Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Karoo, No te 1800 gram to nie jest zbyt dużo, ale macie jeszcze czas, żeby ta wagę podkoksowac 😉
A to rozwarcie jest wewnętrzne czy zewnętrzne?? Bo ja wewnętrzne już od kilku tygodni mam na 1 cm, teraz szyjka się całkiem zgladzila, ale zewnetrznego rozwarcia nie ma (przynajmniej taka nam nadzieje)
No ale wy przy tej wadze musicie jeszcze troszke wytrzymać, oszczędzaj się zatem na tyle, na ile Ci syn pozwoli
Powiem Ci,ze nie wiem 🤷 lekarka powiedziała,że rozwarcie na 1 cm, ale szyjka póki co trzyma, ale nie jest już taka twarda.
Dzięki no może jakoś dotrwamy 😉
Basiu! Filipek jest cudny 😍 oby dalej tak dobrze szło ku dobremu 😊
Właśnie Aga gdzie fotki malutkiej 😁
I Kate jak u Was ? Nawet imion nie znamy naszych pierwszych bliźniąt.
Odezwij się 😊 -
Basiu kochana:-) ze wszystkich dzieci na forum Filip mnie najbardziej rozczula. Taki forumowy cud😍😍😍. No jest cudownie słodki. Jak ładnie przyrasta. Chwała Bogu
Jeszcze chwila i ten czas będzie dla Was wspomnieniem. Bardzo się ciesze. Czy ty jesteś z nim w szpitalu czy codziennie dojeżdżasz? -
Dziewczyny ktore wyszły z szpitala gratuluje:-)a ty Moni trzymaj się, rozumiem twoją frustracje to zrozumiałe.
Ja czuje się w miarę. Jak to w ostatnim miesiącu ciąży. Zaczęła się szkoła więc znowu szaleństwo. Moje córki są w ogolnokształcącej szkole muzycznej i grają na wiolonczeli i flecie. Ale wymaga to codzienneho ćwiczenia i wkładu rodzica. Zaczęły ćwiczyć same ale w tym roku szkolnym.jednak musze nimi siedzieć w pokoju. Pomimo tego że się nie znam to jakość cwiczeń jest inna od razu. Do tego 2 razy w tygodniu mają taniec. Basen w soboty i mąż chce jeszcze zapisac na tenis. Ale muszw tenis darować bo jak ja to ogarne z maluchem i ich lekcjami
A on 4 tyg jest i 4 go nie ma. Wiec raczej na mnie to spada. Ciekawe jaką rewolucję wprowadzi nasz mały kawaler. Tak jak sie cały czas bałam to teraz czuje taki spokoj:-). I czuje sie wybrana przez Boga. Niw staralismy sie a otrzymalismy ten dar. Wiec napewno bedzie dobrze. Oby zdrowy:-). Całą reszte ogarniemy:-). A co do diety. Powiem.wam że mam ochote caly czas na słodkie i wogole na gówna jedzeniowe. Całą ciąZE trzymałam.diete cukrzycową i nigdy nie było.mi tak ciezko jak w koncowce.
-
KINOREK a przed czym.dokładnie ogarnia cię panika? Ja miałam planowaną cesarkęz drugą córcią i raczej to były same fajne uczucia:-). Dacie radę. Kacpi to już kawaler więc to tak jakbyś miała jedynaka. I nawet pomoc:-). Bo popilnuje jak na szybki prysznic skoczysz itd:-).
W sobote mam wielki baby shower organizowane przez dziewczyny odemnie z koscioła. To taka.nasza tradycja. Jemy, żartujemy, dajemy prezenty itd a potem wspolna modlitwa za mamę i dzieciaczka.Cabrera lubi tę wiadomość
-
Uwemhe panika jeżeli chodzi o szpital. Pobyt i to jak sobie poradzę. Wszystko to co po porodzie jeżeli chodzi o ciało... Czy nie odmówi posłuszeństwa... Jeżeli chodzi o małego to chyba się karmienia boje. Żeby nie było jak z Kasprem.
O młodego się nie boje. On duży więc nie ma problemu żeby został i płakał za mną. Jeszcze mój tata przyjeżdża więc będzie miał opiekę. -
O matko wróciłam do pierwszego trymestru. Byłam w przedszkolu na zebraniu. Słabo bo duszno. Nie zjadlam w punkt o 18 i juz mnie mdli. I dodatkowo zgaga więc juz nie wiem czy jesc na mdlosci czy nie bo pali.
Ta ciaza stan błogosławiony, sedno kobiecosci
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Melduję się i ja po wizycie. Mała 2600 więc raczej drobna. Wisi już główką w dół, co mnie cieszy niezmiernie
Wody w normie. Szyjki nie sprawdzał a ja nie pytałam. Wydaje mi się że ja do terminu dociągnę. Chociaż za, powiedzmy, tydzień wcześniej bym się nie obraziła
Basiu, Filipek jest taki słodkikasia1518, adella1, ManiaM, przedszkolanka:), Cabrera, Jupik, moni05, japonka, Dominika32 lubią tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:O matko wróciłam do pierwszego trymestru. Byłam w przedszkolu na zebraniu. Słabo bo duszno. Nie zjadlam w punkt o 18 i juz mnie mdli. I dodatkowo zgaga więc juz nie wiem czy jesc na mdlosci czy nie bo pali.
Ta ciaza stan błogosławiony, sedno kobiecosci
Zjedz coś lekkiego, dziecka nie glodz😉
U nas na zebranie przedszkolne poszedł mąż, ja bym tego psychicznie nie zniosła🙄 -
Patrzę teraz na wypis i usg i się przeraziłam, BPD 9.37 cm >99%, to jak na 38 tydz
A reszta wydaje się ok: HC 31.5cm , AC 30.47cm , FL 6.59cm.
Co myslicie?
No super Basiu ta twoja kruszynka
Jeszcze kilka tygodni i większość będzie też tak tulila swoje maluchy
-
ManiaM wrote:Patrzę teraz na wypis i usg i się przeraziłam, BPD 9.37 cm >99%, to jak na 38 tydz
A reszta wydaje się ok: HC 31.5cm , AC 30.47cm , FL 6.59cm.
Co myslicie?
No super Basiu ta twoja kruszynka
Jeszcze kilka tygodni i większość będzie też tak tulila swoje maluchytylko nóżki dwa dni do przodu
Paulina -
Maniam u nas Bartek tez w 31 tygodniu miał łeb jak sklep. Chyba na 36 tydzien. Wszystko wieksze niz z okresu nawet kosc udowa. Teraz to juz nawet nie wiem bo robią to usg tylki wody sprawdzaja.
Adella zjadlam. Bo mdlosci gorsze niz pieczenie hehe
Ja poszlam pilnowac meza a i tak nie upilnowalam bo sie zgłosił do 3 rodzicow. Ale sama musialam wszystkiego wysluchac bo on to by mi tak przekazał ze nic bym nie wiedziala.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku