X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, ja absolutnie rozumiem, ze tesknisz za corka, ja tez pewnie bym sie zadreczala, ze nie ma mnie przy Borysie, ale dla Bratka chyba jak najlepiej, aby dluzej w brzuchu zostal ze wzgledu na operacje. Jak bedzie mial wieksza mase i bedzie dojrzalszy to na pewno operacja bedzie niosla za soba mnieksze ryzyko i szybciej po niej wroci do siebie.
    A moze jest jakas opcja, abys widywala sie z corka, nie znam Bielanskiego, ale moze sa tam jakieś 'laweczki' przed na ktore lekarz pozwolilby ci wyjsc.

Kookosowa lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jejku, jakie przeżycia...najważniejsze, ze obie jesteście juz pod dobra opieka✊✊
    A tak zapytam jeszcze: czułaś jakoś inaczej te skurcze??

Kokoosowa, trzymaj się dzielnie, dasz radę dla Bartka - dla niego ważne są jeszcze te dni w brzuszku, musi mieć sile do zabiegu ❤️

Aaga, Kookosowa lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makrelę można wędzoną? A ja unikalam i w pierwszej i drugiej ciąży a pasta za mną chodzi 😋

Agaaa ojej,trzymajcie sie ! A jakie skurcze wyszly? Czulaś cos?

Kokosowa.mam nadzieję że długo nie naczekasz sie chociaz wiesz,że kazdy dzień w brzuszku ma znaczenie..

Aaga, Kookosowa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga o rany, oby nic się nie działo i trzymam kciuki żeby Cię puścili w czwartek... A ten szpital masakra. Szkoda że nie wzięłaś tego zaświadczenia, ale oczywiście nie myśli się o takich rzeczach... Za to możesz w internecie im ładną opinie napisać.

Kokosowa wiem, że nie chcesz bardzo być w szpitalu, ale może wyjdzie Wam to na dobre, a Bartkowi na pewno im dłużej tym lepiej ☺️ Zdawaj nam tu relacje żebyś się nie zanudziła☺️

Atyde trochę się bałam wejść w ten "diry shop" hehe 😄 ja brałabym opcje 2 bo bardziej podoba mi się czcionka.

Moni on na pewno sobie w końcu przypomni i wykaże się z nawiązką 😉 mój mąż jest super ale jeżeli chodzi o romantyzm to hmmm... Nie uznaje np kwiatów, bo po co marnować pieniądze 😂 ale za to kupiłby mi gofra lub coś bardziej praktycznego 😉

Kurcze dziewczyny musimy się jakoś trzymać... Myślę, że ta pogoda teraz jest fatalna, nawet nie jest gorąco ale jest tak duszno że codziennie się topie. I u nas codziennie popołudniu jest burza. Dziwnie się czuję, bo mam termin jako jedna z pierwszych. Wolałabym być jedną z ostatnich, żeby wiedzieć czego się spodziewać 😉 chociaż z drugiej strony może dobrze, że nie wiem jeszcze wszystkiego co mnie czeka 😀 Na razie się nie boję, tylko podchodzę do tego bardziej zadaniowo. Po prostu trzeba będzie to przeżyć i tyle. Mam nadzieję 😉

moni05, Aaga, Kookosowa lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Dziewczyny ja pisze ze szpitala. W skrocie opowiem.Wam cala historie bo kompletnie sie nie spodziewalam. Pojechalam na umowiona wizyte z ktg i jak sie okazalo na ktg wyszly skurcze porodowe, normalna akcja. Szyjka dluga ale rozmiekczona wiec skierowanie do szpitala na kroplowki wyciszajace. Pojechalismy na Ligote tam gdzie planowalam rodzic i tu zonk. Polozna podpiela mnie pod ktg, wziela skierowanie ale ani ksiazeczki, ani zadnego wywiadu nic. Przyszla druga zerknela na wynik ktg z gabinetu i za chwile przyszedl lekarz. Zobaczyl skierowanie i powiedzial ze mnie nie przyjma.bo to za wczesna ciaza (34+2) i ze oni takich maluszkow nie odratuja i ze w ogole nie ma mieksca dla wczesniaka jak cos i ze to musi byc 3st referencyjnosci i mam jechac gdzie indziej. Kazal poloznej odpiac ktg i wyszedl. A polozna na koniec "zapraszamy po.skonczonym35 tygodniu". W koncu pojechalismy do Gliwic gdzie mnie orzyjeto od razu na oddzial zrobiono pelny wywiad i ktg, mam dostac kroplowki wyciszajace, lekarz zbadal szyjke i malutka i wszystko z nia ok. Wazy nieco ponad 2 kg, obrocila.sie glowka w dol i schowala ja za spojeniem, musi mocno po szyjce walic bo.sie rozmiekczyla ale ladnie trzyma ponad 3,5cm. Ilosc wod prawidlowa, jak.uda sie wyciszyc slurcze i jutro.zadne sie nie beda pisac to w czwartek mnie puszcza do domu.

Jestem.wsciekla na lekarza z ligoty, zaluje ze nie wzielam.zaswiadczenia ze mnie odsyla. Malo.tego moja szwagierka lezala tam od 33 tygodnia ciazy bo wlasnie szpital na nowy oddzial dla noworodkow i 3st referencyjnosci. Dobilo mnie to...

P.s. pakujcie torby na wrazie czego ja nie mialam i wrzucalam do niej wszystko jak glupia.
    Ligota na 3 stopień ruda i Bytom też. Gliwice drugi stopień. Nie kumam. Mi odeszły wody w 34 i 5 dniu i mnie w Chorzowie - 2 stopień przyjęli a urodziłam w 35 i 1 dniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 23:06

Aaga lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj się tam - oby po kroplówkach skurcze minęły i wypisali Cię do domu.

A historia ze szpitalem... no jakaś masakra

Aaga lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mega wsparcie! :)

Brzuch mi twardnial od kilku dmi mocniej i czesciej, ale nie zaniepokoilo mnie to. Dzis doszly bole nisko w podbrzuszu w trakcie skurczy. Nie mam pojecia jakie skurcze, pokazala mi tylko na wykresie ze duzo sie ich pisze i ze sa zasilne na ten etap ciazy. Polowy z nich nawet nie czulam chyba. A w szpitalu sie to potwierdzilo. Teraz kroplowa do rana z magnezem. Nie zmieszcze sie z tym sprzetem do tej gigantycznej kabinki, wiec bede sikac przy otwsrtych drzwiach hahaha.

Kokosowa wiem co czijrsz ale tylko w 1% , nie wyobrazam sobie na tyle zostawic starszaka, ale czasem to jedyne sluszne wyjscie.

Sarra Ligota ma na bank 3st regerencyjmodci. Tez nie wiem o co chodzi. Nie spodobalam sie lekarzowi :D

ManiaM w obecnej sytuacji pojechalabym to sprawdzic na Twoim miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie w 26 tc wybralam do Kolejowego, bo nie wiedzialam ze ma 1 st referencyjnosci i stamtad mnie lekarz wyslal wlasnie do Gibinskiego bo tam dziecko uratuja jak cos i mnie normalnie przyjęli. Na pewno ma 3 st ten szpital. Nie do wiary....

• Jupik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdycham w tą pogodę, serio. A jeszcze dobiło mnie, że ta temp.ma być do niedzieli, u nas (Łódź) nie zapowiadają burz, a na niedziele (ma być 32 st.C) mąż nam ustawił dwa wyjścia do znajomych. No porażka. Chcę powietrza :-(

Meerci, mi się tez zaczęły mdłości jak w 1 trym., choć hafta jeszcze nie zaliczyłam.

Kiniorek, normalnie czytam o tej makreli... i mnie zemdliło ;-) Od początku tej ciąży nie mogę patrzeć na ryby, no cofa mnie na samą myśl. Trochę mnie przeraża, że powinnam dostarczać sobie DHA choćby w witaminach, ale nawet od tego mnie odrzuca. Liczę na to, że mój organizm wie, czego dziecku potrzeba i jeśli mam na coś ochotę lub mnie od czegoś odrzuca to nie bez powodu.

Aaga, wedle mojej wiedzy szpitale z 2 st.refer.przyjmują od skończonego 32 tyg., więc nawet jeśli ten Twój by miał 2 (a po wpisach rozumiem, że ma 3) to i tak powinien Cię zatrzymać. Chyba, że jak to w Polsce bywa, teoria teorią, a praktyka praktyką i faktycznie nie mają chwilowo warunków, żeby przyjąć wcześniaka, lub dzieje się coś wewnątrz czego głośno nie powiedzą, i po prostu wolą odesłać. No ale trzymam kciuki, żeby skurcze się jeszcze wyciszyły.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga normalnie jestem w szoku, przecież Ligota to 3 stopień a Gliwice 2 !
    Może faktycznie są po prostu przepełnieni i odsyłają gdzie popadnie :/ pewnie całe województwo z problemami w pierwszej kolejności tam się wybiera.
    Mogliście też ewentualnie do Rudy Śląskiej się udać, 3 stopień, oddział neonatologiczny przygotowany na wcześniaki, podobno ful wypas pod każdym względem.
    W każdym razie trzymaj się mocno, nogi zaciskaj i dawaj znać jak dalej Ktg się pisze ;)

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • meerici Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mdłości się nie rozkręca tak jak w 1 trymestrze, bo oszaleję, tym bardziej ze jeść mi się chce cały czas.
    Jupik mnie też męczy ta pogoda, a gdzieś mówili, że wrzesień tez dość ciepły się zapowiada 🤦🏼‍♀️

Dziewczyny BBF oficjalnie pokazuje mi, ze do terminu zostało 30 dni!!! A jeszcze chwilę temu ta liczba była trzycyfrowa. Kiedy to się wydarzyło ? 😜

aga_ni, kalcia, silent, przedszkolanka:), nuśka91, moni05 lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Dzieki dziewczyny za mega wsparcie! :)

Brzuch mi twardnial od kilku dmi mocniej i czesciej, ale nie zaniepokoilo mnie to. Dzis doszly bole nisko w podbrzuszu w trakcie skurczy. Nie mam pojecia jakie skurcze, pokazala mi tylko na wykresie ze duzo sie ich pisze i ze sa zasilne na ten etap ciazy. Polowy z nich nawet nie czulam chyba. A w szpitalu sie to potwierdzilo. Teraz kroplowa do rana z magnezem. Nie zmieszcze sie z tym sprzetem do tej gigantycznej kabinki, wiec bede sikac przy otwsrtych drzwiach hahaha.

Kokosowa wiem co czijrsz ale tylko w 1% , nie wyobrazam sobie na tyle zostawic starszaka, ale czasem to jedyne sluszne wyjscie.

Sarra Ligota ma na bank 3st regerencyjmodci. Tez nie wiem o co chodzi. Nie spodobalam sie lekarzowi :D

ManiaM w obecnej sytuacji pojechalabym to sprawdzic na Twoim miejscu.
    A jak idziesz do łazienki to nie możesz się odpiąć od urządzenia?

Pamiętam że u mnie pokazali mi jak wypina się ta ogromna strzykawke ze sprzętu i szłam z nią do łazienki A cała maszyna zostawala przy łóżku. Po powrocie sama się wpinalam i dalej leciała kroplówka

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się dzieje! Aaga i Kookosowa, za was szczególnie teraz kciuki. Mam nadzieje ze nie posiedzicie tam długo i wrócicie do domu. Aaga może j dobrze ze was odesłali, może to była jakaś racjonalna decyzja lekarza bo siedział ze jakby co nie zajmą się dzieckiem wystarczająco dobrze. No nie powinno tak być ale może kierował się waszym dobrem. Naprawdę mobilizujecie do spakowania torby a ja zamiast wrzucać do torby majtki poporodowe to wrzuciłam strój kąpielowy, wybieram się na weekendowy wieczór panieński.

A w ogóle to nie śpię bo wstałam siku i po drodze tak mocno uderzyłam się w mały palec u stopy że masakra. Nie mogę go dotknąć, zastanawiam się czy nie jest złamany :/ co za niezdara ze mnie 🤦‍♀️ Jakbyśmy tak poskladaly wszystkie nasze objawy to się obraz nędzy i rozpaczy wyłania, haha, każdą boli coś: stary, nogi, ręce, brzuchy itp. Naprawdę teraz to sobie i wam życzę wytrwania po prostu.

Miałam dzisiaj USG, wszystko ok, ale jestem w szoku bo młody okazuje się gigantem :O prognozowana waga urodzeniowa to 4kg, a podczas badania miał 2300. A głowa już ma 9cm. Zaczęłam się martwić o ten poród sn :/ Szyjka ma 4cm wiec te kłucia w szyjce (gmeranie jak to pisalyscie) u mnie nie oznaczają nic złego, lekarz powiedział ze tk pewnie skurcze. To było badanie z medicoveru i tak się w czasie złożyło, że jutro(dzisiaj) mam wizytę u mojej lekarki prowadzącej. Tez będzie robić USG, jestem ciekawa jakie wyjdą rozbieżności.

kasia1518, Kookosowa, moni05, ammarylis, Jupik lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i Kokosowa, trzymajcie się dzielnie. Szpital to nigdy nie jest nic przyjemnego. Czy sami leżymy, czy odwiedzamy. Ale to dla dobra maluszków, aby jak najdłużej posiedzialy w brzuszkach.

Kookosowa lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele bo inaczej tego nie da się nazwać . Do ok 0.30 nie mogłam usnąć bo mała walila po żebrach i uciskala na przepone że mi powietrza brakowało, potem 2.30 Zosia się obudziła na mleko ... I teraz znowu pobudka z płaczem- chyba jej się coś przyśniło - po prostu super noc, a muszę po 7 wstać bo na 8.50 mam usg w luxmedzie

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia współczuje i łącze się w bólu, ja też nie śpię, ciagle przez ból palca u stopy. Nie mogę tez chodzić :/

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja już mam pobudkę ciśnieniem i ktg. spać też ciężko było. Jakbym całą noc czuwała.
    Wiem że dla Bartka każdy dzień ważny. Będę schodzić do córki z oddziału mają mi ją przywozić. Ale to latawiec długo nie usiedzi. Poza tym boi się szpitalu i nawet jak tęskni to zaraz chce iść do domu. Ale moja psychika tak długo nie wytrzyma mając dziecko chwilę dziennie. Do tej pory ciągle byłyśmy razem. Ehh będę teraz jęczeć i się użalać :(

Gruzja85 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Powodzenia na wizytach
    Kokosowa,aaga kciuki za was:-)
    Aga ni Twój bobas waży 2,300 w 35 tc??? I na koniec ma ważyć 4kg???

Kookosowa, paulina2811 lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3fd2410387a6.jpg

Pokaże wam moje skurcze na poziomie 60-80 z rana :) oczywiście nie czułam. Ale tak to jest podłączają ktg na czczo.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzień Dobry
    Powodzenia na wizytach
    Kokosowa,aaga kciuki za was:-)
    Aga ni Twój bobas waży 2,300 w 35 tc??? I na koniec ma ważyć 4kg???
    O matko! A mój w 34.4d ważył 2800 to ile bedzie miał przy porodzie??

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ