X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, cudny, a jakie duże ma oczka 😍

Aaga, a gdzie fotka Julianki:)??

• adella1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, dobre wieści! Cieszę się że idzie powoli do przodu. Trzymajcie się dzielnie!

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super wieści :) oby tak dalej.

Ja oficjalnie włączam tryb panika... Mam dość sama siebie... Dajcie siły...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Karoo, No te 1800 gram to nie jest zbyt dużo, ale macie jeszcze czas, żeby ta wagę podkoksowac 😉

A to rozwarcie jest wewnętrzne czy zewnętrzne?? Bo ja wewnętrzne już od kilku tygodni mam na 1 cm, teraz szyjka się całkiem zgladzila, ale zewnetrznego rozwarcia nie ma (przynajmniej taka nam nadzieje ;))

No ale wy przy tej wadze musicie jeszcze troszke wytrzymać, oszczędzaj się zatem na tyle, na ile Ci syn pozwoli :)

Powiem Ci,ze nie wiem 🤷 lekarka powiedziała,że rozwarcie na 1 cm, ale szyjka póki co trzyma, ale nie jest już taka twarda.
    Dzięki no może jakoś dotrwamy 😉

Basiu! Filipek jest cudny 😍 oby dalej tak dobrze szło ku dobremu 😊
    Właśnie Aga gdzie fotki malutkiej 😁
    I Kate jak u Was ? Nawet imion nie znamy naszych pierwszych bliźniąt.
    Odezwij się 😊

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu kochana:-) ze wszystkich dzieci na forum Filip mnie najbardziej rozczula. Taki forumowy cud😍😍😍. No jest cudownie słodki. Jak ładnie przyrasta. Chwała Bogu
    Jeszcze chwila i ten czas będzie dla Was wspomnieniem. Bardzo się ciesze. Czy ty jesteś z nim w szpitalu czy codziennie dojeżdżasz?

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoo waga chyba jest ok. Sądze że urodzisz dzieciątko drobne max 3 kilo i w sumie to nawet powod do radości bo łatwiej pojdzie:-).

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore wyszły z szpitala gratuluje:-)a ty Moni trzymaj się, rozumiem twoją frustracje to zrozumiałe.
    Ja czuje się w miarę. Jak to w ostatnim miesiącu ciąży. Zaczęła się szkoła więc znowu szaleństwo. Moje córki są w ogolnokształcącej szkole muzycznej i grają na wiolonczeli i flecie. Ale wymaga to codzienneho ćwiczenia i wkładu rodzica. Zaczęły ćwiczyć same ale w tym roku szkolnym.jednak musze nimi siedzieć w pokoju. Pomimo tego że się nie znam to jakość cwiczeń jest inna od razu. Do tego 2 razy w tygodniu mają taniec. Basen w soboty i mąż chce jeszcze zapisac na tenis. Ale muszw tenis darować bo jak ja to ogarne z maluchem i ich lekcjami
    A on 4 tyg jest i 4 go nie ma. Wiec raczej na mnie to spada. Ciekawe jaką rewolucję wprowadzi nasz mały kawaler. Tak jak sie cały czas bałam to teraz czuje taki spokoj:-). I czuje sie wybrana przez Boga. Niw staralismy sie a otrzymalismy ten dar. Wiec napewno bedzie dobrze. Oby zdrowy:-). Całą reszte ogarniemy:-). A co do diety. Powiem.wam że mam ochote caly czas na słodkie i wogole na gówna jedzeniowe. Całą ciąZE trzymałam.diete cukrzycową i nigdy nie było.mi tak ciezko jak w koncowce.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINOREK a przed czym.dokładnie ogarnia cię panika? Ja miałam planowaną cesarkęz drugą córcią i raczej to były same fajne uczucia:-). Dacie radę. Kacpi to już kawaler więc to tak jakbyś miała jedynaka. I nawet pomoc:-). Bo popilnuje jak na szybki prysznic skoczysz itd:-).

W sobote mam wielki baby shower organizowane przez dziewczyny odemnie z koscioła. To taka.nasza tradycja. Jemy, żartujemy, dajemy prezenty itd a potem wspolna modlitwa za mamę i dzieciaczka.

Cabrera lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawił mi się dzisiaj taki tępy ból na wzgorku lonowym. Nie wiem co to. Może mały się wstawia? Miała któraś takie coś? Kopie już na pewno niżej no i rano opadlo mi brzuchu co pokazywlam już.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu Filipek jest uroczy😍super że u Was coraz lepiej i same dobre wiadomości!dziewczyny mają rację to mały cud🥰

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu Filipek cudo :) trzymam nieustannie kciuki. Niech rośnie zdrowo.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe panika jeżeli chodzi o szpital. Pobyt i to jak sobie poradzę. Wszystko to co po porodzie jeżeli chodzi o ciało... Czy nie odmówi posłuszeństwa... Jeżeli chodzi o małego to chyba się karmienia boje. Żeby nie było jak z Kasprem.
    O młodego się nie boje. On duży więc nie ma problemu żeby został i płakał za mną. Jeszcze mój tata przyjeżdża więc będzie miał opiekę.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko wróciłam do pierwszego trymestru. Byłam w przedszkolu na zebraniu. Słabo bo duszno. Nie zjadlam w punkt o 18 i juz mnie mdli. I dodatkowo zgaga więc juz nie wiem czy jesc na mdlosci czy nie bo pali.
    Ta ciaza stan błogosławiony, sedno kobiecosci

Witaj synku
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja po wizycie. Mała 2600 więc raczej drobna. Wisi już główką w dół, co mnie cieszy niezmiernie :) Wody w normie. Szyjki nie sprawdzał a ja nie pytałam. Wydaje mi się że ja do terminu dociągnę. Chociaż za, powiedzmy, tydzień wcześniej bym się nie obraziła :)

Basiu, Filipek jest taki słodki <3

kasia1518, adella1, ManiaM, przedszkolanka:), Cabrera, Jupik, moni05, japonka, Dominika32 lubią tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    O matko wróciłam do pierwszego trymestru. Byłam w przedszkolu na zebraniu. Słabo bo duszno. Nie zjadlam w punkt o 18 i juz mnie mdli. I dodatkowo zgaga więc juz nie wiem czy jesc na mdlosci czy nie bo pali.
    Ta ciaza stan błogosławiony, sedno kobiecosci

Zjedz coś lekkiego, dziecka nie glodz😉
    U nas na zebranie przedszkolne poszedł mąż, ja bym tego psychicznie nie zniosła🙄

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę teraz na wypis i usg i się przeraziłam, BPD 9.37 cm >99%, to jak na 38 tydz
    A reszta wydaje się ok: HC 31.5cm , AC 30.47cm , FL 6.59cm.
    Co myslicie?

No super Basiu ta twoja kruszynka <3
    Jeszcze kilka tygodni i większość będzie też tak tulila swoje maluchy

oar843r8hxms7jm7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Patrzę teraz na wypis i usg i się przeraziłam, BPD 9.37 cm >99%, to jak na 38 tydz
    A reszta wydaje się ok: HC 31.5cm , AC 30.47cm , FL 6.59cm.
    Co myslicie?

No super Basiu ta twoja kruszynka <3
    Jeszcze kilka tygodni i większość będzie też tak tulila swoje maluchy
    U nas główka i brzuszek w 35+5 były na 40tc :) tylko nóżki dwa dni do przodu

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :bpd 10,15. Hc 35,67. AC 35,37. Fl 6,90 :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, piękny maluch <3

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniam u nas Bartek tez w 31 tygodniu miał łeb jak sklep. Chyba na 36 tydzien. Wszystko wieksze niz z okresu nawet kosc udowa. Teraz to juz nawet nie wiem bo robią to usg tylki wody sprawdzaja.

Adella zjadlam. Bo mdlosci gorsze niz pieczenie hehe :)
    Ja poszlam pilnowac meza a i tak nie upilnowalam bo sie zgłosił do 3 rodzicow. Ale sama musialam wszystkiego wysluchac bo on to by mi tak przekazał ze nic bym nie wiedziala.

Witaj synku
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ