X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się darlam przy porodzie. Do męża się darlam żeby mnie zabił a do położnej że nie mogę oddychać. Tyle, że ja od 4cm miałam zzo I przy 10cm polozna przekrecając mnie na bok niechcaco mi je wypiela I nie zauważyła. Do tego dała mi oksytocyne i kazała czekać 40min mimo że Mogłam juz przec ale za 40 min miała być zmiana kadry więc jej się nie chciało zaczynać. Nie byłam przyzwyczajona do takiego bólu. Skończyło się na w w wpieciu zzo mimo 5% szansy na zakażenie i kleszczach.

Ale do tych co boją się bólu. To taki ból co się zapomina i chce się kolejnego dziecka mimo tego. Mój mąż po tym co odwalalam sam powiedział, że załatwi mi cc na żądanie z 2 dzieckiem a w UK to nie tak proste jak w Polsce. A ja nadal nie chce i wolę sn. Pamiętam ten ból ale i tak chce 2 i 3 dziecko.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pola, podobne wybory :) dla mnie ta lamullou trochę przereklamowana.

pOla34 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to u nas tylko piesek. Do innych wygibasow brzuch za duży.

Konieczynka lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi opadł! Daniel gotów do eksmisji haha

858798c09bb1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 11:59

pOla34, moni05, przedszkolanka:), Kookosowa, silent, wiktoriaa, ManiaM, Cabrera, KasiaP, Konieczynka, Dominika32, ammarylis, mia4444, Milanka, kasia1518, Jupik lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia no do mnie tez nie przemawiala jakos, tzn ladne sa wizualnie ale chyba szukam czegoś innego. Jestem w szoku, ze makaszka sie tak rozwinela, 5 lat temu miala sklep na allegro, szyla kocyki i cos tam jeszcze, a teraz duzy asortyment i ceny jak w la millou prawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 12:02

• moni05 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, nie. Nie zbadał mnie wcale. Dzięki dIecie wysokobiałkowej utrata białka w moczu spadła z ponad 9g na 5,4g co oczywiście jest również zbyt duża wartością, ale biorę dopegyt w najmniejszej dawce 3x1 i trzyma mi to ciśnienie na poziomie 110-120 kilka na 70/80. Ciśnienie mogę kontrolować w domu i jak skoczy to przyjechać... nie wiem z jakiego powodu ja tu jestem nadal.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie 400 zł za torbę tylko dlatego, ze jest ładna to dużo. Nie jest ani skórzana, ani nie ma fajnych przegródek itd. Plus tylko taki, ze właśnie bardzo ładne i duże :)

pOla34 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to slabo z tym brakiem badania. Moni musisz ich przycisnąć co do informacji, daj do zrozumienia, ze znasz swoje prawa jako pacjent ;).
    Co do tego, czy możesz czekac w domu to się nie wypowiem, ale Cie Rozumiem, bo w poprzedniej ciąży tez pare razy lezalam wg mnie trochę na wyrost. Ale rozumiem tez druga strone, pacjent czasem jest sfrustrowany, ze lezy bezsensu, ze nic się nie dzieje, ale pewne stany po prostu tej obserwacji wymagają. Wierz mmi, ze każdy woli mieć wolne lozka na dyżur, ale jak kogos nie można wypisac to nie można, nie do końca się orientuje, jakie maja szczegolowe wytyczne ginekolodzy w takim stanie jak Twój, bo to nie moja dzialka, ale białkomocz jest duzy i to niepodwarzalny fakt, a tak naprawdę w ich rekach sa teraz dwa zycia.

EDIT
    A jak cisnienie skoczy nagle i bedziesz miec stan rzucawkowy? zdazysz dojechac? to juz skrajny scenariusz, ale oni maja swoadomosc wszystkich konsekwencji i nie chca ryzykowac.
    Mam jednak nadzieje, ze dzisiaj spokijnie pogadasz z jakims lekarzem, wszystkiego sie dowiesz, troche Cie to uspokoi i spokojnie dotracie do rozwiazania, bez zadnych ekscesow po drodze.

Lepiej powiedz, czy Ala zadowolona w nowej klasie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 13:02

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 nie obraź się ale powiedzieli Ci,że to stan przedrzucawkowy i nikt mie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności żeby Cię wypisać. Po prostu musisz zostać pod stałą kontrolą chociaż wiem, że ta sytuacja jest strasznie dołująca i męcząca. Dasz radę jeszcze tylko trochę do szczęśliwego zakończenia.

pOla34 lubi tę wiadomość

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to przegapiłam, jeśli nazwali to już stanem przedrzucawkowym to nie ma o czym gadac. Jestes silna, Dasz rade,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 13:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola34 w torbie makaszki są przegródki :) dwie na pol szerokosci torby, jedna z boku na butelkę i jedną przez calą szerokość torby na suwak, także taka większa :)

pOla34 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    No dla mnie 400 zł za torbę tylko dlatego, ze jest ładna to dużo. Nie jest ani skórzana, ani nie ma fajnych przegródek itd. Plus tylko taki, ze właśnie bardzo ładne i duże :)
    Sa takie za 500 które nawet nie są ładne : P

d91a9bc48ff4.jpg

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey to to bardziej taka weekendowa, wyjazdowa niz typowo wozkowa

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Sa takie za 500 które nawet nie są ładne : P

d91a9bc48ff4.jpg

O matulu. Nikomu nie wyliczam kasy ale mi osobiscie było by szkoda pieniedzy. Za 500 mam juz koszyk w sklepie internetowym i w nim torbe, katarek, monitor oddechu i reczny laktator.

Ja musze stac na straży pieluszek. Moja córka bawi sie w mame i ubiera lalkom pampersy. Bartek jeszcze w brzuchu a juz kilka pampersow w obiegu hehe. Wroce do domu z dzieckiem i mi zabraknie pieluch :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa co do pieluszek, to pokazuje ostatnio młodemu, jakie male pieluszki będą dla dzidziusiow, wyjelam jedna z opakownaia, a on, ze to mało, bo potrzebujemy dwóch pieluszek dla dwóch dzidziusiow i musze dokipic :P. Ale na szczęście autom pieluch nie zakłada ;).

Dostalalam smsa, ze 17.09 planowe przyjecie do szpitala, aaaaaa dzieje się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 14:05

Kookosowa, lena198808, KasiaP, Cabrera, Dominika32, kasia1518, sunshine03, silent, mia4444, Jupik lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się syndrom wicią gniazda włączył na całego... 🤦 Już poprasowala siostra. Ja to posegregowalam. Do komody wyniosłam powyżej 68cm bo i takie się znalazły w szufladzie. Ale piorę od rana pościel z każdego pokoju. Wywiesilam i leżę bo plecy mi chwyciło. Najwyżej z dużego pokoju zostawię na jutro. Będzie ostatnie co zrobie...

No ja osobiście zostawiam torbę ta co mam do wózka. Katarek będę chciała kupić bo mam ten do odkurzacza ale to na ciężki katar będzie.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja mam syndrom wicia gniazda i musze leżeć. Wszedzie bałagan ale mi sie słabo robi jak sie ruszam za dużo. Takze wije gniazdo w myślach :)

ManiaM, KasiaP, Cabrera, moni05, silent, mia4444 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kiniorek ja mam syndrom wicia gniazda i musze leżeć. Wszedzie bałagan ale mi sie słabo robi jak sie ruszam za dużo. Takze wije gniazdo w myślach :)

No gdyby K. Miał więcej czasu to by pewnie robił. A jego nie ma praktycznie odkąd szwagier w szpitalu. Dobrze że jutro wychodzi. Zobaczymy czy coś się mu poprawi. No ale jutro już będę miała wszystko gotowe :p
    Lekka panika się włącza i pewnie stąd to ogarnianie... Nie mam czasu myśleć o tym wszystkim jak mam co robić... Wolałabym żeby mnie skurcze chwyciły i żeby było wszystko nagle a nie tak zimno...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa, rozbawiło mnie to, łączę się z Tobą w bólu :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam tą Mommy szarą za 300 zl🙈 i pozwoliłam na nią sobie właśnie w ciąży i jestem mega zadowolona 😊 wydatek typu podejścia Sunshine "za cierpienia należy sie"😂

pOla34, Cabrera, sunshine03, ManiaM, mia4444 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ