Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie długo myślałam nad monitorem i w końcu stwierdziłam że nie kupuje. Z Kasprem nie miałam. Mam nadzieję że nie będę schizowac
Ogólnie jest mi tak dobrze bez bólu że mogłabym już tak do końca ciąży miećoby jutro nie obudzić się z bolesciami
moni05 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Nuska, to faktycznie trafiłaś okazje, w ogóle teraz patrzę ze nowki można kupić za ok 360 zł, jakoś miałam zakodowane, ze ok 500zl. Zobaczę jeszcze. Co do używki to niby na chłopski rozum można przetestować samemu, ale nie wiem czy tak do końca. Miałabym większy apokojnjesli ktoś to zrobi profesjonalnie, bo ok ze zapika ha zdejmiesz dziecko, a fałszywe alarmy ? Jak sprawdzić ? To dopiero można dostać na głowę. Wiadomo ze lepiej fałszywy niż prawdziwy, no ale jak ma wyć co chwile to tez nie o to chodzi.
Poza tym kupisz używkę, okaże się do d i co wtedy ? Trzeba kupić następna. Żadna oszczędność. A ja potrzebuje dwóch.
Poza tym później trzeba sie tego jakoś pozbyć, mam po synku tyle różnych rzeczy potrzebnych i niepotrzebnych :p, teraz trochę dokupuje plus niektóre rzeczy musisz mieć jednak podwójnie, obiecałam sobie, ze będę ba bieżąco niepotrzebnych rzeczy się pozbywać, rozdawać, sprzedawać itp a to tez upierdliwe. A tu oddajesz do wypożyczalni i już. A wypożyczają ponoc zupełnie nowe.
Temat do przemyślenia. Zobaczę w ogóle kuedy się urodza i jak to wszystko będzie wyglądać. Cześć osób w ogóle na początku kładzie bliźnięta do jednego łóżeczka, zwłaszcza te jednojajowe ponoc bardzo do siebie lgną, lepiej śpią itp a wtedy monitorów nie użyjesz. Dużo niewiadomych. Zobaczę jak to wszystko się potoczy, ostatecznie zdecyduje po porodzie, ale raczej na pierwsze miesiące chciałabym mieć, a czy będziemy używać życie zweryfikuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 22:59
-
Basia, masz cudowną nagrodę za wytrwałość w trudnych chwilach. Twój synek to prawdziwe cudo
Przedszkolanka, no właśnie u Kingi indentycznie, trudno ją uspokoić, jak do niej mówię to coś mi odpowiada, ale jakby przez sen, na ręce w ogóle nie chce i się trzepie. Jak dziś się powtorzy spróbuję za bardzo nie ingerować, bo już przeczytałam sporo na ten temat i faktycznie lepiej nie tykać, bo to taki rodzaj zaburzeń snu, notabene dziedziczny, a u mnie u obu siostr najstarsze dzieci nawet lunatykowaly, więc ich podpytam czy miały też takie nocne płacze.. -
Pola u nas ani razu nie było fałszywego alarmu - bałam się tego bo córka mała 44cm, 2kg wagi i myślałam że nie będzie sięgać tych 2 płytek. Teraz się mocno rzuca w łóżeczku i jakbym używała dalej to myślę że było by większe prawdopodobieństwo tych fałszywych alarmów.
My daliśmy 480zl - teraz już są tańsze, ale jak masz kupić 2 , to myślę że wypożyczalnia to super pomysł, bo jednak jest to duży wydatek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 04:09
kasia1518
-
Jupik wrote:Basia, masz cudowną nagrodę za wytrwałość w trudnych chwilach. Twój synek to prawdziwe cudo
Przedszkolanka, no właśnie u Kingi indentycznie, trudno ją uspokoić, jak do niej mówię to coś mi odpowiada, ale jakby przez sen, na ręce w ogóle nie chce i się trzepie. Jak dziś się powtorzy spróbuję za bardzo nie ingerować, bo już przeczytałam sporo na ten temat i faktycznie lepiej nie tykać, bo to taki rodzaj zaburzeń snu, notabene dziedziczny, a u mnie u obu siostr najstarsze dzieci nawet lunatykowaly, więc ich podpytam czy miały też takie nocne płacze.. -
Przedszkolanka już z wielką chęcią bo ile można w tym szpitalu siedzieć. Skurcze się piszą non stop. Mimo tej nospy w Końskich dawkach. Ale oni czekają aż się zacznie samo czyli pójdą wody.
Już w szpitalu schudłam 1.2 kg.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kate u nas poki co karmienie sonda przez pepuszek i druga sonda przez buzke bo srednio chce ssac, ale ja odciagam laktatorem elektrycznym. Poki co szalu nie ma w ciagu doby okolo 70ml odciagam. Na ponad polowe pokarmu dla Julki starcza, ale zapotrzebowanie bedzie coraz wieksze. Mam nadzieje ze cyce rusza z produkcja
a jak sie Twoje maluszki miewaja?
Do dziewczyn ktore marza o rozpakowaniu - ja z perspektywy czasu wolalabym przenosic o rok niz borykac sie z problemami wczesniaczka. Wiec zaciskajcie nogi!!! -
Kokosowa ja mimo silnych skurczy to wody poszly dopiero na samiutkim koncu jak w zasadzie zaczelam rodzic worek. A czy nospa troche sie nie wyklucza w tym momencie? Skoro ma sie samo zaczac to po co daja nospe na wyciszenie? U mnie za wszelka cene probowali wszystkim wyciszyc ale Mala byla niedoczekana i w nos sobie mogli to wszystko wsadzic.
-
Hej. Ja z koszmarami w nocy. Aż K obudziłam. Bał się że coś mi się znowu dzieje. Co prawda lekki ból bioder i pachwin wrócił po nocy. Ale na razie ok
Melman o 6 obudził na spacer. Nie miałam serca chłopaków budzić i się z nim przeszlam.
Szczerze nie leżę w szpitalu a sama bym się rozpakowała. Gdyby nie planowane CC to miałabym termin za 27dni ;]
Czas zrobić śniadanie bo już w brzuszku burczy -
Zaciskam jak mogę!
Ale jeśli sytuacja zmusi - na pewno kupię monitor. Bo oszaleje. Jeśli mam nie spać i pilnować czy oddycha - prosty rachunek. Ale jak donoszę to nie kupię. Czyli tak, jak zalecają, dla wcześniaków.
Spakowaliśmy torby - cała mokra byłam, tak mnie to zmęczyło. We wtorek biorę swoją tylko, bo mam nadzieje, ze tego białka nie będzie tyle żeby zostać już do porodu... reszta u męża w bagażniku 😉
Już lepiej nie rodzic, choć za tydzień mogę kibicować Jupikowi, chyba (?) Merici i Kiniorkowi 😉 ja dzisiaj 35+0 😱😱😱przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kate, Aaga u nas też karmienie przez sondę. Mamy przez nosek włożoną. Odciągam laktatorem elektrycznym. Ściągam ok 40-50ml na jeden raz. A ściągam co 3h w dzień, w nocy gorzej bo wstać czasem nie mogę i niekiedy mam przerwy 4-5h. Póki co starcza dla małego i jeszcze mrożę w domu. Pasowało by pomału coś ruszyć bo mały się rozkręca😊 już jemy po 14ml co 3h a zaczynaliśmy od 1ml.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 09:32
przedszkolanka:), moni05, Milanka, KasiaP, pOla34, Cabrera, Neroli, nuśka91, Dominika32, kalcia, Goemi, kasia1518, mia4444, Jupik, Zimri lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Że tak powiedziec moge- jesteśmy następne! A co jest najgorsze? Że nie znamy dnia ani godziny kiedy się zacznie 😀
Ja mam przegląd auta pod koniec miesiąca i mąż chcial jechac w ostatni dzien a ja mu uswiadamiam ciągle zeby nie szykowal sie z niczym na ostatni dzien bo ten ostatni może być akurat TYM dniem😲moni05 lubi tę wiadomość