Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde Japonka ciężka sprawa bo tak naprawdę ciężko określić co jest prawdą a co nie. Moja ciocia od 2 lat zaczęła wmawiać rodzinie, że jej sąsiad do niej się wkrada, założył kamerki i ja podglada, kradnie jej kasę a robi to wszystko bo chce wykupić jej mkeszkanke. Nigdy nie znaleźli dowodów. A ona jest tak pewna tego, że ma pretensje do rodziny że jej nie wierzą. Ile lat ma twoja mama?
-
Japonka współczuje. Może mama to mówiła przez chorobę ale i tak ciężkie tematy i nie fajnie gdy dzieci są wmieszane w takie strefy życia rodziców.
Ale teraz już pod koniec ciąży i z tym wielowodziem to powinnaś się odciąć na te kilka tygodni i relaks na maksa.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Milanka wrote:Adella, Tytez jesteś podlaskiego?
Dziękuję za info, bo już włączyła się kolejna panika jak to będzie z łazienką, ale podświadomie miałam gdzieś w pamięci że ktoś mi już mówił że warunki hotelowe.
Japonka, trudny czas macie w rodzinie. Masz rodzeństwo żeby z nim pogadać i sie skonfrontować? Co Ty myślisz o kochance ojca i jego 2 życiu, mogło tak być? Czy to tylko wizje mamy? Przepraszam że tak napisałam, ale u mojej znajomej stwierdzono niedawno jakieś zaburzenia, dla człowieka z boku to wygląda jak schizofrenia. Nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale wiem o chorobie od jej najbliższych. I co jest dziwne, jej rodzina uważa że jest ok, wierzą w jej historie. A mąż i jego rodzina otwarcie mówią że jest problem i coraz im ciężej.naprawdę mąż był w szoku, staowerdzil, że warunki z Leśnej Góry istnieją i u nas
Milanka lubi tę wiadomość
Paulina -
Kiniorek91 wrote:Powiedzcie mi... Margines błędu jestem w stanie zrozumieć. Chociaż nie wiem czy się martwić... Kurde... Jeszcze małemu tam trochę na ktg skakało to ciśnienie. Fakt jak były skoki to się ruszał bardziej. I leżę i się chyba nie potrzebnie nakręcam ale trochę się zmartwiłam i tym, i tym brakiem przyrostu wagi... Plus to spojenie...
Japonka współczuję sytuacji w rodzinie.Paulina -
Japonka, współczuje sytuacji, w której się znalazłaś jeszcze w takim czasie. Sprawa jest faktycznie strasznie ciężka i skomplikowana. A tata się jakoś tłumaczył w tej sprawie? On się wypiera, czy w ogóle z nim nie rozmawiasz? Najlepiej gdybys mogła się odciąć na te kilka tygodni i psychicznie odpocząć, choć wierze, ze pewnie się nie da...
A mój młody ma jakiś bunt. KTG z rana płaskie strasznie, ze dwa ruchy, za dwa skoki tętna, zero skurczu... teraz niedawno strasznie mnie rozbolało podbrzusze. Tętno detektorem jest, ale dostałam nospe, bo brzuch cały spięty i mam liczyć ruchy na boku. Później zapis.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni super podejście z rana! I bardzo się cieszę, że córkę jednak przeniosą
Mania kciuki za szpital. Pewnie 3 dni polezysz. Powodzenia!
Brunetka ja właśnie mam mieć wizytę kontrolną przed porodem we wtorek, więc też dopytam, co z taką ósemką można zrobić. Najchętniej wyrwałabym ją w cholerę, ale nie wiem, czy można, jak jeszcze cała nie wyszła? No i jak że znieczuleniem przy wyrywaniu w ciąży. Jak będziesz po wizycie, to daj znać, czego się dowiedziałaś.
Co do opisanych przez Ciebie skurczy, to nie wiem. Druga ciąża, a i tak nie ogarniam które skurcze jak się nazywają :p
Sarra rozmowa w takich chwilach naprawdę pomaga. Ja wiem, że każdy potrzebuje kilka dni, żeby ochłonąć, ale takie pozostawione sobie sprawy zawsze wracają w najgorszym z możliwych momentów. Mam nadzieję, że się ułoży, bo wiem, ile jest pracy przy takim małym szkrabku, jak Wojtek.
Kiniorek współczuję rozejścia spojeniapo porodzie ono ma same wrócić do normy, czy czekają Cię jakieś wizyty u fizjoterapeuty? Co do tętna małego, to nie zadręczają się! Ktoś przecież z lekarzy widział to ktg, więc na pewno, jakby było źle, to by Cię ot tak nie wypuścili. Z wagą niestety jest tak, że każdy lekarz i każdy sprzęt mierzy inaczej. Kiedy znowu masz wizytę z pomiarem wagi?
-
Nova można znieczulac w ciąży. Mam znajomych stomatologow. Kolega robił mi kanałowe gdy byłam w 5m. Najgorsze ze potem jak odejdzie znieczulenie nie ma czym się ratować od bólu. Paracetamol jest za słaby. Więc myślę że jeśli Ci aż tak nie dokucza to poczekalabym do porodu. Ja się wymeczyłam strasznie bo mi ząb obumarł i bolało jak cholera.
Moni super że córkę przeniosą. Extra to załatwiłas.
Kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach.
Skończyliśmy z mężem skręcac meblesandrina22, moni05, Kookosowa, Atyde, japonka, Cabrera, Jupik, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Mania kciuki!!!!
Kiniorek91 współczuję tego spojenia, ale też się nie oszczędzalas do końca, więc i tak dobrze, że jeszcze jakoś potrafisz funkcjonować i już bliżej niż dalej
Dziewczyny czy opadł wam już brzuszek?? Bo dzisiaj się aż przerazilam, bo mam go prawie na nogach!Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Konieczynka świetne te meble
uwielbiam takie połączenia kolorów, bo teraz wszędzie wszystko białe
Konieczynka lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
_nova wrote:Moni super podejście z rana! I bardzo się cieszę, że córkę jednak przeniosą
Mania kciuki za szpital. Pewnie 3 dni polezysz. Powodzenia!
Brunetka ja właśnie mam mieć wizytę kontrolną przed porodem we wtorek, więc też dopytam, co z taką ósemką można zrobić. Najchętniej wyrwałabym ją w cholerę, ale nie wiem, czy można, jak jeszcze cała nie wyszła? No i jak że znieczuleniem przy wyrywaniu w ciąży. Jak będziesz po wizycie, to daj znać, czego się dowiedziałaś.
Co do opisanych przez Ciebie skurczy, to nie wiem. Druga ciąża, a i tak nie ogarniam które skurcze jak się nazywają :p
Sarra rozmowa w takich chwilach naprawdę pomaga. Ja wiem, że każdy potrzebuje kilka dni, żeby ochłonąć, ale takie pozostawione sobie sprawy zawsze wracają w najgorszym z możliwych momentów. Mam nadzieję, że się ułoży, bo wiem, ile jest pracy przy takim małym szkrabku, jak Wojtek.
Kiniorek współczuję rozejścia spojeniapo porodzie ono ma same wrócić do normy, czy czekają Cię jakieś wizyty u fizjoterapeuty? Co do tętna małego, to nie zadręczają się! Ktoś przecież z lekarzy widział to ktg, więc na pewno, jakby było źle, to by Cię ot tak nie wypuścili. Z wagą niestety jest tak, że każdy lekarz i każdy sprzęt mierzy inaczej. Kiedy znowu masz wizytę z pomiarem wagi?
-
Dzięki za kciuki dziewczyny.
Kroplowka już leci tyle godzin i może z pół ubyło dopiero. Wenflon w takim miejscu że nie wiem jak będę spala.
Co do kolacji , 2 kawałki chleba i 2 plastry wędliny. Ten czas tak wolno leci.
Trochę mnie brzuch boli przy zmianach pozycji. I po tej kroplowke jestem taka śnięta, nie mam siły...
-
sandrina22 wrote:Konieczynka fajne te mebelki.
Atyde mój brzuch nie opadł, on się poniósł
Zamierzałam pić te nieszczęsne liście, ale wypadało by może zacząć od masażu krocza. Olejek już mam. Ale mi się nie chce.
O, tez o tym myślałam. A jaki to ma być olejek? Może być jakiś biooil czy coś bardziej naturalnego? I skad wiesz jak taki masaż wykonać?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:O, tez o tym myślałam. A jaki to ma być olejek? Może być jakiś biooil czy coś bardziej naturalnego? I skad wiesz jak taki masaż wykonać?
aga_ni lubi tę wiadomość
-
aga_ni wrote:O, tez o tym myślałam. A jaki to ma być olejek? Może być jakiś biooil czy coś bardziej naturalnego? I skad wiesz jak taki masaż wykonać?
Ja mam olejek migdałowy ( bo akurat kupiłam z myślą o kąpaniu małego) i jeszcze mam filmik https://www.youtube.com/watch?v=K0QyYX07drMaga_ni lubi tę wiadomość
-
A propos brzucha to zobaczcie co się z moim zadziało... Serio to dziecko chce mi wyjść pępkiem 😳
Mama ma 63 lata, od 2 lat na wcześniejszej emeryturze, a z ojcem nie mam siły się teraz konfrontować chociaż nawet mamy psychiatra mówił że powinnam... Ale jak się prawie pół roku słyszy co on jej rzekomo robił to mam małą ochotę na rozmowę.Kookosowa, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Aga ja używałam oleju z wiesiołka (wyciskalam z tych kapsułek) i tak jak Olii pisała, masować/uciskać to.kiejsce między pochwą, a odbytem.
Sarra rozumiem, że za którymś razem po prostu nie chce się juztej ręki wyciągać...aga_ni lubi tę wiadomość