WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Japonka ciężka sprawa bo tak naprawdę ciężko określić co jest prawdą a co nie. Moja ciocia od 2 lat zaczęła wmawiać rodzinie, że jej sąsiad do niej się wkrada, założył kamerki i ja podglada, kradnie jej kasę a robi to wszystko bo chce wykupić jej mkeszkanke. Nigdy nie znaleźli dowodów. A ona jest tak pewna tego, że ma pretensje do rodziny że jej nie wierzą. Ile lat ma twoja mama?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka współczuje. Może mama to mówiła przez chorobę ale i tak ciężkie tematy i nie fajnie gdy dzieci są wmieszane w takie strefy życia rodziców.

Ale teraz już pod koniec ciąży i z tym wielowodziem to powinnaś się odciąć na te kilka tygodni i relaks na maksa.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Adella, Tytez jesteś podlaskiego?
    Dziękuję za info, bo już włączyła się kolejna panika jak to będzie z łazienką, ale podświadomie miałam gdzieś w pamięci że ktoś mi już mówił że warunki hotelowe.

Japonka, trudny czas macie w rodzinie. Masz rodzeństwo żeby z nim pogadać i sie skonfrontować? Co Ty myślisz o kochance ojca i jego 2 życiu, mogło tak być? Czy to tylko wizje mamy? Przepraszam że tak napisałam, ale u mojej znajomej stwierdzono niedawno jakieś zaburzenia, dla człowieka z boku to wygląda jak schizofrenia. Nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale wiem o chorobie od jej najbliższych. I co jest dziwne, jej rodzina uważa że jest ok, wierzą w jej historie. A mąż i jego rodzina otwarcie mówią że jest problem i coraz im ciężej.
    Ja byłam na oddziale Hematologii który jest piętro wyżej i jeśli tak wygląda (a raczej wygląda bo cały budynek po remoncie) patologia ciąży i położnictwo to lepiej niż w hotelu :) naprawdę mąż był w szoku, staowerdzil, że warunki z Leśnej Góry istnieją i u nas :)

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Powiedzcie mi... Margines błędu jestem w stanie zrozumieć. Chociaż nie wiem czy się martwić... Kurde... Jeszcze małemu tam trochę na ktg skakało to ciśnienie. Fakt jak były skoki to się ruszał bardziej. I leżę i się chyba nie potrzebnie nakręcam ale trochę się zmartwiłam i tym, i tym brakiem przyrostu wagi... Plus to spojenie... :(

Japonka współczuję sytuacji w rodzinie.
    Ja też miałam chyba w 27tc usg tydzień po tygodniu i waga nie ruszyła wcale małemu, to margines błędu po prostu nie martw się :)

• moni05 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, współczuje sytuacji, w której się znalazłaś jeszcze w takim czasie. Sprawa jest faktycznie strasznie ciężka i skomplikowana. A tata się jakoś tłumaczył w tej sprawie? On się wypiera, czy w ogóle z nim nie rozmawiasz? Najlepiej gdybys mogła się odciąć na te kilka tygodni i psychicznie odpocząć, choć wierze, ze pewnie się nie da... :(

A mój młody ma jakiś bunt. KTG z rana płaskie strasznie, ze dwa ruchy, za dwa skoki tętna, zero skurczu... teraz niedawno strasznie mnie rozbolało podbrzusze. Tętno detektorem jest, ale dostałam nospe, bo brzuch cały spięty i mam liczyć ruchy na boku. Później zapis.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • _nova Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni super podejście z rana! I bardzo się cieszę, że córkę jednak przeniosą :)

Mania kciuki za szpital. Pewnie 3 dni polezysz. Powodzenia!

Brunetka ja właśnie mam mieć wizytę kontrolną przed porodem we wtorek, więc też dopytam, co z taką ósemką można zrobić. Najchętniej wyrwałabym ją w cholerę, ale nie wiem, czy można, jak jeszcze cała nie wyszła? No i jak że znieczuleniem przy wyrywaniu w ciąży. Jak będziesz po wizycie, to daj znać, czego się dowiedziałaś.
    Co do opisanych przez Ciebie skurczy, to nie wiem. Druga ciąża, a i tak nie ogarniam które skurcze jak się nazywają :p

Sarra rozmowa w takich chwilach naprawdę pomaga. Ja wiem, że każdy potrzebuje kilka dni, żeby ochłonąć, ale takie pozostawione sobie sprawy zawsze wracają w najgorszym z możliwych momentów. Mam nadzieję, że się ułoży, bo wiem, ile jest pracy przy takim małym szkrabku, jak Wojtek.

Kiniorek współczuję rozejścia spojenia :( po porodzie ono ma same wrócić do normy, czy czekają Cię jakieś wizyty u fizjoterapeuty? Co do tętna małego, to nie zadręczają się! Ktoś przecież z lekarzy widział to ktg, więc na pewno, jakby było źle, to by Cię ot tak nie wypuścili. Z wagą niestety jest tak, że każdy lekarz i każdy sprzęt mierzy inaczej. Kiedy znowu masz wizytę z pomiarem wagi?

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova już nie mam bo za tydzień mam CC mieć... W sumie to żadnych zaleceń od swojej nie dostałam co i jak po porodzie. Może się dowiem w szpitalu...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova można znieczulac w ciąży. Mam znajomych stomatologow. Kolega robił mi kanałowe gdy byłam w 5m. Najgorsze ze potem jak odejdzie znieczulenie nie ma czym się ratować od bólu. Paracetamol jest za słaby. Więc myślę że jeśli Ci aż tak nie dokucza to poczekalabym do porodu. Ja się wymeczyłam strasznie bo mi ząb obumarł i bolało jak cholera.

Moni super że córkę przeniosą. Extra to załatwiłas. ;)

Kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach.

Skończyliśmy z mężem skręcac meble a8889187d902.jpg

sandrina22, moni05, Kookosowa, Atyde, japonka, Cabrera, Jupik, nuśka91 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania kciuki!!!!

Kiniorek91 współczuję tego spojenia, ale też się nie oszczędzalas do końca, więc i tak dobrze, że jeszcze jakoś potrafisz funkcjonować i już bliżej niż dalej :)

Dziewczyny czy opadł wam już brzuszek?? Bo dzisiaj się aż przerazilam, bo mam go prawie na nogach!

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka świetne te meble :) uwielbiam takie połączenia kolorów, bo teraz wszędzie wszystko białe :)

Konieczynka lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Moni super podejście z rana! I bardzo się cieszę, że córkę jednak przeniosą :)

Mania kciuki za szpital. Pewnie 3 dni polezysz. Powodzenia!

Brunetka ja właśnie mam mieć wizytę kontrolną przed porodem we wtorek, więc też dopytam, co z taką ósemką można zrobić. Najchętniej wyrwałabym ją w cholerę, ale nie wiem, czy można, jak jeszcze cała nie wyszła? No i jak że znieczuleniem przy wyrywaniu w ciąży. Jak będziesz po wizycie, to daj znać, czego się dowiedziałaś.
    Co do opisanych przez Ciebie skurczy, to nie wiem. Druga ciąża, a i tak nie ogarniam które skurcze jak się nazywają :p

Sarra rozmowa w takich chwilach naprawdę pomaga. Ja wiem, że każdy potrzebuje kilka dni, żeby ochłonąć, ale takie pozostawione sobie sprawy zawsze wracają w najgorszym z możliwych momentów. Mam nadzieję, że się ułoży, bo wiem, ile jest pracy przy takim małym szkrabku, jak Wojtek.

Kiniorek współczuję rozejścia spojenia :( po porodzie ono ma same wrócić do normy, czy czekają Cię jakieś wizyty u fizjoterapeuty? Co do tętna małego, to nie zadręczają się! Ktoś przecież z lekarzy widział to ktg, więc na pewno, jakby było źle, to by Cię ot tak nie wypuścili. Z wagą niestety jest tak, że każdy lekarz i każdy sprzęt mierzy inaczej. Kiedy znowu masz wizytę z pomiarem wagi?
    Tak nova. Rozmowa pomaga. Ale zawsze to ja wyciagalam rękę do niej od jad pamiętam. Tym razem to ona powinna. Przeżywam poprostu to że nawet w takich chwilach nie na sobie nic do zarzucenia i że jest wstanie mnie zostawić pomimo że tyle gadała o tym że jej natki nie było przy niej to ona będzie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka fajne te mebelki.

Atyde mój brzuch nie opadł, on się poniósł :D
    Zamierzałam pić te nieszczęsne liście, ale wypadało by może zacząć od masażu krocza. Olejek już mam. Ale mi się nie chce.

Konieczynka lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki dziewczyny.
    Kroplowka już leci tyle godzin i może z pół ubyło dopiero. Wenflon w takim miejscu że nie wiem jak będę spala.
    Co do kolacji , 2 kawałki chleba i 2 plastry wędliny. Ten czas tak wolno leci.
    Trochę mnie brzuch boli przy zmianach pozycji. I po tej kroplowke jestem taka śnięta, nie mam siły...

oar843r8hxms7jm7.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Konieczynka fajne te mebelki.

Atyde mój brzuch nie opadł, on się poniósł :D
    Zamierzałam pić te nieszczęsne liście, ale wypadało by może zacząć od masażu krocza. Olejek już mam. Ale mi się nie chce.

O, tez o tym myślałam. A jaki to ma być olejek? Może być jakiś biooil czy coś bardziej naturalnego? I skad wiesz jak taki masaż wykonać?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde mi już się upuścił. Ja osobiście nie widzę różnicy aż tak mocno. Ale każdy mi to mówi. Dziewczyny z sali mówili przed wypisami że widzą różnice od kiedy lezelismy.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do znieczulenia w ciąży to można do zęba jak najbardziej. Lekarz mi cały czas powtarza, że gorzej wpłynie mój stres i bol bez znieczulenia. A brzuch nie opadł a wręcz też mam wrażenie, że jest bardzo wysoko

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    O, tez o tym myślałam. A jaki to ma być olejek? Może być jakiś biooil czy coś bardziej naturalnego? I skad wiesz jak taki masaż wykonać?
    Nie do mnie pytanie, ale w książce, która czytałam było napisane żeby użyć np ciepłą oliwke lub olej kokosowy i masować miejsce pomiędzy wejściem do pochwy a odbytem

aga_ni lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    dokładnie tak jak Ollii napisała.
    Ja mam olejek migdałowy ( bo akurat kupiłam z myślą o kąpaniu małego) i jeszcze mam filmik https://www.youtube.com/watch?v=K0QyYX07drM

aga_ni lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos brzucha to zobaczcie co się z moim zadziało... Serio to dziecko chce mi wyjść pępkiem 😳

da1effbb3c30.jpg

Mama ma 63 lata, od 2 lat na wcześniejszej emeryturze, a z ojcem nie mam siły się teraz konfrontować chociaż nawet mamy psychiatra mówił że powinnam... Ale jak się prawie pół roku słyszy co on jej rzekomo robił to mam małą ochotę na rozmowę.

Kookosowa, mia4444 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • _nova Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja używałam oleju z wiesiołka (wyciskalam z tych kapsułek) i tak jak Olii pisała, masować/uciskać to.kiejsce między pochwą, a odbytem.

Sarra rozumiem, że za którymś razem po prostu nie chce się juztej ręki wyciągać...

aga_ni lubi tę wiadomość

‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ