X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Tak, jeśli od pośladka czujesz ten ból to właśnie tam i krzyż w prawo. Bo mówiłaś o prawej stronie. Mi mąż masuje, zaczyna się powoli i sama zobaczysz czy ruchy pionowe czy okrężne bardziej Ci służą. I ruchy stopniowo mocniejsze, coraz bardziej przyciskamy. Jakbyś chciała coś zbitego rozsmarować na boki.
    Mnie boli strikte pod posladkiem udo :(

moni05 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni właśnie wszystkiego co najlepsze 🤗

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silent, skurcze BH to ja mam już od czerwca spokojnie. Tylko nigdy nie miałam ich więcej niż hm, kilkanascie. Dziś to już zaczęło mnie niepokoić. Mała rusza się bardzo. Wręcz dziwne jak na taki upał.
    Zaraz wezmę kolejna dawkę magnezu, prysznic i klade sie do lozka. Mam nadzieję że wszystko dobrze i po prostu taka fizjologia może im bliżej porod tym częściej macica ćwiczy, nie wiem.

oar843r8hxms7jm7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Mnie boli strikte pod posladkiem udo :(
    Przepraszam, notorycznie klikam „lubię” zamiast „cytuj”. Masuj tam, gdzie czujesz największy ból plus właśnie źródło nerwu czyli od krzyża w ból. Mi czasem i do poety samej promieniuje... tak to już niestety wyglada :/ tez mam wrażenie czasem, ze nie wytrzymam, bo to się nasila przy tym nakazie leżenia. Jak wstaje po godzinie np to nie umiem stanąć na nogach. Jak już jestem bliska płaczu to odpuszcza na pare dni 🤷🏻‍♀️ I tak w kółko.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra biedna :( kurde może niech rzeczywiście spróbuje mąż jakoś rozmasować :(

Chciałam się zdrzemnąć. Młody zaczął z K grać w Fifę i tak się emocjonował, że mnie 3 razy obudził w ciągu godziny :/... No myślałam, że się wsciekne...
    A jak wstałam bo już miałam wypieki że złości na twarzy to wyłączył grę... Ale zemsta była słodka :D włączyłam mu nebulizator a tego strasznie nie lubi jak jest chory :D

ManiaM jak nie przejdzie to dla spokoju może jedz na IP. Jak są ruchy inne jak zazwyczaj to lepiej sprawdzić.

Mój K chyba bardziej się nie może doczekać tego porodu niż ja w tym momencie. Już by najchętniej mnie zawiózł na porodówkę. Nawet wstępnie na pępkowe się umówił z chłopakami jakoś jak jeszcze w szpitalu będę, żeby nie robić jak wrócę i żebym miała spokój :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skurcze bh piszą się na ktg, czy nie i ktg wyłapie już te właściwe?

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka30+ wrote:
    A skurcze bh piszą się na ktg, czy nie i ktg wyłapie już te właściwe?
    Na KTG piszą się skurcze brzucha. Ale np. moje porodowe skurcze krzyżowe przy 6cm rozwarcia się nie pisaly, a ja już nie mogłam wyleżeć 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 19:13

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuje się najlepiej. Mam coraz więcej ukłuć i czasami też skurcze. Właśnie od paru dni zaczęłam pić magnez i dziś kupiłam nospe w razie czego.

Do tego nie mieszcze się już w moje jedyne buty. A końcem maja były rozmiar za duże 😱 Strasznie mi spuchły nogi. Staniki rozchodzą się na boki 😑 Łopatka boli, nic na to nie pomaga. Jest mi gorąco mimo tego że u nas po burzy teraz jakieś 22 stopnie. No to tyle żalenia się 😉

W ogóle wczoraj miałam kontrolę z zusu ale przyjechali na mój adres zameldowania (do domu teściów) a nie do miejsca zamieszkania 😕 W domu była tylko babcia i nie otworzyła (myślała że to świadkowie Jehowy 😂) No i teraz znowu tłumaczenie się i wysyłanie pism. A w połowie sierpnia dzwonili jeszcze do mnie żeby się upewnić na 100% jakie jest miejsce zamieszkania.... Dobrze, że na zwolnieniu mam jak byk napisany adres pod którym przebywam, wyślę im to jako dowód.

Cieszę się jedynie, że mój mąż pojutrze wraca z dwumiesięcznego szkolenia. W końcu sobie będziemy razem ☺️ Będziemy znowu regularnie chodzić na basen, może coś to pomoże na te nogi i łopatkę.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska wcale się nie dziwię w takie upały puchnie wszystko. A pod koniec ciąży to już na pewno.
    Mi się znowu piszą skurcze ponad 60 na ktg. Nospe mam trzy raz dziennie. Ale nawet z nospa czasem coś się pojawi.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie mam skurczy - choć w pierwszej ciąży też nic nie czułam, a jak trafiłam na patologie to na ktg wyszło że się piszą ponad 80 i wtedy dali mi na 48h jakaś kroplowke na zatrzymanie skurczy.

Na chwilę obecną brzuch mi się stawia j al trochę pochodzę- nawet spacery z córką odpadaja. Najbardziej bolą mnie ruchy i kopniaki małej aż czasami się zegne w pół

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie właśnie przy chodzeniu mały testuje elastyczność brzucha... Nie wiem czy nie lubi jak chodzę czy coś mu nie pasuje, ale ciśnie się tak, że nie raz muszę stanąć, i połaskotać trochę, żeby zszedł niżej...

Wiecie, od tygodnia nie mogłam się doprosić makreli wędzonej. Albo zapominaliśmy na zakupach, coś innego mi się zachciało, a przychodziłam do domu i mi się przypominało że jednak bym zjadła. I dzisiaj na kolację w końcu dostalam. Zjaldalm pół, buleczke z masełkiem i jestem w niebie. Teraz przez tydzień chyba będę kupować makrele.
    Rano na badanie krwi i moczu, w czwartek do lekarza i zostaje nam od jutra 16dni do cesarki...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, niechcacy polubilam...

Kiniorek, teraz w 3 trymestrze tluste ryby sa bardzo wskazane, a do takich zalicza sie makrela, tylko zeby byla na cieplo wedzona. Zatem dieta makrelowa brzmi dobrze :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja póki co nie mam skurczy - choć w pierwszej ciąży też nic nie czułam, a jak trafiłam na patologie to na ktg wyszło że się piszą ponad 80 i wtedy dali mi na 48h jakaś kroplowke na zatrzymanie skurczy.

Na chwilę obecną brzuch mi się stawia j al trochę pochodzę- nawet spacery z córką odpadaja. Najbardziej bolą mnie ruchy i kopniaki małej aż czasami się zegne w pół

Mam to samo. Jak ona się rusza, przekręca, wypina to mało skóra nie strzeli i jest to w większości bardzo nieprzyjemne uczucie. Oczywiście jestem dziwna bo żadna bratowa czy koleżanka takich rzeczy nie miała. Każdej tylko rósł brzuch a ja ciągle coś wymyślam i nawet nikt mi nie powie czy to normalne i czy tak miałby bo pierwsze słyszą. Eh wychodzę na jakieś dziwadło

syy26iye928jhyb7.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie, nie! Dlaczego? Aaaaaaaaa
    Tyle w sprawie mego samopoczucia. Jakby dolegliwości było mało pojawiły się hemoroidy!!! Juz wczoraj zauważyłam kropelka krwi na wkładce ale myślałam że to po nieudolnej depilacji na czuja. A dziś od południa już mnie to boli, problem z wyróżnieniem. Why?
    Z synem też miałam i to było straszne, chyba najgorsza dolegliwość. A po 2h partych na dupie nie mogłam usiasc przez tydzień. Po roku od porodu zdecydowałam się na operację. Jaki to był koszmar.
    Przepraszam że taki dupny temat.
    Ryczeć mi się chce.
    Zalamka.
    Do tego była dziś nad jeziorkiem niedaleko domu z 2 kuzynkami. Każda z 1,5r dzieckiem i brzuchem płaskim jak deska do prasowania. Do tego ani jednego rozstępu. A u mnie cały brzuch.

#żalpost#

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka mnie też wylazły te cholerne hemoroidy! Lekarz pozwolił tylko Hemorectal stosować i od miesiąca zero poprawy. Jutro mam wizytę. Ciekawe co powie.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam #żalpost... mój mąż totalnie zapomniał o moich imieninach. Nawet ciastka z piekusia nie olśniły go wystarczająco... ba, laurka od córki tez nie. Zreszta prosiłam ja żeby mu nie mowila o tych imieninach. Nie chce by mu bylo głupio. Wrócił po 12h w pracy i na bank jest zmęczony... Ja dzisiaj odwołałam odwiedziny dwóch moich przyjaciół, zle się jakoś czułam. Ogólnie mam do dupy dzień i do dupy humor.

Dziękuje Wam za wszystkie życzenia 😘❤️ Jesteście kochane.

Mam pytanie. Ile płaciłyście za GBS (jeśli już miałyście robiony)? Nie mogę znaleźć info na stronie szpitala, do którego mam zawieźć próbkę w przyszłym tygodniu.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, Za GBS płaciłam 30 zł

moni05 lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja płaciłam 38 zł.

Dziewczyny a czy którejś z Was też jest tak niedobrze? Ciagle mam jakieś zachcianki a jak tylko coś zjem to mdłości prawie jak na początku ciąży :/

moni05 lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy można jeść makrele? Ja cała ciążę nie jadłam, bo podobno ma dużo rtęci tak jak tuńczyk, a chodzi za mną już od kilku miesięcy 😐

Konieczynka, u mnie to samo 😩 nie byłam pewna co to, bo wyskoczył mi taki guzek, musiałam w necie poczytać. Bo krew akurat mam bardzo często. Mam nadzieję, że zniknie..

Moni, mój mąż przypomniał sobie o moich imieninach w momencie jak babcia przyjechała na kawę i dała mi kwiaty. A on z miną 'wtf?' pyta z jakiej okazji te kwiaty. Ale chociaż było mu głupio 😂 ja dzisiaj robiłam gbs i płaciłam 21 zł 🙂

moni05 lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici ja tak mialam parę dni... Ale teraz jak tak ciepło to nie dziwię się

A mnie samej chyba się mocniejsze bh włączyły 😑 ciągnie po podbrzuszu i boli trochę jak na okres ale to takie po 20sek i nie regularne. K poszedł do pracy właśnie. A ja padam jak nie miałam drzemki. Pewnie za chwilę się położę i padnę.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ