Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Basiu ale masz cudeńko malutkie
KasiaP ja też będę terminowa na bank,nawet wagowo mój podobnie
ManiaM u mnie główka była na 38 a nogi na 32/33 i lekarz mówił bym sie nie stresowała bo jest ok. No i przy badaniu raz: mały kopał więc nóżkami ruszał i dwa-głowa w kanale juz
Ale poprzednio to ja o to pytałam i mnie dziewczyny uspokoiły więc tez spokojna bądz :*
Kokosowa spokojnie,my kobiety mamy super ! najpierw "stan błogosławiony" a później "urlop"macierzyński
Dziewczyny wiecie już jakie witaminy chcecie po porodzie brać?Konieczynka, kasia1518, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
Uwemhe wrote:Basiu kochana:-) ze wszystkich dzieci na forum Filip mnie najbardziej rozczula. Taki forumowy cud😍😍😍. No jest cudownie słodki. Jak ładnie przyrasta. Chwała Bogu
Jeszcze chwila i ten czas będzie dla Was wspomnieniem. Bardzo się ciesze. Czy ty jesteś z nim w szpitalu czy codziennie dojeżdżasz?
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
kasia1518 wrote:A to sa pampers premium care? Bo jak tak to ja jestem bardzo zadowolona- stosuje 13mc i nic się nie dzieje. Na noc jak założę to wystarczy mimo że rano dość mocno nasikane. Nic nie przemakaWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Basia to super ze blisko. Pewnie w domu najlepiej a i tak nie miałabyś go na sali tylko bys musiała chodzić.
Ja tez bede pewnie bez dziecka. A martwie sie ze go w ogole zabiora do inneho szpitala bo to operacja. Pewności nie mam.kkkaaarrr lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyBasiu Filipek super dzielny! Wspaniale, że już oddycha sam! Ani się obejrzysz, a będzie miał 2kg i wyjdziecie do domku
Przedszkolanko ja planuję brać te same witaminy, co teraz, bo mają dużo dha - doppelherz aktiv mama premium
jak mi się skończy zapas to przejdę na witaminę d + dhaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 20:58
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Uwemhe wrote:Basiu a jak z urlopem macierzyńskim? Będziesz go przerywać po 8 tygodniu i potem wznawiać jak mały wyjdzie? Czy raczej przed skończeniem 8 tygodni powinniście wyjść?
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
basia1987 wrote:Ciężko mi powiedzieć za ile wyjdziemy... narazie nikt nic nie mówi. Jeśli nie wyjdziemy na pewno bede przerywac macierzyński.
To co najtrudniejsze za wami:-). Mocno mocno was ściskam:-). -
Uwemhe wrote:Ok. Oby go wypuścili do tego czasu. Ty teraz dbaj o siebie kochana i bądz silna
To co najtrudniejsze za wami:-). Mocno mocno was ściskam:-).Uwemhe lubi tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Karooo93 wrote:To,że przybrała 200g w tydzień to oki, tylko to,że waży 1800g w 33 tygodniu
To podobno już słabiej 🤷
Ja z Jasiem też chodziłam ponad 2 tygodnie z takim rozwarciem i że zgładzona
Szyjka no, ale to było już pod koniec 😉
Śmieje się,że panna zrobi też psikusa i wyjdzie w końcu po terminie 😉
Ja chodziłam 1,5 miesiąca z 2 cm rozwarciem :p jeśli Cie to pocieszy -
Aguuula;2525 wrote:Własnie te Premium care 1 są inne niż premium care 2,3...mam tez 2ki i pielyszki są inne. Nie mają takiej siateczki w środku.
Też kupiłam w rossmannie teraz duża paczkę 1 ale nie zaglądałam do środka. Może te "gratisy" są inne . U nas przy tych pampersach nic się nie dzieje. Obecnie używany 3 i tam jest siateczka ale nie zauważyłam żeby się przyklejala.kasia1518
-
ManiaM wrote:Patrzę teraz na wypis i usg i się przeraziłam, BPD 9.37 cm >99%, to jak na 38 tydz
A reszta wydaje się ok: HC 31.5cm , AC 30.47cm , FL 6.59cm.
Co myslicie?
No super Basiu ta twoja kruszynka
Jeszcze kilka tygodni i większość będzie też tak tulila swoje maluchy
Mania u nas wymiary prawie identyczne jak u Wastylko główka mniejsza, ale tez nie mała bo 83% (a jeszcze 2 tygodnie temu było ponad 90%!) te wymiary się tak szybko zmieniają ze nie ma coś się do nich przywiązywać.
ManiaM lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Kookosowa wrote:Basia to super ze blisko. Pewnie w domu najlepiej a i tak nie miałabyś go na sali tylko bys musiała chodzić.
Ja tez bede pewnie bez dziecka. A martwie sie ze go w ogole zabiora do inneho szpitala bo to operacja. Pewności nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 22:19
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Ja tez się melduje po wizycie. Wszystko ok. Młody rośnie, na szczęście trochę przyhamował, ma teraz 2750. Leży sobie głowa w dół, lekarka powiedziała ze nie będzie badać szyjki bo po co tam coś ruszać, zbada za 2 tygodnie jak już będzie ciąża odnoszona. Dostałam całą listę badań do zrobienia, standardowych.
Pytałam czy może oszacować czy urodzę w terminie, przed czy po, ale powiedziała ze może coś za 2 tygodnie więcej będzie mogła powiedzieć jak szyjkę zbada.
Basiu, Filipek jest cudny!😍 podziwiam Cię i życzę dużo siły!ManiaM, przedszkolanka:), Cabrera, ammarylis, japonka, kasia1518, moni05, Dominika32, Aguuula;2525, KasiaP, nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Dziewczyny nie mam pojecia jak na telefonie wrzucic zdjecie!! Musicie mi podpowiedziec
Basiu jaki maly krasnalek z Filipka!!! Jest uroczy I jakie ma ladne porcje jedzonka juza jedzonko podawane tylko sonda czy tez juz doustnie?
My tez przybieramy obecna waga 1960gram wiec coraz blizej domu, ale niestety po wspolnej cudownej nocce Julka wrocila pod lampy... martwi mnie ta nawracajaca zoltaczka... I zeby podsumowac nasze starania i stresy corka postanowila mnie dzis obsikac w trakcie przebierania pieluszki
My korzystamy z pieluszek z pampersa 0 I sprawdzaja sie dobrze, zreszta 0 to chyba nie ma innych z jakies Dady czy cos.
KasiaP lubi tę wiadomość
-
Basiu jaki on śliczny malutki jest ❤️ te oczy
Aaga, za Julcię też kciukidziewczyny w ogóle jeśli jeszcze trochę wytrzymam to chętnie oddam paczkę Pampers 0 któremuś maluszkowi, jeśli jedynki są od 2 kg to mój już powinien tyle mieć mniej więcej.
-
Basiu, śliczny jest 😊 i bardzo silny. Wszystkiego dobrego dla Was 😘
Tu u nas w Toruniu nie wypuszczają matki ze szpitala tak długo jak dziecka. Spotkałam dziewczynę, która jest tu już trzy miesiące.
Super wieści z wizyt 😊
Ja muszę w poniedziałek, podczas kolejnego USG zapytać o obwód tej „zaskakująco dużej” głowy. Bo mowila coś 37 i 5, ale nie wiem, czy na tyle tygodni czy to w cm... dziwne żeby operowała tygodniami a w cm to aż się wierzyć nie chce, bo to chyba norma jest do 38... moja mała miała 34cm w obwodzie a już mnie nacinali sporo i szyli... 😕
Aga, wrzuć na zapodaj.net -> na forum -> a potem chyba trzeci link (wyświetlający miniaturkę) 😊
Czekam na obchód, nasza lekarkę, chce zapytać o plan po tej konsultacji i badaniach...
Miłego dnia dziewczyny 😘Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ciąża donoszona!!!
Szkoda tylko, że nie śpię przez katar i już czuję zatoki. No nic, mam nadzieję, że jeśli zacznę rodzić to przeżyję uzdrowienie na porodowce jak poprzednim razemmoni05, Kookosowa, Cabrera, przedszkolanka:), ManiaM, sunshine03, silent, KasiaP, wiktoriaa, Spirit, Jupik, nuśka91, pOla34, japonka, meerici lubią tę wiadomość