X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo zadowolona z monitora baby sense 7- już teraz nie używam, ale po prostu dla mnie to ogromny komfort psychiczny- nie wiedziałam że córka będzie wczesniakiem i już wcześniej kupiliśmy z mężem.

pOla34 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie długo myślałam nad monitorem i w końcu stwierdziłam że nie kupuje. Z Kasprem nie miałam. Mam nadzieję że nie będę schizowac :D

Ogólnie jest mi tak dobrze bez bólu że mogłabym już tak do końca ciąży mieć :D oby jutro nie obudzić się z bolesciami :D

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nuska, to faktycznie trafiłaś okazje, w ogóle teraz patrzę ze nowki można kupić za ok 360 zł, jakoś miałam zakodowane, ze ok 500zl. Zobaczę jeszcze. Co do używki to niby na chłopski rozum można przetestować samemu, ale nie wiem czy tak do końca. Miałabym większy apokojnjesli ktoś to zrobi profesjonalnie, bo ok ze zapika ha zdejmiesz dziecko, a fałszywe alarmy ? Jak sprawdzić ? To dopiero można dostać na głowę. Wiadomo ze lepiej fałszywy niż prawdziwy, no ale jak ma wyć co chwile to tez nie o to chodzi.
    Poza tym kupisz używkę, okaże się do d i co wtedy ? Trzeba kupić następna. Żadna oszczędność. A ja potrzebuje dwóch.
    Poza tym później trzeba sie tego jakoś pozbyć, mam po synku tyle różnych rzeczy potrzebnych i niepotrzebnych :p, teraz trochę dokupuje plus niektóre rzeczy musisz mieć jednak podwójnie, obiecałam sobie, ze będę ba bieżąco niepotrzebnych rzeczy się pozbywać, rozdawać, sprzedawać itp a to tez upierdliwe. A tu oddajesz do wypożyczalni i już. A wypożyczają ponoc zupełnie nowe.
    Temat do przemyślenia. Zobaczę w ogóle kuedy się urodza i jak to wszystko będzie wyglądać. Cześć osób w ogóle na początku kładzie bliźnięta do jednego łóżeczka, zwłaszcza te jednojajowe ponoc bardzo do siebie lgną, lepiej śpią itp a wtedy monitorów nie użyjesz. Dużo niewiadomych. Zobaczę jak to wszystko się potoczy, ostatecznie zdecyduje po porodzie, ale raczej na pierwsze miesiące chciałabym mieć, a czy będziemy używać życie zweryfikuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 22:59

• Jupik Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, masz cudowną nagrodę za wytrwałość w trudnych chwilach. Twój synek to prawdziwe cudo :-)

Przedszkolanka, no właśnie u Kingi indentycznie, trudno ją uspokoić, jak do niej mówię to coś mi odpowiada, ale jakby przez sen, na ręce w ogóle nie chce i się trzepie. Jak dziś się powtorzy spróbuję za bardzo nie ingerować, bo już przeczytałam sporo na ten temat i faktycznie lepiej nie tykać, bo to taki rodzaj zaburzeń snu, notabene dziedziczny, a u mnie u obu siostr najstarsze dzieci nawet lunatykowaly, więc ich podpytam czy miały też takie nocne płacze..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola u nas ani razu nie było fałszywego alarmu - bałam się tego bo córka mała 44cm, 2kg wagi i myślałam że nie będzie sięgać tych 2 płytek. Teraz się mocno rzuca w łóżeczku i jakbym używała dalej to myślę że było by większe prawdopodobieństwo tych fałszywych alarmów.

My daliśmy 480zl - teraz już są tańsze, ale jak masz kupić 2 , to myślę że wypożyczalnia to super pomysł, bo jednak jest to duży wydatek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 04:09

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nuska no mówią że ma prawo bo to przez wielowodzie. Ale no spe ładują. Chociaż ona nie daje nic. Położne mówią że skurcze wkoncu puszcza wody i tyle. Już i tak długo wytrzymałam.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    To kto dzisiaj rodzi?😉

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się na ochotnika :) Bartek wyłaz koniec tego dobrego.

przedszkolanka:), kasia1518, Jupik, Dominika32, Milanka, Atyde, nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Basia, masz cudowną nagrodę za wytrwałość w trudnych chwilach. Twój synek to prawdziwe cudo :-)

Przedszkolanka, no właśnie u Kingi indentycznie, trudno ją uspokoić, jak do niej mówię to coś mi odpowiada, ale jakby przez sen, na ręce w ogóle nie chce i się trzepie. Jak dziś się powtorzy spróbuję za bardzo nie ingerować, bo już przeczytałam sporo na ten temat i faktycznie lepiej nie tykać, bo to taki rodzaj zaburzeń snu, notabene dziedziczny, a u mnie u obu siostr najstarsze dzieci nawet lunatykowaly, więc ich podpytam czy miały też takie nocne płacze..
    Dokładnie,najlepiej nie interweniować i trzeba przeczekac. To tzw.lęki nocne prawdopodobnie.U nas nie wiem czy to byly skoki, reakcje na silniejsze bodźce w ciagu dnia czy np.jak coś przezywała (np.odstawienie od piersi). W każdym razie od dluzszego czasu jest spokój.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 1 września 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)
    Ja wczorajsze ćwiczenia i pranie odczulam wieczornym twardnieniem brzucha, cały wieczór jak skała ;o ale ja jeszcze poczekam w kolejce chwilę 😂
    Kokosowa to wyganiaj Bartka grzecznie, ciotki czekają 🤗

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka już z wielką chęcią bo ile można w tym szpitalu siedzieć. Skurcze się piszą non stop. Mimo tej nospy w Końskich dawkach. Ale oni czekają aż się zacznie samo czyli pójdą wody.
    Już w szpitalu schudłam 1.2 kg.

Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate u nas poki co karmienie sonda przez pepuszek i druga sonda przez buzke bo srednio chce ssac, ale ja odciagam laktatorem elektrycznym. Poki co szalu nie ma w ciagu doby okolo 70ml odciagam. Na ponad polowe pokarmu dla Julki starcza, ale zapotrzebowanie bedzie coraz wieksze. Mam nadzieje ze cyce rusza z produkcja :D a jak sie Twoje maluszki miewaja?
    Do dziewczyn ktore marza o rozpakowaniu - ja z perspektywy czasu wolalabym przenosic o rok niz borykac sie z problemami wczesniaczka. Wiec zaciskajcie nogi!!!

• Aaga Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa ja mimo silnych skurczy to wody poszly dopiero na samiutkim koncu jak w zasadzie zaczelam rodzic worek. A czy nospa troche sie nie wyklucza w tym momencie? Skoro ma sie samo zaczac to po co daja nospe na wyciszenie? U mnie za wszelka cene probowali wszystkim wyciszyc ale Mala byla niedoczekana i w nos sobie mogli to wszystko wsadzic.

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😊 ale dziś pospałam jak nigdy 😊
    Aaga dobrze prawisz. Ciężko na końcówce ale musimy to przetrzymać. A Tobie wytrwałości. Na pewno się rozhula!

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja z koszmarami w nocy. Aż K obudziłam. Bał się że coś mi się znowu dzieje. Co prawda lekki ból bioder i pachwin wrócił po nocy. Ale na razie ok
    Melman o 6 obudził na spacer. Nie miałam serca chłopaków budzić i się z nim przeszlam.

Szczerze nie leżę w szpitalu a sama bym się rozpakowała. Gdyby nie planowane CC to miałabym termin za 27dni ;]

Czas zrobić śniadanie bo już w brzuszku burczy ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga spróbuj kupić ten kolektor. Kuzynka miała duży problem z odciaganiem nawet elektrycznym. Bo na jedną sesje 40ml ściągała a ma już dziecko miesiąc. A kupiła ten kolektor za 30zl na allegro i od razu za pierwszym razem 100ml!

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam jak mogę!
    Ale jeśli sytuacja zmusi - na pewno kupię monitor. Bo oszaleje. Jeśli mam nie spać i pilnować czy oddycha - prosty rachunek. Ale jak donoszę to nie kupię. Czyli tak, jak zalecają, dla wcześniaków.

Spakowaliśmy torby - cała mokra byłam, tak mnie to zmęczyło. We wtorek biorę swoją tylko, bo mam nadzieje, ze tego białka nie będzie tyle żeby zostać już do porodu... reszta u męża w bagażniku 😉

Już lepiej nie rodzic, choć za tydzień mogę kibicować Jupikowi, chyba (?) Merici i Kiniorkowi 😉 ja dzisiaj 35+0 😱😱😱

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • silent Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Która jeszcze wstała z tą szokującą myślą „W przyszłym miesiącu rodzę!!!” :D

No, a dla części z nas jeszcze bardziej szokujące „W tym miesiącu” :)

moni05, przedszkolanka:), KasiaP, Jupik lubią tę wiadomość

3uqruv0.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Aaga u nas też karmienie przez sondę. Mamy przez nosek włożoną. Odciągam laktatorem elektrycznym. Ściągam ok 40-50ml na jeden raz. A ściągam co 3h w dzień, w nocy gorzej bo wstać czasem nie mogę i niekiedy mam przerwy 4-5h. Póki co starcza dla małego i jeszcze mrożę w domu. Pasowało by pomału coś ruszyć bo mały się rozkręca😊 już jemy po 14ml co 3h a zaczynaliśmy od 1ml.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 09:32

przedszkolanka:), moni05, Milanka, KasiaP, pOla34, Cabrera, Neroli, nuśka91, Dominika32, kalcia, Goemi, kasia1518, mia4444, Jupik, Zimri lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636

Wysłany: 1 września 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że tak powiedziec moge- jesteśmy następne! A co jest najgorsze? Że nie znamy dnia ani godziny kiedy się zacznie 😀
    Ja mam przegląd auta pod koniec miesiąca i mąż chcial jechac w ostatni dzien a ja mu uswiadamiam ciągle zeby nie szykowal sie z niczym na ostatni dzien bo ten ostatni może być akurat TYM dniem😲

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ