Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:I mi w moczu wyszły bakterie. Cała ciążę nic i teraz dopiero. Ehh
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:I mi w moczu wyszły bakterie. Cała ciążę nic i teraz dopiero. Ehh
Kookosowa lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Ni wiec ja po usg. Posiew pobrany. Lekarz nie chciał sprawdzić ani szyjki ani rozwarcia, bo jak stwierdził może to tylko przyspieszyć wszystko. Ktg nie miałam chociaż mówiłam o tych swoich skurczach z krzyza i bólu jak na miesiączkę. Zrobił usg i uwaga wyszło ze wszystkie parametry na 36 i 1 dzień a brzuszek na 39 i 5 dni!
nie wiem na ile to możliwe, według tych parametrów waga 2650 a tydzień temu byłam prywatnie na usg i waga 2500 i wszystkie parametry w normie na odpowiedni tydzień, wiec wyglada tak jakby tylko brzuszek urósł nagle w tydzień i to jeszcze tak mocno
to chyba jakiś błąd pomiaru... ale lekarz potwierdził to co ten prywatny tydzień temu, godzina zero już blisko i w każdej chwili może się coś wydarzyć. Plus taki, ze dziś zaczęłam 37 tydzień
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
U mnie rano jakieś skurcze
walizę spakowałam w 3 min (od 2 tyg rzeczy do niej mi się walały na stole w salonie) i w te pędy do mojej lekarki (miałam iść jutro no ale w tym wypadku nie chciałam czekać). No i szyjka miękka i położona centralnie- gotowa do porodu. Ktg nie wykazało skurczy (faktycznie potem mi się wyciszyły), ale ja jak Kalcia- zaczynam czuć, że coś zaczyna się dziać. I to od niedzieli w sumie, a dziś to już wyraźnie, bo od czasu do czasu jednak te delikatne skurcze mnie łapią. Z Kingą miałam od razu mocne skurcze, bardziej bolesne, i co ciekawe ktg też ich nie łapało. O 22 w pon robiłam ktg a następnego dnia rano leżałam już na porodówce. Więc teraz też już liczę się z tym, że to mogą być pierwsze sygnały i niedługo wyląduje w szpitalu. Choć chciałabym jeszcze parę dni pociągnąć. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Może na razie straszy, a nic z tego nie wyniknie.
-
Kookosowa wrote:Tu chodzi bardziej o to ze po odejściu wod dziecko traci bariere ochronna i wszystkie bakterie z pochwy i z odbytu moga się dostać do dziecka. A ze ono jest jałowe to moze tego gbs załapać albo cos innego.2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:A nie jeszcze o to że może pe po wi na wypaść? Ja się tego boję jak coś
To grozi tylki podczas prom. Jak jest odejscie wod pod duzym cisnieniem. To grozi przy wielowodziu. Przy normalnej ciazy taki przypadek to rzadkosc
położne mowia ze mozna czekać ale lepiej jechac od razu. Zanim dojedziesz, zanim cie przyjmą to chwila mija. Bez wod lepiej byc pod opieka w szpitalu. Zreszta ja nie wiem co bym miała w domu robic. W glowie bym miala porod a nie spędzanie popoludnia z rodzina hehe
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja pamietam z pierwszej ciąży ze szkoły rodzenia , ze ma się dwie godziny do szpitala jeśli wody nie sa zielone, nie ma dodatniego gbs i regularnych skurczy. Polozna mówiła, ze spokojnie można wziąć prysznic, zjesc coś i sprawdzić czy torba jest kompletna u jechać. Tylko mówimy tu o takich właśnie rzeczach do zrobienia potrzebnych, a nie siedzeniu z rodzina czy spacery
24 lata -
Hej dziewczyny,bylam rano u swojego gina zrobił usg i sprawdził przeplywy,wszystko ok mała wg jego sprzętu waży 2,880kg
Powiedziałam mu że mam bóle podbrzusza jak na okres no i on że to wszystko normalne.
Teraz po siusiu,podczas podcierania mam krew na papierze... co robić?
Od czego to?
Szyjke mialam w niedzielę w szpitalu badana i krwi nie bylo,dzisiaj rano mój gin że wszystko ok...
Położna nie odbiera tel,nie wiem co robić..
-
Kookosowa wrote:To grozi tylki podczas prom. Jak jest odejscie wod pod duzym cisnieniem. To grozi przy wielowodziu. Przy normalnej ciazy taki przypadek to rzadkosc
położne mowia ze mozna czekać ale lepiej jechac od razu. Zanim dojedziesz, zanim cie przyjmą to chwila mija. Bez wod lepiej byc pod opieka w szpitalu. Zreszta ja nie wiem co bym miała w domu robic. W glowie bym miala porod a nie spędzanie popoludnia z rodzina hehe2017 #1
2019 #2
-
Dominika może być po badaniu podrażniona szyjka, a może odchodzić czop. Tak czy owak jak bym z tym do szpitala nie jechała na tym etapie, tylko czekała aż się coś rozkreci. Mi dzi odszedł kawałek czopa z krwią , lekarz nawet nie zajrzał, żeby nie podrażniać bardziej szyjki
wiec nie stresuj się.
Dominika32 lubi tę wiadomość
24 lata -
nick nieaktualnyDominika32 wrote:Hej dziewczyny,bylam rano u swojego gina zrobił usg i sprawdził przeplywy,wszystko ok mała wg jego sprzętu waży 2,880kg
Powiedziałam mu że mam bóle podbrzusza jak na okres no i on że to wszystko normalne.
Teraz po siusiu,podczas podcierania mam krew na papierze... co robić?
Od czego to?
Szyjke mialam w niedzielę w szpitalu badana i krwi nie bylo,dzisiaj rano mój gin że wszystko ok...
Położna nie odbiera tel,nie wiem co robić..
Dominika, ja tak mam od wczoraj
Tylko mi rzeczywiście badał szyjkę i rozwarcie, wiec szacuje, ze to od tego...
Dominika32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny