X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, mam nadzieje, ze uda ci się cos konkretnego wycisnąć z lekarki :)

Czy któraś jeszcze biedaczka meczy się w szpitalnych czeluściach?? Jeśli tak, to trzymam kciuki za siły i motywacje do wytrwania :)

A ja wróciłam do poduchy do spania (już nie zal mi eM.;)) i to była super decyzja! Bol bioder ustąpił i oprócz nocnych wizyt w toalecie i pobudek na przewrócenie się z boku na bok, śpię jak susel ☺️
    Do pełni szczęścia brakuje mi tygodnia...mam nadzieje, ze dziś w końcu to plamienie ustąpi...

Miłego dnia ❤️

moni05, przedszkolanka:), Kookosowa, wiktoriaa, kasia1518, Jupik, nuśka91, kalcia, mia4444 lubią tę wiadomość

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 - tak, ją z Jasiem też jakoś ok. 2 tygodni i wtedy już szyjki nie miałam. a teraz niby jeszcze trzyma. Ale czytałam,że w kolejnych ciążach jak już zaczyna się rozwierać to idzie to szybciej niż u pierworódki 🤷
    No zobaczymy na razie nie panikuje, aż nazbyt 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Kurde nie pamiętam już 1, ale używałam od początku bo mają też rozmiar 0.
    Też kupiłam w rossmannie teraz duża paczkę 1 ale nie zaglądałam do środka. Może te "gratisy" są inne . U nas przy tych pampersach nic się nie dzieje. Obecnie używany 3 i tam jest siateczka ale nie zauważyłam żeby się przyklejala.
    Możliwe ze to jakaś seria tylko. Te 1ki gratisowe mają tez inne opakowanie niż inne premium care. Spróbujemy, zobaczymy :) dzięki za opinie :)

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jak tam wasze samopoczucia ?
    Też odliczam do ciazy donoszonej- jeszcze 11 dni.
    Kiniorek - jutro wielki dzień , trzymam kciuki.

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kciuki za jakieś konkrety dzisiaj!
    Kkaarr gratuluję donoszenia :) u mnie jeszcze tylko 2 dni ;)

Agaa super,że przybieracie a zoltaczka w końcu minie ;*

My jedziemy dzisiaj z Polą na zakupy jesienne i zapytam o te pampersy bo ja nadal nic nie mam..

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

O to Julianna, nasz najwiekszy skarb!!!

Nie cytujcie bo bede usuwac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 23:38

przedszkolanka:), silent, adella1, sunshine03, ManiaM, Kookosowa, sandrina22, KasiaP, Karooo93, wiktoriaa, paulina2811, aga_ni, kkkaaarrr, kasia1518, ammarylis, nuśka91, Jupik, Kotecki, Kiniorek91, moni05, pOla34, Cabrera, japonka, Zimri, kalcia, .Aleksandra., meerici, Aguuula;2525, _nova, Milanka, mia4444, emikey, lena198808 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 września 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa jaka Kochana 🥰🥰

Aaga lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga kochana malutka😍

A my poki co cały czas sonda. Nie próbowali jeszcze butelki mu dawać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 09:09

Aaga lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Pampersy 0 maja jeszcze z Happy. Tez sa super polecam.
    Co do premium care to z Judka używaliśmy pierwsze pół roku. Potem właśnie zmienili ta super formułę na te siateczki. No i badziew powstał. Odrazu przeszlismy na huggies i na babydream z rossmana. Teraz je dostalam w prezencie od jedej mamy ze żłobka. Nawet nie zaglądałam czy jest ta siateczka. Jak bedzie to Judka bedzie miala 100 pampersow do zabawy albo oddam komus. Ja tej promocji z rossmana nie ogarniałam bo mam duzo 1.

Od rana boli mnie za to głowa.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga cudowna :) ale mine ma taka jakbyś ja za wczesnie zbudzila hehe :)

Kiniorek91, Aaga lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia i Aaga słodkie te Wasze Skarby. Aż by się chciało je przytulić❤

Aaga lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry🙂
    O ja naiwna myślałam że córeczka nie będzie gadula. Buzia jej się nie zamyka od rana do wieczora, podobno takim łatwiej w życiu🙂 Tylko matka zwariuje😉 Ciekawe jaki trzeci potomek będzie.
    Aaga- Julianka urocza🤗 Dużo zdrowia.
    A reszcie dziewczyn- dobrego dnia. Abyśmy doczekały bez przygód do jutra.
    Kiniorek- jak samopoczucie przed jutrem? Spalas coś?

przedszkolanka:), Kiniorek91, Aaga lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa ale minka! Cudna jest ❤️

Ja może spałam 2.5h ciągiem... Jestem tam wymęczona ta nocka... Nerwy robią swoje. Jeszcze o 1 odłożyłam telefon a i tak dopiero koło 2 zasnęłam...
    A Kasper wstał z jeszcze większym katarem niż wczoraj miał. Ale dziwne bo tylko rano...

Aaga, mia4444 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoo lepiej niech obserwują Twojego maluszka niż mieli by coś przegapić.Tak było u mojej bratowej - nikt nie widział, że dziecko od miesiąca nie rośnie chociaż leżała 2 tyg. w szpitalu. Nawet mówiła lekarzowi,że brzuch wydaje jej się mały jak na drugą ciążę na co lekarz powiedzial że tak się wydaje bo jest wysoka. A tu się okazało że łożysko już było niewydolne.U Ciebie na pewno wszystko jest w porządku skoro dzidzia przybrała 200g. w tydzień, ale lepiej być pod kontrolą i dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 08:40

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga jaki śliczny widok z rana🥰malutka kruszynka😍dużo zdrówka dla Was !

Aaga lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, cudo <3

O nie, zmartwiłyście mnie tymi Pampkami Premium Care, ja juz kupiłam paczkę jedynek 88 sztuk :/ 3 lata temu miały super recenzje.

Aaga lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że powoli mam wrażenie, że u mnie coś się ruszyło w temacie porodowym. Mam wrażenie, że brzuch mi się opuścił, ale nawet nie patrząc na niego w lustrze tylko nie ma ucisku na żołądek, zjadłam śniadanie, wypiłam kawę i dalej jest miejsce, dotychczas czułam jak kawa kończy się w połowie przełyku. Dodatkowo, odwiedziłam dziś toaletę już 3 razy, gdzie normalnie skaczę z radości jak odwiedzam raz na 3 dni. Dziś wizyta u mojego gina, w sumie to bym chciała aby powiedział, że mam być już w blokach startowych. Trzymajcie kciuki!

silent, przedszkolanka:), KasiaP, wiktoriaa, Kookosowa, moni05, Cabrera, kalcia, sandrina22, Milanka, Jupik lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -

Wysłany: 12 września 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pampersami to wyjdzie w praniu. My miałyśmy pampers,później super były dady aź do 2 czy 3 które już przeciekały i śmierdziały okropnie. Później pampers i znowu dady i tu mega uczulenie dostała więc znowu pampers. Więc tu teź za Waszą radą nie robiłam zapasów bo nie wiem jakie posłuźą no i jakie rozmiary na start. Te Premium Care 1 to wielkie jak patrzyłam i jednak do szpitala mam zerówki (porównując jakie z Polą miałam).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) coś nie mogę wstać. A do labu miałam jechać na krew. Na szczęście nie muszę być na czczo to może koło południa mi się uda ruszyć :p
    Aaga, śliczna dziewczynka <3
    Kciuki za szpitalne dziewczyny (chyba tylko Monia została?)

moni05, Aaga lubią tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Agaa jaka słodka Twoja malutka. I ta minka urocza <3

Basiu Filipek też mała słodycz. <3 cudnie się ogląda zdjęcia waszych pociech.

Już jutro może kolejne zdjęcie. Czekamy na Kiniorkowego Remika. I wypij sobie jakąś meliske na noc. Musisz być wypoczeta.

Miałam dziś cudny sen. Snila mi się moja księżniczka. Siedziałam w kuchni z rodziną i usłyszałam jej placz z góry. Poszłam ja nakarmić. Miała takie czarne krótkie włoski. A ja cyce jak balony, mała ładnie jadła a ja miałam tyyyle mleka. :D w końcu lepsza noc.
    I trochę opuchlizna z nóg mi zeszła. W nocy 2 wycieczki do WC i miałam wrażenie że pęcherz był wypełniony na Maxa. Więc może trochę wody z siebie wydalilam.
    Za to ręce dramat. Tak mi dretwieja i mrowieja. Budzę się z sztywnymi palcami. Zacięcie stanika to wyczyn.
    I mój brzuch mocno rośnie. Już nie mam bluzek które mogą go zakryć. Nie wiem czy kupować coś jeszcze na ten ostatni miesiąc. Wizytę mam za 2 tygodnie to się dowiem ile córcia może ważyć.

Jeśli chodzi o główkę to syn miał obwód 36cm przy porodzie i było ciężko. Teraz w 32tc córcia miała 31cm obwód i 9cm średnicy i to było sporo poza siatka centylowa. Też mam z tego powodu stresa ja to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 09:29

Aaga lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ