Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwemhe wrote:Cześc dziewczyny
Ale naskrobałyście:-) czytałam i nie wiem do czego się odnieść bo pozapominałam:-)
Moni kurcze słabo wyszło z klasą
Moja młoda poszła jako 6 latka do 1 klasy wiec w zeszłym roku to przechodziliśmy. I koleżanki poszły do klasy B
MYŚLAŁAM żw bedzie dramat. Ale obiecałam sobie że zaufam Bogu i nie zmienie klasy, bo ufam że bedzie ok. I faktycznie ma wspaniałą klase i swietną Panią. A w tamtej klasie ponoć straszna Pani. Koleżanki poznała nowe i lepsze od tamtych. Wiec może u was też sie poukłada. Najważniejsza w szkole jest wychowawczyni bo ona pomaga w tym przejściu z przedszkola do szkoły.
Co do pobytu w szpitalu trzymam kciuki za was. Dobrze że Ciebie kładą bo nie ma żartow. Postaraj sie wyluzować i nie myśleć o szkole by zredukować sobie stres. Bedzie dobrze.
Basiu ty i twoj maluch wyglądacie cudownie:-) jaki z niego absolutny słodziak. Wcześniej trzymałyśmy kciuki by w brzuchu rósł a teraz by na zewnątrz osiągnął 2 kilo jak najszybciej:-).
Aga rozumiem ciężko jest zostawiać maleństwo w szpitalu:-(. Oby jak najszybciej mała do Ciebie dołączyła.
Kokosanka ale cudownie że wracasz do domu:-) b
Świetne wiadomości:-).
U nas dziś rozpoczęty nowy rok szkolny plus zapisy na zajęcia dodatkowe. Do tego szkoła muzyczna i instrumenty młodych. Mąż w piątek wraca na statek więc zostaje z tym wszystkim sama tak więc będzie sie działo:-). Na szczescie mamy już wszystko gotowe. Mam nadzieje że uda się by wrocił przed porodem. Dlatego chciałabym rodzic 30. Lekarz naciska na 20go. Ale udało sie uzyskać kompromis poki co i 27 chyba bedzie cesarka.
Kiniorek kupiłam sobie ten kokon o jest śliczny. A śmiesznie bo okazało sie że z tek samej tkaniny co pościel do łozeczka wiec wygląda jak komplet. Teraz z takich fanaberii to chce jeszcze kołyskę klasyczną białą tak by mały ze mną jeżdził po mieszkaniu.
Ogarne jeszcze szumisia, kołyske bujaną z melodią i chyba tyle.
Dziewczyny czy miałyście spradzane tsh, ft3 i ft4 w ciąży? Bo ja tylko raz. W ciążach z młodymi miałam regularnie a ten.lekarz powiedział że nie ma potrzeby. Jestem ostatnio tak zmeczona że boje sie czy to nie tarczyca.Paulina -
Moni dawaj znać :* będzie dobrze :* trzymam kciuki.
Uwemhe a widzisz. A ja się powstrzymałam. I teraz zła jestem. Nie mam kokonu. Nie mam kosza Mojżesza i jestem w dupie... Nie będę się upominać przecież bo to brzydko ale jak znajoma jednak zrezygnowała ze tego, żeby mi ten kosz podrzucić czy coś to mogła dać znać... Zła jestem trochę. Nawet pisałam do niej raz czy w tej paczce co niby miała dla nas przygotowana to czy ma rożki bo się rozglądałam w necie i nie wiem czy brać czy nie. To napisała że zerknie i da mi znać po godzinie. To było 4dni temu. Dobrze, że nie kupiłam też nic bo w paczce z pracy od firmy dzieciaczki dostają rożek, kocyk, pampersy itp.moni05 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie wyparzania rzeczy (butelka, smoczki). Właśnie sobie czytałam artykuły jak wyparzać i zazwyczaj piszą żeby przed pierwszym użyciem pogotować rzeczy ok 3-5 min w garnku. Robicie tak? Nic się nie dzieje z tym plastikiem? Myślałam, że po prostu zalewa się wrzątkiem, ale to piszą że od kolejnego użycia.
I czy wyparzacie też inne rzeczy typu nożyczki dla dziecka, szczotka do włosków, plastikowe grzechotki itp? Czy tylko butelki i smoczki? -
Nuska ja wygotowuje Judycie butelki i bidony do tej pory. Rozkładam na części myje zmywakiem i płynem. Plucze i do garnka. Zalewam woda. Jak zacznie się gotować to ok 5 minut trzymam i wyciągam.
Nic się nie dzieje. Butelki są jakie były.
Robię tak też że smoczkami, gryzakami. Grzechotki to tylko przelewalam wrzatkiem albo myłam w ciepłej wodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 17:34
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja wyparzalam w woreczkach z Babyono.
Moja mama pojechała. Złapałam takiego dola, że do Chin możnaby przejść... Brakło 11 dni żeby doczekała do CC...A ja siedzę i co chwila mi łzy same napływają do oczu... Jeszcze jej bus w sobotę nie orzyjechal. Dzisiaj miała być w pracy. Pewnie przez to nie dostanie urlopu wczesbiej i zobaczy małego w styczniu...
-
Cześć dziewczyny! Mi dni tak szybko uciekają,że aż sama się dziwię,że to już wrzesień! Trzymam mocno kciuki za wszystkie szpitalne mamy.
Trzymajcie się kochane! 😘
Ja dzisiaj byłam na USG. Ogólnie mała czuje się dobrze 😉
Waży 1600g - niby w normie. A mi jakoś strasznie ciężko ostatnio 🙄
Kookosowa, Aguuula;2525, Dominika32, KasiaP, silent, wiktoriaa, przedszkolanka:), Atyde, ManiaM, nuśka91, mia4444, kasia1518, japonka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. U mnie jakieś zatrucie pokarmowe. Całe przedpoludnie seria regularnych wymiotów, nawet wodą. Po południu jest niby lepiej, ale jutro idę jeszcze do do prowadzącej. Trochę się zdenerwowalam jak zaczęłam czytać o listeriach i innych salmonellach
ale brak innych objawow, nie mam gorączki.
Trzymam kciuki za szpitalne dziewczyny. -
Ja już przyjęta. Leżę pod KTG. Ciśnienie w normie, młody jednak spory. Około 2900. Ale jutro znów ISG ma być z pomiarem. Średnio dziś współpracował 😋 nie uśmiecha mi się bycie tutaj.
Byłam badana na bloku porodowym. I wiecie co? Porodów nie było, cichutko, ale Tak jak się nie bałam porodu tak teraz zaczęłam znów 🙈 ten blok, zapach, narzędzia, wózki... 🤭
Dziękuje Wam za wszystkie miłe słowa 😘przedszkolanka:), Cabrera, Milanka, ammarylis, Kookosowa, nuśka91, mia4444, Dominika32, lena198808, kasia1518, Goemi, Jupik, japonka lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dziewczyny, czy mozna zamiast nospy forte brać nospe max? W aptece powiedzieli ze forte jest na recepte, a zadnej nie dostałam i dała mi tą max, niby to samo 🤔
-
Monia piękna waga! Moja Pola taką miała przy porodzie
a jak szyjka? jakie skurcze się pisały?
Paulina daj znać po
Karooo gratuluję wizyty
Nuśka ja gotuję wodę i trzymam butelkę, smoczki, gryzaki- nic poza tym nie wyparzam
Olii dla mnie to to samo..jak brakło mi zwykłej to brałam max bo akurat miałam w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 19:46
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam małego giganta, 35+5 i mały ma 3600. 16 idę do szpitala i koło 20 cesarka 😱 dziękuję za kciuki! ❤️❤️❤️
przedszkolanka:), silent, sandrina22, Cabrera, Milanka, ManiaM, moni05, Kookosowa, aga_ni, nuśka91, mia4444, sunshine03, Dominika32, KasiaP, lena198808, kasia1518, Goemi, Jupik, japonka, meerici lubią tę wiadomość
Paulina -
Paulina🙃faktycznie kawał chłopa z niego👍chociaż wiadomo że trzeba brać poprawkę na błąd ale już jest konkretny dzidzius😍ja dziś mam 35+6 jutro idę na wizytę aż ciekawa jestem ile mój Maciek waży😉najważniejsze że wszystko dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 20:29
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, czy mozna zamiast nospy forte brać nospe max? W aptece powiedzieli ze forte jest na recepte, a zadnej nie dostałam i dała mi tą max, niby to samo 🤔