Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
gratuluje wizyt! Oj ,ale się posypie!
zostanę sama na placu boju
u mnie pewnie tak jak lekarz przepowiedział ,że do 19tego nic się nie wydarzy
ale jeszcze muszę sie na jesień obkupić i Polę więc akurat możeno i gościa mam 25-29 na noc
Nova ja mam taki z napisem Olek i zamiast małego koali to serduszko z napisem "i love mum"
My śpiworka nie mamy, tylko jeden rożek, kocyk bambusowy i jeden taki milusi, otulacz gwiazdkę i kokon
i robota zazdroszczę! u nas za mała powierzchnia,za dużo gratów plus dywany.._nova, Cabrera, sandrina22, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Jutro najprawdopodobniej po badaniu wychodzimy!!!
ale się cieszę.
przedszkolanka:), KasiaP, Kinga82, wiktoriaa, moni05, adella1, aga_ni, sunshine03, ammarylis, Milanka, kasia1518, Cabrera, sandrina22, Konieczynka, Jupik, kkkaaarrr, nuśka91, nuśka91, japonka, Dominika32, mia4444 lubią tę wiadomość
-
ammarylis wrote:Dziewczyny a kupowała któraś torbę do wózka i może coś polecić?Szwagierka mi oddała wózek bez torby bo stwierdziła że się zniszczyła już. Więc zostałam bez niczego.
ammarylis lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Ja już tu osiwieje, masakra. Dźwięki z bloku porodowego... przed chwila takie darcie się, jakby ze skory obdzierali. 😱
Kookosowa, kasia1518, nuśka91 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyammarylis wrote:Dziewczyny a kupowała któraś torbę do wózka i może coś polecić?Szwagierka mi oddała wózek bez torby bo stwierdziła że się zniszczyła już. Więc zostałam bez niczego.
stwierdziłam, że pora na jakiś fajny zakup dla mnie, a nie tylko dla dziecka 😁😁😁
ammarylis lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Ja kupiłam torbę makaszka. Wydaje się praktyczna, ale głównie zdecydowały u mnie względy wizualne
stwierdziłam, że pora na jakiś fajny zakup dla mnie, a nie tylko dla dziecka 😁😁😁
-
nick nieaktualnyhttps://misiowe.pl/pl/p/Torba-M-Ocean/1220
Mam taka torbę w rozmiarze ml myślę, że byłaby za duża. A ta jest jak taka torebka damska, która a4 zmieści
organizer to już typowo do wózka montowany i raczej jako torebka zwykła się nie będzie nadawał, tylko orzy wózku cały czas.
Do tej torby są dołączone zaczepy do wózka, moja już wisi na wózku 😁
Edit: ja oczywiście trochę zaszalalam z tą torbą, bo nigdy sobie takiej drogiej torby nie kupiłam przez całe życie, ale uznałam, że coś mi się należy za te trudy ciąży 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 21:57
przedszkolanka:), ammarylis lubią tę wiadomość
-
Moni nie zazdroszczę...
Ja dzisiaj dostałam info że mają zmieniac u Kaspra w drużynie stroje. Strój 120zl. Do tego bluza dresowa koło 100. A że jest bramkarzem to jeszcze bluzę do bronienia też by się przydało co daje kolejne 100...
🤦
Strój zamówię na pewno a resztę to chyba sobie na kolejne miesiące rozłożę... -
moni05 wrote:Ja już tu osiwieje, masakra. Dźwięki z bloku porodowego... przed chwila takie darcie się, jakby ze skory obdzierali. 😱
Zawsze mnie to zastanawiało. Kilka razy byłam na porodówce i te kobiety wcale sie nie darły
Co do torby to ja planuje kupic babyono so style. Kolor szary. Podoba mi sie wyglad i otwieranie. Cena tez niska. Moja od wózka gdzieś mi zaginęła. Pewnie na struchu. Ale jak pisze sunshine mamie tez sie coś należyammarylis lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
ammarylis wrote:Dziewczyny a kupowała któraś torbę do wózka i może coś polecić?Szwagierka mi oddała wózek bez torby bo stwierdziła że się zniszczyła już. Więc zostałam bez niczego.
Ja polecam ta
https://babyono.com/produkt/torba-dla-mamy-torba-do-wozka-comfort-iconic/
Ma w środku wiele kieszeni, nawet taka izotoniczna utrzymującą ciepło więc butelkę można wsadzic, jest tez mata do przewijania- ogólnie bardzo pojemna. Będę kupować druga dla drugiej córeczki bo ta przy gondoli mało pojemna.ammarylis lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Kookosowa wrote:Kasia1518 moja bratowa ma ta torbe tylki szara i tez sobie chwali
jest duza i pakowna a wyglada jak zwykla torebka kobieca
kasia1518
-
KasiaP wrote:Co do wód to tu w Austrii, jeśli odejdą każą się położyć i dzwonić po pogotowie. Zupełnie inaczej niż w Polsce. Właśnie ze względu na ryzyko wypadnięcia pępowiny- w takim wypadku pozostanie w pozycji stojącej może pogorszyć stan. Położna na szkole rodzenia mówiła że coś takiego jest rzadkie, ale mimo wszystko oni wolą żeby przyjechać karetką. Ciekawe jest to, że całą ciążę właściwie podchodzą do wszystkiego na lekko, jest mało wizyt i badań, a na koniec się tak zaczynają przejmować
Dziewczyny, takie pytanie, ile macie spiworków do spania? Ja kupiłam tylko 1 ale teraz sobie myślę że jak zasiusia to trzeba mieć na zmianę przecież. Też rychło w czas pomyślałam
Ja nie mam ani jednego spiworka bo Gaba lubił swobodę i dzieci mojego brata też. Cała 4 miała 1 który przechodził z dziecka na dziecko i żadne go nie chciało. Oddałam na charity. Poczekaj z kupnem 2 czy Twoje dziecko będzie lubilo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 22:48
KasiaP lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko sama nie zostaniesz. Nie wszystkie urodza w wrześniu, mi się napewno Lili nie uda wypedzic wcześniej. A niestety pewnie któraś też donosi i do listopada.
Jeśli chodzi o robota to sama sobie zazdroszczę, hihi. A dywany w niczym nie przeszkadzaja, tylko mop wtedy bez sensu. To że zagracona przestrzeń to też bez znaczenia bo robot omija przeszkody. Np sprzątając pod stolem z krzesłami o jeżdżą w koło każda nogę.
Moni no nie zazdroszczę, sama nie przypominam sobie żebym się tak darla. Ale mi położna mówiła żebym krzyczała. Ponoć pomaga się wyluzowac. Jakkolwiek to brzmi. Bo ja się napinalam cała, ręce, nogi całe cialo, byłam wręcz sztywna a powinnam się wyluzowac, rozluźnić i wypuścić dziecko z łona. Ot taka Podpowiedź.
I zauważyliście że na filmach babki rodzące zawsze dra się niemiłosiernie.
I o jakich spiworkach piszecie? Tych do spania zapinane na ramionach?
Bo taki mam 1. Mam też otulacz kupiony przez aliexpres, oraz rożek. Tylko rożek dostałam przy synku, był dwa razy prany, 4 lata temu i teraz a nigdy nie użyty.przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość
-
Ja krzyczalam, ale dosc krotko tylko na partych jakies 20min. U mnie dzis wybily dwa tygodnie w szpitalu I 11 dni po porodzie. Nie bede opisywac historii szpitalnych zwazywszy ze leze kolo intemsywnej terapii dla noworodkow wiec tu wiekszosc nieciekawych historii. Ale tez widac jakie cudy sie zdarzaja I co moga zrobic lekarze. To jest tez pokrzepiajace
Do tego od tej sytuacji zdecydowanie wiecej kasy bede dawac na wielka orkiestre. Tutaj pol szpitala jest zaopatrzone w Owsiakowe sprzety, ten czlowiek robi kawal dobrej roboty!
Ja po takim czasie od porodu dalej nie spie na brzuchu bo teraz cycki przeszkadzajajak nie urok to sraczka.
My dzis pierwsze proby przystawiania do piersi, rewelacyjna doradczyni nawet Julka cos zjadlaA dzis przed nami pierwsza wspolna noc. Jestem przerazona i, zestresowana. Ma niby wpiety ten przenosny detektor ale jakos mu nie ufam. Pewnie oka dzis nie zmruze...
Trzymam.kciuki za Was dziewczyny I Wasze spokojne rozwiazania te blizsze I te dalsze!
_nova, Konieczynka, Olliiii, ammarylis, kkkaaarrr, nuśka91, kasia1518, moni05, Milanka, ManiaM, sandrina22, Kookosowa, wiktoriaa, sunshine03, aga_ni, kalcia, Jupik, Cabrera, KasiaP, pOla34, lena198808, Zimri, Awaria_90 lubią tę wiadomość