X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, serducho mi się rozpłynęło ❤️😍

Oli, to może być czop i to nic złego, tak niby mówi mój lekarz. Ja mam szyjkę otwarta na opuszek i już dwa takie kawałki były. Jeśli nie ma w nim krwi i nie ma nieprzyjemnego zapachu to nie musisz nigdzie jechać. 😊

Wyników w systemie nie ma, telefonów nie odbierali 🤷🏻‍♀️

A ja pospalam srogo. Ze dwie godziny 🙈 wstałam a tu zakupy zrobione, dziecko bawi się na dworze. Cudnie. Obudzę się i biorę się za torby. Wreszcie trzeba... tak jak dziś pampersy zostały kupione. I odebrałam te z Rossmanna. Nie musiałam pokazywać maila, tylko apkę skanowala.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik Pola teź miala takie placze. Plakala,niby normalnie potrafila odpowiedziec na pytanie ale zupelnie jakby nie byla tego świadoma. Póko co już sporo się nie pojawiały. Ciężko ją wtedy było uspokoić, w sumie sama sie uspokajala i zasypiala dalej.

Basiu ale cudowny widok 😍
    Olii mi odszedł cały 2 doby przed porodem ale slyszalam ze sporo tez moze odchodzic. Ja bym obserwowała.

Monia a mi kazali czekac na maila i jeszcze nie mam...

Ja wyprałam w końcu wózek (odswiezylam bo mam po Poli,ale gondola jak nówka) i poćwiczylam. Czuje dzisiaj więcej twardnień ;o

Jupik lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie pamiętam żeby mi czop odszedł z Judka. Odeszły wody a śluz i wszystko miałam przed takie jak zwykle.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia slicznosci. Wzruszające zdjęcie.

My kupiliśmy wózek używany. I to co się nie zdejmuje umylam gąbka z Lovella. Ogólnie może i uzylabym zwykłego proszku ale miałam wodę z Lovella bo chciałam ręcznie materacyka wyprać. Ostatecznie nie mogłam go wykręcić ze względu na moje nadgarstki to wrzuciłam do pralki na szybki tryb. A materacyk i wnetrze gondoli kupiłam nowe bo tamto było poplamione oliwka i nie dało się zmyć.

Dziś miałam schize że mi wody się Sącza. Majtki mimo wkładki miałam mokre po tym jak siedzieliśmy w knajpie z znajomymi. I jak by to sprawdzić czy to wody? Czy mogłam aż tak się spocic lub tyle wodniatego śluzu? Nie mam pojęcia a nic więcej się nie dIeje szczególnego.
    I nasi znajomi spodziewają się trzeciego dziecka. 9tc i wpadka. A maja juz 6 i 8 latka. A tak im zazdroscilismy odchowanych dzieci hehe

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdrzemnelam z godzinie. Moi poszli mecz oglądac to się na chwilę położyłam. W sumie to nawet zmęczona nie byłam ale na chwilę oczy zamknęłam. Tak mi ten dzień fajnie przeleciał, serio. Ani nic nie boli. Mogę normalnie się obracac. Siedzieć. Chodzić. Co prawda 3/4 przeleżałam ale dziwnie podejrzane się to wydaje 😯 jeszcze Melman mnie na krok nie odpuszcza. Gdzie nie idę to on za mną. Spałam ta godzinę to on koło brzucha. Mały jakoś wybitnie się nie wierci dzisiaj ale czuję go jak wystawia się co chwila gdzieś więc jest ok. Hmm

moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ale on śliczny ❤️ niech zdrowo rośnie!

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici ja patrze troche pod innym katem w zwiazku z moja sytuacja, ale polozna Pani Grazyna ktora odbierala porod byla super. Gdybym do konca jej posluchala to by moje krocze w ogole nie uleglo naruszeniu, tak mam jeden malutki szew. Choc ja na porodowke wjechalam z rozwarciem 8cm i w ciagu 20min zrobilo sie 10cm i parte. Ale tutaj wszystkie dziewczyny sa zadowolone, tym bardziej ze od 14 wrzesnia otwiera sie nowa porodowka. Na intensywnej terapii dla noworodkow jest przeswietna Pani Doktor, natomiast pielegniarki rozne, ale w wiekszosci fajne babeczki. Do dyspozycji jest doradczyni laktacyjna, fizjoterapeuta, a polozne chodza po porodzie i pytaja jak sie czujesz czy masz jakies pytania. Dla mnie w skali od 1 do 10 to mocne 7.

Basiu przepiekny widok. Poplakalam sie!! Rozumiem jak to jest niesanowity moment. Basiu a jak u Was wyglada karmienie?

moni05, pOla34, meerici lubią tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Basia slicznosci. Wzruszające zdjęcie.

My kupiliśmy wózek używany. I to co się nie zdejmuje umylam gąbka z Lovella. Ogólnie może i uzylabym zwykłego proszku ale miałam wodę z Lovella bo chciałam ręcznie materacyka wyprać. Ostatecznie nie mogłam go wykręcić ze względu na moje nadgarstki to wrzuciłam do pralki na szybki tryb. A materacyk i wnetrze gondoli kupiłam nowe bo tamto było poplamione oliwka i nie dało się zmyć.

Dziś miałam schize że mi wody się Sącza. Majtki mimo wkładki miałam mokre po tym jak siedzieliśmy w knajpie z znajomymi. I jak by to sprawdzić czy to wody? Czy mogłam aż tak się spocic lub tyle wodniatego śluzu? Nie mam pojęcia a nic więcej się nie dIeje szczególnego.
    I nasi znajomi spodziewają się trzeciego dziecka. 9tc i wpadka. A maja juz 6 i 8 latka. A tak im zazdroscilismy odchowanych dzieci hehe

Są specjalne wkładki żeby sprawdzić czy to nie wody. Nosi się je ileś tam czasu, przykleja do bielizny jak podpaske. Jeśli wody się sacza, to one zmieniają kolor. Wszystko jest w instrukcji.

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Konieczynka przy tych upałach to ja mam tak gatki mokre,że się wkładki nie trzymają..ale wiem,że to spocone..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, spróbuj wejść na apkę w telefonie, później w zakładkę rossnę i zrezygnuj z tego. W sensie usuń samo to. Jak już usuniesz to dodaj na nowo, na nowo wpisując wszystkie dane. Ze spodziewasz się dziecka, termin porodu itd. Dostaniesz od razu maila ze witają w programie rossne a w ciągu dnia-dwóch jakoś o pampersach 😊

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, przepiękny widok ❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, sprawdź to wypożyczenie monitorów w Pati i Maks - ja mam od nich wypożyczony adapter do pasów. A pamietam, ze mieli do wypożyczenia praktycznie wszystko, nawet chusty ;)

pOla34 lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu:-)
    Wspaniały widok:-) jejciu. Czy cos wam mowią? Jak dlugo bedziecie w szpitalu? Do 2 kilogramow? Ładnie przybiera?

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o super, dzięki Caberera nie wiedziałam, ze tam jest taka opcja, generalnie kurier i tak jest gratis, a my często bywamy na sląku bo stamtąd pochodzimy oboje w zasadzie, teraz nikt się nie wybiera, ale za pol roku żeby oddac czemu nie, ale porównam ceny, dziekuje za podpowiedz.

sprawdziłam, maja tylko babysense 5 i cena za pol roku wychodzi ok 540 zl, ( Taniej się kupi) w Kato 150 , maja tez nosidla, dobrze wiedzieć, jak kiedyś będzie potrzebne, żeby przed zakupem przetestować, czy w ogole dzieć polubi, ale to odlegla przyszłość.
    Tak czy inaczej dobrze wiedzieć, jeszcze raz dzięki.
    Chociaz co do nosidel i chust, była kiedyś taka kawiarenka na placu wolności, można było najpierw wyozyczyc na testy i jak Ci pasowalo to kupowalas, a wypożyczenie wtedy odliczali od ceny, ciekawe czy jeszcze jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 21:03

Cabrera lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Przedszkolanka, spróbuj wejść na apkę w telefonie, później w zakładkę rossnę i zrezygnuj z tego. W sensie usuń samo to. Jak już usuniesz to dodaj na nowo, na nowo wpisując wszystkie dane. Ze spodziewasz się dziecka, termin porodu itd. Dostaniesz od razu maila ze witają w programie rossne a w ciągu dnia-dwóch jakoś o pampersach 😊
    dziękuję :) tak zrobiłam,powitali mnie w programie i zobaczymy teraz :) a jak nie to w piątek będę to zapytam jeszcze raz w sklepie.

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu jesteście piękni ☺️

Kokosowa co Ci mówią na takie duże skurcze?

Adella nie miałam pojęcia o takich wkładkach. A też się często zastanawiam czy wszystko ok, bo upławy + upały to wszystko mokre...

Pola co do monitora oddechu to używają ich moje dwie bliskie osoby więc ja kupiłam mimo tego, że nie wiem czy będę mieć wcześniaka czy nie. Po prostu dziewczyny bardzo zachwalają komfort psychiczny mając to urządzenie. Jedna ma babysense 5 a druga babysense 7. W sumie oprócz jednostki którą montuje się na szczeblach łóżeczka to raczej nie ma różnicy. Ja kupiłam nowy babysense 7 za 230 zł. Miałam kupić używkę (są w podobnych cenach na olx) ale trafiłam na aukcje gdzie ktoś pisał że dostał dwa monitory w prezencie i dlatego jest taki tani. Ale nie byłabym się kupić używki z tego względu, że to urządzenie tylko leży. A prosty test można zrobić samemu. Trzeba włączyć urządzenie jak łóżeczko jest puste i po chwili powinien włączyć się alarm. Gdyby było w nim dziecko to miga taka zielona diodka.

pOla34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia Aga gratulacje dziewczyny!

Jak u Was z laktacją? :)

• moni05 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, lepiej szybko się spowiadam jak tam u Was! 😊😉

Karooo93, pOla34 lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii tych wkładek na wody: one są dość drogie:/
    Jedna z Was (kurczę juz nie pamietam która, przepraszam:() poleciła mi zwykle paski do mierzenia pH - one kosztują kilka złotych za Ok 30 sztuk :)
    Ja już kilka razy ich użyłam i na razie sprawdzają się całkiem dobrze :)

moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    W kwestii tych wkładek na wody: one są dość drogie:/
    Jedna z Was (kurczę juz nie pamietam która, przepraszam:() poleciła mi zwykle paski do mierzenia pH - one kosztują kilka złotych za Ok 30 sztuk :)
    Ja już kilka razy ich użyłam i na razie sprawdzają się całkiem dobrze :)
    Paski robią robotę naprawdę :) ja kupiła je jakoś w 22tc za około 15 zł już z przesyłką. Twraz jak tylko mam wątpliwości to sprawdzam i już spokojniejsza jestem. Jest ich dużo i spokojnie do końca ciąży wystarcza

Cabrera lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ