Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wyleciala ze mnie właśnie taka przezroczysta, żółtawa galaretka. Czy to może być czop? Z tego co kojarzę to chyba powinien być bardziej mleczny i z krwią?
I jeśli to czop to co robić? Jechać na IP?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 16:55
-
Kiniorek91 wrote:Ollliii w sensie taka zwarta galaretka? Nie taki śluz jak na płodne? Jak tak to w sumie może warto sprawdzic
-
wiem co jeszcze miałam Wam kiedyś napisac, był kiedyś temat monitorow oddechu, ja przy synku nie miałam, bo był donoszony , urodzil się w 40tc, nie miał zadnych problemów z oddychaniem itp. wiec odpuscilam, z reszta kolezanka pediatra tez w takiej sytuacji mówila, ze niepotrzebne. Ale teraz dla swietego spokoju wolalabym mieć, bo będę miała raczej wcześniaki i roznie może być. Najlepsze na rynku i polecane sa babysense 7 ( ew starszy model 5 )wydatek dość duzy( bo ja kalkuluje podwojnie
) ale dowiedziałam się o fajenje opcji wypożyczenia, 150zl/ 6 miesięcy odbior w Katowicach lub kurier, a można się przzekonac czy w ogole będziecie uzywac, czy się przydaje. Jak się kupuje używane cena przyjemniejsza, i tam w tej wypożyczalni jest opcja przetestowania uzywki chyba nawet daja gwarancje, tylko nie wiem jaki koszt tej usługi. Wydaje mi się fajna sprawa, ja rozważam wlasnie bardziej wypozyczenie niż kupno.
Dla tych z Was, które myslaly o monitorze wklejam link, może się komus przyda.
https://www.babysense-polska.pl/wypozyczalniaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 17:03
-
Kiniorek91, _nova, Olliiii, brunetka91, ManiaM, pOla34, Karooo93, KasiaP, Kookosowa, sandrina22, mia4444, Kotecki, paulina2811, Goemi, japonka, meerici, wiktoriaa, Jupik, Klaudia2016, moni05, Dominika32, Kinga82, kalcia, ammarylis, przedszkolanka:), adella1, silent, Aaga, Cabrera, kkkaaarrr, nuśka91, Uwemhe, kasia1518, XxMoniaXx, Kate_88, Atyde, Milanka, Neroli, sunshine03, lena198808, emikey, Zimri lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Olliiii wrote:Dziewczyny, wyleciala ze mnie właśnie taka przezroczysta, żółtawa galaretka. Czy to może być czop? Z tego co kojarzę to chyba powinien być bardziej mleczny i z krwią?
I jeśli to czop to co robić? Jechać na IP?
Może to być czop. U mnie też był przeźroczysty, bez domieszki krwi. A kiedy masz wizytę? Może mogłabyś w poniedziałek podejść do gina? -
_nova wrote:Może to być czop. U mnie też był przeźroczysty, bez domieszki krwi. A kiedy masz wizytę? Może mogłabyś w poniedziałek podejść do gina?
-
Oliiii czop znam tylko z teorii... nie mam pojęcia, pewnie może tak wygladac, a dzieje się cos jeszcze? kiedy masz wizyte? mialas ostatnio jakies problemy z szyjka,skurczami? Samo odejście czopa, czy jego kawalka nie jest jakies niepokojące, w roznym czsie od porodu może się zdarzyć, pytanie czy dzieje/ dzialo się ostatnio cos jeszcze.
Jak masz duzy niepokj jechałabym sprawdzić albo skontaktowala się z ginem, lepiej raz za dużo niż raz za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 17:12
-
Ostatnio szyjka w 3 tygodnie się skrocila z 4 cm na 2,8 cm. Żadnych innych objawów brak, od 2 dni jedynie takie pobolewanie jak na okres, ale sporadycznie. Chyba poczekam, zobaczę czy cos się będzie dziać i zadzwonię w poniedziałek do mojej gin, skoro mówicie że się tak może zdarzyć. Chyba już tu komuś wypadło kawałek czopa i było ok, chyba Moni?
-
Basia, rozpłynęłam się ❤️
-
Olliiii wrote:Ostatnio szyjka w 3 tygodnie się skrocila z 4 cm na 2,8 cm. Żadnych innych objawów brak, od 2 dni jedynie takie pobolewanie jak na okres, ale sporadycznie. Chyba poczekam, zobaczę czy cos się będzie dziać i zadzwonię w poniedziałek do mojej gin, skoro mówicie że się tak może zdarzyć. Chyba już tu komuś wypadło kawałek czopa i było ok, chyba Moni?
-
Basia cudny
dzielny silny facet. Za chwilę nie będzie różnicy między rówieśnikami.
Pola ja właśnie planuje zakupić. Raz że po operacji dwa że wada serca. To jak z córką się nie bałam tak teraz wolę mieć. I też planuje ten monitor babysense 7. Ale kupię dopiero pewnie jak urodzę.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Olii,na szkole rodzenia mówili, że czop może odpaść nawet kilka tygodni wcześniej. Ja bym spokojnie czekała do poniedziałku i wtedy ewentualnie przyspieszyła wizytę.
Basiu
Ja od rana prasowałam, tym razem na siedząco. Potem byliśmy w parku na spacerze. Teraz mąż śpi, pies śpi, ja czekam na pomiar cukru po obiedzie i pewnie też zaraz sobie zrobię drzemkę -
pOla34 wrote:no to cos tam jednak się dzieje, lez, oszczędzaj się , a w razie czegos nowego iP, niech maluszek jeszcze trochę posiedzi. Ginka Ci nie odpisze w weekend??
-
Kookosowa wrote:Basia cudny
dzielny silny facet. Za chwilę nie będzie różnicy między rówieśnikami.
Pola ja właśnie planuje zakupić. Raz że po operacji dwa że wada serca. To jak z córką się nie bałam tak teraz wolę mieć. I też planuje ten monitor babysense 7. Ale kupię dopiero pewnie jak urodzę.