X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kalcia czuję,że się dogadamy😂
    Torba spakowana,wszystko gotowe. Obiady pomroźone,lodówka pełna,ja paznokcie gotowe,henna w weekend jednak, u fryzjera byłam. Stopy piękne gładkie,sprzątam non stop by było czysto ;p na jesień mam prawie wszystko a dla Poli jutro jedziemy😂😂
    Matka Polka 🙈🙈

O kurcze... Dziewczyny wprowadzacie mnie w kompleksy!😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 12:16

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Stoookrotka Debiutantka

Wysłany: 13 września 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po cesarce. O 10:03 pojawił się na świecie Olek. Na razie jest w inkubatorze. Później napiszę więcej.

Kiniorek, jak u Ciebie?

Milanka, kkkaaarrr, wiktoriaa, sandrina22, Cabrera, KasiaP, kasia1518, przedszkolanka:), brunetka91, adella1, mia4444, kalcia, Kookosowa, Konieczynka, Dominika32, nuśka91, Klaudia2016, pOla34, Neroli, Goemi, ManiaM, Kinga82, moni05, meerici, japonka, silent, Olliiii, Karooo93, ammarylis, lena198808, XYZ89, Jupik, Aaga, Awaria_90 lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii, ja wlasnie z mysla o obiadach, nawet nie dla nas, bo my to zawsze cos zamowimy, ale z mysla o Borysie mam juz w zamrazarce poporcjowany zapas sosu do spaghetti, gulasz, bulion na zupe. Oby tylko ladnie chodzil donprzefszkola i tam jadl od pn do pt to pierwsze weekendy jakos zywieniowo przetrwamy

moni05 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    No o te infekcje zęba mi bardziej chodzi, myślałam o tym, a napisałam co innego. Ale jak to teraz na końcówce wyszło to się chyba nic Kornelce nie stanie.
    Co do usuwania to może i mi trochę szkoda, ale bardziej mi chyba szkoda wydać Tysiaka za uratowanie, to chyba wolę go wyrwać i tyle..
    Znajdź kogoś kto Ci dobrze usunie bo ja miałam 8 do usunięcia 3 dentystów powiedziało że się nie podejmie i poszłam do polecanej Pani "chirurg" która wymęczyła mnie ponad 2 godziny na fotelu, tak mi rozwaliła buzię że miałam 3 szwy, antybiotyk, wyglądałam jak księżyc w pełni, jadłam przez słomkę, a potem poszłam do kliniki i gość w 15 minut usunął zęba, nawet nie wiedziałam kiedy, nie spuchłam, jedynie byłam uboższa o 450zł. Jakbym wiedziała to bym od razu do niego poszła A nie tyle nerwów i przeżyć

syy26iye928jhyb7.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, gratulacje! I czekamy na wiesci🍾🥂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no spoko, morfologię i mocz mam co dwa tygodnie (wyniki wpisane do karty ciąży, a ostatnie wydrukowane) :)

Też dziś nie wytrzymałam i zabrałam się za sprzątanie ;)
    Ale plamienie ustąpiło i czuję się ok :)

W planach mam jeszcze wizytę u mamy, a po drodze wizytę w sklepie ze stanikami do karmienia (Pola, byłam ostatnio w pasażu Rondo w poszukiwaniu tego sklepu, a tam zonK: na rozpisce niby jest, a w jego miejscu sklep zoologiczny. Obeszliśmy z eM. prawie cały pasaż, ale nie widziałam tego sklepu).
    Siostra wspomniała, że otworzył się fajny sklep na Strzeszyńskiej 63 - mam nadzieję, że uda mi się tam dziś dotrzeć. Podobno mają też Alles.

Aaaa i zadzwoniłam dziś w końcu (!) do położnej. Wiem, że powinnam wcześniej, ale ja w sumie nie czułam potrzeby, żeby się z nią spotykać...;)
    Poinstruowała mnie tylko telefonicznie co i kiedy zgłaszać i ma przyjść dzień po powrocie ze szpitala (choć wydaje mi się to niepotrzebne...:/)

pOla34 lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratki! Ja się bujam na łóżku z ampicylina :p wyczytałam że się ja podaję 4godz minimum przed porodem... Mam nadzieję że ten piątek 13ego będzie szczwsliwy

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratulacje! oby malutki jak najszybciej był z Tobą, a póki co wypoczywaj :)

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie spakowane... wszystko chyba mam tylko trzeba zebrać w jedno miejsce i spakować. Póki co nie planuje rodzić. Tydzień temu byliśmy na weselu , jutro idzuenu na parapetówke, ba nawet potwierdziłam obecność na parapetówce 12.10. Dla dziecka biorę tylko po jednym komplecie na wyjście w rozm. 50, 56, 62 + chusteczki i pampersy - reszte zapewnia szpital. Mąż przywiezie nosidlo z pajacem i kocykiem . Także dużo ogarniania nie mam- koszule kupione- wyprane i poprasowane, klapki gdzieś w szafie leżą, kosmetyki są w siatce- kupowałam w geminii i rossmannie z listy to generalnie wszystko powinno być.

W pierwszej ciąży spakowałam w 30tyg skończyło się wizyta w szpitalu, więc teraz mi nie spieszno

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, gratulacje! Kiniorek, nie puszczam kciuków :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoookrotka gratulacje 🤗 czekamy na więcej informacji.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio mam nadzieję że mi zrobią ja dzisiaj. No bo po co by już antybiotyk dawali...? Po za tym głodna jestem i pić mi się chce a od 13godz nic w ustach nie miałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 12:26

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • adella1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu nie wierzę, że u mnie zacznie się dziać coś wcześniej. Dwoje dzieci urodzonych po terminie, to czemu trzecie miałoby przyjść na świat wcześniej? Lekarz nie widzi nieprawidłowości, szyjka trzyma, macica ćwiczy. Nic złego się nie dzieje.
    No i mąż wziął urlop od 16 października dopiero. Jakby co, to dzwoni do pracodawcy i da mu wcześniej. Nie ma problemu. A do dzieci przyjdzie moja mama. Piszecie o tym zawekowanym jedzeniu- co tak na szybko można zrobić? Mąż jest antytalentem w gotowaniu. Tylko żeby podgrzać i zjeść.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkaarr spaghetti,gulasz,rosołek,pomidorowa-mus konieczny W zamrazarce juz🙈

Stokrotka gratuluję!!!
    Kiniorek czekamy z Tobą 😉

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek, witaj na świecie!🙂 Stokrotka- gratulacje.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko poprane, popakowane i poukładane.
    Czekam tylko na K, aż umyje okap i okna, i pozmienia firany - za to się brała nie będę. Mówię mu ostatnio, że dlatego mały nie szykuje się na zewnątrz, bo w domu nie gotowe :D

Wczoraj wpadliśmy na pomysł, że może by jeszcze na weekend gdzieś wyjechać?
    Zobaczymy jutro rano jaka będzie pogoda, i może gdzieś ruszymy na spontanie.
    Taki mam przypływ energii ostatnio (chyba to ten, który w II trymestrze do mnie nie nadszedł ;p), że aż mnie nosi - szkoda tylko, że mój wielki brzuch mi nie pozwala na nic.

A no i zaczęłam regularnie pić te maliny nieszczęsne i ćwiczyć na piłce. Może się krócej będę męczyć, jak w końcu coś kiedyś ruszy.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Serio mam nadzieję że mi zrobią ja dzisiaj. No bo po co by już antybiotyk dawali...?

Kiniorku, dzień jeszcze długi. Wszyscy czekamy na Twojego Remika, kciuki zacisniete, więc nie na takiej opcji że szpital wytnie psikusa😊

Kiniorku, miałaś czopka lub lewatywe?

Dziewczyny, potrzebuję porady "dietowej". Muszę trochę podtuczyc malucha - przykaz diabetologa. Ale nie wiem czym i jak. Kiedy zadalam pytanie diabetologowi, dowiedziałam się że mam zwiększyć porcje. Nie dam rady jeść większych porcji niż dotychczas, jem posiłki co 1.5-2 godz., bo mnie "ssie", ale za jednym przysiadem zwiększonej porcji nie wepchne.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratulacje :) czekamy na wiesci. Zdrowka dla Olusia :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja generalnie jestem taka- im więcej na głowie tym lepsza organizacja. Jak sobie narzucenie jakiś rytm to wszystko ogarnę- oczywiście wolniej, bo siły nie te co bez brzucha, ale wsYstko zrobione.

Przedszkolanka , dla mnie tydzień w szpitalu to była kara, ja lubię żyć w ruchu ;P

Co do obiadów na zapas. Zawekowac można wszystko: spaghetii, pulpety, bigos, leczo, zupy różne, warto zrobić każdego dnia większa ilość i z każdego obiadu po jednym słoiku- zalewam ciepły obiad, słoik do góry nogami i jak wystygnie to do lodówki. W zamrażalniku z kolei mam już pierogi ruskie , naleśniki z kurczakiem i z mięsem mielonym- potem na świeżo tylko dorobię beszamel i zapiekam je w piekarniku z serem. Dla sobie jeszcze dorobię ze szpinakiem, bo uwielbiam. Dziś zrobiłam kotlety mielone i tez zamroże. Babcia zrobi mi gołąbki, a razem ze mną bigos, bo ten jej jest nie do podrobienia :) jak mi starczy czasu to jeszcze mam w planie zrobić pesto z kurczakiem- tylko mrożę bez makaronu- makaron gotuje na świeżo już. Na czarna godzinę mam ten frytki mrożone, warzywa na patelnie.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka, gratulacje!! Zbieraj siły i czekamy na relacje.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ