X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrześniu raczej i tak na porodowkach jest tłok😉

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa o 7 wyjeżdżamy. Jedzie się 15-20min. A mam być o 8. Więc jak coś to się już ustawie w kolejkę :D jeju... Serio. To już chwilka...

KasiaP, moni05, sunshine03, Milanka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak :) zaraz będą dzidziusie.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wizyt! Oj ,ale się posypie! :O zostanę sama na placu boju :D
    u mnie pewnie tak jak lekarz przepowiedział ,że do 19tego nic się nie wydarzy :P
    ale jeszcze muszę sie na jesień obkupić i Polę więc akurat może :D no i gościa mam 25-29 na noc :P

Nova ja mam taki z napisem Olek i zamiast małego koali to serduszko z napisem "i love mum" :)
    b75f68e0bf62.jpg

My śpiworka nie mamy, tylko jeden rożek, kocyk bambusowy i jeden taki milusi, otulacz gwiazdkę i kokon :)

i robota zazdroszczę! u nas za mała powierzchnia,za dużo gratów plus dywany..

_nova, Cabrera, sandrina22, mia4444 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro najprawdopodobniej po badaniu wychodzimy!!! :) ale się cieszę.

przedszkolanka:), KasiaP, Kinga82, wiktoriaa, moni05, adella1, aga_ni, sunshine03, ammarylis, Milanka, kasia1518, Cabrera, sandrina22, Konieczynka, Jupik, kkkaaarrr, nuśka91, nuśka91, japonka, Dominika32, mia4444 lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Dziewczyny a kupowała któraś torbę do wózka i może coś polecić?Szwagierka mi oddała wózek bez torby bo stwierdziła że się zniszczyła już. Więc zostałam bez niczego.
    Mam skip hop pojedyncza czarna fajna na wózek i plecak z Ali taki co wszyscy mają bo potem łatwiej dziecko gonić z plecakiem niż torba,są haczyki więc on też może być do wózka:)

ammarylis lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tu osiwieje, masakra. Dźwięki z bloku porodowego... przed chwila takie darcie się, jakby ze skory obdzierali. 😱

Kookosowa, kasia1518, nuśka91 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Dziewczyny a kupowała któraś torbę do wózka i może coś polecić?Szwagierka mi oddała wózek bez torby bo stwierdziła że się zniszczyła już. Więc zostałam bez niczego.
    Ja kupiłam torbę makaszka. Wydaje się praktyczna, ale głównie zdecydowały u mnie względy wizualne :D stwierdziłam, że pora na jakiś fajny zakup dla mnie, a nie tylko dla dziecka 😁😁😁

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja kupiłam torbę makaszka. Wydaje się praktyczna, ale głównie zdecydowały u mnie względy wizualne :D stwierdziłam, że pora na jakiś fajny zakup dla mnie, a nie tylko dla dziecka 😁😁😁
    Sunshine to jest właśnie mój typ numer jeden na razie. Ale jaki masz model, bo są jakieś niby organizery za około 110 zł, potem jakieś torby ale że,takie niby nawet do noszenia na codzień za około 160 zł. i potem są jeszcze takie po prawie 300zł. Więc nie wiem co wybrać ostatecznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://misiowe.pl/pl/p/Torba-M-Ocean/1220

Mam taka torbę w rozmiarze m :) l myślę, że byłaby za duża. A ta jest jak taka torebka damska, która a4 zmieści :) organizer to już typowo do wózka montowany i raczej jako torebka zwykła się nie będzie nadawał, tylko orzy wózku cały czas.
    Do tej torby są dołączone zaczepy do wózka, moja już wisi na wózku 😁

Edit: ja oczywiście trochę zaszalalam z tą torbą, bo nigdy sobie takiej drogiej torby nie kupiłam przez całe życie, ale uznałam, że coś mi się należy za te trudy ciąży 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 21:57

przedszkolanka:), ammarylis lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie zazdroszczę...

Ja dzisiaj dostałam info że mają zmieniac u Kaspra w drużynie stroje. Strój 120zl. Do tego bluza dresowa koło 100. A że jest bramkarzem to jeszcze bluzę do bronienia też by się przydało co daje kolejne 100...
    🤦
    Strój zamówię na pewno a resztę to chyba sobie na kolejne miesiące rozłożę...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja już tu osiwieje, masakra. Dźwięki z bloku porodowego... przed chwila takie darcie się, jakby ze skory obdzierali. 😱

Zawsze mnie to zastanawiało. Kilka razy byłam na porodówce i te kobiety wcale sie nie darły :)

Co do torby to ja planuje kupic babyono so style. Kolor szary. Podoba mi sie wyglad i otwieranie. Cena tez niska. Moja od wózka gdzieś mi zaginęła. Pewnie na struchu. Ale jak pisze sunshine mamie tez sie coś należy :)

Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:

Ja polecam ta

https://babyono.com/produkt/torba-dla-mamy-torba-do-wozka-comfort-iconic/

Ma w środku wiele kieszeni, nawet taka izotoniczna utrzymującą ciepło więc butelkę można wsadzic, jest tez mata do przewijania- ogólnie bardzo pojemna. Będę kupować druga dla drugiej córeczki bo ta przy gondoli mało pojemna.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 moja bratowa ma ta torbe tylki szara i tez sobie chwali :) jest duza i pakowna a wyglada jak zwykla torebka kobieca :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kasia1518 moja bratowa ma ta torbe tylki szara i tez sobie chwali :) jest duza i pakowna a wyglada jak zwykla torebka kobieca :)
    Dokładnie tak - jak wychodzę z córka to nigdy nie biorę torebki- ta jest wystarczająca i naprawę super się sprawdza.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Haha no,jak z horroru :D ale na mnie nie robiło to wrażenia np :D

moni05 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za te linki do o toreb. Mój wózek ma taki kolor, że normalnie ciężko coś dobrać. Jutro zagłębie się w temat.

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Co do wód to tu w Austrii, jeśli odejdą każą się położyć i dzwonić po pogotowie. Zupełnie inaczej niż w Polsce. Właśnie ze względu na ryzyko wypadnięcia pępowiny- w takim wypadku pozostanie w pozycji stojącej może pogorszyć stan. Położna na szkole rodzenia mówiła że coś takiego jest rzadkie, ale mimo wszystko oni wolą żeby przyjechać karetką. Ciekawe jest to, że całą ciążę właściwie podchodzą do wszystkiego na lekko, jest mało wizyt i badań, a na koniec się tak zaczynają przejmować :D

Dziewczyny, takie pytanie, ile macie spiworków do spania? Ja kupiłam tylko 1 ale teraz sobie myślę że jak zasiusia to trzeba mieć na zmianę przecież. Też rychło w czas pomyślałam :D
    W Anglii każą iść wziąć prysznic i przyjść za 6h dopiero hehe.

Ja nie mam ani jednego spiworka bo Gaba lubił swobodę i dzieci mojego brata też. Cała 4 miała 1 który przechodził z dziecka na dziecko i żadne go nie chciało. Oddałam na charity. Poczekaj z kupnem 2 czy Twoje dziecko będzie lubilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 22:48

KasiaP lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko sama nie zostaniesz. Nie wszystkie urodza w wrześniu, mi się napewno Lili nie uda wypedzic wcześniej. A niestety pewnie któraś też donosi i do listopada.

Jeśli chodzi o robota to sama sobie zazdroszczę, hihi. A dywany w niczym nie przeszkadzaja, tylko mop wtedy bez sensu. To że zagracona przestrzeń to też bez znaczenia bo robot omija przeszkody. Np sprzątając pod stolem z krzesłami o jeżdżą w koło każda nogę.

Moni no nie zazdroszczę, sama nie przypominam sobie żebym się tak darla. Ale mi położna mówiła żebym krzyczała. Ponoć pomaga się wyluzowac. Jakkolwiek to brzmi. Bo ja się napinalam cała, ręce, nogi całe cialo, byłam wręcz sztywna a powinnam się wyluzowac, rozluźnić i wypuścić dziecko z łona. Ot taka Podpowiedź.
    I zauważyliście że na filmach babki rodzące zawsze dra się niemiłosiernie.

I o jakich spiworkach piszecie? Tych do spania zapinane na ramionach?
    Bo taki mam 1. Mam też otulacz kupiony przez aliexpres, oraz rożek. Tylko rożek dostałam przy synku, był dwa razy prany, 4 lata temu i teraz a nigdy nie użyty.

przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krzyczalam, ale dosc krotko tylko na partych jakies 20min. U mnie dzis wybily dwa tygodnie w szpitalu I 11 dni po porodzie. Nie bede opisywac historii szpitalnych zwazywszy ze leze kolo intemsywnej terapii dla noworodkow wiec tu wiekszosc nieciekawych historii. Ale tez widac jakie cudy sie zdarzaja I co moga zrobic lekarze. To jest tez pokrzepiajace :)

Do tego od tej sytuacji zdecydowanie wiecej kasy bede dawac na wielka orkiestre. Tutaj pol szpitala jest zaopatrzone w Owsiakowe sprzety, ten czlowiek robi kawal dobrej roboty!

Ja po takim czasie od porodu dalej nie spie na brzuchu bo teraz cycki przeszkadzaja :D jak nie urok to sraczka.

My dzis pierwsze proby przystawiania do piersi, rewelacyjna doradczyni nawet Julka cos zjadla :) A dzis przed nami pierwsza wspolna noc. Jestem przerazona i, zestresowana. Ma niby wpiety ten przenosny detektor ale jakos mu nie ufam. Pewnie oka dzis nie zmruze...

Trzymam.kciuki za Was dziewczyny I Wasze spokojne rozwiazania te blizsze I te dalsze! :)

_nova, Konieczynka, Olliiii, ammarylis, kkkaaarrr, nuśka91, kasia1518, moni05, Milanka, ManiaM, sandrina22, Kookosowa, wiktoriaa, sunshine03, aga_ni, kalcia, Jupik, Cabrera, KasiaP, pOla34, lena198808, Zimri, Awaria_90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ