X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, najgorzej, ze się zapewne nastawiłas, no ale ja zawsze w takich sytuacjach myśle, ze ktoś pilniej potrzebował tego zabiegu...może dzięki temu udało się jakiegoś maluszka uratować ❤️

Pola, sklep jest w galerii Podolany (bliziutko MedArt;)), przesympatyczna Pani pomaga w doborze. Ja zakupiłam jeden (Alles, mam mały zapas, ale to już rozmiar 75J 😱).
    Pani powiedziała, żebym poczekała i po inne przyszła po porodzie. Dała mi do siebie numer telefonu, powiedziała, ze mam zadzwonić, ona mi zamówi i nawet eM. moze podjechać, wziąć do domu do przymiarki i potem oddamy najwyżej. Wiec obsługa super ☺️

Nuska, ja tez biorę sporo magnezu + duphaston i najprawdopodobniej tez będziemy odstawiać z dnia na dzień w przyszłym tygodniu.

Spokojnej nocy Dziewczyny i pamiętajcie: rodzą tylko te donoszone 🤣

pOla34 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie zwykla pelnia. Dzis mamy pelnie żniwiarzy. Podowno ostatnio taka pelnia byla w 2000 roku.

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    A to nie zwykla pelnia. Dzis mamy pelnie żniwiarzy. Podowno ostatnio taka pelnia byla w 2000 roku.
    czyli, ze gorzej? :P Kurcze, to już sila sugestii chyba, ale tez mi dzisiaj jakos gorzzej i tak dziwnie, brzuch mi się stawia mimo, ze grzecznie leze i biore "rozkurczacze", ale no way, musze doczekać wtorku.
    Caberera dzięki za info, streszynska to nie moje rejony, bywam tam tylko jak jade do lekarza, ale kiedyś zajrze.
    Amarylis nie wiem co powiedzieć :/. Zawsze taki był?

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek milczy, może już po ….

• japonka Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u gina. Szyjka krótka miękka, 1,8 cm z kawałkiem ale jeszcze jest więc tego się trzymajmy. Za tydzień mam usg i wracam do lekarza przedłużyć zwolnienie i pobrać GBS, potem zobaczymy. W czwartek wieczorem idziemy się spotkać z ordynatorem szpitala gdzie chcę rodzić na prywatną wizytę, położna od szkoły rodzenia zasugerowała że przy wielowodziu być może będą mnie chcieli przyjąć do szpitala wcześniej i zrobić CC albo wywołać poród pod kontrolą. Więc na razie byle do przyszłego piątku :)

kasia1518, mia4444 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spakowalam torbę i wszystko mnie boli😑

• _nova Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze jakaś pełnią żniwiarzy. Wyłączam internety, bo już naprawdę czuję się, jakbym miała zaraz urodzić :p idę do siostry świętować jej awans, więc nie mam czasu jechać na porodówkę.

Spokojnego wieczoru życzę 😘

moni05, Cabrera, kalcia lubią tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Nuska mozesz spokojnie odstawić nawet jest to wskazane po 37 tygodniu. Ja juz odstawilam i no spe i magnez i nic sie nie dzieje.

To teraz kogo ruszy pełnia?? :) porody zawsze chodza falami.

O rany, a mój mędrzec od dziś kazał mi brać regularnie nospe forte. U mnie prawie 37 tydzien🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:22

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka moj gin juz kazal odstawic. A pierwszej ciazy tak samo pod koniec juz magnezu nie kazal brac. Co lekarz to inne metody.

Juz chce urodzic bo tak mi ciezko. Ale teraz Bartek skacze i sie kreci i mysle ze strasznie mi tego bedzie brakowac. A to moja ostatnia ciaza wiec delektuje sie tymi kopytami w brzuchu.

Milanka lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcze bo mam zly humor. Na sali ekipa fajna ale ogólnie to głowa mnie boli z nerwów... Jutro chyba nie mam co liczyć że będę cięta. Prędzej w niedzielę. Z tego względu że jutro jest na oddziale lekarz endo i on rzadko decyduje się na cesarkę żeby wysłać. Może mój urok osobisty zadziała. Prędzej w niedzielę jak nie będzie żadnych rewelacji to mnie weźmie fajana lekarka. A jak nie to poniedziałek i tak mi doradziła położna żebym od 24 była na czczo. Oddala rano mocz do badania. A o 9 jest obchód. I powiedzieć temu lekarzowi że wypadłam z grafiku dzisiaj i zapytać czy nie dałoby się tego zrobić jednak. I to samo w niedzielę.
    W ogóle co chwila zmieniają zdanie. Miałam mieć antybiotyk co 4godz. Teraz zmieniony jest na co 6 bo cięcia nie ma. A szkoda gadać...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe jesteśmy z mężem w tym samym wieku i on sam od jakiegoś czasu mówił, że jeszcze chcę córeczkę nawet gdy ja mówiłam, że chyba Wiki pozostanie już jedynakiem. Chyba zawsze taki był, ale ja tego nie widziałam. Teściowa broni jego jak coś zaczynam mówić, a moi rodzice nie chcą się wtrącać. Ma dużo na głowie wiem. W pracy pod sobą 60 ludzi, w klubie sportowym też dużo dzieciaków i dorosłych, o spływach kajakowych w weekendy nie wspomnę. Także na rodzinę już zostaje niewiele czasu...Dobra kończę już z tym marudzeniem. Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Proszę nogi trzymać razem - szczególnie Japonka nie wychylaj się przed szereg😊

• Spirit Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Milcze bo mam zly humor. Na sali ekipa fajna ale ogólnie to głowa mnie boli z nerwów... Jutro chyba nie mam co liczyć że będę cięta. Prędzej w niedzielę. Z tego względu że jutro jest na oddziale lekarz endo i on rzadko decyduje się na cesarkę żeby wysłać. Może mój urok osobisty zadziała. Prędzej w niedzielę jak nie będzie żadnych rewelacji to mnie weźmie fajana lekarka. A jak nie to poniedziałek i tak mi doradziła położna żebym od 24 była na czczo. Oddala rano mocz do badania. A o 9 jest obchód. I powiedzieć temu lekarzowi że wypadłam z grafiku dzisiaj i zapytać czy nie dałoby się tego zrobić jednak. I to samo w niedzielę.
    W ogóle co chwila zmieniają zdanie. Miałam mieć antybiotyk co 4godz. Teraz zmieniony jest na co 6 bo cięcia nie ma. A szkoda gadać...
    A na co ten antybiotyk bo przegapiłem?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gbs...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a można mieć zegarek na ręce do cesarki czy wszystko się sciaga?

kasia1518 lubi tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny każda pilnuje swojej kolejki bez dodatkowych atrakcji😆Kiniorek współczuję Ci sytuacji bo to jest wkurzająca jak się człowiek nastawia na taki waży dzień a oni w ostatniej chwili coś zmieniają!ale już nie dużo nam zostało damy radę!miłej nocy dziewczyny🙃

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki wrote:
    Dziewczyny a można mieć zegarek na ręce do cesarki czy wszystko się sciaga?

Polubiłam zamiast zacytować.
    Wszystko się ściąga.

Kotecki lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki mi kazali zdjąć nawet kolczyki a mam malutkie wkręty.

Kotecki lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotkaa gratulacje!!!

Kiniorek już masz bliżej niż dalej, chociaż takie rozczarowanie z tym terminem zapewne boli... Ja bym ich chyba tam rozniosła

A mi mąż skończył myć okna, także mogę rodzic! Jestem gotowa :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze już do rodzenia gotowe a mój gruby syn jest dwa tygodnie do przodu z wagą A to wciąż 2 kg dopiero :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ