Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karooo93, Cabrera, Atyde, Konieczynka, Milanka, ManiaM, Kookosowa, kasia1518, nuśka91, meerici, kalcia lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
No kochana faktycznie wygląda na większy
może to kwestia kształtu, ja mam taką kwadratową bułę i mam go pod biustem już. A ile masz wzrostu?
-
Milanka wrote:No właśnie u mnie pojawiła się oliwka i myślałam, że to jakiś żart. Wszyscy mówią o pampkach a tu dodatkowo oliwka;-)
Edit.
Nadrabialam dziś Was i doczytałam.
Czy to tylko przy 1 dziecku tak jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 21:38
-
nick nieaktualnyKalcia , utwierdziłaś mnie w decyzji co do wanienki, dziękuję
czekam tylko na odpowiedź jednego ze sklepów, na kiedy są w stanie dostarczyć komplet.
Aaa i dziękuję za radę z poduszką pod miednicą (mającą pomóc w obrocie) - stosuję, choć na razie chyba bez rezultatu
Wam Maluchy gmerają główkami i rączkami, a mi Syn tam na dole kopniaki ćwiczy...więc sama nie wiem, co lepsze
Pola w pierwszej kampanii zamówiłam w ciemno L (wersja sportowa) i o dziwo rozmiar przypasował. Bardzo dobry gatunek materiału i mimo że sportowy, to ładnie zbiera i trzyma (czego nie oferował mi żaden z hm). Teraz zamówiłam też L, nieco inny krój i inny kolor. Mam nadzieję, że trafiłam z rozmiarem
Dziewczyny, śliczne macie brzuszki
aż zapragnęłam sfotografować swój, poszłam do łazienki, cykłam kilka fotek i przez kilka minut siedziałam w szoku...przepraszam kiedy mi ten brzuch urósł ...??? Serio, nie zauważyłam...jeszcze tydzień temu płakałam, że jest jakiś mały i taki mało ciążowy
Konieczynka, Atyde, ManiaM, moni05, wiktoriaa, KasiaP, Kookosowa, kasia1518, nuśka91, meerici, sunshine03, kalcia, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
W regulaminie karty rossnę jest zapis o wylaczeniu mozliwosci dodania kolejnego dziecka zanim sie urodzi. Innymi slowy, 'legalnie' nie da sie tego zrobic.
Jesli zas chodzi o pampki za 1gr to tam z kolei w regulaminie jest infi, ze mozna je odebrac dla dziecka zarejestrowanego przed ukonczeniem 1 mscZimri lubi tę wiadomość
-
Też się pochwalę moim arbuzem o imieniu Michasia
Dziś zrobiłam 8 000 kroków, nawet nie wiem gdzie. To ok 5 km . Nie polecam, teraz ledwo się ruszam...Aguuula;2525, Cabrera, Atyde, Milanka, moni05, wiktoriaa, przedszkolanka:), KasiaP, Kookosowa, kasia1518, japonka, nuśka91, meerici, sunshine03, Karooo93, kalcia, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
Ech nie wiem... Chyba się nie dogadali w związku z wynagrodzeniem i nie przedłużyli umowy... Fakt taki że jak jutro nikt nas nie przyjmie to dopiero w środę może się uda... A czuję, że do środy to już się rozkręci na całego. A z drugiej strony jak bym chciała do innego pediatry w innej przychodni to rejestracja nowego pacjenta trwa 48godz. I na jedno wychodzi 🤦
-
Jakie Wy wszystkie piękne ❤️
Kookosowa lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kiniorek91 wrote:Ech nie wiem... Chyba się nie dogadali w związku z wynagrodzeniem i nie przedłużyli umowy... Fakt taki że jak jutro nikt nas nie przyjmie to dopiero w środę może się uda... A czuję, że do środy to już się rozkręci na całego. A z drugiej strony jak bym chciała do innego pediatry w innej przychodni to rejestracja nowego pacjenta trwa 48godz. I na jedno wychodzi 🤦
A internista nie przyjmie synka? U mnie w przychodni pracują lekarze rodzinni, nie ma rozróżnienia na internistę czy pediatrę. Pracuje bodajże 5 lekarzy i możesz iść do swojego a jak jego nie ma to do proponują innego. -
Ja miałam opcje zostanę mama czy coś takiego Teraz tego nie widzę, tylko termin porodu
Tak lekarz rodzinny tez przyjmuje dzieci, zwłaszcza ze nie idziesz z noworodkiem. Rejestracja w nowej przychodni nie trwa 48h jak tak mówią to proś odmowę na piśmie. zapisujesz się do nowej przychodni, ze starej nie musisz się wypisywać, w wolnej chwili dostarczasz kopie/ wydruk z kartoteki, karte szczepień chyba sa przesyłane między przychodniami . Od razu możesz korzystać
-
pOla34 wrote:Ja miałam opcje zostanę mama czy coś takiego Teraz tego nie widzę, tylko termin porodu
Tak lekarz rodzinny tez przyjmuje dzieci, zwłaszcza ze nie idziesz z noworodkiem. Rejestracja w nowej przychodni nie trwa 48h jak tak mówią to proś odmowę na piśmie. zapisujesz się do nowej przychodni, ze starej nie musisz się wypisywać, w wolnej chwili dostarczasz kopie/ wydruk z kartoteki, karte szczepień chyba sa przesyłane między przychodniami . Od razu możesz korzystać
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Zerknęlam u siebie i mam jako zapisana do rossnę i termin na 5.10 czyli chyba musze czekać na maila.
Ale macie zgrabne brzucha ! Ja przy Was jako drobina wyglądam jakbym zaraz wybuchnąć miala 😂
KasiaP, wiktoriaa, Jupik, Atyde, eemmiilliiaa, Cabrera, Kookosowa, kasia1518, moni05, japonka, nuśka91, meerici, sunshine03, kalcia, Aaga, Paulina099, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
adella1 wrote:Ale bym sobie na brzuchu pospala🙄
Oh. Ja też! Najgorzej, że po porodzie dalej nie będzie opcji przekręcenia się na brzuch, bo znowu cycki będą boleć, jak laktacja się rozkręci. Eh.
Co do karty rossne, to w regulaminie jest zapis, że jest aktywna 36 miesięcy po narodzinach dziecka. Może dlatego mamy starszych dzieci potrafią jakoś włączyć znowu opcje ciąża? Ja próbowałam i się nie da. Założę konto na maila męża. Szkoda mi kasować obecnego konta, bo już dość dobry rabat mam uzbierany. A i paczka pampersów piechotą nie chodzi 😀
Piękne macie te brzuszkipOla34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypOla34 wrote:Kurcze Caberera ja wtedy rozkminialam z różnych tabelek i wyszła mi M, ale boje się ze małe będzie. A jaki masz obwód i miseczkę? I który model masz ?
Aktualnie najwygodniejszy mam z Alles 80 G (ale w obwodzie mam jeszcze luz, kupiony z myślą o końcówce ciąży, zapinam na ostatnią haftkę).pOla34 lubi tę wiadomość
-
No smutne to co piszecie o pomocy, bo właśnie przez takie teksty jak tej koordynatorki ludzie się zniechęcają i przestają pomagać, a Ci co rzeczywiście potrzebują pomocy wcale jej nie dostają
Ja mam właśnie mega napięty brzuch, aż boli, i czekam aż mi przejdzie. Notabene na wrzesniowkach są laski, które mają na suwaczku mniej tyg.niz ja.. uświadomiłam sobie, że lada moment wrzesień i mogę urodzić już za 2-3 tyg.bez większej szkody dla malucha. Szok. -
ManiaM wrote:Cześć
Odniosę się tylko do tego uczucia gmerania tak mega nisko na dole . Lekarz się śmiał jak użyłam słowa gmeranie i mówi że to normalne , że po prostu malutka bawi się rączkami przy główce i tyle. Ja też mam tak często.
Dzięki Mania, uspokoilas mnie, dopytam jeszcze lekarki ale jak to młody się bawi tk spokotylko skoro tam ma ręce to czym bawi się po bokach mojego brzuchai czym zahacza o zebra. Chyba ma dużo kończyn
ManiaM lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!