Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:super,że jesteś zadowolona
Co do malin to liście- nie maliny
A mnie zastanawia o co w tym masażu chodzi?
A tak liście. Już nawet mam nazbierane.wypiłam kubeczek i są wstrętne ogólnie.
A masaż próbowałam robić przy pierwszym porodzie, masuje się oliwka krocze czyli od pochwy w dół w kierunku odbytu. Ale i tak byłam nacieta dwa razy więc chyba to mi pomogło jak umarlemu kadzidło. W necie są opisy dokładne z grafiką
Milanka moim zdaniem nie pomyślisz ruchów dziecka z skurczami. Twój opis to raczej ruchy dziecka. Też czuję takie klucia jakby w pochwie, a brzuch przybiera najróżniejsze kształty. Wypieta pupa to taka gula z 1szt. A nóżki widać jak się przesuwają, tylko nie wiem czy to stopa czy kolano. Moje dzieci szaleją strasznie. Syn 4lata temu i córka teraz. Nie wiem które bardziej.
A skurcz boli podobnie jak ból miesiaczkowy. Te porodowe narastają, jest szczyt skurczu i czujesz jak powoli puszcza. Brzuch się napina tak samo jak inne mięśnie. W dotyku będzie podobnie do napietego bicepsa.
Skurcze przepowiadajace są słabsze, nieregularne, przechodzą po prysznicu. Tych porodowych nie wytlumisz, jeśli nie pójdą wody to byłabym w domu aż będą co 5-8min. A jak zaczną się regularne to u mnie można było zegarek nastawić. Rowniutko co kilka min, oczywiście z czasem coraz mocniej i coraz częściej.Milanka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja dziś miałam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia i udało nam się załatwić prywatnie w domu, więc nie musiałam przerywać kanapowania
jeszcze mamy w sobotę i ostatni raz na przełomie września i października bo nie było terminów, muszę jakoś doczekać
a jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego to dowiem się jak tam sytuacja wygląda.
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Pełnia mówicie...
Do tego piątek 13...
U mnie 38 tydz...
I od 1,5h mam skurcze co 6min. W sumie narazie czekam czy się przyspiesza czy wycisza. W porównaniu do skurczy z Gaba to te jak musniecke motylka. Dlatego nie wiem czy to to czy nie.
kasia1518, moni05, Milanka, silent, przedszkolanka:), KasiaP, Cabrera, Kookosowa, wiktoriaa, japonka, ManiaM, kkkaaarrr, Jupik, nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość
-
O kurde, pol godziny temu zaczęły mi odchodzić wody i lecą cały czas. Jadę na IP. Trzymajcie kciuki!
U nas 34+5, trochę wcześnie i planowa cesarka ze wskazań medycznych miała być duuuuużo później...
Mam stresaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 05:12
mia4444, kasia1518, moni05, Milanka, silent, Dominika32, przedszkolanka:), KasiaP, Kookosowa, japonka, ManiaM, kkkaaarrr, Jupik, nuśka91, meerici lubią tę wiadomość
-
Ja juz wstałam. I o dziwo dwa razy tylko kibelek. Nawet się wyspałam
mały też się przeciąga. Prysznic i się ogarniam
Będę pisaćtrzymajcie kciuki.
Stokrotka daj znać :*moni05, Milanka, sandrina22, Dominika32, przedszkolanka:), KasiaP, Cabrera, Kookosowa, Aaga, kkkaaarrr, kalcia, Jupik, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie porody! ✊🏻✊🏻😘Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzień dobry dziewczyny, wow, dzieje się!!!
Kiniorek, kciuki, daj znać, zazdroszczę Ci ze dzisiaj już utulisz swojego synka
Stokrotka, jak sytuacja? Emikey, a u Ciebie? Trzymajcie się dziewczyny!!!23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny