Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotko, ale sprawnie Wam poszło🙂 odpoczywajcie i nabierajcie sił!
Konieczynko, Kokosowa, u mnie pojawiły się już powikłania - chyba dobre słowo, cukrzycowe. Maluch nie ma cech dziecka matki z cukrzyca (tak, jak Wam pisałam - muszę nawet go podtuczyc), ale lekarz NFZ uznał, że nie ma mnie i dziecka, jest całość i jako całość on na nas patrzy. Tylko po co mówi o wcześniejszym rozwiązaniu, a jednocześnie nakazuje nospe i to forte? Zwłaszcza, że ktg było super. Myślę, że nie wie co robić i kombinuje🙄
Aha jeszcze powiedział, że główka jest bardzo nisko, ale szyjka jest super zamknięta i nie skrócona. Kiedy spytałam, co to oznacza, odpowiedział "no że główka jest nisko" 🤷♀️
Prywatny nie był tak radykalny i podchodzi bardziej na luzie. Też oglądał wszystkie wyniki oraz dokumentację od innych specjalistów i nie widział powodów do nospy, ani wcześniejszego cc. Jestem traktowana, jak normalna pacjentka tylko ze wskazaniem do cc.
Aby pełnię przetrzymac i szczęśliwie doczekać poniedziałkowej wizyty🧘♀️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Stokrotka, dobrze, że tak to ogarneli. Skurcze pewnie miałaś krzyżowe, ona się nie piszą na ktg. Najważniejsze żebyś teraz spokojnie doszła do siebie. Jeszcze raz życzę Wam zdrówka 😘
A mi się dzisiaj... całkiem dobrze spało 😋 ot, magia pełni vs. Monia 🤷🏻♀️
Jutro donoszona, więc niech sobie posiedzi jeszcze, tej pełni nie chcemy 😉Cabrera, silent lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A ja Was podczytuje w trakcie karmienia, skonczylo sie wysypianie
pobudki co 1,5-2 godziny sciaganie mleka, karmienie, przewijanie,wyparzanie... mam nadzieje ze uda nam sie dostawic do piersi mimo wczesniactwa.
No I peklo magiczne 2kg wczoraj! Wiec jak sie nic nie zmieni to jutro wracamy do domu!!!!
Stokrotka gratulacje! Cudownie ze Olek jest juz z Wami! Inkubator to pewnie orzejsciiwy stan I szybko bedzie z Toba
A co do ktg to zaczynam miec dziwne wrazenie ze ten wynalazek pptrafi niezle namieszac... kolejna osoba ktorej skurcze sie nie pisaly a zaczela sie alcja porodowa... trzeba do tego ostroznie podchodzic. A co do magnezu to ja na wyciszeniu dostawalam cale hektolitry w szpitalu, polozna w szkole rodzenia zalecala nawet magnez do rozpuszczania w wodzie I moczenia w nim nog, a moja ginekolog kazala mi go brac 3x dziennie. Jakas magnezowa mafia??moni05, kkkaaarrr, Karooo93, Spirit, przedszkolanka:), Cabrera, sandrina22, Kookosowa, kasia1518, silent, KasiaP, pOla34, nuśka91, kalcia, Milanka, Jupik, Kotecki, mia4444, japonka lubią tę wiadomość
-
Stookrotka, dzieki za relacje, dobrze, ze szybko trafilas do szpitala i sie wami zaopiekowali. A jak czuje sie Olek? Przekroczyl magiczne 2kg?? W inkubatorku sie tylko grzeje czy byly konieczne jakies inne wspomagacze??
-
A ja wczoraj kladac sie spac mialam nadzieje, ze pelnia dziala, bole w podbrzuszu jak na konkretnyn okres, brzuch lekko spiety caly czas i jak skala co jakies 20-25min. Polozylam sie spac, na zasadzie, ze jak sie rozkreci to mnie obudzi, a jak nie to sie wyśpię, no i chyba zadne z powyzszych, bo sie nie rozkrecilo, a syn mnie obudzil pol godz temu. No nic codziennie po troszku do przodu, mam nadzieje, ze ta godzina zero juz na prawde blisko
-
Wspomnienia wróciły,ja też po odejściu wód skurcze takie że musiałam robić przerwy w mówieniu i funkcjonowaniu na czas skurczu A na ktg się nie pisały i mi mówili na początku że nie mam skurczy
A ja też wtedy zdezorientowana bo miałam jakieś 4/5 cm i myślę że jak to nie są skurcze to dziękuję rezygnuje wychodzę haha
2017 #1
2019 #2
-
Stokrotko byłaś bardzo dzielna! Szybko poszło.
A ile Oluś waźy? Daj znać jak coś więcej się dowiesz
Monia pełnia sprzyja?:p dobrze,że wyspana!
Brunetko sok z malin,cebuli,miód,Wit.c i D j odpoczywaj.
A ja oficjalnie jestem DONOSZONA💕🥰🥰🥰🙈Cabrera, sandrina22, Spirit, moni05, sunshine03, meerici, silent, KasiaP, pOla34, ManiaM, nuśka91, ammarylis, kalcia, Jupik, lena198808, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Stokrotka szybka akcja. A czesto skurcze sie nie pisza. Lekarze nam nie wierzą a położna ostatnio lekarza opierniczyla ze to tylko maszyna ze pacjentka wie co czuje hehe. Co jak co ale położna dla mnie wiekszy autorytet. Chociaz widzi pacjentke a nie jak lekarz zza karty na 30 sekund przy obchodzie.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
brunetka91 wrote:Emikey, nie żebym chciała Ci wykrakac, ale dziś mi się śniło, że urodziłas 😁 Az musiałam zajrzeć na forum 😂
chociaż pobodka o 7 bo mały wyjec postanowił wstać na alarmie.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Stokrotka, obyście szybko mogli być razem i wyjść do domku ☺️ ale szkoda, że mimo wskazania do cc nie zrobili od razu po Twoim przyjeździe.
Aaga super wieści ☺️
Brunetka prenalen nic nie daje. W szpitalu złapałam grypę to lekarz tylko się zaśmiał jak zobaczył prenalen. Ja sobie kupiłam tantum verde do psikania.
A ja zauważyłam od kilku dni, że zdarzają
mi się takie "kliknięcia" gdzieś w miednicy zazwyczaj przy siadaniu. Obserwuje to, bo ponoć jak worek z wodami pęknie to też można usłyszeć taki dźwięk. Ale u mnie to chyba miednica bardziej się rozchodzi do porodu (może działa relaksyna?) -
U mnie przy Kini też było tak, że na ktg u mojej położnej o 22 gdzie miałam już dość regulrne skurcze nic się nie zapisało i ona do mnie, że mam wrócić za dwa dni i "to nie to", a ja zwijalam się z bólu i czułam, że to to.. no i rano wróciłam do szpitala z już dużo częstszymi tymi samymi skurczami i rozwarciem 6 cm.. więc ja też temu ktg to średnio ufam..