X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie brakuje bo nigdy na brzuchu spać nie umiałam 😂 za to mojemu mężowi najlepiej właśnie w tej pozycji.
    W ciąży najlepsza pozycja do spania dla mnie to na plecach 🙄 i to do tej pory 🤷‍♀️

syy26iye928jhyb7.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale wcześnie dziś wstałyście :) kciuki za wszystkie. Ja się zbieram do diablo, tak to bym pewnie dopiero jedno oko otwierała, a może i nie :) w jutro ostatnia wizyta u gina :) ciekawe ile Mała urosła :)
    Atyde, chyba widziałam Cię na fejsie. Mass takie samo profilowe?

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojego pępka to chyba nie może się wybić tylko z boku zrobiło taka bulke, coś mi się wydaje że go chujowo po laparoskopii zeszyli i dlatego jest taki nijaki 😁

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak! Tez tęsknie za spaniem na brzuchu! 🙄

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też czujny sen bo rano mocz do badania musiałam złapać więc się męczyłam żeby nie sikać 😣ale za to moj mąż chce iść dziś z nami na wizytę i musiał zmian w pracy poprzekladac i ja spałam jak przyszedł i jak wychodził😊niech ćwiczy brak snu😅doceniam to oczywiście bo szczerze jakoś mi ciężko już samej samochodem jeździć😕dziewczyny też tak macie że czujecie większy głód niż wcześniej?bo ja bym teraz cały czas tylko jadła🤪masakra bo już 11,5kg na plusie a wolała bym już nie tyć😉

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    O kurde,ale żeście naskrobaly A myślałam że to ka wczesnie wstalam:-)

Kciuki za wizyty i powodzenia w szpitalach

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja moge spac i spać a tu trzeba wstawac. Musze zlapac mocz bo dzis o 18 wizyta.

Kinga jedz. Już nie przytyjesz duzo. Pod koniec ciazy organizm zbiera energie na porod. Ja jem co 3 godziny bo jak nie zjem to zaraz mnie muli alr tak ze mi słabo. Jakbym w 1 trymestrze znowu była.

Milego dnia :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Melduję, że od 24 nie mam kroplowki , w nocy takie przyćmione bóle jak na okres, co 2h wstawalam siusiu. Na KTG nadal piszą się skurcze. O 8 śniadanie i będę czekała na obchód co lekarz zadecyduje

Edit : jak mała wierci się na ktg to na ile te skurcze mogą być wiarygodne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 07:22

oar843r8hxms7jm7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. To tak na wyrost😒
    Synek już z przedszkola przytargal katar, już wszyscy kichamy. Mam nadzieję że dalej się to nie rozwinie, eh.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Ale tu ranne ptaszki!
    Ja wstaje siusiu zawsze po 2 i o 6 z córką..A tak to śpię;p
    Imprezę w brzuchu też do godzin nocnych była 😏

Kciuki dzisiaj za obchody,wizyty,badania. My już spokój w tym tygodniu mamy, dopiero w przyszłym wyniki,wizyty. ;)

Adella to jest coś czego się boję w kij. Dlatego też z tego powodu Pola do przedszkola jeszcze nie poszła.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy rok Maksa w przedszkolu był najgorszy. On chorował tydzień- dwa i wracał do siebie, za to ja z mężem meczylismy się z chorobą 2 miesiące na antybiotyku. Prawda jest taka, że dopóki mały był w domu to nawet kataru nie miał. Z córką inna sprawa, ona gorzej wszystko przechodzi. Ale dramatu nie ma.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, na KTG widać, które skurcze są wynikiem ruchów, a w których momentach dziecko się po prostu „wypina” i rusza.

Po obchodzie mam zrobić badanie ogólne moczu, ale nic w nim nie wyjdzie raczej, bo to nie z nocy. Z nocy tez by było ciężko sikając co pół godziny czy godzinę... no i jutro posiew. Ale ona najpierw mówi, ze mam się tym w ogóle nie przejmować, bo mogę rodzic jeśli chce. Ale to chyba nie są te bóle.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019

Wysłany: 10 września 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella dlatego ja teraz nie puściłam jej bo to byłby pogrom.
    Ja jak zaczęłam pracę po studiach w przedszkolu to co 3 tyg.antybiotyk,po pół roku lekarz na pogotowiu powiedział bym wymaz z gardła zrobiła no i wyszedł gronkowiec..więc znowu antybiotyk, później doustna szczepionka i w maju zaszłam w ciaze. Dwa lata miałam spokoju,nawet bez kataru.

Moni teraz to juź chyba tak będą sami trzymać i czekać aż coś się rozkręci tak mi się wydaje..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiłam corke i ide jesc. Ale na noc nie wzielam no spy i mam bol na dole az mk promieniuje na uda. Ciekawe co wieczorem u lekarza sie dowiem.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! U nas dzisiaj słońce. Jak miło :)

Kinga ja tez mogłabym cały czas jeść! Obudziłam się chwilkę temu, poszłam do kuchni po naleśnika, wróciłam do łóżka j zjadłam go w minutę. Teraz się zastanawiam nad śniadaniem. Mam +10 i bardzo bym chciała żeby tak zostało do porodu. Różne są opinie, niektóre kobiety mówią ze najwiecej orzytyly w 9 mcu a inne, że wcale. Jak to było u was?

Dzięki za polecenie śpiworkow, coś wybiorę dzisiaj.

Jeśli natura ma mnie przygotować do nocnego wstawania to coś poszło nie tak ;) nadal śpię ciągiem po 8-10h. Przeżyje szok jak trzeba będzie nie spać w nocy...

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym nocnym wstawaniem to dla mnie co noc to loteria :) kilka nocy miałam fatalnych, budziłam się co chwilę, a teraz odkąd pogoda się zrobiła pochmurna to już dwie noce śpię, jak suseł, tylko 1 pobudka na siku :)

Dziewczyny w ostatnim miesiącu to dodatkowe kg to często nie tycie tylko zatrzymanie wody, więc pewnie różnie bywa.

Ciąża donoszona, już nie mogę się doczekać, kiedy się rozpakuję, a lekarz mi powiedział, że na razie na poród się nie zapowiada, więc pewnie trochę jeszcze sobie poczekam 🙄

Także biorę się za wyganianie dziecka z brzucha :D dzisiaj będzie ananas, daktyle i spacer :D

przedszkolanka:), silent, Cabrera, pOla34, mia4444, Aaga lubią tę wiadomość

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Mam wrażenie że brzuch zaraz pęknie, dziecko wypełnia wszystko, macice podbrzusze aż po same piersi .
    Apropo piersi, od tego leżenia albo nie wiem od czego , rozkrecila mi się laktacja. Jeszcze się dziecko nie urodziło A ja czuje że gdybym odpalila laktator to wykarmila bym porodówke haha. Cycki jak głazy, bolą, i zalewam szpitalne łóżko mlekiem, wszystko jest sztywne. Któraś tak ma?

Ja tak miałam w poprzedniej ciąży ;) Dzięki temu po nagłym CC nie miałam żadnego problemu z karmieniem ;) bo od razu płynęła rzeka mleka :)

ManiaM lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 września 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine polecam piłkę i te ćwiczenia co podsylalam- maly wczoraj tak 3 razy mi rozpieral dół,że myślałam że zejdę;p
    I dzielę się ananasem :D

sunshine03 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka - dokładnie... mam odstawić duphaston i magnez i niech się dzieje wola nieba. Dietę wysokobiałkową wprowadzili jedynie 🤷🏻‍♀️

ManiaM, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po średniej nocy. Całą noc mdłości, rano biegunka. Chyba się czymś zatrułam. U nas pogoda fatalna jakby był co najmniej listopad. Wiki odstawiony do szkoły, a ja nie wiem za co się zabrać bo nadal mi niedobrze. Mi też brakuje spania n aż brzuchu i w ogóle snu. Ostatnio czuję wieczne zmęczenie.Wyobraźcie sobie,że w sobotę mężuś zaczął skręcać meble i dwa elementy są uszkodzone. Już jE wczoraj reklamowałam ale normalnie ryczeć mi się chce bo nadal z pokoikiem dla małej jestem w ciemnej d... Moni zespół nerczycowy to poprostu masowa utrata białka z moczem plus inne objawy. Jesteś pod kontrolę 24h więc na pewno będzie dobrze.W ogóle wszystkie dziewczyny szpitalne jesteście mega dzielne. Kiniorek ja bym sobie te chrzciny odpuściła dla dobra dziecka. Adella1 pierwsze dwa lata w przedszkolu to choroby niestety i normą jest osiem zachorowań w ciągu roku podobno.Także bywa ciężko.

moni05 lubi tę wiadomość

‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: