X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • silent Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to jaki rozkład jazdy na najbliższe planowane cesarki? Jutro Kiniorek (o której mamy trzymać kciuki? :)), za dwa tygodnie Dominika. Ktoś jeszcze w międzyczasie?

3uqruv0.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym jedzeniem szpitalnym. Ja może jakoś super zdrowo nie jem, ale staram się żeby codziennie były owoce, jakieś warzywo do obiadu, jakiś twarożek. A jak byłam w szpitalu na patologii to dostawałam np 2 kromki chleba z jakąś mazią dżemopodobną. W życiu bym się tym nie najadla chociaż mam mały apetyt, moja normalna waga to niecałe 50 kg. Na dodatek musiałam chleb smarować palcem, bo niedoswiadczona w szpitalach nie wzięłam sztućców i nikt się nie zlitowal i nie znalazł głupiego noża.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Dziewczyny, to jaki rozkład jazdy na najbliższe planowane cesarki? Jutro Kiniorek (o której mamy trzymać kciuki? :)), za dwa tygodnie Dominika. Ktoś jeszcze w międzyczasie?
    silent ja pewnie będę gdzies po drodze, ale jeszcze nie wiem

Caberera to dobrze, ze przechodzi i super, ze mama lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 14:25

silent, Cabrera lubią tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawdopodobnie w następnym tygodniu w okolicach czwartku/piątku cc

silent, moni05, Karooo93, nuśka91, mia4444, japonka, Jupik lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 24 mam planowane CC🙃mam nadzieję że dotrzymamy😉

silent, moni05, Karooo93, mia4444, japonka, Jupik lubią tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silent dam znać po rozmowie z położna :)

Ja od wczoraj się oczyszczam... Nerwy wychodzą... :P

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Filipek i Julcia to cudne dzieciaczki :-)

W kwestii toreb do wózka-do spacerowy kupiłam z allegro za 35 zeta i jest super, dużo lepsza niż dołączona do wózka Babydesign. Podobała mi się też Babyono, ale zaryzykowałam dużo tańszą i nie żałuję. Ja tam na takie rzeczy nie lubię wydawać kasy. Wolę za tą kasę pojechać gdzieś na weekend, kupić coś do domu, etc.

Pieluchy trzeba samemu ocenić, bo każdej przypadnie do gustu co innego. Ja z Happy nie byłam zadowolona, Pampers przeciętne i jadę głównie na Dada (oprócz rozmiaru 2 który ewidentnie przeciekał).

Kiniorek, trzymam kciuki. I podziwiam za wycieczki do szpitala, bo ja nastawiam się tylko na rodziców i teściów, reszta poczeka z zobaczeniem małego pewnie ok.2 mcy.

Mi dolegliwości jakoś przeszły, śpię lepiej, takich skurczy jak we wtorek rano już nie miałam. Więc może jednak mały trochę poczeka :-)

Nuska, ja dlatego wolę z dolegliwościami grzać do mojego lekarza, ewent.nawet ma prywatną wizytę, a nie do szpitala, bo tsm kładą i nara. Rozumiem jednak że w pierwszej ciąży człowiek bardziej się boi, w drugiej ma się dziecko w domu, stąd podejście, że szpital to absolutna ostateczność.

No te zdjęcia waszego jedzenia to mnie rozbawiły, ale to śmiech przez łzy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 15:56

silent, moni05, Milanka, Aaga lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w moczu wczoraj leukocyty 100 :-/ już sama nie wiem co myśleć, bo ja czuję, że jeszcze tej infekcji co miałam nie do końca wyleczylam, a lekarka, że ona nic tam nie widzi i ph pochwy w normie. Będę u niej we wtorek to jeszcze o to zagadam, bo tych leukocytów nie widziała, może jednak coś mi jeszcze przepisze..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek trzymam kciuki za jutro.

Dzieciątka śliczne i oby szybko wracał zdrowe do domków.
    Jupik jeśli możesz to podeślij linka z tą torbą. Nie mam żadnej, przy córce nie korzystałam ze "specjalistycznej" i też nie widzę sensu kupować jakieś droższej.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Karoo lepiej niech obserwują Twojego maluszka niż mieli by coś przegapić.Tak było u mojej bratowej - nikt nie widział, że dziecko od miesiąca nie rośnie chociaż leżała 2 tyg. w szpitalu. Nawet mówiła lekarzowi,że brzuch wydaje jej się mały jak na drugą ciążę na co lekarz powiedzial że tak się wydaje bo jest wysoka. A tu się okazało że łożysko już było niewydolne.U Ciebie na pewno wszystko jest w porządku skoro dzidzia przybrała 200g. w tydzień, ale lepiej być pod kontrolą i dmuchać na zimne.

2 tygodnie temu miałam 1 stopień dojrzałości łożyska ... Więc chyba było oki. Zobaczę jak sytuacja za 2 tygodnie będzie wyglądała.
    Dzięki! 😁

ammarylis lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika jakieeeeee jedzenie wooow! 😮😮😮 chyba powiem mężowi, żeby przywiózł mi dziś do szpitala kebsa 😂

moni05, Dominika32, kasia1518, Kookosowa lubią tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    2 tygodnie temu miałam 1 stopień dojrzałości łożyska ... Więc chyba było oki. Zobaczę jak sytuacja za 2 tygodnie będzie wyglądała.
    Dzięki! 😁
    Nie wiem czy stopnie dojrzałości się przekładają jakoś na wagę dziecka, u mnie 2 stopień już od 20-22tc a synek rośnie jak szalony

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od gina z ciekawymi informacjami. Stan szyjki okreslil slowami "przyjemna do rodzenia", na chwile obecna wchodza w nia 2 palce = 4cm. Nie jest to jeszcze rozwarcie, bo nie jest skrocona do zera, ale jak sie skroci to zaczynam od rozwarcia 4cm a nie 0. Stad, mam sie spodziewac raczej szybkiego porodu i nie czekac z przyjazdem do szpitala. Generalnie to 'przepisal mi' seks na wieczor i zaprosil na porodowke, bo 'jest pani ewidentnie gotowa do rodzenia'. Takze tak, siedze i trawie te informacje teraz. Jednak dobre mialam przeczucie, ze cos sie w temacie ruszylo

kasia1518, Konieczynka, wiktoriaa, Kotecki, sandrina22, ammarylis, KasiaP, Kookosowa, sunshine03, Dominika32, nuśka91, Aaga, Jupik, moni05, kalcia, Karooo93, Cabrera, przedszkolanka:), Zimri, aga_ni, japonka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ja właśnie wróciłam z IP- od wczoraj w nocy od ok 23 dziś do g. 10 nie czułam ruchów. Na szczęście udało się to tak załatwić że przyjęcie i wypis tego samego dnia- pojechałam do powiatowego szpitala ( I stopien ref) który jest 5km od domu- moja sąsiadka ( męża kuzyna żona) jest tam położna więc dzięki jej interwencji mnie nie zostawił lekarz do obserwacji. Miałam zamiar tylko ktg zrobić żeby sprawdzić czy serduszko bije i jest ok - na szczęście wszystko dobrze- tak się rano zestresowalam bo mimo że zjadłam pół opakowania rafaello to ruchów nie było. Lekarz mimo że gbur jakich mało- zbadał mnie i zrobił usg - najbardziej rozbawił mnie tekst- chce Pani donosic to proszę leżeć bo szyjka mimo że zamknięta to długa nie jest - pytam się to ile ma ( bo nie badał usg dopochwowo tylko badając na fotelu) to mi powiedział że krótsza niż 2cm - A na wpisie napisane 2cm. To mi się wydaje że całkiem ok jak na ten czas. Wziął mnie do zabiegowego- kazał zdjąć bieliznę i wejść na fotel- położyłam sobie majtki na stołku obok , a ten do mnie... majtki bierzemy w rękę 🙂 Ogólnie warunki szpitala tragiczne, w zabiegowym weszłam A tam plamy krwi na podłodze , nie posprzątane po ostatnim badaniu. Tyle że się dowiedzialam że mała waży 2245g no i co najważniejsze serduszko bije.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga , Basia - maluszki są cudne 😍😍😍

Aaga lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z szkoły rodzenia :) i jestem pozytywnie zaskoczona. Położna pokazała nam sale porodowe, są 2. Bardzo nowoczesne, jedna z wanną, druga z prysznicem. Świeżo po remoncie, wszystko nowe, ładne.
    Sama położna bardzo sympatyczna. I tak kameralnie, my byłyśmy 4 na szkole rodzenia z czego 3 w 36 tygodniu :)
    Tylko taka niespodzianka że każda po porodzie powinna zostawić 5 szt pieluch tetrowych na oddziale. Bo nie dostają a ze względu na marna jakość szybko im się rwa.
    I położna zaleciła picie 3 filiżanek naparu z malin od skończonego 36tc oraz masaż krocza.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1518 my z tym samym terminem więc się nie spiesz z tą szyjkà i zaczekaj trochę. Powiem Ci,że ja wczoraj też ruchów nie czułam aż wyciągnęłam detektor żeby sprawdzić czy serce bije, więc wcale Ci się nie dziwię że pojechałaś na IP. Najważniejsze, że wszystko o.k. kkkaarr to chyba będziesz następna zaraz po Kiniorku. A ja jestem dzisiaj tak zmęczona i słaba jak nigdy. Nie wiem co się dzieje.Brak sił na wszystko.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba było coś wczoraj bo jak się położyłam to też cisza A zawsze dyskoteka i tak pukam i tak i dalej cisza, też musiałam detektor odpalić.

Kasia super że wszystko ok i nie musiałaś zostawać w szpitalu

syy26iye928jhyb7.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super, że wszystko dobrze 👍

A ja w tym szpitalu przeżywam raz po raz szok. Są tu dziewczyny które palą w ciąży i wcale się z tym nie kryją 😱 Dziś doszła taka do nas na salę. 33 tc, niewydolność łożyska. I ona mówi, że to nie jej wina i nie tego, że pali... Nosz kur*a....

Trzymajcie kciuki, żeby mnie jutro wypisali ☺️ Dziś dowiedziałam się, że Kubuś waży 2900g ❤️

Aaga, silent, moni05, KasiaP, Milanka, Cabrera, Jupik, aga_ni lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Kasia super, że wszystko dobrze 👍

A ja w tym szpitalu przeżywam raz po raz szok. Są tu dziewczyny które palą w ciąży i wcale się z tym nie kryją 😱 Dziś doszła taka do nas na salę. 33 tc, niewydolność łożyska. I ona mówi, że to nie jej wina i nie tego, że pali... Nosz kur*a....

Trzymajcie kciuki, żeby mnie jutro wypisali ☺️ Dziś dowiedziałam się, że Kubuś waży 2900g ❤️

Oj uwielbiam takie pańcie. Za pierwszym razem jak byłam w szpitalu to dwie na cc były. Obie palace. I przed operacja na czczo a te jeszcze w tych jałowych koszulach biegaly na fajura. Cukrzyca z insulina a diety nie trzymały.
    I tu sie noz w kieszeni otwiera bo dbam o siebie nawet piwo bezalkoholowe dla mnie to zbrodnia a moj syn chory a takie co pala i pija to rodza zdrowe dzieci.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ