X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki amarylis. Ja narazie cos tam mam na początek starczy, zobaczymy jak w ogole mi z tym karmieniem pojdzie, jeśli się uda to potem poszukam alles takich ladniejszych ;), co by nie straszyly jak te "zwyklaki".
    Kiniorek no szkoda kurcze, ale w sumie wiedzialas, ze może się tak zdarzyć, plus jest taki, ze w końcu uczciwie poleżysz i odpoczniesz, szkoda, ze w szpitalu, ale do poniedziałku szybko zleci.
    Obawiam się, ze do wtorku tez...a wtedy ja tez już do szpitala :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 14:06

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni w szpitalu na wywolanie to tylko schody chyba zostają, jakas klatka schodowa to chyba jest, najlepiej jakas boczna, ewakuacyjna ;).

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek współczuję. W weekend robia tylko te co wyskocza. Planowane zabiegi sa w tygodniu. Szkoda ze wczesniej nie powiedzieli bo tyle czasu na czczo i nerwy.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, a nie mogą cie wypuścić do domu na weekend? Po co siedzieć. Przyjechałabyś w nd na wieczór i cięcie w pon.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • silent Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Kiniorek, słabo :/ właśnie dlatego boję się piątkowych terminów na cc. Już słyszałam o takiej akcji nie raz. Też mi wypadnie prawdopodobnie w piątek.

3uqruv0.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka gratuluję :)
    Kiniorek jednym słowem masakra... Znowu pare dni nerwów...

A ja sie poryczalam.. Moj jedzie jednak w nd do pracy mial jechac dopiero w srode bo mial lekarza a on co.. Przełożył sobie lekarza na pazdziernik.
    Jak jest w domu czuje sie spokojniejsza.. Z 2 miesiace temu byla rozmowa miedzy nami zeby zalatwil sobie z firma zeby robil na miejscu we wrzesniu bo firma dziala w Polsce i w Niemczech..
    Co tam jedyne 450 km od domu, 4.5 godz jazdy. To co przyjedzie jak zacznie sie.. A ty kobieto radz sobie sama z prawie dwulatka i rob wszystko sama.
    Watpie ze cudownie tescie mi pomogą zwłaszcza ze Co 2 tyg tesc na chemie jezdzi i ma 3 dni wyciete z zyciorysu a tesciowa na krok go nie opuszcza.
    A moi rodzice to.. Pozal się b... Mama ostatnio zadzwonila czy zapomnialam o nich bo nie przyjezdzam...

#żalpost

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie podobno lepiej żebym została bo MOZE któryś lekarz mnie weźmie... Jestem zła, zmęczona i słaba... Z nerwów boli mnie głowa. Szkoda gadać. Byle mały sobie siedział spokojnie.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    No właśnie podobno lepiej żebym została bo MOZE któryś lekarz mnie weźmie... Jestem zła, zmęczona i słaba... Z nerwów boli mnie głowa. Szkoda gadać. Byle mały sobie siedział spokojnie.
    Kiniorek wspolczuje stresu i tego oczekiwania :(
    chyba faktycznie coś z tą pełnią jest na rzeczy, że im się tak zapełniło w szpitalu, że planowe zabiegi spadają :(
    Jedyny plus to, że faktycznie poleżysz i żadne domowe obowiązki nie będą na tapecie :)

trzymam kciuki, żeby zrobili Ci niespodziankę i znaleźli dla Ciebie czas wcześniej niż w poniedziałek :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Jupik jeśli możesz to podeślij linka z tą torbą. Nie mam żadnej, przy córce nie korzystałam ze "specjalistycznej" i też nie widzę sensu kupować jakieś droższej.

Goemi, widzę, że już na allegro nie ma tej torby i tego producenta, ale znalazłam bardzo bardzo podobną, w sensie z wyglądu, szycia itp. i kosztuje niewiele więcej. Widzę, że ten producent ma kilka fajnych toreb do 50 zł, więc może coś wybierzesz.

https://allegro.pl/oferta/praktyczna-torba-do-wozka-glebokiego-i-spacerowego-5071067449

Goemi lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, gratuluję :-)
    Choć chyba szybka akcja u Ciebie, i to 35 tydzień.

Kiniorek, no to oby przetrwać do poniedziałku. Lekarze mogli przewidzieć, że jak pełnia to będzie pełna porodówka, ech, jełopy ;-)

Konieczynka, silent lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Lekarze mogli przewidzieć, że jak pełnia to będzie pełna porodówka, ech, jełopy ;-)

Właśnie wyobraziłam sobie, że na porodówce w dyżurce oprócz kalendarza mają wywieszony kalendarz pełni księżyca :D :D :D

pOla34, Konieczynka, ammarylis, Milanka, silent, Kookosowa, Cabrera, Zimri, nuśka91, Jupik lubią tę wiadomość

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek a dalej masz na czczo być ?
    Lena nie lam się, wiem, ze przykro, a na długo jedzie ?? Nie masz jakiejś przyjaciolki, sąsiadki z dziecmi w podobnym wieku, żeby na trochę mala przejela? A może jednak rodzice stana na wysokosci zadania Troche tesciowa i jakos to będzie.
    Ja bylam przerazona, bo w Poznaniu nikogo nie mamy, mama i teściowie na slasku, ale jestem w szoku jak udało się wszystko zorganizować. Kilka osob, po prostu znajomych deklarowalo pomoc w razie czego z młodym, moja przyjaciolka na trochę go przejmuje co pare dni popoludniu bo fajnie się bawia z jej dzieciakami, a osttanio jak mielismy awaryjna sytuacje, ja lezaca wtedy plackiem, a mój maz z mama pojechali do Sosnowca, bo niby jej mieszkanie zalewalo sasiadow a na miejscu nie było nikogo, kto moglby ogarnąć sytuacje i miał klucze, zostałam na caly dzień sama, młody w przedszkolu, dzwoniłam do dyrektorki, ze kto inny dzisiaj odbierze synka, a ona zaproponowala, ze sama go odwiezie. Takze ostatnio pare razy bardzo milo sie zaskoczylam. Teraz juz na szczescie stabilnie, mama jest u nas, wiec jak cos sie wydarzy z nienacka nie bedziemy szukac opeiki dla mlodego po nocy, maz czasem tez ma jakies wyjazdy, ale ogarnal tak, ze raczej w najblizszym czasie nigdzie sie nie wybiera jak nie bedzie sie walilo i palio, przyjaciolka w gotowosci.
    Zobaczysz, ze u Ciebie tez wszystko sie ulozy, a maz szybko wroci, pomyslcie moze razem, kto ew moglby Ci mpomoc w razie czegos, a jakies rodzenstwo ??. Ale zalpost jak najbardziej uzasadniony, nie dziwie Ci sie wcale.

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Właśnie wyobraziłam sobie, że na porodówce w dyżurce oprócz kalendarza mają wywieszony kalendarz pełni księżyca :D :D :D
    Sunshine ja mam kolege, który bierze dyżury wg faz księżyca, tzn w pelnie nie bierze :P i mowi, ze odkad zaczal stosować ta metode, zwykle dyżury ma spokojniejsze buahahaha, ja n igdy nie probowlam.

sunshine03, moni05, Milanka, Cabrera, Jupik lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już zjadłam... Bo bym padła... Ale mam ktg podłączone. Nie podoba mi się bo tętno małemu skacze z 125 do 171.. a mnie skurcze praktycznie zerowe... Góra 38

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ale to przewrotne wszystko. Miał być Remik dzisiaj a niespodziewanie jest Olek.

Kiniorek współczuje ze zostajesz na weeeknd:/ dobrze ze sobie możesz zjeść coś dobrego i ze jesteś pod opieka. To musi być mega frustrujace ale wytrzymaj jeszcze kilka dni i będziesz tulić Remika :) może przez to wszystko będziesz miała mniejszy stres przy samej operacji?

Stokrotka, wcześnie Olek zdecydował ze wychodzi, mam nadzieje ze wszystko poszło gładko, czekamy na relacje!

Nuśka super ze wyszłaś ze szpitala!

Moni trzymaj się dzielnie, już niedługo!

Zazdroszczę wszystkim perfekcyjnym paniom domu :) ja jestem perfekcyjnym project managerem i jak trzeba wszystko ogarnę, ale to bardziej w pracy. W domu mój mąż tyle ogarnia ze ja sobie odpuszczam. Powiedziałabym ze jesteśmy gotowi w 80%, mam wielka nadzieje na poród we wrześniu, ale jak go wyczarować wcześniej to nie wiem ;)

moni05 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie z mezem pokłóciłam bo juz mnie cos trafiło. Cisnienie mi podniósł i nadal nic hehe

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    No już zjadłam... Bo bym padła... Ale mam ktg podłączone. Nie podoba mi się bo tętno małemu skacze z 125 do 171.. a mnie skurcze praktycznie zerowe... Góra 38
    Kiniorek zmiennosc tetna jest w pewnym sensie wyznacznikiem dobrostanu plodu, moze nie az tak, ze 125 a zaraz 175, ale stopniowo to bym sie nie przejmowala.
    Jak beda watpliwosci co do zapisu ktg to cc bedzie na bank dzisiaj i juz.

Kokosowa widze, ze chwytasz się wszystkiego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 15:21

Kookosowa lubi tę wiadomość

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ale odwalili lipę z tym terminem dla Ciebie, współczuje nerwów i rozczarowania ale widocznie tak miało być i dla Remika jest inna data urodzin zapisana w gwiazdach.

Stoookrotka serdeczne gratulacje dla Ciebie, taka niespodziewajka :) wszystkiego dobrego dla Was.

Ja miałam dziś podaną pierwsza dawkę sterydu, jasna cholera jak to bolesne było o rany, jutro mam jechać na powtórkę z ‚rozrywki’ :/ i uwaga uwaga w środę 18stego rano stawiam się na cesarkę jestem druga do cięcia o ile nie będzie innych emergency.

moni05, Kookosowa, KasiaP, Karooo93, Milanka, Cabrera, nuśka91, Jupik, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po powrocie do pracy wezmę pod uwagę te fazy księżyca przy układaniu grafiku!Co ś w tym musi być. Lenka przykro mi kurcze tak to jest, że matki muszą zmagać się że wszystkim same a wszyscy w koło jeszcze im zazdroszczą bo przecież w domu siedzą nic nie robią. U mnie właśnie wpadli teście, obiad zjedli, kawę wypili, teściowa nawet nie pisnęła nic na temat na przykład zabrania wnuka na weekend albo jakiejkolwiek pomocy w domu( sterta prania uszykowana w salonie i deska chyba ją wystraszyly bo rozsiedli się w kuchni). Także ten... Mój mężuś też wyjechał chociaż nie musiał raczej i wróci jutro, a od poniedziałku prowadzi 4 razy w tygodniu treningi po pracy od 17nastej do późnego wieczora. Mam nadzieję, że jednak u Ciebie wszystko się szczęśliwie ułoży jak przyjdzie do porodu i wszystko dasz radę ogarnąć.

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis tez nie masz latwo kurcze :/ Ale on w ogole pyta jak się czujesz i czy dajesz rade ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 15:36

‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ