Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Powodzenia dziewczyny w szpitalach, dobrych wieści!
Kokosowa jęcz bo ja też bym jęczala. Ciekawa jestem jak moja zniesie bo tez taka ze nie posiedzi a w domu będzie do mamy pewnie chciala.
Kto dziś wizytuje?
Aga ni mój miał w 33+6 2270g i nie było mowy o 4kg.i u mnie wątpie w taka wagę-stawiam max 3200
Ja dzisiaj w planach tylko pranie i hurtowo robie spaghetti warzywne-na obiad i do zamrożenia jak będe w szpitalu. Zaczyna sie.
Meerici u mni 38 dni pokazuje i jestem w szoku!😂
Ps.jak w nocy sikacie to tez Was brzuch boli? Ja w nocy skurcze mialam ,tzn.twardnienia..
ManiaM i właśnie takie uczucie ze najpierw taka dziwna fala mnie zalewa :oWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 07:43
Kookosowa, aga_ni, moni05 lubią tę wiadomość
-
Kokosowa, Aga, trzynam kciuki by wszystko było ok. Dotrwajcie jeszcze.
Ja wczoraj wieczorem tez nie wiedziałam czy jechac na IP. Brzuch co prawda mniej twardnieje ale jak juz to wieczorem i przy tym dostałam kłuć w podbrzuszu i pachwinach. Jak siedze albo leżę to ich nie mam. Czytałam ze tak sie dzieje bo dziecko sie obraca.Chyba przyspieszę wizytę jesli to sie bedzie powtarzac. Lekarka mowiła ze teraz twardnienia powinne byc bo macica sie przygotowuje i dziwne jakbym ich nie miała... i bądz tu człowieku mądrym...Kookosowa lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Przedszkolanka, zapomniałam dodać ze tez mnie zalewa wtedy taka fala, kilka sekund i przechodzi. Jakby cisnienie wzrastało i zaraz opada... nie wiem 🤔Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:O matko! A mój w 34.4d ważył 2800 to ile bedzie miał przy porodzie??
U mnie było 2300 w 33tyg i 3 dni. Mam nadzieje ze to kiepski lekarz i ze to nie oznacza ze będzie taki wielki. Ale i tak głowa wyszła wielka
Dam znać do dzisiaj lekarka powie.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Dominika32 wrote:Dzień Dobry
Powodzenia na wizytach
Kokosowa,aaga kciuki za was:-)
Aga ni Twój bobas waży 2,300 w 35 tc??? I na koniec ma ważyć 4kg???
Nie w 35 tc tylko w 33+3 ale mam nadzieje ze ten lekarz przesadza. A u Was jaka waga?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Kookosowa wrote:
Dziewczyny a ci oznaczają skurcze 60-80 tzn te liczy co znaczą? Wstyd się przyznawałem nie wiem w ogóle.
Kookosowa jęcz ile potrzebujesz, naprawdę masz powody, chociaż mam nadzieje ze będzie lepiej niż myślisz.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Dominika32 wrote:No u mnie 34+1 2,700 z tego wychodzi że do porodu 5kg
Kurczę to by się zgadzało ze nasza waga prognozuje taka duża
Emikey a jak u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:49
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:Dziewczyny a ci oznaczają skurcze 60-80 tzn te liczy co znaczą? Wstyd się przyznawałem nie wiem w ogóle.
Kookosowa jęcz ile potrzebujesz, naprawdę masz powody, chociaż mam nadzieje ze będzie lepiej niż myślisz.
Skala ktg ma od 0 do 100. Te slupeczki to wlasnie skurcz. Widać długość jeśli trwania (po szczycie) i częstotliwość.60-80 to już spore skurcze. Ale. KTG ma mankamenty.
Ja np. podczas porodu mialam skurcze krzyżowe, w momencie badania 6cm rozwarcia i ledwo siedziałam a KTG nie pokazało. Ból omów pokazuje te z brzucha i często jest to tak, ze pokazuje coś, czego nie czujesz i odwrotnie - boli w huk i nie czujesz 😂🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
O rany, jak ja czekam na burze! Konkretny deszcz, ochłodzenie... ja, podobnie jak Jupik, już nie daje sobie rady w tym upale 🥵 niech to się już skończy... 😞 5 tygodni z hakiem do terminu. Ale teraz serio mysle, że np w 38+0 się nie pogniewam. Wczoraj siostra mi się pytała na co mam ochotę, czy coś przynieść... powiedziałam, że na poród.
Ja dzisiaj tylko odbieram wyniki z labo. Ale nie jadę szybciej niż 17, nikt mnie nie wyciągnie szybciej...ManiaM lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej dziewczyny.
Ja miałam.GBS wczoraj i zapłaciłam 60zł niezle co? Kurcze nie wiedziałam że w innych miejscach taniej.
Kokosowa kurcze no nie są to fajne wieści bo przecież zostało jeszcze troche. Ale może po tygodniu zmienią zdanie? Rozumiem smutek bo wogole przebywanie w szpitalu nie jest fajne.
Sarra i jak dziś sie czujesz? A może masaż u fizjoterapeuty by pomogł? Ja w tej ciąży chodze co 2 tygodnie i wszelkie bule odeszły. Choć rwa to bardziej nerw wiec nie wiem.
Śmieszne już jest forum na tym etapie bo już bardziej tylko narzekamy hehhehe. Za miesiąć bedziemy jeszcze bardziej modląc.sie by już wyszły:-).
Ja miałam wczoraj wizyte i mały 33 i 1 dzień waga 2700. Moja 2 corka miała doklądnie taką samą wagę ale 33 i 2 dni i urodziła si3 po miesiącu z wagą 5100 więc ja nie do końca ufam tym pomiarom:-). Ale malutki i tak bedzie chyba najmniejszy z moich dzieci
Ale ja wtedy tyłam 30 kilo i całkowicie inaczej jadłam. Teraz przytyłam 5 kilo dzieki mojej cukrzycy:-). Miesiąc został wiec mam nadzieje ze uda sie bez insuliny już. Ostatnio nie mam ochoty na warzywa już. Żygam nimi wiec posiłki nie najlepiej zbilansowane ale cukier ok. Na czco te są ładne. -
Ja po usg ... nie wiem jak w tym luxmedzie mierzą szyjke ale wyszło lekarzowi 38mm ( A mojej gin 23mm), mała ma 1940g - wychodzi na to że w tydzień przybrała 220g 🤔 ogólnie to te wizyty są tak ekspresowe- jakbym za to płaciła to byłabym zła, ale że w ramach abonamentu to nie narzekam - A chodzę do dość dobrego lekarza - polecany na forach.
W kwestii blizny jest ok - ma 4.8cm - mówi żeby się nią w ogóle nie przejmować bo raz jest bardzo mała A dwa łożysko jest na tylnej ścianie i w ogóle to nie wpływa na blizne.
Ogólnie powiedział że córeczka będzie drobna A długa- czyli jak pierwsza. Szacuje wagę na ok 3200g ( 300g granica błędu)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 09:05
Dominika32, moni05, Aaga, silent, wiktoriaa, aga_ni, Cabrera, przedszkolanka:), nuśka91 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Aga_ni, u mnie podobnie, w 33+2 waga 2100g, a przy porodzie ma być niby 3800g. Też jestem przerażona 😳
-
U nas wczoraj w 34+2 bylo niewiele ponad 2kg i szacowana waga do porodu to 3,5kg max.
Kokosowa ponarzekam z Tobaraczej jutro mnie nie puszcza, mam lezec na plasko i tylko do lazienki moge wychodzic. Jutro beda robic badania i ktg w ciagu dnia i dalej kroplowki. Chyba tutaj umre...
Z tym ze to wina pogody moze cos byc bo yo samo powiedziala mi lekarka na wizycie i dwie Panie wczesniej tez do szpitala odeslala. Wiec cos jest na rzeczy. -
Tak mi idą skurcze z brzucha. Ja je czuję jak napięcie. Ale z córką cały poród miałam z brzucha. Nic z krzyża. A rozwarcie szło. Ból dopiero 5 cm się zaczął ale też taki że spokojnie dałam radę u pamiętam że normalnie siedziałam, gadałam. Taki mój urok skurczy.
80 to już dużo. Mam nospe i biorę 3 razy na dzień a mimo to czasem się pojawiają.
Właśnie po obchodzie. Czekamy na decyzję. Bo biorą po kolei na badania i na rozmowy. Coś się dowiemy zaraz. Pewnie że musimy czekać hehe
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Aaga, faktycznie, jak byłam na szkole rodzenia to położna też mówiła, że w takie duszne, burzowe dni mają pelno porodów