Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nuśka91 wrote:Kasia super, że wszystko dobrze 👍
A ja w tym szpitalu przeżywam raz po raz szok. Są tu dziewczyny które palą w ciąży i wcale się z tym nie kryją 😱 Dziś doszła taka do nas na salę. 33 tc, niewydolność łożyska. I ona mówi, że to nie jej wina i nie tego, że pali... Nosz kur*a....
Trzymajcie kciuki, żeby mnie jutro wypisali ☺️ Dziś dowiedziałam się, że Kubuś waży 2900g ❤️ -
Tu tez pełno palaczek z brzuchami... 😞
Kiniorek ✊🏻✊🏻😘 będziemy czekać na wieści.
A ja myślałam cały czas, ze pełnia jest w sobotę... 🤦🏻♀️ Jeszcze lepiej 😂Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Olliiii wrote:Ja się dzisiaj tyle nalatałam, że teraz co chwile brzuch twardnieje i bol krzyża. Czy na takie coś się bierze nospe? Czy tylko na bóle brzucha jest nospa?
Ja dzisiaj zakupy,sprzątanie,spacer,piłka i teraz jedno małe twardnienie..doczytałam,że z Polą też miałam cisza,cisza, dwa dni przed skurcze plus czop i siup poszło -
Kookosowa wrote:Pewnie i wariaty. Podobno w szpitalach największy tłum. Ja pracowalam w hotelu to mielismu zawsze najwiecej roboty i najwiecej glupich gosci.
🤣
Szkoda, że dopiero w ciąży zaczęłam śledzić pełnię, ciekawe jak to się u mnie w pracy przekladalo🤣 -
Dziewczyny, mam głupie pytanie czy skurcze można pomylić z ruchami malucha? Kurcze, czuję i czułam te klucia (jakby smyrania, drapania w pochwie(?)), brzuch czasami to fale Dunaju (jakby gula się wypietrzala), i ogólnie czuje stukania od środka.
Aha! No i brzuch robi się czasami napięty, jakby skóry miało zabraknąć.
A jak wyglądaja skurcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 21:31
-
Kiniorek91 wrote:Jezu dziewczyny
zglupialam, przy cc jest lewatywa? 😯🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 21:36
-
Ja też cały czas miałam w głowie, że pełnia jest w sobotę. W internecie tez jest tak napisane, że sobota
moni05 lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Tu tez pełno palaczek z brzuchami... 😞
Kiniorek ✊🏻✊🏻😘 będziemy czekać na wieści.
A ja myślałam cały czas, ze pełnia jest w sobotę... 🤦🏻♀️ Jeszcze lepiej 😂
Moni bo jest. Dzis mamy pelnie 97% a w sobote od 6.35 mamy dopiero 100 % az do 16 wrzesniamoni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kiniorek zalezy od szpitala. Jak tobie kaza byc rano przed cc to pewnie nie bedziesz miała. Zdążą zrobic kroplowki i cie wezma. U nas planowym daja lewatywe i ubranko i kazda o 6 rano sie sama z tym ogarnia a potem one tylko kroplowka i ok 9 zabieraja.
Ale lepiej jak masz czyste kiszki to czopek z rana jeszcze w domu by ci sie sprawdził. Chyba ze z nerwow sama sobie dasz rade
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Milanka wrote:Dziewczyny, mam głupie pytanie czy skurcze można pomylić z ruchami malucha? Kurcze, czuję i czułam te klucia (jakby smyrania, drapania w pochwie(?)), brzuch czasami to fale Dunaju (jakby gula się wypietrzala), i ogólnie czuje stukania od środka.
Aha! No i brzuch robi się czasami napięty, jakby skóry miało zabraknąć.
A jak wyglądaja skurcze?
To co opisujesz w pierwszej części to ruchy dziecka. A to z drugiej części (twardnienie, napinanie brzucha) to mogą być skurcze, ale raczej takie normalne na tym etapie - macica się przygotowuje. Jednak jeśli są bardzo częste (kilka na godzinę) to warto zgłosić się na kontrolne ktg. A takie skurcze typowo porodowe występują raczej z bólem.Milanka lubi tę wiadomość