Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przyspieszyłam nieco wizytę. Zamiast 12 to mam 9go. Mały się tak rozpycha że mam wrażenie jakby juz chciał wychodzić. Kłucia i lekkie bóle są a najbardziej to chyba na dole po bokach, pachwiny?
U nas tez pogoda na plus. Pada i chłodniej. Powoli umyłam tez podłogę mopem bo był najwyzszy czas, szybki obiad naszykowany wiec teraz leżę.
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Dzwonił mój prowadzący po otrzymaniu wyników. Mam się ogarnąć i zapierdalac na patologie... także tak. Odezwę się z oddziału 😢 wszystko nie tak...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 14:16
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aguuula;2525 wrote:Ja przyspieszyłam nieco wizytę. Zamiast 12 to mam 9go. Mały się tak rozpycha że mam wrażenie jakby juz chciał wychodzić. Kłucia i lekkie bóle są a najbardziej to chyba na dole po bokach, pachwiny?
U nas tez pogoda na plus. Pada i chłodniej. Powoli umyłam tez podłogę mopem bo był najwyzszy czas, szybki obiad naszykowany wiec teraz leżę.Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim ☺️ u mnie właśnie srogi deszcz. Ochłodzenie jest super, ale w tym tygodniu chce mieć sesje ciążową więc liczę na chociaż jeden dzień z lepszą pogodą😛 A i od kilku dni doskwiera mi to co niektórym z Was, czyli ból dłoni a w szczególności palców. Nie ma jeszcze tragedii, ale czegoś takiego się nie spodziewałam...
Konieczynka współczuję mężowi... Ja niestety mojego pocieszałam dwa razy w życiu po śmierci naprawdę bliskich osób. Nic się nie da zrobić, człowiek musi sam przejść żałobę. Po prostu możesz być przy nim. Ja razem z moim płakałam, bo pękało mi serce patrząc jak cierpi.
Aaga trzymam kciuki za Was ❤️ już niedługo, jeszcze troszkę i będziecie sobie razem. Teraz jest trudno i hormony dają w kość, ale zobaczysz, że wszystko się ułoży i kiedyś będziesz opowiadać córci jakie to było trudne, ale dałyście obie radę ☺️
Moni przykro mi, że wyniki kiepskie i dyrektorka beznadziejna. Mimo wszystko mam nadzieję, że w szpitalu lepsze wyjdą te wyniki. I tak jak piszą dziewczyny, umów się na rozmowę telefoniczną z tą dyrą na konkretny dzień i godzinę, żeby miała łaskawie czas zapoznać się z pismem. Wtedy się już nie wykręci.
Kokosowa dobre wieści ☺️👍
Dziewczyny trzymam kciuki za Was,szczególnie te szpitalne i z nakazem leżenia ✊
Możecie uwierzyć, że już WRZESIEŃ? 😱😱😱 Mam przeczucie, że urodze pod koniec tego miesiąca. Ranyyy to jest takie nierealne. Będę mieć swojego człowieczka ❤️
No nic, idę coś działać, bo jeszcze nic mi się dzisiaj nie udało zrobić 😌moni05, Aguuula;2525, Milanka lubią tę wiadomość
-
Pola tez mam skierowanie na anty-xa. Wiem ze 4 godz przed badaniem musze wziąść Clexane. Jak to tam wyglada na miejscu? I jaki koszt
Aaga jeszcze troszke i będziesz tulić swoje dziecko, wszystko to dla jej dobra. Mi serce pęknie jak bede musiala isc do szpitala i zostawic moja córkę.
Ja codziennie odliczam do bezpiecznej daty. W weekend przesadzilam.. W pt moj irobot mi ladnie poodkurzal ale w sob stwierdzilam umyje podlogi bo takie brudne ze irobot ktory ma funkcje mopowania nie ogarnie jej. To pomylam i czulam brzuch. Ale jeszcze mialam do ogarniecia po remoncie ktory zakonczyl sie w sobote, klatke schodowa i korytarzyk to sprztalam dalej. Tesciowa nawet glowy przez drzwi nie wychylila.. Jej syf nie przeszkadza... I zakonczylam sobote z tak wielkim bolem brzucha jakimis malymi skurczami. Wczoraj zadowolona ze mam porzadek w domu wybralam sie na dwor popoludniu i nagle burza piaskowa... Moje pranie na lince po chwili latalo po podworku a jak wrocilam do domu to sam piasek na podlodze meblach bo mialam okna pootwierane ale wsciekla bylam. To co odpalilam irobota chwycilam za zwykly odkurzacz zeby szybciej bylo a pozniej szybko kurze... Dzisiaj w miare sie czuje, najlepiej jakbym lezala ale córka w domu to musze co nieco przy niej zrobic. baaardzo nieodpowiedzialnie sie zachowalam przez ten weekend. Ale jak nie mam znikąd pomocy...
W pt mąż zjezdza i zaczniemy prac ciuszki dla małego i wszystko szykowac. Bo nic nie jest przygotowane, nawet torba nie spakowana. -
moni05 wrote:Dzwonił mój prowadzący po otrzymaniu wyników. Mam się ogarnąć i zapierdalac na patologie... także tak. Odezwę się z oddziału 😢 wszystko nie tak...
Moni jak trzeba to trzeba, jesteśmy z Tobą!23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
wiktoriaa wrote:Jezu jakbym o sobie czytała, czuje się i mam identycznie. Tyle że wizyta 13 września i też myślałam czy by nie przyspieszyćWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
moni05 wrote:Dzwonił mój prowadzący po otrzymaniu wyników. Mam się ogarnąć i zapierdalac na patologie... także tak. Odezwę się z oddziału 😢 wszystko nie tak...
moni05 lubi tę wiadomość
-
Aaga wrote:Dziekuje dziewczyny za slowa wsparcia!
Kasia ile bylo Malenstwo w szpitalu? Mnie to wlasnie najbardziej doluje, tu wszystko pieknie idzie sama ladnie ciagnie, odlaczona od wsppmagania oddychania, wylaczona lampa a na drugi dzien dodatkowa sonda do brzuszka bo nie je, znowu wlaczone lampy i czlowiek jedyne co moze to sie rozplakac. Musze dac Malej czas zeby nadrobila.
Twoja mała super sobie radzi, zobaczysz że już niedługo puszcza Was do domu. Musi się wszystko ustabilizować żebyś mogła na spokojnie być z nią w domu. Głowa do góry- będzie dobrze.Aaga lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Kookosowa, dobrze że wyszłaś! Córka na pewno się ucieszy. Ale oszczędzaj się, ja serio leżę plackiem bo brzuch się stawia nawet jak idę do łazienki i z powrotem.
Moni, trzymaj się tam, jak każe jechać to niestety trzeba -
No mi się stawia cały czas. Na ktg skurcze po 100. Ale mam nakaz odpoczywać. Jutro muszę do labo bo euthyrox mi się skończył. Mąż w domu na zwolnieniu.
Ja chcę chociaż ten tydzień w domu i mogę iść rodzić.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
aga_ni wrote:Kkkaaarr ale pech z ta woda. Jak sobie poradziłaś?
-
moni05 wrote:A rusza z dobowa zbiórka pewnie pojutrze. Nie wiem, nie miałam robionej, ale zaczyna się chyba porannym moczem 🤷🏻♀️
moni05, pOla34 lubią tę wiadomość
-
Miałam dzisiaj wizytę ostatnia przed porodem w szpitalu, zrobili mi dwa usg najpierw normalne żeby Wiktorka pomierzyć, waży ponad 2900. Potem zrobili mi to dopochwowe usg żeby sprawdzić czy łożysko poszło w górę ale jest 16mm od szyjki, nietypowy ze mnie przypadek że się nie podniosło wystarczająco przez cała ciąże
szyjka ponoć zamknięta i trzyma stwierdzone z tegoż samego usg. Ogólnie mnie tym wewnętrznym usg zaskoczyli bo cały czas mi powtarzali, że nie robią tego. W każdym razie w związku z sytuacja nie mam szans rodzic naturalnie, normalnie zrobiliby mi cesarkę już a najpóźniej za kilka dni ale że nie krwawiłam do tej pory z tym łożyskiem to mam planowana cesarkę w 38 tygodniu ciąży. 13 września mam przyjechac na zastrzyk z tych sterydów na płuca, nie wiem po cholera jak już przecież w 38 jest odnoszona ciąża. Dadzą mi tez jakieś leki na kwasy żołądkowe przed operacja, nie wiem co to. Natomiast 18 września mam już na cesarkę się stawić do szpitala. Przygotowywałam się do tej sytuacji długo psychicznie a i tak wyszłam z tamtąd na miękkich nogach.
KasiaP, nuśka91, Karooo93, mia4444, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Cześc dziewczyny
Ale naskrobałyście:-) czytałam i nie wiem do czego się odnieść bo pozapominałam:-)
Moni kurcze słabo wyszło z klasą
Moja młoda poszła jako 6 latka do 1 klasy wiec w zeszłym roku to przechodziliśmy. I koleżanki poszły do klasy B
MYŚLAŁAM żw bedzie dramat. Ale obiecałam sobie że zaufam Bogu i nie zmienie klasy, bo ufam że bedzie ok. I faktycznie ma wspaniałą klase i swietną Panią. A w tamtej klasie ponoć straszna Pani. Koleżanki poznała nowe i lepsze od tamtych. Wiec może u was też sie poukłada. Najważniejsza w szkole jest wychowawczyni bo ona pomaga w tym przejściu z przedszkola do szkoły.
Co do pobytu w szpitalu trzymam kciuki za was. Dobrze że Ciebie kładą bo nie ma żartow. Postaraj sie wyluzować i nie myśleć o szkole by zredukować sobie stres. Bedzie dobrze.
Basiu ty i twoj maluch wyglądacie cudownie:-) jaki z niego absolutny słodziak. Wcześniej trzymałyśmy kciuki by w brzuchu rósł a teraz by na zewnątrz osiągnął 2 kilo jak najszybciej:-).
Aga rozumiem ciężko jest zostawiać maleństwo w szpitalu:-(. Oby jak najszybciej mała do Ciebie dołączyła.
Kokosanka ale cudownie że wracasz do domu:-) b
Świetne wiadomości:-).
U nas dziś rozpoczęty nowy rok szkolny plus zapisy na zajęcia dodatkowe. Do tego szkoła muzyczna i instrumenty młodych. Mąż w piątek wraca na statek więc zostaje z tym wszystkim sama tak więc będzie sie działo:-). Na szczescie mamy już wszystko gotowe. Mam nadzieje że uda się by wrocił przed porodem. Dlatego chciałabym rodzic 30. Lekarz naciska na 20go. Ale udało sie uzyskać kompromis poki co i 27 chyba bedzie cesarka.
Kiniorek kupiłam sobie ten kokon o jest śliczny. A śmiesznie bo okazało sie że z tek samej tkaniny co pościel do łozeczka wiec wygląda jak komplet. Teraz z takich fanaberii to chce jeszcze kołyskę klasyczną białą tak by mały ze mną jeżdził po mieszkaniu.
Ogarne jeszcze szumisia, kołyske bujaną z melodią i chyba tyle.
Dziewczyny czy miałyście spradzane tsh, ft3 i ft4 w ciąży? Bo ja tylko raz. W ciążach z młodymi miałam regularnie a ten.lekarz powiedział że nie ma potrzeby. Jestem ostatnio tak zmeczona że boje sie czy to nie tarczyca.moni05 lubi tę wiadomość