Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoni, mam nadzieje, ze uda ci się cos konkretnego wycisnąć z lekarki
Czy któraś jeszcze biedaczka meczy się w szpitalnych czeluściach?? Jeśli tak, to trzymam kciuki za siły i motywacje do wytrwania
A ja wróciłam do poduchy do spania (już nie zal mi eM.) i to była super decyzja! Bol bioder ustąpił i oprócz nocnych wizyt w toalecie i pobudek na przewrócenie się z boku na bok, śpię jak susel ☺️
Do pełni szczęścia brakuje mi tygodnia...mam nadzieje, ze dziś w końcu to plamienie ustąpi...
Miłego dnia ❤️
moni05, przedszkolanka:), Kookosowa, wiktoriaa, kasia1518, Jupik, nuśka91, kalcia, mia4444 lubią tę wiadomość
-
XYZ89 - tak, ją z Jasiem też jakoś ok. 2 tygodni i wtedy już szyjki nie miałam. a teraz niby jeszcze trzyma. Ale czytałam,że w kolejnych ciążach jak już zaczyna się rozwierać to idzie to szybciej niż u pierworódki 🤷
No zobaczymy na razie nie panikuje, aż nazbyt 😉
-
kasia1518 wrote:Kurde nie pamiętam już 1, ale używałam od początku bo mają też rozmiar 0.
Też kupiłam w rossmannie teraz duża paczkę 1 ale nie zaglądałam do środka. Może te "gratisy" są inne . U nas przy tych pampersach nic się nie dzieje. Obecnie używany 3 i tam jest siateczka ale nie zauważyłam żeby się przyklejala.dzięki za opinie
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Moni kciuki za jakieś konkrety dzisiaj!
Kkaarr gratuluję donoszeniau mnie jeszcze tylko 2 dni
Agaa super,że przybieracie a zoltaczka w końcu minie ;*
My jedziemy dzisiaj z Polą na zakupy jesienne i zapytam o te pampersy bo ja nadal nic nie mam..kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
O to Julianna, nasz najwiekszy skarb!!!
Nie cytujcie bo bede usuwac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 23:38
przedszkolanka:), silent, adella1, sunshine03, ManiaM, Kookosowa, sandrina22, KasiaP, Karooo93, wiktoriaa, paulina2811, aga_ni, kkkaaarrr, kasia1518, ammarylis, nuśka91, Jupik, Kotecki, Kiniorek91, moni05, pOla34, Cabrera, japonka, Zimri, kalcia, .Aleksandra., meerici, Aguuula;2525, _nova, Milanka, mia4444, emikey, lena198808 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry:)
Pampersy 0 maja jeszcze z Happy. Tez sa super polecam.
Co do premium care to z Judka używaliśmy pierwsze pół roku. Potem właśnie zmienili ta super formułę na te siateczki. No i badziew powstał. Odrazu przeszlismy na huggies i na babydream z rossmana. Teraz je dostalam w prezencie od jedej mamy ze żłobka. Nawet nie zaglądałam czy jest ta siateczka. Jak bedzie to Judka bedzie miala 100 pampersow do zabawy albo oddam komus. Ja tej promocji z rossmana nie ogarniałam bo mam duzo 1.
Od rana boli mnie za to głowa.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dzień dobry🙂
O ja naiwna myślałam że córeczka nie będzie gadula. Buzia jej się nie zamyka od rana do wieczora, podobno takim łatwiej w życiu🙂 Tylko matka zwariuje😉 Ciekawe jaki trzeci potomek będzie.
Aaga- Julianka urocza🤗 Dużo zdrowia.
A reszcie dziewczyn- dobrego dnia. Abyśmy doczekały bez przygód do jutra.
Kiniorek- jak samopoczucie przed jutrem? Spalas coś?przedszkolanka:), Kiniorek91, Aaga lubią tę wiadomość
-
Agaa ale minka! Cudna jest ❤️
Ja może spałam 2.5h ciągiem... Jestem tam wymęczona ta nocka... Nerwy robią swoje. Jeszcze o 1 odłożyłam telefon a i tak dopiero koło 2 zasnęłam...
A Kasper wstał z jeszcze większym katarem niż wczoraj miał. Ale dziwne bo tylko rano...Aaga, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Karoo lepiej niech obserwują Twojego maluszka niż mieli by coś przegapić.Tak było u mojej bratowej - nikt nie widział, że dziecko od miesiąca nie rośnie chociaż leżała 2 tyg. w szpitalu. Nawet mówiła lekarzowi,że brzuch wydaje jej się mały jak na drugą ciążę na co lekarz powiedzial że tak się wydaje bo jest wysoka. A tu się okazało że łożysko już było niewydolne.U Ciebie na pewno wszystko jest w porządku skoro dzidzia przybrała 200g. w tydzień, ale lepiej być pod kontrolą i dmuchać na zimne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 08:40
-
Powiem wam, że powoli mam wrażenie, że u mnie coś się ruszyło w temacie porodowym. Mam wrażenie, że brzuch mi się opuścił, ale nawet nie patrząc na niego w lustrze tylko nie ma ucisku na żołądek, zjadłam śniadanie, wypiłam kawę i dalej jest miejsce, dotychczas czułam jak kawa kończy się w połowie przełyku. Dodatkowo, odwiedziłam dziś toaletę już 3 razy, gdzie normalnie skaczę z radości jak odwiedzam raz na 3 dni. Dziś wizyta u mojego gina, w sumie to bym chciała aby powiedział, że mam być już w blokach startowych. Trzymajcie kciuki!
silent, przedszkolanka:), KasiaP, wiktoriaa, Kookosowa, moni05, Cabrera, kalcia, sandrina22, Milanka, Jupik lubią tę wiadomość
-
Z tymi pampersami to wyjdzie w praniu. My miałyśmy pampers,później super były dady aź do 2 czy 3 które już przeciekały i śmierdziały okropnie. Później pampers i znowu dady i tu mega uczulenie dostała więc znowu pampers. Więc tu teź za Waszą radą nie robiłam zapasów bo nie wiem jakie posłuźą no i jakie rozmiary na start. Te Premium Care 1 to wielkie jak patrzyłam i jednak do szpitala mam zerówki (porównując jakie z Polą miałam).
-
Dzień dobry
coś nie mogę wstać. A do labu miałam jechać na krew. Na szczęście nie muszę być na czczo to może koło południa mi się uda ruszyć :p
Aaga, śliczna dziewczynka
Kciuki za szpitalne dziewczyny (chyba tylko Monia została?)moni05, Aaga lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Agaa jaka słodka Twoja malutka. I ta minka urocza
Basiu Filipek też mała słodycz.cudnie się ogląda zdjęcia waszych pociech.
Już jutro może kolejne zdjęcie. Czekamy na Kiniorkowego Remika. I wypij sobie jakąś meliske na noc. Musisz być wypoczeta.
Miałam dziś cudny sen. Snila mi się moja księżniczka. Siedziałam w kuchni z rodziną i usłyszałam jej placz z góry. Poszłam ja nakarmić. Miała takie czarne krótkie włoski. A ja cyce jak balony, mała ładnie jadła a ja miałam tyyyle mleka.w końcu lepsza noc.
I trochę opuchlizna z nóg mi zeszła. W nocy 2 wycieczki do WC i miałam wrażenie że pęcherz był wypełniony na Maxa. Więc może trochę wody z siebie wydalilam.
Za to ręce dramat. Tak mi dretwieja i mrowieja. Budzę się z sztywnymi palcami. Zacięcie stanika to wyczyn.
I mój brzuch mocno rośnie. Już nie mam bluzek które mogą go zakryć. Nie wiem czy kupować coś jeszcze na ten ostatni miesiąc. Wizytę mam za 2 tygodnie to się dowiem ile córcia może ważyć.
Jeśli chodzi o główkę to syn miał obwód 36cm przy porodzie i było ciężko. Teraz w 32tc córcia miała 31cm obwód i 9cm średnicy i to było sporo poza siatka centylowa. Też mam z tego powodu stresa ja to będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 09:29
Aaga lubi tę wiadomość