X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, mam nadzieje, ze uda ci się cos konkretnego wycisnąć z lekarki :)

Czy któraś jeszcze biedaczka meczy się w szpitalnych czeluściach?? Jeśli tak, to trzymam kciuki za siły i motywacje do wytrwania :)

A ja wróciłam do poduchy do spania (już nie zal mi eM.;)) i to była super decyzja! Bol bioder ustąpił i oprócz nocnych wizyt w toalecie i pobudek na przewrócenie się z boku na bok, śpię jak susel ☺️
    Do pełni szczęścia brakuje mi tygodnia...mam nadzieje, ze dziś w końcu to plamienie ustąpi...

Miłego dnia ❤️

moni05, przedszkolanka:), Kookosowa, wiktoriaa, kasia1518, Jupik, nuśka91, kalcia, mia4444 lubią tę wiadomość

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 - tak, ją z Jasiem też jakoś ok. 2 tygodni i wtedy już szyjki nie miałam. a teraz niby jeszcze trzyma. Ale czytałam,że w kolejnych ciążach jak już zaczyna się rozwierać to idzie to szybciej niż u pierworódki 🤷
    No zobaczymy na razie nie panikuje, aż nazbyt 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Kurde nie pamiętam już 1, ale używałam od początku bo mają też rozmiar 0.
    Też kupiłam w rossmannie teraz duża paczkę 1 ale nie zaglądałam do środka. Może te "gratisy" są inne . U nas przy tych pampersach nic się nie dzieje. Obecnie używany 3 i tam jest siateczka ale nie zauważyłam żeby się przyklejala.
    Możliwe ze to jakaś seria tylko. Te 1ki gratisowe mają tez inne opakowanie niż inne premium care. Spróbujemy, zobaczymy :) dzięki za opinie :)

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jak tam wasze samopoczucia ?
    Też odliczam do ciazy donoszonej- jeszcze 11 dni.
    Kiniorek - jutro wielki dzień , trzymam kciuki.

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kciuki za jakieś konkrety dzisiaj!
    Kkaarr gratuluję donoszenia :) u mnie jeszcze tylko 2 dni ;)

Agaa super,że przybieracie a zoltaczka w końcu minie ;*

My jedziemy dzisiaj z Polą na zakupy jesienne i zapytam o te pampersy bo ja nadal nic nie mam..

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

O to Julianna, nasz najwiekszy skarb!!!

Nie cytujcie bo bede usuwac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 23:38

przedszkolanka:), silent, adella1, sunshine03, ManiaM, Kookosowa, sandrina22, KasiaP, Karooo93, wiktoriaa, paulina2811, aga_ni, kkkaaarrr, kasia1518, ammarylis, nuśka91, Jupik, Kotecki, Kiniorek91, moni05, pOla34, Cabrera, japonka, Zimri, kalcia, .Aleksandra., meerici, Aguuula;2525, _nova, Milanka, mia4444, emikey, lena198808 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 września 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa jaka Kochana 🥰🥰

Aaga lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga kochana malutka😍

A my poki co cały czas sonda. Nie próbowali jeszcze butelki mu dawać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 09:09

Aaga lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Pampersy 0 maja jeszcze z Happy. Tez sa super polecam.
    Co do premium care to z Judka używaliśmy pierwsze pół roku. Potem właśnie zmienili ta super formułę na te siateczki. No i badziew powstał. Odrazu przeszlismy na huggies i na babydream z rossmana. Teraz je dostalam w prezencie od jedej mamy ze żłobka. Nawet nie zaglądałam czy jest ta siateczka. Jak bedzie to Judka bedzie miala 100 pampersow do zabawy albo oddam komus. Ja tej promocji z rossmana nie ogarniałam bo mam duzo 1.

Od rana boli mnie za to głowa.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga cudowna :) ale mine ma taka jakbyś ja za wczesnie zbudzila hehe :)

Kiniorek91, Aaga lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia i Aaga słodkie te Wasze Skarby. Aż by się chciało je przytulić❤

Aaga lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry🙂
    O ja naiwna myślałam że córeczka nie będzie gadula. Buzia jej się nie zamyka od rana do wieczora, podobno takim łatwiej w życiu🙂 Tylko matka zwariuje😉 Ciekawe jaki trzeci potomek będzie.
    Aaga- Julianka urocza🤗 Dużo zdrowia.
    A reszcie dziewczyn- dobrego dnia. Abyśmy doczekały bez przygód do jutra.
    Kiniorek- jak samopoczucie przed jutrem? Spalas coś?

przedszkolanka:), Kiniorek91, Aaga lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa ale minka! Cudna jest ❤️

Ja może spałam 2.5h ciągiem... Jestem tam wymęczona ta nocka... Nerwy robią swoje. Jeszcze o 1 odłożyłam telefon a i tak dopiero koło 2 zasnęłam...
    A Kasper wstał z jeszcze większym katarem niż wczoraj miał. Ale dziwne bo tylko rano...

Aaga, mia4444 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoo lepiej niech obserwują Twojego maluszka niż mieli by coś przegapić.Tak było u mojej bratowej - nikt nie widział, że dziecko od miesiąca nie rośnie chociaż leżała 2 tyg. w szpitalu. Nawet mówiła lekarzowi,że brzuch wydaje jej się mały jak na drugą ciążę na co lekarz powiedzial że tak się wydaje bo jest wysoka. A tu się okazało że łożysko już było niewydolne.U Ciebie na pewno wszystko jest w porządku skoro dzidzia przybrała 200g. w tydzień, ale lepiej być pod kontrolą i dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 08:40

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga jaki śliczny widok z rana🥰malutka kruszynka😍dużo zdrówka dla Was !

Aaga lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, cudo <3

O nie, zmartwiłyście mnie tymi Pampkami Premium Care, ja juz kupiłam paczkę jedynek 88 sztuk :/ 3 lata temu miały super recenzje.

Aaga lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że powoli mam wrażenie, że u mnie coś się ruszyło w temacie porodowym. Mam wrażenie, że brzuch mi się opuścił, ale nawet nie patrząc na niego w lustrze tylko nie ma ucisku na żołądek, zjadłam śniadanie, wypiłam kawę i dalej jest miejsce, dotychczas czułam jak kawa kończy się w połowie przełyku. Dodatkowo, odwiedziłam dziś toaletę już 3 razy, gdzie normalnie skaczę z radości jak odwiedzam raz na 3 dni. Dziś wizyta u mojego gina, w sumie to bym chciała aby powiedział, że mam być już w blokach startowych. Trzymajcie kciuki!

silent, przedszkolanka:), KasiaP, wiktoriaa, Kookosowa, moni05, Cabrera, kalcia, sandrina22, Milanka, Jupik lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -

Wysłany: 12 września 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pampersami to wyjdzie w praniu. My miałyśmy pampers,później super były dady aź do 2 czy 3 które już przeciekały i śmierdziały okropnie. Później pampers i znowu dady i tu mega uczulenie dostała więc znowu pampers. Więc tu teź za Waszą radą nie robiłam zapasów bo nie wiem jakie posłuźą no i jakie rozmiary na start. Te Premium Care 1 to wielkie jak patrzyłam i jednak do szpitala mam zerówki (porównując jakie z Polą miałam).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) coś nie mogę wstać. A do labu miałam jechać na krew. Na szczęście nie muszę być na czczo to może koło południa mi się uda ruszyć :p
    Aaga, śliczna dziewczynka <3
    Kciuki za szpitalne dziewczyny (chyba tylko Monia została?)

moni05, Aaga lubią tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Agaa jaka słodka Twoja malutka. I ta minka urocza <3

Basiu Filipek też mała słodycz. <3 cudnie się ogląda zdjęcia waszych pociech.

Już jutro może kolejne zdjęcie. Czekamy na Kiniorkowego Remika. I wypij sobie jakąś meliske na noc. Musisz być wypoczeta.

Miałam dziś cudny sen. Snila mi się moja księżniczka. Siedziałam w kuchni z rodziną i usłyszałam jej placz z góry. Poszłam ja nakarmić. Miała takie czarne krótkie włoski. A ja cyce jak balony, mała ładnie jadła a ja miałam tyyyle mleka. :D w końcu lepsza noc.
    I trochę opuchlizna z nóg mi zeszła. W nocy 2 wycieczki do WC i miałam wrażenie że pęcherz był wypełniony na Maxa. Więc może trochę wody z siebie wydalilam.
    Za to ręce dramat. Tak mi dretwieja i mrowieja. Budzę się z sztywnymi palcami. Zacięcie stanika to wyczyn.
    I mój brzuch mocno rośnie. Już nie mam bluzek które mogą go zakryć. Nie wiem czy kupować coś jeszcze na ten ostatni miesiąc. Wizytę mam za 2 tygodnie to się dowiem ile córcia może ważyć.

Jeśli chodzi o główkę to syn miał obwód 36cm przy porodzie i było ciężko. Teraz w 32tc córcia miała 31cm obwód i 9cm średnicy i to było sporo poza siatka centylowa. Też mam z tego powodu stresa ja to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 09:29

Aaga lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ