X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria no nie wiemd dlaczego w osadzie nie ma wpisanej orientacyjnej ilości bakterii.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Wiktoria no nie wiemd dlaczego w osadzie nie ma wpisanej orientacyjnej ilości bakterii.
    Też nie wiem. W piątek mam wizytę to ciekawe co powie na to

syy26iye928jhyb7.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    I mi w moczu wyszły bakterie. Cała ciążę nic i teraz dopiero. Ehh
    Kokosowa powiem Ci że ja też całą ciążę mocz super zawsze wychodził,jak trafiłam do szpitala to tam mi wyszło białko i liczne bakterie to było w środę w piątek jak wychodziłam białko spadło bakterie nadal,w sobotę robiłam prywatnie białka już nie było tylko liczne bakterie,wczoraj posiew zrobiłam dziś już wynik jest i wyszedł mi ujemny czyli już bakterie nie ma.Zaraz idę do lekarza ale jak widać po mnie to może organizm sam zwalcza więc się nie martw tylko powtórz za dwa dni badanie🙃

Kookosowa lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    I mi w moczu wyszły bakterie. Cała ciążę nic i teraz dopiero. Ehh
    Ja mam bardzo często nieliczne. 2 razy wyszły bardzo liczne i na to dostawałam afastural, roztwór do picia. Grubo po 30 tyg lekarka mówiła ze tak juz moze być...

Kookosowa lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni wiec ja po usg. Posiew pobrany. Lekarz nie chciał sprawdzić ani szyjki ani rozwarcia, bo jak stwierdził może to tylko przyspieszyć wszystko. Ktg nie miałam chociaż mówiłam o tych swoich skurczach z krzyza i bólu jak na miesiączkę. Zrobił usg i uwaga wyszło ze wszystkie parametry na 36 i 1 dzień a brzuszek na 39 i 5 dni! :O nie wiem na ile to możliwe, według tych parametrów waga 2650 a tydzień temu byłam prywatnie na usg i waga 2500 i wszystkie parametry w normie na odpowiedni tydzień, wiec wyglada tak jakby tylko brzuszek urósł nagle w tydzień i to jeszcze tak mocno ;D to chyba jakiś błąd pomiaru... ale lekarz potwierdził to co ten prywatny tydzień temu, godzina zero już blisko i w każdej chwili może się coś wydarzyć. Plus taki, ze dziś zaczęłam 37 tydzień :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Sara, przeprosiła?! 😧
    Nieeeee no co Ty. Zaczęła normalnie że mną rozmawiać. Wojtek jest u niej od wczoraj do jutra. Mocuje tam.

moni05 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara dobrze że stosunki z mamą w miarę normalne. Trzymaj się tam.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano jakieś skurcze :-/ walizę spakowałam w 3 min (od 2 tyg rzeczy do niej mi się walały na stole w salonie) i w te pędy do mojej lekarki (miałam iść jutro no ale w tym wypadku nie chciałam czekać). No i szyjka miękka i położona centralnie- gotowa do porodu. Ktg nie wykazało skurczy (faktycznie potem mi się wyciszyły), ale ja jak Kalcia- zaczynam czuć, że coś zaczyna się dziać. I to od niedzieli w sumie, a dziś to już wyraźnie, bo od czasu do czasu jednak te delikatne skurcze mnie łapią. Z Kingą miałam od razu mocne skurcze, bardziej bolesne, i co ciekawe ktg też ich nie łapało. O 22 w pon robiłam ktg a następnego dnia rano leżałam już na porodówce. Więc teraz też już liczę się z tym, że to mogą być pierwsze sygnały i niedługo wyląduje w szpitalu. Choć chciałabym jeszcze parę dni pociągnąć. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Może na razie straszy, a nic z tego nie wyniknie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Tu chodzi bardziej o to ze po odejściu wod dziecko traci bariere ochronna i wszystkie bakterie z pochwy i z odbytu moga się dostać do dziecka. A ze ono jest jałowe to moze tego gbs załapać albo cos innego.
    A nie jeszcze o to że może pe po wi na wypaść? Ja się tego boję jak coś

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A nie jeszcze o to że może pe po wi na wypaść? Ja się tego boję jak coś

To grozi tylki podczas prom. Jak jest odejscie wod pod duzym cisnieniem. To grozi przy wielowodziu. Przy normalnej ciazy taki przypadek to rzadkosc :)
    położne mowia ze mozna czekać ale lepiej jechac od razu. Zanim dojedziesz, zanim cie przyjmą to chwila mija. Bez wod lepiej byc pod opieka w szpitalu. Zreszta ja nie wiem co bym miała w domu robic. W glowie bym miala porod a nie spędzanie popoludnia z rodzina hehe :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam z pierwszej ciąży ze szkoły rodzenia , ze ma się dwie godziny do szpitala jeśli wody nie sa zielone, nie ma dodatniego gbs i regularnych skurczy. Polozna mówiła, ze spokojnie można wziąć prysznic, zjesc coś i sprawdzić czy torba jest kompletna u jechać. Tylko mówimy tu o takich właśnie rzeczach do zrobienia potrzebnych, a nie siedzeniu z rodzina czy spacery :P

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,bylam rano u swojego gina zrobił usg i sprawdził przeplywy,wszystko ok mała wg jego sprzętu waży 2,880kg
    Powiedziałam mu że mam bóle podbrzusza jak na okres no i on że to wszystko normalne.
    Teraz po siusiu,podczas podcierania mam krew na papierze... co robić?
    Od czego to?
    Szyjke mialam w niedzielę w szpitalu badana i krwi nie bylo,dzisiaj rano mój gin że wszystko ok...
    Położna nie odbiera tel,nie wiem co robić..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Spirit Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    To grozi tylki podczas prom. Jak jest odejscie wod pod duzym cisnieniem. To grozi przy wielowodziu. Przy normalnej ciazy taki przypadek to rzadkosc :)
    położne mowia ze mozna czekać ale lepiej jechac od razu. Zanim dojedziesz, zanim cie przyjmą to chwila mija. Bez wod lepiej byc pod opieka w szpitalu. Zreszta ja nie wiem co bym miała w domu robic. W glowie bym miala porod a nie spędzanie popoludnia z rodzina hehe :)
    A widzisz,a to mi akurat w głowie zostało :p więc myślałam że to częste. Za pierwszym razem mi poszły na porodów ce więc nie miałam dylematu :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika może być po badaniu podrażniona szyjka, a może odchodzić czop. Tak czy owak jak bym z tym do szpitala nie jechała na tym etapie, tylko czekała aż się coś rozkreci. Mi dzi odszedł kawałek czopa z krwią , lekarz nawet nie zajrzał, żeby nie podrażniać bardziej szyjki :) wiec nie stresuj się.

Dominika32 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej dziewczyny,bylam rano u swojego gina zrobił usg i sprawdził przeplywy,wszystko ok mała wg jego sprzętu waży 2,880kg
    Powiedziałam mu że mam bóle podbrzusza jak na okres no i on że to wszystko normalne.
    Teraz po siusiu,podczas podcierania mam krew na papierze... co robić?
    Od czego to?
    Szyjke mialam w niedzielę w szpitalu badana i krwi nie bylo,dzisiaj rano mój gin że wszystko ok...
    Położna nie odbiera tel,nie wiem co robić..

Dominika, ja tak mam od wczoraj :/
    Tylko mi rzeczywiście badał szyjkę i rozwarcie, wiec szacuje, ze to od tego...

Dominika32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny, cos czuje, ze jeszcze w tym tygodniu pojawia się inne Maluchy oprócz Kiniorka ;) i jeszcze ta pełnia ;)
    Będzie się działo ❤️

Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

• kalcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera mam podobnie przeczucia :D

Cabrera lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale umówmy się: wychodzą tylko te donoszone :)!!!

kalcia, ManiaM, moni05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    zgłaszam się na ochotniczkę! :D

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:

No ja nie moge obiecac ale jutro juz 36 tydzien wiec coraz blizej :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ