn bo mam wysoki próg bólu więc zobaczymy jak będzie.

Sarrrra, aga_ni, Milanka lubią tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda sytuacja jest inna i nie mizna oceniać nikogo bo nie jest się w skórze danej osoby.

100 kroc wolę cc bo przy SN nam wizję niedotkenienia, komplikacji itd. Mam prawo tak czuć i się bać. Tak było przy pierwszym porodzie tak będzie przy drugim.

Madki i ich zdanie o cc jako wydobycinach a nie porodzie powinny się leczyć.

Aguuula;2525, ammarylis, moni05, sunshine03, Milanka lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra no mnie bawią te wydobyciny :) moja córka wydobyto jak ropę hehe :) ciekawe co te marki powiedzą jak kiedyś przyjdzie do komplikacji ( nie życzę oczywiście nikomu) i z sali je wezmą na stół. Ciekawe czy nadal będą uważać że wydobyli im dziecko i poród się nie liczy.

Mój syn uważa że moj brzuch to jest z gumy. A moje żebra to kijek do kopania. Chyba zapisze sobie to wszystko a potem będę mu wypominać na starość.

Aguuula;2525, Milanka lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejny szalony dzień. Ale od wczoraj ludzie przepuszczają mnie w kolejkach! chyba boją się,że im urodzę z tym brzuchem wielkim ahahahah :D

Sara,Moni a Wy bardzo aktywne jesteście od początku ciąży? Tzn. Moni wiem,że teraz nie a Sara ma maluszka ale tak ogólnie? Bo zastanawiam się skąd np.zależność tych bóli.. Ja mam ciąże mega intensywną i aktywną, miałam chwilę ze stawianiem się brzucha co była panika ale kilka dni leżenia i wszystko przeszło i mimo że już no spa odrzucona dawno to brzuch mi się stawi może 2 razy dziennie :O a może to zasługa lutki i jak odstawię to się zacznie? :O

Nova czop może sporo przed porodem wypaść, u mnie to było 2 dni przed więc mnie przeraża :P leż Kochana dużo, nie przemęczaj się :*

a i zapomniałam napisać,że położna wczoraj mówiła (wspomniałam że 3 tyg.i zaczynam liście i piłkę) ,że wcześniejsza już piłka to super pomysł bo układa super główkę w kanał , do wieczornego tv jak znalazł :D

_nova lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powoli kończę generalne porządki w mieszkaniu :P Od poniedziałku się męczę i męczę, ale do najbliższego wtorku mam zamiar mieć już wszystko totalnie ogarnięte :P jutro jeszcze ostatnie prasowanie i może już spakuję do końca torbę do szpitala :P
    W pon okna w całym mieszkaniu, we wtorek mycie szafek kuchennych i wtedy mogę już czekać spokojnie na poród ;)

• adella1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta piłka to pomoże coś na poprzeczne ułożenie dziecka? Bo uparty nie chce się przekręcić😏 Wiem że jest sporo czasu, ale wolę zapytać na zaś...
    Jak to każda ciąża jest inna. Córka już w 7-8 miesiącu leżała głową w dół. Tak była dobrze wpasowana w kanał, że boleśnie czułam jej głowę przy każdym kroku. No, nie wspominam tego dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 20:47

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ