Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
pOla34 wrote:Sarrra w 35tc już nie podaja sterydow, (chyba ze jest jakiś dodatkowy niepokoj, ze te plucka sa jeszcze niedojrzale, dziecko ma dodatkowe problemy)to już calkiem bezpieczny tydzień, moje marzenie aktualnie. Z Chociaz wiadomo, po cos jest 40tygodni, każdy dzień się liczy, ale kolo 35 tc będę miała już zupełny chill tzn mam nadzieje.
w 35 i 1 dniu miałam cc.
-
Kokosowa a Ty jak dzisiaj? Trochę lepiej teraz czy bez zmian?
Przedszkolanka no niestety, są ludzie i parapety 🤷
Dla pewności nie ściągałam tych maskotek z suszarki i wystawiam dalej na dwór. Niech porządnie w słoneczku się wysusza. Resztę prania w pralce mam. Nie ma pełnego bębna to zostawię K jak wróci z grania. Przynajmniej nie będzie kisił tych smrodów w torbie :p
Z Kasprem musiałam Melmana wykąpać po spacerze. Wsadził w coś głowę i ogólnie podwozie... Nie wiem w co. Ale śmierdział tak że nie mogłam go przytulić...
Do mnie powoli dociera że to już 13dni tylko. Mam nadzieję, że burze słoneczne się uspokoją i jak przyjdę to będę mieć to cięcie a nie będę czekać całego weekendu ;p -
przedszkolanka:) wrote:Ja w brzuchu 93/94 cm.😀
Pochwaliłam sie wczoraj przepuszczaniem w kolejkach i co? Dzisiaj w aptece mnie poprosili do przodu a gosciu i tak się wepchnął!!
Mnie raz przepuszczono, w kolejce do laboratorium. A tak- ani w rossmanie, w aptece czy jakimkolwiek innym sklepie nie dostapilam tego zaszczytu. Widać mój brzuch jest niewidoczny😏 -
Tak wczoraj pisalyscie o tych obwodach brzucha i aż musiałam sobie zmierzyć wyszło tak 94-95 około A na wadze już prawie 58 kg Czyli 8kg na plus .
Czy wy też dziewczyny teraz jesteście non stop głodne? Przez całą ciążę jadłam normalnie, a teraz to czuje wilczy głod, normalnie jak opętana. Czy dziecko tego potrzebuje czy coś Ze mną nie tak ? Ciekawe
-
Nie ma nic gorszego już skasowany przez przypadek post! 🤦🏼♀️
W skrócie - ja od wczoraj oficjalnie w 37 tygodniu wiec w końcu większość dnia w pionie 😜 nie powiem, niełatwo tak się przestawić z kanapowego trybu w bardziej aktywny. Zaczęłam ciążową jogę (teraz już codziennie chcę ćwiczyć), wzięłam się za mięśnie Kegla i masaż krocza, nie wiem czy to coś da na tym etapie, no ale coś z sobą muszę zrobić, może uda mi się odbudować choć odrobinę kondycji 🤦🏼♀️
Basiu, Filipek przeuroczy 🙂 Dziewczyny generalnie silne te Wasze dzieciaczki, więc bądźcie i Wy 🙂
Aaga a jak oceniasz szpital gliwicki? Położne na porodówce i opieka już po porodzie?🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Cześć dziewczyny, nadrobić dwa dni z forum to był maraton 😛
Przede wszystkim Aaga! Ogromne gratulacje ❤️ oprócz tego, że mała ma super wagę i dobrze sobie radzi to też gratuluję (i zazdroszczę jednocześnie😛) fajnego porodu ☺️
Basiu Filipek jest cudowny, jego uśmiech na pewno wynagradza Ci wszystko ❤️
Moni trzymaj się nam 😘 co do szkoły to wytocz wszystkie działa: daj opinie o stanie córki, napisz o Twoich powiązaniach z pracy odnośnie rodziców, może nawet rodzice tych najlepszych koleżanek córki mogliby się za nią wstawić. No i liczę, że jednak wyniki będziesz miała dobre i jeszcze chociaż na jakiś czas wypuszczą Cię do domu 👍
A ja wczoraj miałam wizytę. Ogólnie wszystko dobrze, miałam pobrane wymazy. Szyjke lekarz bada mi tylko na fotelu, ale spoko już się przyzwyczaiłam do jego metod. Mówi, że jest naprawdę dobrze więc nie cisne o to usg ☺️
Wyniki wyszły mi zaskakująco dobrze, znacznie poprawiła się morfologia i żelazo a w sumie jakoś bardzo nie zmieniłam diety. Słodycze to dalej moja słabość nr 1 😌 no może od jakiegoś czasu dużo więcej pije piwa bezalkoholowego (ze dwa dziennie) ale nie wiem czy ono poprawia wyniki 😂 jedyne co mi wyszło to bakterie w moczu, ale lekarz powiedział że to prawdopodobnie jakieś zanieczyszczenie przy oddawaniu moczu. Mówił, że jak nie ma leukocytów to ok.
Pytałam też lekarza jak to jest ze znieczuleniem zzo u nas w szpitalu i powiedział wprost że nie mam na co liczyć 😐 sytuacja wygląda tak, że jest tylko jeden anestezjolog na cały szpital i pracuje w godzinach 7-14. I musiałabym przyjechać z akcją porodową o 7:15 żeby dostać znieczulenie, bo później i tak by mi nie dał, bo on musi być cały czas po podaniu w razie gdyby coś się działo. Tak, że tak... W sumie mogę zapomnieć i modlić się o fajny poród 😉
Dzisiaj postanowiłam pierwszy raz zmierzyć sobie brzuch i mam 105 cm ☺️ czułam się na więcej 😀 no i +14 kg 👍 rozstępów na razie nie mam, oby się udało bez. Smaruje się zawsze po prysznicu Mamas dream z Rossmanna.
A i jeszcze Ollliii przypomniało mi się o tej soli... Chyba mimo wszystko nie jest dobrze jeść sól, bo ona bardzo odwadnia i dopiero Ci ciśnienie spadnie przy odwodnieniu...
Dziewczyny podziwiam Was, że pierzecie wózki. No chyba że są używane. Ja planuje wyprać tylko wyściółke gondoli i pokrowiec materacyka bo na tym dziecko leży. Mam nowy wózek. Nie widzę sensu prać np daszka albo czyścić stelaża. Z fotelika będę prać materiałowe rzeczy.
A i co do picia liści malin... To z tego co pamiętam to picie tego było zakazane szczególnie na początku ciąży, ze względu na to że może wywołać skurcze. Więc nie dziwię się że któraś z Was miała potem skurcze.
Dobrego dnia wszystkim 😘moni05, Cabrera lubią tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Tak wczoraj pisalyscie o tych obwodach brzucha i aż musiałam sobie zmierzyć wyszło tak 94-95 około A na wadze już prawie 58 kg Czyli 8kg na plus .
Czy wy też dziewczyny teraz jesteście non stop głodne? Przez całą ciążę jadłam normalnie, a teraz to czuje wilczy głod, normalnie jak opętana. Czy dziecko tego potrzebuje czy coś Ze mną nie tak ? Ciekaweale nawet mino tego głód nieustanny! Wydaje mi się, ze maluszki teraz „budują masę” i to dlatego. Poza tym coraz bliżej porodu wiec organizm może gromadzi energię.
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
ManiaM wrote:Tak wczoraj pisalyscie o tych obwodach brzucha i aż musiałam sobie zmierzyć wyszło tak 94-95 około A na wadze już prawie 58 kg Czyli 8kg na plus .
Czy wy też dziewczyny teraz jesteście non stop głodne? Przez całą ciążę jadłam normalnie, a teraz to czuje wilczy głod, normalnie jak opętana. Czy dziecko tego potrzebuje czy coś Ze mną nie tak ? CiekawePaulina -
Czy wy też dziewczyny teraz jesteście non stop głodne? Przez całą ciążę jadłam normalnie, a teraz to czuje wilczy głod, normalnie jak opętana. Czy dziecko tego potrzebuje czy coś Ze mną nie tak ? Ciekawe -
nuśka91 wrote:Dziewczyny podziwiam Was, że pierzecie wózki. No chyba że są używane. Ja planuje wyprać tylko wyściółke gondoli i pokrowiec materacyka bo na tym dziecko leży. Mam nowy wózek. Nie widzę sensu prać np daszka albo czyścić stelaża. Z fotelika będę prać materiałowe rzeczy.
nieznacznie, ale już mnie to denerwuje
nuśka91 lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
nick nieaktualnyManiaM wrote:Tak wczoraj pisalyscie o tych obwodach brzucha i aż musiałam sobie zmierzyć wyszło tak 94-95 około A na wadze już prawie 58 kg Czyli 8kg na plus .
Czy wy też dziewczyny teraz jesteście non stop głodne? Przez całą ciążę jadłam normalnie, a teraz to czuje wilczy głod, normalnie jak opętana. Czy dziecko tego potrzebuje czy coś Ze mną nie tak ? Ciekaweja też tak mam
nie codziennie, ale są dni, że jadlabym i jadła. Ostatnio o 22 musiałam, po prostu musiałam zjeść pizzę, nie było wyjścia, chociaż cały dzień się obzeralam.
I 8,5kg na plusie -
Sarra co mam Ci powiedzieć, wytyczne wytycznymi, niektóre ośrodki maja swoje zwyczaje,w chpl celestonu jest napisane, ze do 32tc się podaje o ile dobrze pamietam, w ginekologicznych artykułach, ze 34tc, chyba ze sa jakies dodatkowe okoliczności, zwykle 34/35tc to taka granica z tego co wiem , potem już raczej sie nie podaje, ale pewnie znalazł by się ktoś kto dostal później, nie wiedzieć czemu. Trzeba pamietac, ze to dość silny steryd i jak każdy lek ma swoje określone korzyści w pewnych sytuacjach, ale tez działania nieporzadane. Wskazania określa lekarz, biorac pod uwagę tydzień ciąży, oceniając rozwój dziecka, szanse na przedwczesny porod - trzeba zaufac.
A wlasnie Oliiii rozuemiem, ze zadnego krwawienia nie masz, jest goraco, może troche się odwodnilas, po prostu dużo pij. Ja mam 90/50 na stale prawie.
Mania ja tez mam wilczy apetyt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 12:51
-
Ja też mam wielki apetyt. Jak nakładam obiad mężowi to sobie nakładam dokładnie tyle samo, a zaznaczam, że je on duże porcje. Czasami aż mi głupio 😀 jak miałam przed wizytą sprawdzić wagę to robiłam to z duszą na ramieniu, ale o dziwo pomimo takiego jedzenia nie przytylam w ogóle przez miesiąc.
Nuśka, no właśnie trochę się obawialam spróbować tej soli i w końcu dałam sobie spokoj. Kawa mi nie pomaga, ale czytałam, że gorzej jak jest za wysokie ciśnienie niż jak za niskie. A od 3 dni mam ciągle 70/40. To już chyba przez tą pogodę po prostu. -
pOla34 wrote:Sarra co mam Ci powiedzieć, wytyczne wytycznymi, niektóre ośrodki maja swoje zwyczaje,w chpl celestonu jest napisane, ze do 32tc się podaje o ile dobrze pamietam, w ginekologicznych artykułach, ze 34tc, chyba ze sa jakies dodatkowe okoliczności, zwykle 34/35tc to taka granica z tego co wiem , potem już raczej sie nie podaje, ale pewnie znalazł by się ktoś kto dostal później, nie wiedzieć czemu. Trzeba pamietac, ze to dość silny steryd i jak każdy lek ma swoje określone korzyści w pewnych sytuacjach, ale tez działania nieporzadane. Wskazania określa lekarz, biorac pod uwagę tydzień ciąży, oceniając rozwój dziecka, szanse na przedwczesny porod - trzeba zaufac.
A wlasnie Oliiii rozuemiem, ze zadnego krwawienia nie masz, jest goraco, może troche się odwodnilas, po prostu dużo pij. Ja mam 90/50 na stale prawie.
Mania ja tez mam wilczy apetyt.