WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga my nie wyjdziemy wcześniej z racji operacji. Po operacji pewnie jeszcze 3 tygodnie. Będę bez dziecka wypuszczona. I jestem na to nastawiona psychicznie. Już mam plan że córka przedszkole ja szpital. I potem wracam odbieram ja i mam dla niej czas. Najgorsza ta bezczynnośc. Odwiedziny na chwilę poza oddziałem.
    Ale chciałabym już być po bo stres goni stres. Już chce być po jego operacji i wiedzieć że jest dobrze. A Bartek ostatnio ważył 3 kg. Pewnie jutro USG jakieś będzie. Tak przynajmniej zapowiadali ale czy będzie to nie wie nikt.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka dzięki za te wszystkie info, jestem chyba jakas czarownica, wywolalam temat, a dzisiaj dostałam wiadomość o takiej mojej znajomej, która tez ma bliźnięta, czy nie chce bliźniaczej poduszki do karmienia, słynnej twinny lu i babysense 5- wszystko za naprawdę symboliczna kwote, od kogos znajomego tak jakos inaczej kupować, wiec się pewnie skusze i zakoncze moje rozkminy ;), ale dzięki dziewczyny za podpowiedzi.
    Nuśka tak długo uzywaja Twoje znajome, dzieci miały jakies dodatkowe problemy? , ja mam nadzieje, ze u nas pare miesięcy, pol roku wydaje się optymalnie, jeżeli urodza się w niezłym stanie, nie będą mieli problemów z oddychaniem, a w domu nie będzie bezdechow to po paru miesiącach sobie zamierzam darować,jesli oczywiście neonatolog/ pediatra nie zaleci inaczej, potem to już takie uzależnienie chyba i trudno podjąć decyzje o odstawnieniu. Plan mam dobry, ale zycie zweryfikuje, zeby się nie okazalao, ze odlacze je, za nim pojda do przedszkola :P, chociaż pewnie wcześniej wedrowanie po lozeczku i fałszywe alarmy wykonczylyby mnie wcześniej hahaha.
    Pewnie nie jest zasada, ze wszystkim dają nowe, ale akurat 3 osobom, które znam i które korzystały dali funkiel nowki. Znając moje szczęście mogłoby być inaczej 🙈

Aga jedyny słuszny wybor wg mnie to wlasmie babysense.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 14:10

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    To sobie pozartowalam...
    Jestem sama z dwójką dzieci, brzuch twardy, co chwila boleśnie się spina. Aż tchu brakuje. Wzięłam magnez, nospe i leżę.
    No już nie chciałam nic mówić, żebyś nie wywoływała wilka z lasu 😀 mnie dzisiaj dosyć mocno boli jak na okres, a biorąc pod uwagę, że wypadł mi czop to trochę zaczynam się bać. Już dosyć nam póki co wczesniaczkow, trzeba zaciskac nogi.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś się dzieje dziś. Masakra. W nocy przyjęli same radzace. Nie mają miejsca na oddziale. Na pooperacyjnej dziewczyny nie wychodzą bo brak miejsc. Teraz co chwilę jedzie karetka. A na izbie przyjęć byłam rano na spacerze to tłumy. Same baby w ciąży.
    Sprawdzaliśmy i połowa szpitali w Warszawie pęka na porodówce.
    Idzie chyba zmiana pogody.

Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    no wiem wlasnie, ze one fałszywe alarmy raczej sporadycznie daja, dlatego sa najlepsze na rynku. Chodziło mi o to, ze pod tym katem sama nie sprawdze uzywki, dlatego obawiałabym się jednak używanego.
    Kasia a wlasnie, jak to jest, jak jest taki maluszek to zaklada sie od razu dwie plytki, bo kiedys cos mi sie obilo o uszy, ze na poczatek jedna, druga ie doklada jak dzidzius wiekszy???

Faktycznie to juz wrzesień, kurcze niesamowite, ze w tym miesiacu urodza sie moi chlopcy... oby w drugiej polowie, a najlepiej na koniec wrzesnia ;).
    Dziewczyny walczace z laktatorem- a jakies wspomagacze laktacji ? Metody typu power pumping? Metoda 7-5-3? Powolutku sie rozkrecicie, narazie wydaje sie, ze jest malo, bo dzici malo potrzebuja, natura to super zaprogramowala, jeszcze bedzie rzeka mleka.
    Pola my od razu mieliśmy 2 płytki i naprawdę nic się nie działo- jedna tak bliżej główki A druga około pupy - generalnie one takie szerokie że obie były obok siebie 🙂 dopiero później zaczęliśmy rozsuwac. Ja używałam bardzo długo- jakoś dawalo mi to spokój wewnętrzny. Dopiero od lipca nie używany jak byliśmy na pomorzu to nie miałam tego i już w domu nie załączyłam.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa no szczerze to dużo jest właśnie wszędzie rodzących. Znajoma z grupy mam u siebie z bliźniakami i mówi właśnie że pełno jest rodzących. Druga co pracuje w Labo to właśnie co chwila miała próbki krwi bliźniąt. Coś się dzieje a ja spokój ;] nawet dzisiaj drugi raz zeszłam z Melmanem na dwór a później do kanjpki na osiedle idę ze znajomą. Ostatnie dni ciepła to jakoś trzeba skorzystać.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia , Aga, Kate- A ściągacie mleko laktatorem przy swoich maluszkach? Pamiętam że ja też miałam po ok 60-70ml przy jednym ściąganiu, a jak pokarm sciagałam przy córce to było 100-130ml - dodatkowe endorfiny i ta cała ekscytacja jak się patrzylo na dzieciątko powodowała że tego pokarmu było więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 14:19

Kookosowa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Basia , Aga, Kate- A ściągacie mleko laktatorem przy swoich maluszkach? Pamiętam że ja też miałam po ok 60-70ml przy jednym ściąganiu, a jak pokarm sciagałam przy córce to było 100-130ml - dodatkowe endorfiny i ta cała ekscytacja jak się patrzylo na dzieciątko powodowała że tego pokarmu było więcej.

Kasia bo jak się słyszy płacz dziecka albo patrzy na malucha to oksytocyna powoduje produkcję mleczka. :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

Tak ja ściagam aventem na dwa cycki :) poczatkowo bylo mało a teraz wystarcza na dwa brzuchy a mało nie jedza :) w srodku dnia schodzi nawet do 180 ml ale nocą mam mniej.

• adella1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    No już nie chciałam nic mówić, żebyś nie wywoływała wilka z lasu 😀 mnie dzisiaj dosyć mocno boli jak na okres, a biorąc pod uwagę, że wypadł mi czop to trochę zaczynam się bać. Już dosyć nam póki co wczesniaczkow, trzeba zaciskac nogi.

Odwołuje co powiedziałam😉
    Torba nie gotowa, ubranka nie wyprasowane😬
    Jutro mam wizytę, zobaczymy co i jak...

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Pola my od razu mieliśmy 2 płytki i naprawdę nic się nie działo- jedna tak bliżej główki A druga około pupy - generalnie one takie szerokie że obie były obok siebie 🙂 dopiero później zaczęliśmy rozsuwac. Ja używałam bardzo długo- jakoś dawalo mi to spokój wewnętrzny. Dopiero od lipca nie używany jak byliśmy na pomorzu to nie miałam tego i już w domu nie załączyłam.

no ale Wy mieliście konkretne uzasadnienie ku temu, żeby dluzej stosować, ja na razie ( o dziwo) zakładam optymistyczna wersje, ale jeżeli będą jakies dodatkowe okoliczności i problemy to wiadomo, ze będę uzywala dluzej.

Ale pewnie na początku było dziwnie bez tego co? Czy nie mysalas o tym?

Oliiii lez placiem, ginka nie odpisala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 14:56

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni! Bo chyba nie widziałam albo nie pisałaś..wyniki doszły?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja nie mogę przy dziecku, tu w szpitalu jest do tego osobny pokój dla mam.

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola34, niestety nie. Muszę czekać do jutra 😐

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    no ale Wy mieliście konkretne uzasadnienie ku temu, żeby dluzej stosować, ja na razie ( o dziwo) zakładam optymistyczna wersje, ale jeżeli będą jakies dodatkowe okoliczności i problemy to wiadomo, ze będę uzywala dluzej.

Ale pewnie na początku było dziwnie bez tego co? Czy nie mysalas o tym?

Oliiii lez placiem, ginka nie odpisala?
    Na pomorzu bylysmy 3tyg i tam spała w łóżeczku turystycznym, pierwsze noce to wstawałam i patrzyłam czy klata piersiowa jej chodzi. Po tygodniu było ok. Także w domu już było ok. Ale dalej jest zamontowane w łóżeczku i córka sobie włączyła jak nogami machala między szczeblami... wyciągam ja - kładę na swoje łóżko A tu mi piszczy- to było zaskoczenie.

pOla34 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Moni! Bo chyba nie widziałam albo nie pisałaś..wyniki doszły?
    Nie... :/ nie odebrali telefonu nawet wczoraj. No cóż, będą jutro po 15:00 i niewiele zmienia. Ale będą ;)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po porodach, początkowo mleka wystarczy dosłownie kilka ml. Dziecko urodzone w 40t potrzebuje 30ml jednorazowo. A wczesniaczki pewnie jeszcze mniej. Dajcie sobie czas, pozytywne nastawienie najważniejsze. Ściągajcie myśląc "ale leci, mam mnóstwo mleka, rzeka mleka..."
    Wiem że to nie proste bo sama włączyłam z laktatorem. I dużo wody. Karmiące potrzebują wiadro wody dziennie ;) I coś w tym jest ze przy dziecku jest więcej, próbujcie z zdjęciem jak nie ma możliwości na oddziale.

Mnie dziś hormony roznosza. Rano nakrzyczalam na syna, to chyba było już maltretowanie. Nie chciał założyć butów a wychodzilismy do kościoła. I zakładanie w końcu na siłę. No masakra jakaś.
    Cała mszę myślałam o tym jaka zła jestem matka i że nie radzę sobie z 4latkiem. A tu zaraz będzie dwójka dzieci.
    I mam takiego doła że nic nie mogę przez ręce zrobić, palce sztywne, bolą całe dłonie, dretwienia aż do łokcia.
    Do tego czopek na hemoroidy, globulka na infekcje, magnez na skurcze, oliwka na rozstępy.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola oboje dzieci było wcześniakami urodzonymi miesiąc wcześniej. Myślę, że już teraz nie mają wskazań do używania, ale na pewno to jest przyzwyczajenie 😉 to fajnie, że masz możliwość kupienia od znajomej, problem się rozwiąże☺️

Konieczynka daj spokój, każdemu czasem nerwy nie wytrzymują, nikt nie jest święty. Ważne jeżeli nie zdarza Ci się to bardzo często. A dodatkowo hormony w ciąży potrafią dać znać... Na pewno jesteś wspaniałą mamą ☺️

Konieczynka, pOla34 lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mleka tez nie odciagam przy malej, ale dzis juz spory progres z 5ml zrobilo sie prawie 50ml wiec mysle ze jakos damy rade. Kokejnym krokiem beda proby przy piersi jak juz wyjdzie z inkubatorka :)

Konieczynka jestes najlepsza mama! A nerwy czasami puszczaja kazdemu, wiec nie stresuj sie tym. Masz milion innych rzeczy na glowie wiec nie ma co sobie dokladac.

Kokosowa.to skoro takie ppruszenie tona na Ciebie tez pora przyjdzie lada moment :D jak rodzilam to byla mega burza i tylko blyskawice widzialam :)

Wlasnie nad tym.detektorem.myslalam, ma.rewelacyjne opinie

Kookosowa, kasia1518, Konieczynka lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa :( boli mnie podbrzusze... Kłuje co jakiś czas tak porządnie. Nie w jednym miejscu. Brzuch się stawia. Wzielam dwie nospy. Ide pod prysznic. Oby przeszlo...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ