Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Co do Rossmanna to ja też miałam problem, tak kombinowałam, że w końcu założyłam nowe konto i dalej zero informacji o pampersach. Mąż tez ściągnął aplikację i na następny dzień dostał info o możliwości odebrania paczki 😜 nie rozumiem tego systemu 🤷🏼♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 13:34
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
Wielkie dzięki dziewczyny za info! Ja to w ciąży wielka niezdecydowana, także tydzień pewnie będę wybierać🤣 Sunshine, też myślę żeby brać o rozmiar większy, jeżeli rozmiarówka jest typowo ubraniowa (np. M, L, czy 38,40), ale jak kupic normalne stanikowe rozmiary? Że swoich przed ciążowych ostatecznie wyrosłam pod koniec lipca. Kupiłam nowe zgodnie z aktualnymi rozmiarami. Obecnie ledwo się dopinam😅. Chyba dokupię te przedłużki. Sportowe sa ok, ale te wyjściowe eleganckie...
Do tych rozmiarówek typowo stanikowych coś dodajecie/odejmujecie?
I ile w ogóle sztuk macie zamiar wziąć do szpitala?
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ja dodam tylko w kwestii stanikowej, że mi jak dotąd ze wszystkich podpasował tylko z Medeli (sportowy, taki na noc), zamówiłam więc przedwczoraj jeszcze jeden. Na szczęście w promocji
Z resztą tych bardziej wyjściowych staników czekam na wizytę w podanych przez Polę sklepach, od czasu ciąży przekonałam się właściwie tylko do firmy Alles
A ja dziś wybieram ostatnią z dwóch kwestii wyprawkowych, tj. wanienkę. No i zakochałam się w tej wanience Beaba (ma lub miała któraś z Was? Jak się sprawdzała? Bo oprócz ceny, to opinie ma rewelacyjne). Poluję na zestaw (ze stelażem w dobrej cenie), na razie wszędzie brak dostępności stelaża
I z dobrych wieści, to ustępuje mi chyba ta przeklęta rwa...już jestem w miarę mobilnaMam nadzieję, że już nie wróci (i że był to jakiś tylko czasowy ucisk na nerw)
-
Nie wiem, czy podczytujecie inne tutaj fora, ja rano z nudów, zajrzałam na wrzesniowki. Jest tam dziewczyna, która mąż zostawił i pozostałe użytkowniczki wysyłały w ramach pomocy wyprawkę. I dziś rano ta dziewczyna upomniała się o przesyłki, bo "jej się kojarzy że ktoś miał jej coś wysłać".
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesien-2019,17269,1030.html
Sami z mężem nie jesteśmy obojętni na krzywdę zwierząt czy ludzi. Ale nigdy nie spotkałam się z tym, aby rodzina której pomoglismy domagała się więcej! Kurcze sami mówią nam, że bardzo im pomaga opieka, fundacje czy stowarzyszenia, że oprócz pomocy rzeczowej dostają finansowa, że grzesyliby mówiąc że jest źle.
Moja koleżanka mieszka na wsi, ma sąsiadów, młode małżeństwo, żyją skromnie, on pracuje ona gospodyni domowa. Dochód mały więc otrzymują pomoc. Gdy urodziły się im dzieci od gminy dostali piękne rzeczy do wyprawki, w tym leżaczki i zabawki. Panie pytaly czy nie potrzebują wózka. Czyli pomoc państwa jest.
Rozumiem, że różnie życie się może potoczy, że nie wiemy co nas kiedyś spotka, ale ja chyba nie mam na tyle asertywności żeby ewentualnie się upomniec...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 14:23
-
Dziewczyny apropo tych pieluszek z Rossmanna. Maila dostałam w poniedziałek. Teraz zerkłam. I to.jest ta mała paczka do odbioru? Bo w sumie nie jest napisane.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Cabrera wrote:Dzień dobry
Ja dodam tylko w kwestii stanikowej, że mi jak dotąd ze wszystkich podpasował tylko z Medeli (sportowy, taki na noc), zamówiłam więc przedwczoraj jeszcze jeden. Na szczęście w promocji
Z resztą tych bardziej wyjściowych staników czekam na wizytę w podanych przez Polę sklepach, od czasu ciąży przekonałam się właściwie tylko do firmy Alles
A ja dziś wybieram ostatnią z dwóch kwestii wyprawkowych, tj. wanienkę. No i zakochałam się w tej wanience Beaba (ma lub miała któraś z Was? Jak się sprawdzała? Bo oprócz ceny, to opinie ma rewelacyjne). Poluję na zestaw (ze stelażem w dobrej cenie), na razie wszędzie brak dostępności stelaża
I z dobrych wieści, to ustępuje mi chyba ta przeklęta rwa...już jestem w miarę mobilnaMam nadzieję, że już nie wróci (i że był to jakiś tylko czasowy ucisk na nerw)
Może stelaż na olx lub allegro używany?
A medela była na limango w promocji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 14:31
Cabrera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilanka ja podczytuję wrześniowki i od samego początku dla mnie to była trochę śmierdząca sprawa.
Ta dziewczyna już wcześniej też pisała, że dostała ileś tam ubranek takich i takich, ale to za mało, bo chciałaby mieć więcej.
Byłam w szoku, bo sama miałam taką samą ilość kupioną i nie uważam, że to mało 😲 tym bardziej, gdybym dostała to będąc w potrzebie to uznałabym, że to jest super, że mam AŻ tyle i że w ogóle tyle mam.
I moje wrażenie też jest takie, że jak ktoś naprawdę potrzebuje pomocy to jest wdzięczny za to, co dostał, a nie chce więcej i więcej, wręcz roszczeniowo podchodzi.
Miałam podejrzenie, że to jest zwyczajne wyłudzenie, ale nie udzielam się tam, więc nie podejmowałam tematu.
Smutne jest to, że w sytuacji, gdy ktoś naprawdę potrzebuje pomocy, jej nie dostanie, bo pomagający przejechali się zwyczajnie na wyłudzaczach
moni05, Jupik, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Milanka mi ta sprawa od początku śmierdziala, ciągle bez wstydu pisała co jej potrzeba ile czego ma itp. A o faktach gdzie pomocy szukała itp żadnych konkretów, niby pytać się gdzieś o pomoc w opiece była, ale.... Zawsze to ale, żadnych konkretów. Mi się od początku wydawało, że z tym rozstaniem to ściema była..
sunshine03 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
sunshine03 wrote:Małe opakowanie 22 sztuki jedynek
Sunshine, a ile wziąć do szpitala? Mam kupione pampersy, ale dokupię jeszcze dady. Bo tak jak czytam różnie może być z tolerancja oryginalnych pampersow. Czy wziąć całe opakowanie, czy np. 10 pampersów, 10 dady?
A co do tej Pani, do jak czyta się jej posty od początku, to na serio tupet ma...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 14:43
-
Atyde wrote:Milanka mi ta sprawa od początku śmierdziala, ciągle bez wstydu pisała co jej potrzeba ile czego ma itp. A o faktach gdzie pomocy szukała itp żadnych konkretów, niby pytać się gdzieś o pomoc w opiece była, ale.... Zawsze to ale, żadnych konkretów. Mi się od początku wydawało, że z tym rozstaniem to ściema była..
To jak wyludzenie...
-
Powiem wam, że coraz więcej takich krętaczy jest. Co rusz widzę, że jakaś babeczka dostała za darmo ciuchy a później mama, od której je dostała, widziała na Olx ogłoszenia o sprzedaży... Zaczyna mi brakować wiary w ludzi...
A ja mam pytanko, trochę głupie ale... Od wczoraj czuję jakby mi mały normalnie chciał wyjść już. Normalnie jakbym go nie wiadomo jak nisko miała takie głupie uczucie gmerania zaraz przy wyjściu... Ma któraś z was tak i pytała sie o to lekarza? -
nick nieaktualnyMilanka, no ja własnei Medela drugi raz na limango wyhaczyłam i domówiłam teraz ten drugi stanik
I dzięki za pomysł, żeby stelaża poszukać na olx - już to robię
Ps. sytuacja z wrześniówek, które podczytuję była i jest dla mnie równie szokująca... -
Milanka wrote:Nie wiem, czy podczytujecie inne tutaj fora, ja rano z nudów, zajrzałam na wrzesniowki. Jest tam dziewczyna, która mąż zostawił i pozostałe użytkowniczki wysyłały w ramach pomocy wyprawkę. I dziś rano ta dziewczyna upomniała się o przesyłki, bo "jej się kojarzy że ktoś miał jej coś wysłać".
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesien-2019,17269,1030.html
Sami z mężem nie jesteśmy obojętni na krzywdę zwierząt czy ludzi. Ale nigdy nie spotkałam się z tym, aby rodzina której pomoglismy domagała się więcej! Kurcze sami mówią nam, że bardzo im pomaga opieka, fundacje czy stowarzyszenia, że oprócz pomocy rzeczowej dostają finansowa, że grzesyliby mówiąc że jest źle.
Moja koleżanka mieszka na wsi, ma sąsiadów, młode małżeństwo, żyją skromnie, on pracuje ona gospodyni domowa. Dochód mały więc otrzymują pomoc. Gdy urodziły się im dzieci od gminy dostali piękne rzeczy do wyprawki, w tym leżaczki i zabawki. Panie pytaly czy nie potrzebują wózka. Czyli pomoc państwa jest.
Rozumiem, że różnie życie się może potoczy, że nie wiemy co nas kiedyś spotka, ale ja chyba nie mam na tyle asertywności żeby ewentualnie się upomniec...ja rozumiem że są różne sytuacje ale jeżeli nie ma się realnych znajomych którzy w takiej sytuacji pomogą to według mnie coś jest nie tak. Nie wierzę że wszyscy w rodzinie bezrobotni chorzy tak samo wszystkie koleżanki żeby o wkładki laktacyjne obcych ludzi z Internetu prosić
jak najbardziej rozumiem prośbę -jeżeli ktoś ma jakieś ubrania które i tak chciał oddać za darmo bo np inna płeć czy coś ale żeby dosłownie wszystko
2017 #1
2019 #2
-
Kiniorek ja mam takie gmeranie często odkąd moja panna się obróciła głową w dół. Tak bardzo nisko to czuję. U lekarza będę w środę to zapytam jak nie zapomnę. Mam nadzieje że to normalne bo termin mam dlugo po Tobie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 15:00
-
Kiniorek91 wrote:Powiem wam, że coraz więcej takich krętaczy jest. Co rusz widzę, że jakaś babeczka dostała za darmo ciuchy a później mama, od której je dostała, widziała na Olx ogłoszenia o sprzedaży... Zaczyna mi brakować wiary w ludzi...
A ja mam pytanko, trochę głupie ale... Od wczoraj czuję jakby mi mały normalnie chciał wyjść już. Normalnie jakbym go nie wiadomo jak nisko miała takie głupie uczucie gmerania zaraz przy wyjściu... Ma któraś z was tak i pytała sie o to lekarza?
Kiniorek mam dzisiaj tak samo! Tzn tylko jak chodzę. Jak leżę to nie. To takie uczucie jakby mi ktoś cały czas pobierał próbkę do cytologii - nieprzyjemne. Mam wizytę za kilka dni to zapytam o to. Ale może któraś z was tez tak miała? Nie wiem czy to na tyle niepokojące żeby leżeć ciagle albo jechać do szpitala?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!