X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram sie na usg w ramach badan naukowych prowadzonych przez szpital na Zelaznej. Pisalam kiedys o tym, fajna oocja dla tych z was, ktore sa z Warszawy. Zdam relacje po, bo podovno ma byc bardzo dokladne to usg :D

moni05, Kookosowa, japonka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dzięki za informaxje :) dzisiaj idę po wniosek do pracy i sobie wypisze. Jeszcze mi powiedziały w pracy że jak złoże np dziś to już wyślą i mogę donieść w przyszłym tyg akt urodzenia. Ale chyba zrobię tak że zaniose wszystko od razu. A powiem w szpitalu, jakbym jeszcze nie urodziła w pt żeby mi wystawili L4 na te dni bo nie będę tracić urlopu.
    Kiniorek jak składasz wniosek jak jeszcze nie urodziłaś? A co jak urodzisz wcześniej? Przecież to się liczy od dnia narodzin i od tego terminu Twoja pensja się zmniejsza do 80% ( w zależności co wybierzesz).

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr super! :) też chciałam iść, ale ja się niestety nie kwalifikowałam, bo brałam acard praktycznie całą ciążę, a sumienie nie pozwalało mi oszukiwać, żeby nie psuć im wyników badań :D

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko dziękuje za ten opis:-)
    A jaki był koszt?

• moni05 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, a nie odchodzi Ci czop?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Koniczynko dziękuje za ten opis:-)
    A jaki był koszt?

1580zl w media expert podajrze z dostawą do domu. Nie mało ale nie żałuję.
    I zasłony oraz firanki to dla niego przeszkoda więc trzeba odsłaniac okna jak się chce ze tam też odkurzyl. My mamy ogrzewanie podłogowe i sporo okien balkonowych to zarzucam zasłony na meble obok. Z schodów nie spadnie. Ma czujke.
    Wyliczyl mi piętro na 65m a sprzagal 60min więc mniej więcej metr na minutę.
    Tylko trzeba wszystko z podłogi zabrać bo klocki Lego też wciągnie a małe rzeczy przesuwa lub omija jako przeszkodę.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    No to faktycznie nie tak szybko 🤨 położna na szkole rodzenia tak nas nastraszyla żeby po odejściu wód zaraz natychmiast jechać do szpitala, że myślałam, że poród będzie w biegu 😅

Tu chodzi bardziej o to ze po odejściu wod dziecko traci bariere ochronna i wszystkie bakterie z pochwy i z odbytu moga się dostać do dziecka. A ze ono jest jałowe to moze tego gbs załapać albo cos innego.

Olliiii lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki moczu i mam NIT dodatni. Pierwszy raz coś takiego, miała któraś?

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi w moczu wyszły bakterie. Cała ciążę nic i teraz dopiero. Ehh

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i właśnie wróciłam do domu, byłam na zakupach w Rossmann, teraz sprawdzam pocztę A tam email że do odebrania paczka pampersów. Brawo ja

syy26iye928jhyb7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Odebrałam wyniki moczu i mam NIT dodatni. Pierwszy raz coś takiego, miała któraś?
    NIT to nitraty-bakterie. A osad moczu masz obejrzany?

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kookosowa, dokładnie, u mnie dodatkowo stres, bo pierwszy poród i mąż pracuje godzinę drogi z domu, a szpital dodatkowe 30 minut, więc balabym się, że nie zdążę, bo po odejściu wód to pewnie szybko idzie :P

Dziewczyny, a jak wygląda takie ktg w szpitalu? Za tydzień mam dostać skierowanie, żeby chodzić już do porodu na ktg i jestem ciekawa jak to wygląda dokładnie, ile trwa itp.

Oliii ja tez mam przed sobą dopiero pierwszy poród wiec z praktyki nie wiem jak to kest. A z teorii, polozna na szkole rodzeni kazała przyjechać do szpitala jak wody odejdą jeśli jest dodatni gbs, wody były zielone, mamy regularne skurcze co 5 minut albo coś nas niepokoi. Jeśli się nie stresujemy i nie ma tych czynników, mówiła ze można spokojnie jeszcze kilka godzin zaczekać i zjawić się w szpitalu do 6h.

Olliiii lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Czekam pod gabinetem na wizytę na NFZ na 11.50. Po zwolnienie i pobranie wymazu. A godzinę temu odszedł mi kawałek czopa z krwią, zobaczymy co powie lekarz.

Kiniorek odpuść imprezę- naciesz się noworodkiem i dbaj o jego spokój u zdrowie.

Co do spiworkow to również polecam beztroska. Córka w zimie do spacerówki miała i zawsze ściągała buty na spacer, mimo mrozu -10 stopy tylko w skarpetkach a były ciepłe. Do tego super jakość, dobrze przemyślane i możliwość zaprojektowania sobie i wybrania rozmiaru pod wózek.

Więcej grzechów nie pamietam, bo nie nadążam odpisywać :) ogólnie to powiem wam skrycie, ze czuje się jakby miało się zacząć coś na dniach... czuje skurcze z krzyża od kilku dni i ból jak na miesiączkę, czuje nisko Ignasia i czuje ze mój organizm się już przygotowuje. Dużo śpię, dużo śluzu, nie mam ochoty na ciężkie rzeczy, od kilku dni czuje ze się oczyszczam i częściej robię kupę... brzuch bardzo nisko naciska na szyjkę przy chodzeniu- to takie moje obserwacje...

Dzięki Kalcia, wybiorę beztroskę albo używane Elodie degails. Ewentualnie Ewa Klucze bo widziałam właśnie w klepie na żywo j mi się podobał.

Kobieca intuicja ma moc! Jeśli czujesz ze coś się dzieje to pewnie tak jest :) na kiedy dokładnie masz termin?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dzięki Kalcia, wybiorę beztroskę albo używane Elodie degails. Ewentualnie Ewa Klucze bo widziałam właśnie w klepie na żywo j mi się podobał.

Kobieca intuicja ma moc! Jeśli czujesz ze coś się dzieje to pewnie tak jest :) na kiedy dokładnie masz termin?
    Pojawiła się nowa kolekcja Pinokio zima 2019. Też mają ciekawe spiworki. Może na jakąś promocję uda się załapać.https://sklep.pinokio.net.pl/winter-2019

aga_ni lubi tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    NIT to nitraty-bakterie. A osad moczu masz obejrzany?

163aba84407c.jpg

syy26iye928jhyb7.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wczorajszej akcji z jelita i, nerwami itd trafiłam do szpitala w Chorzowie. Moje leki ki nie pomagały a mega boli. Dostałam domuesniowe leki i magnez w kroplowce. Leżę na obserwacji do czw a potem mnie wypuszcza.
    Ból rozgrywający moje podbrzusza to ucisk nerwu przez główkę dziecka i jelita gdy są aktywne. Gdy aktywne wtedy boli tak że lewa noga odmawia współpracy. Gdy nie są aktywne boli w trakcie ruszania sie. Neurolog nic mi nie powie poza tym że mam ucisk.

Zdecydowałam się ba Katowice na lubinowa bo pobyt w szpitalu po cc jest dłuższy niż w Chorzowie i opinie osób które tam były a z którymi rozmawiałam mnie przekonały. Za 2 dni ciąża doniszona będzie więc 1 stopień referencyjnisci spełnia wymogi.

W Chorzowie przyjęcie bym muaka zaledwie 2,5 dnia wcześniej nuż w kato bo oddziałów wyznaczyła mi wstępnie termin też po 38 tyg a więc na wt na 25. 09. 19 zaś w kato mam przyjęcie 27.09.19 a cc 28.09.19.
    W Chorzowie wypuszcza mnie po cc na drugą dobę po cc a w kato jak cc w pt to wypuszcza w pon albo wt. Wolę w szpitalu dochodzić do siebie bo w domu to ciężko przy małym Wojtusiu. A Wojtuś jest bezpieczny u moich rodziców.

PS moja mama się zreflektiwala.

moni05 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, przeprosiła?! 😧

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej cxekam na badanie, jest juz 1h opoznienia, lekarz mial nieplanowane cc... ale, co najgorsze, z minuty na minute czuje jak mnie jakies chorobsko rozbiera :( raaany, w poprzedniej ciazy rozlozylo mnie przed samym porodem i paradoksalnie porod mnie uzdrowil. Teraz to nie wiem, czy u mnie choroba zwiastunem porodu nie jest. Wnprzypadku pozatku ciazy sie potwierdzilo, i w jednej i drugiej pierwsza 'oznaka ciazy' bylo przeziebienie

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, u mnie to raczej nie czop (zakładam, ze powinien być galaretowaty;)), to takie plamienie brunatno/bordowe (ale z domieszka krwi), tak mi się zawsze @ rozkręcała :( jak leżę jest Ok, tylko troszeczkę, ale jak tylko wstaje, czuje ucisk i leci...
    Ale Młody się rozpycha, wiec jeszcze nie panikuje...

Zdecydowanie podoba mi się scenariusz Sunshine, ze jeszcze trochę pochodzę :)

Ammarylis- ta kolekcja zimowa Pinokio jest boska, ale ceny szału nie robią...oni często maja weekendowe promocje na dana kolekcje...warto obserwować na fb

Sarrra, czyli dołączasz do szpitalnych dziewczyn...mam nadzieje, ze leki i kroplówki Ci pomogą :)

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr daj znać po USG, też się zapisałam,ale póki co się do mnie nie odezwali na umówienie wizyty 🤷

Ja dzisiaj ruszam na rzęsy 😁😍

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ