Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwemhe wrote:Basiu:-)
Wspaniały widok:-) jejciu. Czy cos wam mowią? Jak dlugo bedziecie w szpitalu? Do 2 kilogramow? Ładnie przybiera?moni05, Milanka, Karooo93, KasiaP, sandrina22, Cabrera, nuśka91, kalcia, Goemi, kasia1518, japonka, Jupik, Zimri lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Aga no spa nie działa jak idzie akcja. u mnie nie działa wcale. Macica pracuje cały czas. I z tego co wiem to no spa pomaga szyjce się rozpulchnic.
A położna nam mówiła ( jak ta dziewczyna z sali zaczęła rodzić) że nospa jak jest akcja to nawet przyspiesza.
Tak więc dziwię się trochę tym lekarzom co oni robią.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
basia1987 wrote:Kate, Aaga u nas też karmienie przez sondę. Mamy przez nosek włożoną. Odciągam laktatorem elektrycznym. Ściągam ok 40-50ml na jeden raz. A ściągam co 3h w dzień, w nocy gorzej bo wstać czasem nie mogę i niekiedy mam przerwy 4-5h. Póki co starcza dla małego i jeszcze mrożę w domu. Pasowało by pomału coś ruszyć bo mały się rozkręca😊 już jemy po 14ml co 3h a zaczynaliśmy od 1ml.
A dlugo rozkrecalas laktacje czy od razu mialas pokarm? Nasza zlosnica wyrwala sobie ostatnio sade z buzki wiec proboja strzykawka. To bardzo ladna dawka mleczkau nas juz tez sporo bo 9ml a zaczynala od 2ml wiec szybko jej zwiekszyli, ale masa poki co spada wczoraj wieczorem bylo 1860gram.
Kiniorek a co to za kolektor? Nie slyszalam.o tym.
Kokosowa to strasznie dziwne bo ja dostawalam nospe na wyciszenie razem z kroplowkami i luteina. To w zasadzie w szpitalu wola zebys rodzila czy czekala?
Monia kciuki zeby Wam zadna torba wiecej nie byla jeszcze potrzebna -
Dzień dobry 😊 ja dzisiaj leżę i nic nie robię. U nas ma być kolejny dzień upałów 🥵
Moni, bierzesz może luteine? Bo zastanawiam się czy po odpadnięciu tego czopa mogę ją normalnie aplikować 🤔 -
Mamy wrzesień! Wierzycie w to? Spora część z nas pozna swoje dzieciątka w tym miesiącu
Mnie właśnie wypisali ze szpitala i czekam na mężazamierzam teraz przez trzy tygodnie żyć jak królowa i tylko pokazywać palcem, czego mi potrzeba. Później, niech już się dzieje co chce.
Miłej niedzieli dziewczyny!Karooo93, sandrina22, przedszkolanka:), Aaga, sunshine03, pOla34, KasiaP, silent, Kookosowa, Cabrera, ManiaM, wiktoriaa, nuśka91, Goemi, kasia1518, Atyde, japonka, Jupik, Zimri lubią tę wiadomość
-
Oli, biorę tylko dupka. Ale mysle, ze to nie stanowi przeszkody. 😉Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
kasia1518 wrote:Pola u nas ani razu nie było fałszywego alarmu - bałam się tego bo córka mała 44cm, 2kg wagi i myślałam że nie będzie sięgać tych 2 płytek. Teraz się mocno rzuca w łóżeczku i jakbym używała dalej to myślę że było by większe prawdopodobieństwo tych fałszywych alarmów.
My daliśmy 480zl - teraz już są tańsze, ale jak masz kupić 2 , to myślę że wypożyczalnia to super pomysł, bo jednak jest to duży wydatek.
Kasia a wlasnie, jak to jest, jak jest taki maluszek to zaklada sie od razu dwie plytki, bo kiedys cos mi sie obilo o uszy, ze na poczatek jedna, druga ie doklada jak dzidzius wiekszy???
Faktycznie to juz wrzesień, kurcze niesamowite, ze w tym miesiacu urodza sie moi chlopcy... oby w drugiej polowie, a najlepiej na koniec wrzesnia.
Dziewczyny walczace z laktatorem- a jakies wspomagacze laktacji ? Metody typu power pumping? Metoda 7-5-3? Powolutku sie rozkrecicie, narazie wydaje sie, ze jest malo, bo dzici malo potrzebuja, natura to super zaprogramowala, jeszcze bedzie rzeka mleka.
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Kate, lepiej szybko się spowiadam jak tam u Was! 😊😉
Jeden maluszek w domu drugi jeszcze w szpitalu.. moze w srode będziemy wszyscy razem ❤ laktacja tez rozhulana wiec oby do przodu:)pOla34, moni05, KasiaP, Kookosowa, meerici, Cabrera, Karooo93, przedszkolanka:), wiktoriaa, nuśka91, Aaga, Milanka, _nova, kasia1518, Atyde, kkkaaarrr, japonka, Jupik, Zimri lubią tę wiadomość
-
Kate_88 wrote:Jeden maluszek w domu drugi jeszcze w szpitalu.. moze w srode będziemy wszyscy razem ❤ laktacja tez rozhulana wiec oby do przodu:)
Kate_88 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kate wspaniale wiadomości, jeszcze pare dni i będziecie wszyscy razem, chociaż na pewno Ci trudno pogodzić to wszystko jakos i się rozdzielić miedzy dom a szpital. A doszłaś już do siebie po porodzie? jak się czujesz, poza zmeczeniem pewnie ?
W domu karmisz piersia czy kpi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 11:24
-
Kate chyba najgorsze takie podzielenie. Ale ważne że zdrowe i silne i zaraz skończy się szpital.
Aga oni chcą żeby czekać jak najdłużej bo wcześniak. Ale sami wiedzą że to długo nie potrwa bo już i tak brzuch wielki. Najgorsze że nie ma żadnego mądrego lekarza który by powiedział że dajcie spokój bo to męczenie tylko. Tniemy i wyjmujemy. Żaden nie decyduje bo po co lepiej czekać aż się samo zacznie. A mi już naprawdę ciezko
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Kate chyba najgorsze takie podzielenie. Ale ważne że zdrowe i silne i zaraz skończy się szpital.
Aga oni chcą żeby czekać jak najdłużej bo wcześniak. Ale sami wiedzą że to długo nie potrwa bo już i tak brzuch wielki. Najgorsze że nie ma żadnego mądrego lekarza który by powiedział że dajcie spokój bo to męczenie tylko. Tniemy i wyjmujemy. Żaden nie decyduje bo po co lepiej czekać aż się samo zacznie. A mi już naprawdę ciezko
Kokosowa wiem, ze Ci trudno ale wiesz, poki nie ma bezpośredniego zagrozenia zycia matki ani dziecka nikt nie zrobi na zimno cc w 34tc. Jestes pod opieka, obserwują, wiedza, ze to kwestia pewnie paru dni skoro już masz takie skurcze, z kolei dla Bartka te pare dni w brzuchu więcej jest ważne, w końcu czeka go operacja, im będzie silniejszy, większy, tym lepiej. Dasz rade.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 11:18
-
Kokosowa tak na prawdę żadna z nas nie jest w skórze drugiej. I Możemy tylko przypuszczać jak Ci ciężko szczególnie że mała w domu i byś chciała jak najszybciej być z nią i Bartkiem u siebie. Mam nadzieję że jutro będziesz mogła się więcej dowiedzieć kiedy przyjdą bardziej kompetentni lekarze.
Ja osobiście szukam symptomów że coś się zaczyna. Mam dużo duuużo śluzu, mokrego, białego, lekko ciągnącego. Czuję, że dzisiaj mi się bardziej brzuch stawia i boli dołem. No ale to chwilowe i nie jest to częste aż tak. No i sikam jak najęta. Jakbym miala ciągle parcie na pęcherz. Wiem, że im dłużej w brzuchu tym lepiej, ale to już mój mały klocuszek jest i mnie samej ciężko... Samopoczucie gorsze. Wszystko robię od niechcenia, z musu, byle odbebnic... -
Pola moje dziewczyny też mówiły, że nie miały fałszywych alarmów. Tylko radziły, żeby baterie wymieniać nawet częściej niż zanim zacznie się świecić że są do wymiany. Jedna mówiła, że raz włączył się alarm jak dziecko przetoczyło się z miejsca gdzie była płytka na drugi koniec łóżeczka ☺️ i faktycznie w instrukcji jest napisane, że dopóki dziecko się nie przemieszcza to żeby dać jedną płytkę. A z tym że wypożyczają zawsze nowe to trochę nie wierzę, bo dla każdego klienta musieliby mieć nowy sprzęt - jaki mieliby w tym interes? I moje dziewczyny mają dzieci jedno 10 miesięcy, drugie 7 miesięcy i dalej używają tych monitorów. Co do testu to w instrukcji jest opisane tak jak pisałam wcześniej, żeby na pustym łóżeczku zobaczyć czy włącza się alarm. U osoby u której kupujesz używany zawsze możesz taki test zrobić. No nie wiem, ja uważam że w tym przypadku nie ma wielkiej różnicy czy używany czy nowy, zdecydujesz sama ☺️
pOla34 lubi tę wiadomość
-
Kokosowa mysle ze w 34 tyg kazdy dzien jest na wage zlota. Przynajmniej mi tak mowili i chociaz o pare godzic probowali przeciagac. I niestety to ze sie urodzi nie oznacza ze sie wczesniej wyjdzie ze szpitala, u wczesniakow jest wiecej zagrozen wiec moze byc wrecz odwrotnie. A na kiedy masz planowo cesarke? Ile wazy maluszek? Wiem jak sie meczysz, tez przez to przechodzilam, ale pomysl ze to nie bedzie trwac wiecznie niedlugo wszystko sie wyjasni, musisz miec teraz duzo sily!!
My zakupujemy detektor oddechu, wlasnie szukam jakiegos fajnego
Dziewczyny za chwile wszustkie bedzieny tu wrzucac.zdjecia maluszkow i rozmawiac o kupkachmoni05 lubi tę wiadomość