X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • _nova Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Kasia super, że wszystko dobrze 👍

A ja w tym szpitalu przeżywam raz po raz szok. Są tu dziewczyny które palą w ciąży i wcale się z tym nie kryją 😱 Dziś doszła taka do nas na salę. 33 tc, niewydolność łożyska. I ona mówi, że to nie jej wina i nie tego, że pali... Nosz kur*a....

Trzymajcie kciuki, żeby mnie jutro wypisali ☺️ Dziś dowiedziałam się, że Kubuś waży 2900g ❤️

No nóż się w kieszeni otwiera, jak się słyszy takie historie! I tacy ludzie mają być odpowiedzialni za młodego człowieka?
    Nuska, mam nadzieję, że jutro już Twój koszmar szpitalny się skończy. Kubuś ma już sluszną wagę. Teraz już poleci z górki ;)

Kiniorku trzymam kciuki za jutrzejsze spotkanie z Twoim wyśnionym kawalerem!

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj tyle nalatałam, że teraz co chwile brzuch twardnieje i bol krzyża. Czy na takie coś się bierze nospe? Czy tylko na bóle brzucha jest nospa?

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Wróciłam z szkoły rodzenia :) i jestem pozytywnie zaskoczona. Położna pokazała nam sale porodowe, są 2. Bardzo nowoczesne, jedna z wanną, druga z prysznicem. Świeżo po remoncie, wszystko nowe, ładne.
    Sama położna bardzo sympatyczna. I tak kameralnie, my byłyśmy 4 na szkole rodzenia z czego 3 w 36 tygodniu :)
    Tylko taka niespodzianka że każda po porodzie powinna zostawić 5 szt pieluch tetrowych na oddziale. Bo nie dostają a ze względu na marna jakość szybko im się rwa.
    I położna zaleciła picie 3 filiżanek naparu z malin od skończonego 36tc oraz masaż krocza.

Koniczynko, byłaś w Sokółce?

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżące i szpitalne trzymajcie się dzielnie! Już nam zostało mniej niż więcej!

Kiniorku, będzie ok! Tu wszystkie zaciskamy mocno za Was kciuki, więc nie może być inaczej. Ja dodatkowo kopie w zadek na szczęście! Kop kop kop!

Pluję sobie w brodę, że porwalismy się na remont, ale pan mąż jest mózgiem i rękoma całej operacji. Podziwiam go jeszcze bardziej. Ze mnie pozytku nie ma, ale dopinguje i chwale go cały czas.

moni05 lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Dziewczyny, to jaki rozkład jazdy na najbliższe planowane cesarki? Jutro Kiniorek (o której mamy trzymać kciuki? :)), za dwa tygodnie Dominika. Ktoś jeszcze w międzyczasie?
    Ja tak jak Kinga 24.09.

moni05, Jupik lubią tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja tak jak Kinga 24.09.
    Ja na 27.09.19

moni05, Aguuula;2525, Kookosowa, Jupik lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Maniam to u nas to samo bylo. Piotrek codziennie mi dowozil owoce i warzywa. Ba nawet chleb no przeciez taki zwykly to ja po dwoch dniach bylam opuchnięta bo tarczyca mi siadla.
    Mi kawę woził głównie :p bo po cięciu nie dawali A ja bez kawy trup :p teraz mam plan wykorzystać wszystkie diety pudełkowe na dzień próbny :p

Kookosowa, przedszkolanka:), kalcia lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś pełnia, także zaciskamy nogi🌕🌕🌕

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek jutro wszyscy zaciskamy mocno za Was kciuki✊✊wszystko będzie dobrze!a jutro będziesz tuliła swoje małe szczęście🥰trzymaj się!!!

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny dziś pełnia, także zaciskamy nogi🌕🌕🌕

Zdaje się że jutro😉

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek powodzenia:-) ale wspaniale:-)

To będzie 3 forumowy dzidziuś tak?

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja też zaciskam mocno kciuki za Was!!! Będzie dobrze. Mówię Ci. Ja też się bałam jak cholera, a dziś 3 tygodnie po cięciu już prawie o nim zapomniałam. Powodzenia😊✊✊✊

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Kiniorek powodzenia:-) ale wspaniale:-)

To będzie 3 forumowy dzidziuś tak?
    raczej piąty ;)

Karooo93 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Zdaje się że jutro😉
    Mam męża myśliwego terminy pełni w domu znane wszystkim , bo mąż w lesie 😉 zresztą u mnie łysy dziś cały

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Mam męża myśliwego terminy pełni w domu znane wszystkim , bo mąż w lesie 😉 zresztą u mnie łysy dziś cały

To zwierzyna też reaguje na pełnię?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Wrocilam od gina z ciekawymi informacjami. Stan szyjki okreslil slowami "przyjemna do rodzenia", na chwile obecna wchodza w nia 2 palce = 4cm. Nie jest to jeszcze rozwarcie, bo nie jest skrocona do zera, ale jak sie skroci to zaczynam od rozwarcia 4cm a nie 0. Stad, mam sie spodziewac raczej szybkiego porodu i nie czekac z przyjazdem do szpitala. Generalnie to 'przepisal mi' seks na wieczor i zaprosil na porodowke, bo 'jest pani ewidentnie gotowa do rodzenia'. Takze tak, siedze i trawie te informacje teraz. Jednak dobre mialam przeczucie, ze cos sie w temacie ruszylo
    Aaaaa ale super!!! <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Koniczynko, byłaś w Sokółce?

Tak. Zajęcia są raz w tygodniu i było nas 4 ciężarówki. A jak pamiętam w Białymstoku w tej szkole rodzenia na Warszawskiej (teraz chyba na Bema przeniesiona) było po 20kilka dziewczyn jednorazowo a zajęcia codziennie i to w dwóch terminach. A w Sokółce cisza, spokój... Dziś mieli 1 dziewczynę po porodzie. A 3 położne.
    Tylko to co ta położna powiedziała że teraz kadra lekarska jest z Białymstoku i takie zarządzenie że nawet jak są regularne skurcze a brak rozwarcia to odsylaja do domu. W skrajnych przypadkach nawet kilka razy. Białystok robi tak samo. Więc wolę jakby mnie z Sokolki odesłali a nie z Białego. I z tego co zrozumiałam to położna jest cały czas z rodzaca chyba że kobieta tego nie chce.
    I już nie mają porodów w wodzie. Tzn wanna jest ale samo parcie na łóżku.
    I położne są za tym żeby kobieta chodziła, skakała na piłce, była aktywna. Ale lekarze wola podpiąć pod ktg i monitorować niech baba leży.

Milanka, kalcia lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Wróciłam z szkoły rodzenia :) i jestem pozytywnie zaskoczona. Położna pokazała nam sale porodowe, są 2. Bardzo nowoczesne, jedna z wanną, druga z prysznicem. Świeżo po remoncie, wszystko nowe, ładne.
    Sama położna bardzo sympatyczna. I tak kameralnie, my byłyśmy 4 na szkole rodzenia z czego 3 w 36 tygodniu :)
    Tylko taka niespodzianka że każda po porodzie powinna zostawić 5 szt pieluch tetrowych na oddziale. Bo nie dostają a ze względu na marna jakość szybko im się rwa.
    I położna zaleciła picie 3 filiżanek naparu z malin od skończonego 36tc oraz masaż krocza.
    super,że jesteś zadowolona :)
    Co do malin to liście- nie maliny ;)
    A mnie zastanawia o co w tym masażu chodzi? :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynko, a można gdzieś zobaczyć jacy pracują lekarze?

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    To zwierzyna też reaguje na pełnię?

Pewnie i wariaty. Podobno w szpitalach największy tłum. Ja pracowalam w hotelu to mielismu zawsze najwiecej roboty i najwiecej glupich gosci.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ