Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Jeżeli chodzi o cesarke to ja mam w 38+6 dniu.
Kurcze byłam na zakupach i tak dosyć mocno boli mnie dół brzucha, wzięłam nospe idę spać, mam nadzieję że się uspokoi to. A zła na siebie jestem, bo najpierw człowiek głupi biega, a potem się stresuję... Masakra
Niestety nie ustosunkuje się do wpisów, bo przeczytałam wyrywkowo na szybko, przepraszamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 22:26
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
wiktoriaa wrote:Kiedy przychodzi informacja z rosmana o tych pampersach do odebrania?
Ja nie dostałam zadnej inf ale robiłam w rossmanie zakupy, zeskanowałam apke tak jak zwykle i wtedy pani powiedziała ze tu będzie gratis i wydała pieluchy.Cabrera lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Pola dzięki wielkie za polecenie spoworkow zimowych. Beztroska i Elodie - zaraz obejrzę. Dziewczyny maciejeszcze jakieś do polecenia? Napiszcie pls.
Miałabym to już dawno załatwione ale to miała być jedyna rzecz jaką kupi moja mama. Bo chciała coś kupić i się deklarowała że cokolwiek trzeba to żebym mówiła. A ze znamy się nie od dzis zadałam jej tylko tę jedna rzecz, odczekalam kilka tygodni i pytam czy aktualne a ona na to że ona nie wie jaki to kupić j najlepiej jak ja sobie sama kupię. W ogóle mnie to nie zaskoczyło - to tak a propos pomocy rodziny. Ten śpiworek to taki przykład typowy wsparcia ze strony mojej mamy.pOla34 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
kkkaaarrr wrote:Pola, mam pytanie z ciekawosci. Jak sie robi ktg przy coazy blizniaczej? Masz, dodatkowa trzecia pelote na brzuchu aby kazdy maluch mial swoja??
Ja zastanawiałam się siedząc tam hak robili ktg tym pięcioraczkom, które okazały się szescioraczkami... wydaje się niewykonalne, a monitorować tymbardziej trzebakkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Aga z beztroski miałam tez wkładkę do spacerówki- temat na później, ale rewelacja, idealnie dopasowana do wózka, nic się nie przesuwało, dwustronna, dobry materiał, młody się nie pocił w tym.
Kiedyś można było tylko zamawiać indywidualnie, teraz widzę ze maja sklep on line i chyba w Warszawie stacjonarny.aga_ni lubi tę wiadomość
-
pOla34 wrote:Tak sa trzy, brzuch wielki, wypchany do przodu, jeden jest miednicowy, drugi główkowy, wiec jedna pelota wyzej druga nisko, to wszysyko zjeżdżało, męka straszna.
Ja zastanawiałam się siedząc tam hak robili ktg tym pięcioraczkom, które okazały się szescioraczkami... wydaje się niewykonalne, a monitorować tymbardziej trzeba -
Jejku... u mnie dyskoteka , najpierw od 22.30 do 23.30 myślałam że rozerwie mi brzuch, teraz wstałam na siku i córce dac mleko i znowu to samo - skacze jak szalona A ja spać nie mogę. W ogóle to też mam wrażenie że leży bardzo nisko- takie uczucie jakby w pochwie gmerała. Aż się boję o moja szyjkę. Muszę się wziąć porządnie za przygotowanie wszystkiego- obiecałam sobie ze do kolejnej wizyty którą mam 20 września wszystko ogarnę z grubsza - przygotuje rzeczy do toreb ale nie spakuje tylko położę torby obok 🙂 ale chce żeby było ogarnięte.kasia1518
-
nick nieaktualnyAga_ni - ja ze śpiworów jestem zakochana w Elodie Details (mamy na zimę, upolowany za 1/4 ceny
), a do fotelika Molomoco (tutaj milusi materiał). Z tej firmy Molomoco mamy tez ciepły gruby kocyk - super materiał i po praniu obie sztuki są tak samo milusie ❤️
Witam się w bezsenności, leżę i słucham jak leje deszczaga_ni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tez się dzisiaj obudziłam, kurcze i nie mogę zasnąć, ale Aga przypomniało mi się, ze ze śpiworów jeszcze cottonmusse czy jskos tak
, zobacz sobie. A co macie fajnego zxtakuch dzianych kocykow, generalnie kocykiw mam cały zapas, ale żeby panowie tez mieli coś swojego, nowego ?
aga_ni lubi tę wiadomość
-
Ja tez miałam kiepska noc... bolało mnie bodbrzusze strasznie, promieniujące na prawa stronę w dole pleców. Brałam nospe, wstawałam co 30-60 minut na siku, co bolało, teraz jest niewiele lepiej 😕 muszę powiedzieć tej lekarze na obchodzie, bo może to pęcherz lub ta nerka, bo na bank nic do porodu.
Bliźniaków tu dużo i się naoglądałam tego KTG i tak samo się zastanawiałam, jak oni robią to jak jest więcej dzieci... 😋Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnypOla34 wrote:Tez się dzisiaj obudziłam, kurcze i nie mogę zasnąć, ale Aga przypomniało mi się, ze ze śpiworów jeszcze cottonmusse czy jskos tak
, zobacz sobie. A co macie fajnego zxtakuch dzianych kocykow, generalnie kocykiw mam cały zapas, ale żeby panowie tez mieli coś swojego, nowego ?
No ja sie zakochałam w tym kocyku Molomocopolowałam na taki szary z Jollein, ale był bardzo trudno dostępny
z lżejszych polecam z firmy Sleepee.
Oj, dziś chyba nawet podwójna kawa mnie nie uratuje
Ps. Wiktoria, ja tak spałam w 1 trymestrze...o 19:00 byłam wykapana, godzinkę oglądałam jakiś serial/książka i o 20:00 już spałam, a rano wstać do pracy nie mogłam 🤣
pOla34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Tyle dobrego że organizm przyzwyczai się do nocnego wstawiania 😊
Tez myśle, ze to „natura” nas przygotowuje...ale dlaczego do cholerki nie może w takim razie tez naszych mężów/partnerów przygotować 😉??
moni05, KasiaP, Aguuula;2525, przedszkolanka:), nuśka91, pOla34, Jupik lubią tę wiadomość
-
Oj tak. Z tym detektorem tutaj uczą nas pobudek co 2h 😴 dzisiaj ta noc była w ogóle jakaś krótka.
Cabrera, zgłoszę, w sensie ona zdiagnozowała to jako zespół nerczycowy 🤷🏻♀️ Wywołany stanem przedrzucawkowym. Nie bardzo wiem, co i jak i czy to może bolec, bo choć było trudno, nie czytałam za dużo w internecie 😋Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyMoni, bardzo dobrze, ze nie czytałaś
byłby to zapewne niepotrzebny stres! Mam nadzieje, ze wytrzymasz jeszcze tydzień w dwupaku, ciąża będzie donoszona i bezpiecznie przywitasz syna ☺️
Ooo, dzwoni budzik mojego eM. - niech już wstaje franca jedna, bo śpi sobie smacznie i to na dodatek na brzuchu!! - jezuuu, jak mi brakuje spania na brzuchu 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 06:29
moni05 lubi tę wiadomość