Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
meerici wrote:Moni ja płaciłam 38 zł.
Dziewczyny a czy którejś z Was też jest tak niedobrze? Ciagle mam jakieś zachcianki a jak tylko coś zjem to mdłości prawie jak na początku ciąży -
To już wiem jaki przedział cenowy mniej więcej, dzięki!
Oli, właśnie nie chce żeby mu było głupio. Trudno już 🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ollliii to moja chyba druga makrela w ciazy 🤭 wcześniej jadłam łososia na gorąco. Tak się zastanawiałam nad tą rtęcią ale podejrzewam że są śladowe ilości tylko. A jest dużo więcej szkodliwych substancji dookoła nas które pochlaniamy np z powietrza
Co do jedzenia lepiej zjeść np makrele niż wątróbkę. Ale też są różne doniesienia.
-
moni05 wrote:To już wiem jaki przedział cenowy mniej więcej, dzięki!
Oli, właśnie nie chce żeby mu było głupio. Trudno już 🤷🏻♀️ja mam kochanego męża, ale o swoich urodzinach itp. Muszę mu ciągle przypominać, a najlepiej jak prezent kupię sobie sama, ot taki romantyk
moni05 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
A mnie cały czas męczy ten gbs, kurcze felek bo przecież jak jest też w układzie pokarmowym to też do dziecka dociera... Jakieś takie głupie myślenie mam, czasem całkiem nielogiczne.Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde wrote:Na pewno nie zrobił tego specjalnie
ja mam kochanego męża, ale o swoich urodzinach itp. Muszę mu ciągle przypominać, a najlepiej jak prezent kupię sobie sama, ot taki romantyk
Atyde lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
https://www.dirtyshop.pl/zestaw-koszulka-meska-body-korona-tata-imie-p-5999.html
https://www.dirtyshop.pl/zestaw-koszulka-meska-body-caly-tata-imie-p-5983.html
Dziewczyny ktore lepsze? Z racji tego że mam cesarke w dzień chłopaka to chce dla męża kupić taki o zestawNasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Kiniorek, też prawda. Tutaj niby człowiek odmawia sobie glupiej ryby, bo rtęć, a ostatnio na grillu teść odpalał przy mnie dosłownie papieros od papierosa. Więc są gorsze rzeczy. To jutro pasta z makreli 😃
-
Dziewczyny ja pisze ze szpitala. W skrocie opowiem.Wam cala historie bo kompletnie sie nie spodziewalam. Pojechalam na umowiona wizyte z ktg i jak sie okazalo na ktg wyszly skurcze porodowe, normalna akcja. Szyjka dluga ale rozmiekczona wiec skierowanie do szpitala na kroplowki wyciszajace. Pojechalismy na Ligote tam gdzie planowalam rodzic i tu zonk. Polozna podpiela mnie pod ktg, wziela skierowanie ale ani ksiazeczki, ani zadnego wywiadu nic. Przyszla druga zerknela na wynik ktg z gabinetu i za chwile przyszedl lekarz. Zobaczyl skierowanie i powiedzial ze mnie nie przyjma.bo to za wczesna ciaza (34+2) i ze oni takich maluszkow nie odratuja i ze w ogole nie ma mieksca dla wczesniaka jak cos i ze to musi byc 3st referencyjnosci i mam jechac gdzie indziej. Kazal poloznej odpiac ktg i wyszedl. A polozna na koniec "zapraszamy po.skonczonym35 tygodniu". W koncu pojechalismy do Gliwic gdzie mnie orzyjeto od razu na oddzial zrobiono pelny wywiad i ktg, mam dostac kroplowki wyciszajace, lekarz zbadal szyjke i malutka i wszystko z nia ok. Wazy nieco ponad 2 kg, obrocila.sie glowka w dol i schowala ja za spojeniem, musi mocno po szyjce walic bo.sie rozmiekczyla ale ladnie trzyma ponad 3,5cm. Ilosc wod prawidlowa, jak.uda sie wyciszyc slurcze i jutro.zadne sie nie beda pisac to w czwartek mnie puszcza do domu.
Jestem.wsciekla na lekarza z ligoty, zaluje ze nie wzielam.zaswiadczenia ze mnie odsyla. Malo.tego moja szwagierka lezala tam od 33 tygodnia ciazy bo wlasnie szpital na nowy oddzial dla noworodkow i 3st referencyjnosci. Dobilo mnie to...
P.s. pakujcie torby na wrazie czego ja nie mialam i wrzucalam do niej wszystko jak glupia. -
Moni, rozumiem, ja też nie winie jak mój mąż o czymś zapomni, bo nie każdy musi mieć pamięć do dat. On często o swoich imieninach nie pamięta, a gdzie tu pamiętać kogoś innego 😉
moni05 lubi tę wiadomość
-
Aaga, o kurcze, trzymam kciuki, żeby maluch został w środku jeszcze trochę ✊🏻 To mnie właśnie przeraża, że torba jeszcze nie spakowana i w takiej sytuacji człowiek nawet nie wie co ma spakować.
Aaga lubi tę wiadomość
-
Aga, rany! Ale już wszystko dobrze? Jesteś na obserwacji? Skurcze ustąpiły?
Uważaj na siebie...
EDIT. Dobra, tępa buła jestem, już wszystko doczytałam. Przepraszam 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 22:26
Aaga lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aaga no zszokowałas mnie :o przecież właśnie Ligota Gliwice i Godula mają 3st... Chyba się komuś pracować nie chciało
dupki... Mam nadzieję, że jak pojadę na cc to będzie trochę lepiej...
Ja się gorzej czuję na wieczor nie wiem czemu... Brzuch mnie boli i plecy... Nie ma skurczy większych ale.czuje że się napina trochę... Oby przeszlo...
Aaga lubi tę wiadomość
-
Aga współczuję przeżyć. Trzymam kciuki żeby skurcze ustały.
A ja się dowiedziałam na obchodzie że pewnie już zostanę do końca w szpitalu. Więc mam humor kiepski i już tęsknię za dzieckiem. Mam nadzieję że chwila moment i zadecydują CC.Aaga lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kokosowa ale to może i lepiej? Wiem, że marne pocieszenie, ale chyba dobrze, że się Tobą konkretnie zAopiekuja na miejscu niż gdyby się coś miało w domu podziać.
Bartuś też będzie miał dobrą opiekę a w domu będzie dobrze, na pewno też się dzieckiem dobrze zaopiekujaa Ty odpoczywaj :*
-
Aaga ale historia! Jutro pakuję torbę! Ja nigdy na wizycie nie mam ktg! Zawsze słyszę że szyjka dluga i zamknieta.To jakby Ci nie zrobili to też by nie wiedzieli że są skurcze!Trzymaj tam sie i nogi zaciskaj. Moze faktycznie nie było miejsca na OiOMIE noworodkowym.
Aaga lubi tę wiadomość
-
Ojeju Aga, w takiej chwili cię jescze odsyłać jak masz skurcze do zachamowania?
ręce opadają... trzymaj się dzielnie, oby kroplówka zadziałała i żebyś jeszcze wyszła do domku na spokojnie się przygotowała do porodu.
Aaga lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Aagan kurcze współczuję nerwów,ręce opadają jak się trafi na takich konowałów!ale dobrze że już jesteście pod dobrą opieką!oby wszystko się wyciszyło!Kokosowa współczuje,ale to już prawie koniec więc jakoś trzeba wytrzymac!trzymajcie się dziewczyny!
Aaga, Kookosowa lubią tę wiadomość