X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Emikey i Jupik zastanawiam się jak to się stało, że Wasze teściowe nieogary wychowały Waszych mężów bez poważnych uszczerbków na zdrowiu 😉

Haha, a kto powiedział, że bez uszczerbków? ;-P a serio-mojego męża w głównej mierze wychowali dziadkowie, mieszkał z nimi w dzieciństwie. A teściowa mi np.opowiada, że jak jej się kiedyś mąż przewrócił na chodniku (dla mnie normalka, Kinga przewraca się non stop bo lata jak opętana) i zaczął płakać, to ta stanęła, zaczęła płakać razem z nim, a potem wróciła do domu i zadzwoniła do pediatry co ona ma zrobić..Taki to typ. To jak wychowuje córkę to dla niej science-fiction. Ona wszystkiego się boi, serio. A jej córka (12 lat młodsza od męża) tragedia- bo juz teściowa chowała sama i w klimacie-nie wypuszczamy z domu bo coś się stanie, i pod pełną kontrolą i kloszem (teściowa nie pracowała), i dziewczyna ma kupę problemów emocjonalnych i innych (nie była w stanie normalnie się rozwijać pod czujnym okiem teściowej, która na nic jej nie pozwalała) tak więc ja bynajmniej nie przesadzam. O mojej teściowej możnaby dobrą magisterkę machnąć z psychologii ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego potrzebuję mojej mamy, to drugi biegun :-) jak ja się przewracalam, to było- wstawaj, nie mazgaj się, nic się nie stało, co ryczysz ;-) do teraz moja mama zachowuje zimną krew- jak jej dziś powiedziałam, że wisi nade mną cesarka, to ona, że co się martwię, niektóre dziewczyny proszą o cc bo nie chcą sn, dam se radę, i najlepiej mam nie martwić się na zapas, bo równie dobrze cegła może mi spaść na łeb w kościele i czy tym się przejmuję za wczasu ;-)
    Moja teściowa jak usłyszała o cc to panika- jak ja dam radę, przecież to operacja, co z Kingą i już blada z przejęcia, że żałowałam, że cokolwiek o tym wspomniałam..
    Tak więc fajnie się z mężem dobraliśmy :-P Nasze matki to zupełnie inna bajka.

nuśka91 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Emikey i Jupik zastanawiam się jak to się stało, że Wasze teściowe nieogary wychowały Waszych mężów bez poważnych uszczerbków na zdrowiu 😉

Kto powiedział, że on bez uszczerbku haha. A tak serio... Mojego wychowywała głównie babcia - mama taty, i tata. Jego mama np wychodziła z założenia, że nie karmi na żądanie więc nocami płakał z głodu aż się nauczył nie płakać. Sama się chwaliła swoimi metodami. Opowiadała też, że mieszkali w domu bez ogrzewania i zdarzyło się, że tak go ubrała że rano musieli go grzać bo ręce miał już sine od mrozu. Także tego.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać. Jeszcze mały wylądował u nas w łóżku i śpi w poprzeg.
    Co do teściowej to mi dziś otwarcie powiedziała, że ona nie jest jak moja mama. Ona nie bawi się z wnukami. Nie ma w tym przyjemności. Nie zauważyłam żeby miała ochotę z nim przebywać w jednym pomieszczeniu. Ani razu nie wzięła go na ręce. Dlatego czekają mnie ciężkie chwile podczas porodu. Ale może szybciej urodze jak będę wiedzieć, że on z nią sam. W UK jest się w szpitalu dobe a męża wywale do domu po przecięcie pepowiny :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwoluje swoje dotychczasowe jeczenia jak to niby się w domu nie wyspalam...
    Noc w szpitalu...to dopiero koszmarrrr

Jupik, nuśka91 lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Jupik Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, jak zaczęłam czytać Twoją odp.to myślałam, że cytujesz mnie ;-) widzę, że u nas podobnie ;-)

Też nie mogę spać. Mały mi się tak zaczął przewalać, że się obudziłam. I musiałam zjeść babeczkę z budyniem, bo się głodna zrobiłam ;-) niemniej dobrze, że to moje łóżko, bo ja w szpitalu to bym chyba oka nie zmrużyła. W przyszłym tyg.mam wizytę u prowadzącej ciążę, ale chyba też skoczę na kontrolne ktg-tak na wszelki wypadek. Choć nie zamierzam się kłaść do szpitala dopóki mi ktoś mie powie, że mam rozwarcie i będę rodzić.
    No i dalej wojuje z imieniem. Mam wrażenie, że nic mi się nie podoba i nic nie pasuje :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wczoraj już nawet nie miałam siły trzymać tel, ciągle pod ta kroplowka jestem. Jeszcze conajmniej z 3-4 h.
    Trochę dziś pospalam tak łącznie z 5-6h. Lepiej niż Wczoraj, przed 3 zaczął boleć mnie brzuch, poszłam siku, i żeby mi kroplowke poprawiła bo nie leciała . Z godzinę się męczyłam z zasypianiem A teraz wzięłam ta tabletkę na to kolatanie serducha przy tej kroplowce. Od wczorajszego badania mam plamienia jasnobrazowe ale nie duże.
    Czekam na "sniadanie" i obchod, jak sie skonczy kroplowka to pójdę się ogarnąć do łazienki bo z ta kroplowka to tylko na siku.
    Macie jakieś sposoby na wyproznienie? Od środy nic. Ten szpital tak na mnie działa chyba.

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniam popros położna o czopka glicerynowego. Bo bedzie cie boleć brzuch od jelit to nie wiadomo na co narzekać. No i ja nie jadłam chleba w szpitalu. Mąż przywiózł mi z piekarni bezglutenowy i owoce i jadlam i nie było problem.

Noc przespana córka tez wiec to pewnie te lody zaszkodziły. :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do wieczora, jak coś to poproszę . W domu jem tylko ciemny chleb A tu dają biały. Plus zero warzywa i owoca. Wezmę zjem trochę winogron i bananów i zobaczymy

oar843r8hxms7jm7.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Cześć, wczoraj już nawet nie miałam siły trzymać tel, ciągle pod ta kroplowka jestem. Jeszcze conajmniej z 3-4 h.
    Trochę dziś pospalam tak łącznie z 5-6h. Lepiej niż Wczoraj, przed 3 zaczął boleć mnie brzuch, poszłam siku, i żeby mi kroplowke poprawiła bo nie leciała . Z godzinę się męczyłam z zasypianiem A teraz wzięłam ta tabletkę na to kolatanie serducha przy tej kroplowce. Od wczorajszego badania mam plamienia jasnobrazowe ale nie duże.
    Czekam na "sniadanie" i obchod, jak sie skonczy kroplowka to pójdę się ogarnąć do łazienki bo z ta kroplowka to tylko na siku.
    Macie jakieś sposoby na wyproznienie? Od środy nic. Ten szpital tak na mnie działa chyba.
    Ja szczerze polecam za jedną z Was:
    4f9be8ecb10a.jpg
    Pije na wieczór a rano po śniadaniu po wszystkim - nie uzależnia, jest bez recepty. Nic innego mi nie pomaga.. ;)

ManiaM lubi tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dużo dużo spokoju dla tych co w szpitalach! Trzymajcie się dzielnie, już niedługo :*
    A ja myślę o tym syndromie wicia gniazda. Miał to ktoś? Tak czekam czekam kiedy dostanę energii do sprzątania i chyba się nie doczekam 😂 wczoraj przeleżelismy dosłownie cały dzień na kanapie z powtórkami Hausa 😂

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Cześć dziewczyny! Dużo dużo spokoju dla tych co w szpitalach! Trzymajcie się dzielnie, już niedługo :*
    A ja myślę o tym syndromie wicia gniazda. Miał to ktoś? Tak czekam czekam kiedy dostanę energii do sprzątania i chyba się nie doczekam 😂 wczoraj przeleżelismy dosłownie cały dzień na kanapie z powtórkami Hausa 😂
    Ja miałam przez jeden dzień. Po kilku wstawionych pralkach i kilku godzinach przy zelazku nagle minęło i juz nie wróciło 😂

KasiaP, eemmiilliiaa, nuśka91, nuśka91 lubią tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Współczuję nocek- zwłaszcza w szpitalu.. moja dzisiaj dobra, nawet przy telefonie rano mi się przysnęlo😂

Brunetko ładna waga,tym się nie przejmuj. Dobrze,że ktg poprawne.

Kokosowa jedyna zgaga jaką miałam to w obu ciazach-masakra. Jedyne co mi pomaga to łyk,dwa zimnego mleka z lodówki.
    Dobrze ,że u córki już lepiej.

Jupik ja o teściowej podobnie jak Ty mogę pisać i pisać. Moja jest najmądrzejszy we wszystkim bo w końcu wychowała 3 dzieci,ale jak to zrobiła to mnie dziwi właśnie 😂 ona się potyka o własne nogi,leci i nie patrzy i przede wszystkim najpierw coś zrobi a później myśli. Dla mnie zostawienie z nią Poli-a jest już duża,to abstrakcja. Zwłaszcza jak widzę jak wpycha w nią tony jedzenia naraz (bo przecież rosolek+mieso+najlepiej ciasto z cukrem ktory strzela pod zębami )jest całkiem spoko. Ahhh temat rzeka.

Mania z tego co wiem to banany i winogrona niezbyt na wyproznianie. Lepiej śliwek,wypić kefir czy lekka kawę jak pijasz.

U mnie dzisiaj zaczynam 37 tydzień, za 7 dni donoszona 🥰🥰

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Poczekam do wieczora, jak coś to poproszę . W domu jem tylko ciemny chleb A tu dają biały. Plus zero warzywa i owoca. Wezmę zjem trochę winogron i bananów i zobaczymy
    Nie wiem jak będą działać na Ciebie ale banany zatwardzają, więc jak już masz problemy to zrezygnuj. Wiem co mówię bo ja na syropie prawie od początku ciąży.
    A kawa nie działa u Ciebie w tym kierunku?

syy26iye928jhyb7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Szpitalne dziewczyny trzymajcie się :*

Mąż w nocy wziął przepustkę, podobno mało roboty mieli bo dużo ich na zmienię a mniej mszzyn :p No ale wrócił już o 3:30, odpalił sobie Fifę a ja. Przeniosłam się tylko do innego pokoju na drugie łóżko. Pomógł mi wstać, a jak się położyłam to gryzlam poduszkę. Tak mnie od spojenia pociągało na całe podbrzusze. Polezal koło mnie sprzedał całusy pogłaskał i poczekał aż zasnę spokojnie. W nocy parę razy stawiał mi się brzuch. Zobaczymy jak w ciągu dnia.

Ja na moja teściowa nie narzekam, z resztą wiecie ;)

Śniło mi się dzisiaj że grałam w meczu przeciwko Japonii w jakimś międzynarodowym turnieju piłki nożnej. I strzeliłam gola. Jak mnie sportu brakuje... Boje się, że jak urodzę to będzie ciężko wrócić do czegokolwiek...

Witam w 37tc i zostało 6dni do CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 08:59

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, syrop duphalac. Ja go zawsze piłam na wieczór i rano na wc zaraz. Lekarz mi go polecił.
    To właśnie ten co emilia posłała fotke.

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kiniorek mi też brakuje. Ostatnio aż na rower wyszłam na jakieś 20 minut. O jak mi się podobało,taka wolność, tęsknię za tym :) na spacery już tyle siły nie mam, powolutku trzeba chodzić i plecy szybko bolą (chodzę i tak bo bym zwariowała, ale no nie są to już spacery sprzed ciąży), a ten rower był wspaniały :) natomiast na dłuższą wycieczkę bym się bała, siedzi mi w głowie że kiedyś się mówiło że nie wolno jeździć. Także ten.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:26

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży od 3 trymestru mam zgage życia i to codziennie. I to taka, że nawet Rennie nie pomaga. Za niedługo będę je jeść jak cukierki 😩

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP ja się boje że coś się z tym spojeniem podzieje po porodzie i będę miała sport tylko w wspomnieniach. Oczywiście do fizjo się zapisze. Z Akademii syna jest darmo dla rodziców i zawodników więc taki plus. Ale i tak. Ja ogólnie uwielbiałam zawsze za pilka gonić. Czy to koszykówka, piłka nożna czy ręczna. Mimo swojej wagi byłam całkiem dobra. Dlatego podobal mi się tak ten sen. To że wyszłam na boisko i że strzeliłam tego gola i wszyscy mi bili brawo. Może w tym ukryty przekaz jest.
    No nic. Śniadanie i trzeba się za jakiś mały chociaż porządek wziąć.
    Nie jest to Wicie gniazda ale jak wyjdę do szpitala to chce miec w głowie myśl, że dom w miarę czysty zostawiłam heh

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ