WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni Paula powodzenia :*

Dominika no mam z rana znowu lekkie skurcze ale po paręnaście sekund. Może się nie rozkulaja.

pOla34 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Witam po slabej nocy..brzuch się stawiał,mały szalał a ja biegalam do wc i bałam się ,że siè codziennie coraz bardziej rozkręca. Ale jeszcze mam lutke to spokojnie :p

Kiniorek no to troche minęlo?
    Monia kciuki!!
    Kto wizytuje dzisiaj? Ja za 3 dni i ciekawa jestem co tam słychać bo z Pola mialam juz szyjkę 1.5 cm.i opadnięty brzuch ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 07:55

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka tak minęło trochę :) takie straszaki mam nadzieję że to były. Wzięłam prysznic lekki po nocy teraz i zauważyłam że brzuch mi trochę opadł. No już bliżej niż dalej. 11 Dni ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniirek moze wybierz sie na ktg? Bedziesz spokojniejsza.

Powodzenia dla pierwszoklasistow!

ammarylis lubi tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Co za zmiana pogody! W innych okolicznościach byłoby mi przykro a tak się cieszę bardzo!

Monia kciuki za dzisiaj w szkole!
    Trzymam tez za wszystkie u których coś się rozkręca za wyciszenie objawow. Jeszcze kilka tygodni!

Ja was śledzę ale nic nie pisałam w weekend bo miałam relaks na wieczorze panieńskim. 10 dziewczyn, basen, drinki (w moim przypadku cin cin 0% ;) pyszne jedzenie. Opaliłam się super, zakrywałam brzuch wiec mam nadzieję ok. Mamy miliard zdjęć z wyjazdu i aż się zdziwiłam jak ja na nich wyglądam! W mojej głowie jestem dużo mniejsza :/ a na zdjęciach to jednak kulka.

Jak wróciłam do domu mój mąż się przeraził jaka jestem spuchnięta. Już mi nie widać kostek w ogóle! Na wadze mam 3 kg więcej niż w piątek. Macie jakieś porady co mogę zrobic żeby opuchlizna zeszła? Rano obudziłam się z takimi samymi obrzękamk wiec sen i leżenie z nogami do góry nie pomagają. Dłońmi już nie jestem w stanie nic zrobic przez godzinę po obudzeniu się. Dopiero potem zaczynam powoli zginąć palce ale bólą :/

moni05, pOla34 lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊 dołączam do tych co miały kiepską noc. Budziłam się i albo bolało jak na okres albo bolało od złej pozycji. I co szłam do kibelka to jakiś głupi strach dzisiaj miałam, że mi wody odejdą, nie wiem czemu 😀 czekam na kontakt od ginki i zobaczymy co powie na temat czopu.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek zobaczysz, dotrwasz do terminu cc, zaciskaj nogi. :)

Monia powodzenia. Obwaruj się w gabinecie dyrekcji i mów że będziesz u nich czekać do porodu jak Ci córki nie przeniosą. ;) trzymamy kciuki

Pola u Ciebie planowane cc? Wybacz nie pamiętam. Fajnie by było żeby chłopcy jeszcze z tydzień - dwa posiedzieli w środku.

Ja wizytę mam jutro o 12. Ale pewnie nic nie wniesie. Nogi jak balony, rece sztywne. Od 13 ma padać to może zrobi się chłodniej.
    Aga je mam ten sam problem i nic mi nie pomaga. Dziś rano ubrać się nie dałam rady, a zapięcie stanika to było wyzwanie. Jeszcze żeby mój M miał sprawne ręce, a on przecież polamany :(
    I wczoraj też mnie skurcze zaczęły łapać. Około 22 do męża zadzwoniła mama jego przyjaciela z informacją o śmierci. Mąż nadal w to nie wierzy, nigdy nie wiadomo co powiedzieć bliskim, a co dopiero matce jedynka. Do tego ona go znalazła i próbowała reanimowac. Facet miał problem z alkoholem ale znalazła go pobitego i teraz prokurator bada sprawę...
    Mi właściwie chodzi o męża. Ciężko mu to przyjąć do wiadomości. Nie wiem jak mu dodać otuchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 08:35

moni05 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich dziewczyn. Za mną też kiepska noc. Strasznie mnie biodra bolały każda pozycja była nieodpowiednia. Przed 2 w nocy zaczęła się taka burza jakiej już dawno nie widziałam! Grzmoty, błyskawice, jeszcze po 6 była normalnie masakra. Deszcze padał no i ogromny plus jest chłodniej. Można oddycha

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich dziewczyn. Za mną też kiepska noc. Strasznie mnie biodra bolały każda pozycja była nieodpowiednia. Przed 2 w nocy zaczęła się taka burza jakiej już dawno nie widziałam! Grzmoty, błyskawice, jeszcze po 6 była normalnie masakra. Deszcze padał no i ogromny plus tego - jest chłodniej i można oddychać

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki za wizyty ✊✊

No i za wszystkich przedszkolaków i uczniów ❤️

A ja czuje jesień w powietrzu, spacer z psina po lesie od rana, w tym tygodniu zamiast lawendy posadzę wrzos, w sumie zawsze lubiłam jesień 😊

No i jak na złość w sklepach pojawiła się kolekcja jesienna, znowu zaszalałam, tym razem w kapphahl - na szczęście była promocja 3 za 2 i dostałam rabat za dołączenie do klubu. Ale już sobie obiecałam, ze żadnych ciuszków więcej nie kupuje 🙈🙉🙈

Miłego dnia ❤️

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak pech to pech.. wchodze do łazienki, odkrecam kran, a tam wody brak :( za godzine mam wizyte u gina na pobranie gbs, no ja przeciez musze sie umyc!!! Jak na zlosc w domu pol butelki wody mineralnej, bo wszystko wczoraj wypilam, no jakis koniec świata:( :( :(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, po kolejnej bezsennej nocy.
    Włączyła mi się fobia szpitalna i prześladują mnie teraz wizje patologii na sali i tłumów odwiedzających inne pacjentki. No nie mogę sobie tego z głowy wybić :(
    Na dodatek całą noc budziłam się z napiętym brzuchem i w każdej pozycji było mi niewygodnia a teraz mnie kość ogonowa boli. Jeszcze chciałam mieszkanie przed porodem ogarnąć, ale nie wiem czy jeszcze będę w stanie.

Kciuki za wizytujace, dziewczyny w szpitalu i Moni, żeby się w szkole ułożyło

moni05 lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr o i przypomniałaś mi, że od jutra ciepłej wody nie będzie ponad tydzień 😭

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaarr moze lec do sklepu po butelke.zA woda? Albo chusteczki nawilzane?

Cabera ja tez lubie jesien :) szczegolnie taka juz z kolorowymi liscmi, czuc nadchodzaca zime w powietrzu ale jeszcze slonko swieci. No miod :) Gorzej jak caly czas leje :D

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Kciuki za wizyty, wyciszanie skurczy i załatwianie w szkole.
    Koniczynka, przykra historia. Wiem trochę co przeżywacie. Najlepszy przyjaciel mojego męża zginął pół roku przed naszym ślubem, miał być świadkiem. Tylko czas tu pomoże. Przesyłam całusy :*
    U nas już od wczoraj pada. Jakoś się nie cieszę. Ale też nie było aż takich upałów jak w Polsce. Do mnie przyszła niespodzianka dziś. Zwrot podatku 700e. Cieszę się chociaż liczyłam na więcej :D (mąż w zeszłym roku dostał 1200). Ale no przyda się tak czy siak :) A tak to może skończę dziś prasowanie. Mam tyle ciuszków że bez kitu chyba wypiorę dopiero jak z tego wyrośnie :D a kupiłam całe 2 sztuki :D Dopiero od 68 sobie poszaleję na zakupach :) A później szkoła rodzenia. Po ostatnim myślałam, że mąż będzie się migał ale dzielny jest. Chociaż ostatnio biały jak ściana słuchał tego wszystkiego :D
    Miłego dnia :*

Konieczynka, moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie ta pogoda i sytuacja szpitalna troche depresyjnie napawa. Juz nie wytrzymuje sytuacji ze Mala jest z dala ode mnie. Nie moge jej przytulac, calowac czy przystawiac do piersi... wiem.ze to dla jej dobra ale u mnie troche psychika siada, instynkt jest za silny, a jeszcze mam poograniczany czas odwiedzin. Nie umiem sie na niczym innym skupic :/

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga 😚 to nie potrwa długo. Malutka raz dwa opuści inkubator. A póki co płacz jeśli potrzebujesz a i my zawsze wysłuchamy

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w labie hematologicznym żeby zrobić anty Xa, Jeszxze 4 min. Ale szok- wszyscy chcieli mnie przepuszczać a ja muszę pobranie na godzinę mieć. Potem dalej w drogę.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jesteś mamą i już tak będziesz czuć do końca. Jak dziecko podrośnie i pójdzie do przedszkola to też będziesz tęsknić mimo że miło będzie chwilę odpocząć.
    A u nas młyn. Tyle rodzących że nie mają gdzie kłaść. Więc wypisują kogo się da. I proszę bardzo czekam na wypis. Mój stan jest stabilny. Wielowodzie się nie zwiększa. Więc mam jechać do domu :)
    Jeszcze czekam na badanie ale już Piotrek czeka na mniem więc zrobię córce niespodziankę i odbiorę ja z przedszkola aż mam łzy w oczach jak sobie myślę na ta radość. :)

KasiaP, ManiaM, sandrina22, wiktoriaa, kasia1518, Cabrera, Milanka, ammarylis, aga_ni, Karooo93, mia4444, przedszkolanka:), nuśka91, japonka, kkkaaarrr, Goemi, _nova, pOla34, Zimri lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj maraton- najpierw u jednych znajomych, potem u drugich, a na koniec jeszcze mecz siatkówki. I ten upał. Ledwo przeżyłam, noc okropna, bo chyba ze zmęczenia usnąć nie mogłam, od rana w kółko coś mnie budzi i jestem wrak człowieka. Kinga jak wczoraj padła tak dopiero się budzi, strasznie ją przetyralismy. Dziś siedzimy w domu i odpoczywamy, bo już mam dość tej lataniny.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ