Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwemhe wrote:Kiniorek a cukier sprawdzasz? Mozs spradzaj tez dodatkowo wyrywkowo. Ja czesto jak dziwnie sie czuje to albo cukier za niski albo za wysoki albo cisnienie.
Tak od ponad tygodnia mam idealny cukier. Diablo kazała sprawdzać właśnie wyrywkowo ale codziennie rano na czczo. To ani raz nie miałam więcej nic 85. Przez ostatnie dwa dni 74. Żadnych przekroczeń po posiłku. Ale więcej wody może się przyda. Znajoma powiedziała że jak mi tak skacze.to ciśnienie to warto więcej żeby mały nie miał tachykardii.
Szczerze jak mam to rozejście już na ponad 2cm to nie bawię się w wywoływanie i wyłapywanie skurczy. Za bardzo się boje że mnie po prostu rozerwie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 20:14
wiktoriaa lubi tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:A te bóle okresowe jak są często pomimo nospy magnezu no norma?Paulina
-
Zgłosiłam na obchodzie swoje bóle podbrzusza i to samo usłyszałam - no, jak będzie pani teraz rodzic to my nie będziemy hamować... a ja mu mówią, ze przecież za wczesnie, jeszcze trochę musi posiedzieć... tylko się uśmiechnął 🤷🏻♀️
Oficjalnie usłyszałam, że kibluje tu do końca ciąży bo utrata białka w moczu jest bardzo duża...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ManiaM wrote:No i witam się ze szpitala.... Jestem zalamana że muszę tu być, to mój pierwszy raz w życiu pomijając swoje urodziny .
Macica się stawia za bardzo, dostanę kroplowke z magnezem i luteine dopochwowo. Mała bardzo nisko leży, szyjka ok 2 cm.
Czy to możliwe że moje dziecko waży juz 2,5kg ?! 21 sierpnia wazyla 1900. 600 gram w 2 tyg, jestem przerażona
W domu burdel, sterta prasowania, nic nie gotowe. Mam nadzieję że mnie tu długo trzymać nie będą
Co do wagi to u nas dzisiaj 2689 więc oczywiście,że możliwe 2.5 kg.głowa do góry!
-
kalcia wrote:Pisze na szybko później nadrobię.
Ignas wazy 2,5 kg wiec 30 centyl
Rozwarcie na 1,5 cm i szyjka „króciutka” ale nie mierzona . Była rozmów o założeniu krążka, ale już nie będziemy tego robić. Raczej mam się nastawiać na wrzesień i pocieszenie „pójdzie pani gładko z porodem znowu” bo po szyjce widać ze coś się dzieje ciagle jest rozpulchniona i miękka. -
Kiniorek91 wrote:Moni kurde... Ale może jednak do 37 potrzymaja i będą coś kombinować ? Tak żeby byl ten bezpieczny tydzień.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
meerici wrote:No niestety nie przewidzimy tego, nawet u dziewczyn z zaplanowana cesarką może coś wcześniej zacząć się dziać.
Mi lekarka wczoraj powiedziała, że mam sobie darować liście malin i wszelkie inne, że naprawdę się zdziwi jeśli doczekam terminu. Jednak przeczytałam w nocy połowę internetu i takich historii jak twoja znalazłam mnóstwo - szyjki brak, rozwarcie jest a dziecko siedzi sobie w najlepsze w brzuchu. Zastanawiam się tylko jak to jest jeśli cały czas brałam magnez, luteinę (wcześniej też duphaston) i teraz odstawię. Czy organizm zgłupieje i faktycznie ruszą skurcze? Macie jakieś doświadczenia z odstawianiem leków w ostatnich tygodniach ciąży ?meerici lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Będę brała ich na litość żeby indukowanie szybciej trochę. Może nie w ledwo donoszonej, ale bliżej 38 tygodni. O ile oczywiście będzie to bezpieczne. Mam dziecko w domu, które tez mnie potrzebuje i o ile nie będzie to miało medycznych przeciwwskazań to ja chętnie. Byle rozsądnie.
Moni rozumiem cię. Najgorsze to takie leżenie a w domu drugie dziecko i też matki potrzebuje. Ja się cieszę że mnie puścili bo też już chciałam biegać po schodach i nie brać leków byle tylko szybciej.
A widujesz corke?? Macie w szpitalu jakieś miejsce gdzie możesz zejść żeby ją na chwilę zobaczyć. Bo ona jeszcze na oddział nie może wejść?
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
przedszkolanka:) wrote:Atyde mój brzuch jeszcze nie opadł..
Emikey ja właśnie piję liście i na piłce dzisiaj posiedziałam to na spacerze myślałam,że mi mały wyleci tak tam się pchałprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, jak czuje nagle takie spięcie na brzuchu, robi się twardy i taki jakby kwadratowy, że robia się po dwóch stronach takie gule to to są te skurcze BH? Mam wtedy takie uczucie jakby mi coś miazdzylo wnętrzności. Po chwili puszcza. Cały czas myślałam, że to mały tylek wypina, ale już od dawna ma jedną i ta samą pozycje i nijak nie pasuje do miejsca gdzie te gule się robią.
Ja tak mam, i brakuje tchu wtedy
-
Mój syn wybudował sobie zamek z fortyfikacja fosa i podzamczem
już 3 tyg temu lekarz mi powiedział, że mam obwód na 40 tydz. I to nie przez wody a przez wielkosc dziecka.
Atyde, Kookosowa, sandrina22, moni05, wiktoriaa, Jupik, nuśka91, japonka, Milanka, KasiaP, mia4444, brunetka91, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Ja tak mam, i brakuje tchu wtedyNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Kookosowa, sandrina22, moni05, emikey, wiktoriaa, Jupik, nuśka91, japonka, Milanka, KasiaP, mia4444, brunetka91, kasia1518 lubią tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyDziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie szpitalne pobyty. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się dobrze i jak najbliżej terminu skończyło ✊✊
U nas tez ciężka sytuacja z moja mama (ona jest już bardzo obciążona medycznie, po wielu trudnych historiach). I teraz ponownie jest w szpitalu, nikt nie potrafi postawić diagnozy, cała sytuacja nie wyglada zbyt wesoło...od dziś jest pod intensywnym nadzorem...siedziałam z nią ponad 6 godzin...
Także teraz na pewno troszke mniej mnie tu będzie, ale myślę o Was ciepło ❤️ -
Carbera kciuki za zdrowie mamy, grunt to żeby postawili jakąś diagnozę, żeby wiedzieć jak ją leczyć
Cabrera lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Kookosowa wrote:Moni rozumiem cię. Najgorsze to takie leżenie a w domu drugie dziecko i też matki potrzebuje. Ja się cieszę że mnie puścili bo też już chciałam biegać po schodach i nie brać leków byle tylko szybciej.
A widujesz corke?? Macie w szpitalu jakieś miejsce gdzie możesz zejść żeby ją na chwilę zobaczyć. Bo ona jeszcze na oddział nie może wejść?rezolutna jest, radzi sobie lepiej niż ja, wiec nie mogę się rozklejać. Przecież krzywda jej się nie dzieje, ba, dobrze tam ma
każdy stara jej się umilić czas jak tylko może. Jestem wdzięczna, ze mam na kogo liczyć. Muszę wziąć się w garść po prostu.
przedszkolanka:), Kookosowa, nuśka91, Milanka lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Cabrera, kciuki za Twoja mamę ✊🏻✊🏻 To super, ze jesteś przy niej, ale pamiętaj tez o sobie - nie rób nic ponad siły 😘
Cabrera lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019