Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka, znów łącze się w bólu. Też pod prysznic szłam następnego dnia po urodzeniu, bo wcześniej nie byłam w stanie, na obchodzie głupio mi się pytali, czemu jeszcze prysznica nie wzięłam (też leżałam w szpitalnej koszuli do porodu), więc im mówię, że mocno krwawię i jak wstaję ledwo jestem w stanie ustać. Umyłam się jak mi mąż przyjechał i przejął dziecko i miałam pewność, że usłyszy jakbym się gibnela w łazience. Pierwsza przyjechała moja mama, zaraz po tym jak się umyłam, posiedziała chwilę i luz. Potem mi teściowie jeszcze wpadli i ciotka, i też to wspominam średnio, bo wyglądałam jak pół dupy zza krzaka, no ale jak bym mogła powiedzieć, żeby nie obejrzeli sobie pierwszej wnuczki
Teraz się nastawiam na podobny scenariusz, choć też mam nadzieję, że poród pójdzie szybciej i będę mniej zryta.
Co do lewatywy. Nie miałam, nie uważałam tego za konieczne. I w trakcie porodu coś tam zf mnie poleciało, choć nie wiele, ale i tak byłam w takim stanie, że choćbym pół porodówki im obesrala za przeproszeniem, to bym się tym nie przejęłaczłowiek na skraju omdlenia, gdzie ból jest nie do wytrzymania naprawdę nie myśli, czy kogoś obesra przy tym, tylko się modli, żeby dziecko wyszło i ból się skończył. Więc teraz też nie myślałam jeszcze nad tematem, w sumoe to tam gdzie rodziłam nawet mi tej lewatywy nie zaproponowali.
Konieczynka lubi tę wiadomość
-
_nova wrote:Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które nie donosiły poprzedniej ciąży: myślałyście o tym, żeby polozyc się w szpitalu po to, żeby podali sterydy na płuca? Ja od kilku dni mam taką rozkmine, że jakbym urodziła wcześniej, to maluszek byłby zabezpieczony po podaniu sterydu. Pytam z czystej ciekawości. Nie mam pojęcia, czy takie coś wogole jest praktykowane. Ot, takie nocne przemyślenia baby w ciąży 🙃kasia1518
-
kasia1518, ManiaM, przedszkolanka:), ammarylis, Milanka, Kookosowa, japonka, sunshine03, mia4444, Konieczynka, nuśka91, eemmiilliiaa, brunetka91 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni05, Jupik - nie są bolesne, raczej nieregularne ale coś za częste mi się wydaje niż zwykle .. może to przez tą pogodę. Wizytę miałam tydzień temu, następna 16.09 A jeszcze 5.09 na nfz ale idę tylko po skierowanie na badania krwi.
Wzięłam dziś 2x magne b6, jeszcze wezmę z jedną tabletkę i odpoczywam generalnie mimo burdelu w domu. Powiesilam tylko dwa prania bo wczoraj wróciliśmy z nad jeziora i trochę się uskładało.
Jak do wieczora nie przejdzie to pojadę na KTG do szpitala. Bo aż ciężko się oddychamoni05 lubi tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Moni05, Jupik - nie są bolesne, raczej nieregularne ale coś za częste mi się wydaje niż zwykle .. może to przez tą pogodę. Wizytę miałam tydzień temu, następna 16.09 A jeszcze 5.09 na nfz ale idę tylko po skierowanie na badania krwi.
Wzięłam dziś 2x magne b6, jeszcze wezmę z jedną tabletkę i odpoczywam generalnie mimo burdelu w domu. Powiesilam tylko dwa prania bo wczoraj wróciliśmy z nad jeziora i trochę się uskładało.
Jak do wieczora nie przejdzie to pojadę na KTG do szpitala. Bo aż ciężko się oddychaPaulina -
Cześć dziewczyny,Moni wszystkiego najlepszego🍰🍰Do mnie dziś przyszła paczka że Smyka zamówiłam kocyk jest super ciepły na przecenie za 40zl polecam serdecznie na jesień idealny😉i przyszło mi jeszcze polecone przez położna urządzenie zwane nipletek:)ponieważ mam problem z wklęsła jedna brodawka i już go wypróbowałam i działa super,wyciąga idealnie:)więc jak by któraś miała taki problem to polecam😉
moni05 lubi tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Ok spróbuje, mi do tej pory wystarczala 1 tabletka dziennie. Chyba zwiększe dawkę. No nie mam na nic siły...Paulina
-
Wszystkiego najlepszego Moni
ManiaM, moim zdaniem to zwyczajne skurcze BH, i tak późno zaczęłaś je mieć. Ja mam bolesne i zapierające dech w piersiach od 16 tc, teraz jest coraz gorzej. Ale oczywiście lepiej sprawdzić, żadna z nas nie da Ci gwarancji czy u Ciebie to fizjologia. Dla pocieszenia powiem, że miałam ich znacznie więcej w pierwszej ciąży niż teraz (kilkanaście dziennie) i spokojnie dociągnęlam do terminu.moni05 lubi tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:Dziewczyny znacie sposób żeby sobie ulżyć chyba z rwa kulszowa? Mam niesamowity ciągle ból od tylnej strony prawego uda, zaraz pod posladkiem. Ledwo chodzę
Mi jedyne, co przynosi troszeczkę ulgi to rozmasowanie tego nerwu kulszowego piłeczką sensoryczną. Cos w tym stylu:
https://www.orteo.pl/pilki-rehabilitacyjne/pileczka-rehabilitacyjno-relaksacyjna-z-kolcami-9-cm-kolczatka?gclid=CjwKCAjwqZPrBRBnEiwAmNJsNi7gi-_cEDufm9yjCBVI9bdCwe0jmHkUmCmVX2U7tvM5txcnCWN4QxoCziAQAvD_BwE
Ale niestety, całkowicie to nie przejdzie 😞 zależy od dnia, od ułożenia dziecka itd. Jedyne, co pomoże to poród... 🙈Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sarrrra wrote:Dziewczyny znacie sposób żeby sobie ulżyć chyba z rwa kulszowa? Mam niesamowity ciągle ból od tylnej strony prawego uda, zaraz pod posladkiem. Ledwo chodzę
Sarrrra lubi tę wiadomość
Paulina -
moni05 wrote:Mi jedyne, co przynosi troszeczkę ulgi to rozmasowanie tego nerwu kulszowego piłeczką sensoryczną. Cos w tym stylu:
https://www.orteo.pl/pilki-rehabilitacyjne/pileczka-rehabilitacyjno-relaksacyjna-z-kolcami-9-cm-kolczatka?gclid=CjwKCAjwqZPrBRBnEiwAmNJsNi7gi-_cEDufm9yjCBVI9bdCwe0jmHkUmCmVX2U7tvM5txcnCWN4QxoCziAQAvD_BwE
Ale niestety, całkowicie to nie przejdzie 😞 zależy od dnia, od ułożenia dziecka itd. Jedyne, co pomoże to poród... 🙈 -
nick nieaktualnyMania, spokojnie możesz brać magnez 3 x 2 tabletki. Do tego przydałaby się luteina lub duphaston - No ale najważniejsza to wizyta u lekarza
Sarrra, rwę niestety trzeba przeczekać...ja miałam ucisk taki, ze chodzić przez miesiąc nie mogłam, przeszło od kilku dni...wiec tylko czas pomoże -
Sarrrra wrote:Mam to. Mam tym masować w miejscu gdzie boli?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019