Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na dodatek jeszcze wizyta teściowej, więc oby mnie nie zdenerwowała na tyle, że będę jechać do szpitala 😂
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySię dzieje
Emikey, szkoda, ze to jeszcze nie teraz, ale torbę bym już na Twoim miejscu spakowała
A żeby było śmieszniej, to mnie w nocy pierwszy raz 2 bolesne (takie, co tchu brakuje 😱) skurcze obudziły 🤣 ale zaskoczył mnie mój spokój, bo stwierdziłam, ze sprawdzę czy dam radę usnąć...jeśli się uda, to fałszywy alarm...i tak dwa razy
Ja tam jeszcze tydzień albo i dłużej chciałabym poczekać jakby co
Kiniorek, mam nadzieje, ze jednak przywitasz dziś Synka ❤️ -
nick nieaktualny
-
Ja też dzisiaj dopakuje torbe.
Miałam plan zeby ogarnąć się na tip top tydzień przed...
Ale po ostatnim nieplanowanym pobycie w szpitalu,stwierdzilam że trzeba już działać,wczoraj farbowalam wlosy,dzisiaj zrobię henne i obowiazkowa codzienna depilacja całego ciała.Taki jest moj plan:-)
W szpitalu czułam się jak kocmoluch z odrostem i nie ogarnietymi brwiami,o klakach na nogach już nawet nie wspomnę;-P
Jeszcze 14 dni:-)ManiaM, Cabrera lubią tę wiadomość
-
A ja sie wzielam za gotowanie smoczkow i butelek. W sumie nam to nie potrzebne na teraz ale moj mozg wie ze jeszcze to czeka i moze dlatego sie nie moze odblokować. Jednak w głowie wszystko siedzi.
Kiniorek czekamy na wiesci. Ciebie na czczo dlugo trzymac nie moga więc pewnie zaraz albo dadza ci jesc albo urodzisz
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
brunetka91 wrote:A ja muszę mieć pecha w ciąży z zębami. W końcu po jej urlopie, po szpitalu do niej dotarłam. Okazało się że to nie ósemka tylko 7.. Czeka kanałowa, ale żeby nie było tak łatwo i super to ma 3 kanaliki, moja się tego nie podejmie, a jeśli tak to nie daje gwarancji. Dała nr do innej która się tym zajmuje, ale za zęba może wziąć i tysiąc zł 🤦♀️ Masakra.. Mam nadzieję, że do porodu ucichnie i po porodzie chyba go po prostu wyrwe 😲 Bo kanalowki i tak mi się nikt w ciszy nie podejmie bo zdjęć nie można robić, a w ciemno nie zrobią.. Narazie mi go zatrula i zakleila, za tydzień znów do niej, pewnie ponownie mi go zatruje... Jestem załamana..
Brunetka do 6 tygodnia po porodzie zęby kanałowe można leczyć za darmo podobno. Obejmuje to tylko okres ciąży i połogu. W ciąży fakt kanałowego nikt Ci pewnie nie ruszy, ale po porodzie od razu idź do stomatologa i powinnaś się wyrobić w tych 6/8 tygodniach, aby miec to darmowo 😁
Ja teraz po porodzie też idę od razu,bo w czasie połogu białe plomby
Bodajże też są darmowe,ale nie wiem dokładnie.
Dziewczyny kciuki! ✊
Kiniorek informacje nas 😁 -
omg co tu się dzieje, ,=mowilam Wam, ze z tą pełnią to naprawdę cos jest
.
Adelle, ja mimo wysokiego ryzyka porody przedwszesnego tak naprawdę torbę na tip top spakowałam w niedziele, tak to cos tam miałam uszykowane, dokladalam po kolei.
Ja mam nadzieje, ze dotrwam do tego wtorku i wszystko będzie na planowowo, bez dodatkowych atrakcji.
Brunetka to niestety prawda, zwykle 300zl za kanal. Ale to, ze nie można kanalowego leczenia w ciąży to nie do końca prawda, sa na to metody. Od "zatruwania" zebow tez się odchodzi. Ale już w sumie niedługo, wiec mam nadzieje, ze zab się uspokoi i dotrwasz.
Kiniorek kciuki, zebys już dzisiaj miała Remika ze sobą.
Za inne dziewczyny w blokach startowych tez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 10:44
-
Jestem żywym przykładem kobiety w ciąży po leczeniu kanałowym. U mnie 5tka. Fakt że nie można przrswietlic ale są inne metody. Co lepsze gabinety maja kamerki, można sprawdzić czy kanał jest oczyszczony do końca.
Ja leczylam u kolegi to po znajomości zapłaciłam 400 za ząb.
U mnie też się zadziało. Pierworodny w drodze do przedszkola zwymiotkwal w aucie. I zasada wymiotujacego dziecka brzmi, zarzygac wszystko co się da. Więc sprzątania co nie miara.
Mocz do labka zawiozlam i wracam do domu się położyć bo i mnie coś mdli. Mam nadzieję że z wrażenia.
Dziewczyny trzymam kciuki.
Będzie dobrze
Ja też nie mam spakowane torby do końca. Coś tam już wrzuciłam ale muszę się dopakowac.pOla34 lubi tę wiadomość
-
Brunetka kanału moze ci nie zrobic ale spokojnie mozna zatruć go zeby cie nie bolało. Ja w pierwszej ciazy mialam dwa zeby ktore mi pekly. Dentysta bez rentgena nic nie zrobil ale zatruł super i zakleil i nic nie bolało. Po ciazy juz gdzoe indziej robilam te dwa zeby kanalowo bez znieczulenia bo tak mi zatruli. Teraz tez czekam na porod i ide wstawiac plombe. Tez musi byc rtg bo pękł mi pod dziaslem a nie zrobi tego bez.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku