X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoookrotka jeszcze raz gratulacje.Szybka akcja u Ciebie jak na filmie. Dużo sił i zdrówka dla Ciebie i maleństwa. Medlduj się nam jak odzyskasz trochę siły.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoookrotka naprawdę szybka akcja u Ciebie! Trzymajcie się mocno😘

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, obudziłam się o 4 i nie mogę spać.
    Pozywiłam się bananem i nie dość, że jeszcze bardziej zglodniałam to mały się obudził i będzie mnie teraz opkopywał po żołądku. Wstałabym coś porobić, ale starego wtedy obudzę. Jak żyć 🙈

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, ale sprawnie Wam poszło🙂 odpoczywajcie i nabierajcie sił!

Konieczynko, Kokosowa, u mnie pojawiły się już powikłania - chyba dobre słowo, cukrzycowe. Maluch nie ma cech dziecka matki z cukrzyca (tak, jak Wam pisałam - muszę nawet go podtuczyc), ale lekarz NFZ uznał, że nie ma mnie i dziecka, jest całość i jako całość on na nas patrzy. Tylko po co mówi o wcześniejszym rozwiązaniu, a jednocześnie nakazuje nospe i to forte? Zwłaszcza, że ktg było super. Myślę, że nie wie co robić i kombinuje🙄
    Aha jeszcze powiedział, że główka jest bardzo nisko, ale szyjka jest super zamknięta i nie skrócona. Kiedy spytałam, co to oznacza, odpowiedział "no że główka jest nisko" 🤷‍♀️

Prywatny nie był tak radykalny i podchodzi bardziej na luzie. Też oglądał wszystkie wyniki oraz dokumentację od innych specjalistów i nie widział powodów do nospy, ani wcześniejszego cc. Jestem traktowana, jak normalna pacjentka tylko ze wskazaniem do cc.

Aby pełnię przetrzymac i szczęśliwie doczekać poniedziałkowej wizyty🧘‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:22

przedszkolanka:), emikey lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:22

• moni05 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, dobrze, że tak to ogarneli. Skurcze pewnie miałaś krzyżowe, ona się nie piszą na ktg. Najważniejsze żebyś teraz spokojnie doszła do siebie. Jeszcze raz życzę Wam zdrówka 😘

A mi się dzisiaj... całkiem dobrze spało 😋 ot, magia pełni vs. Monia 🤷🏻‍♀️
    Jutro donoszona, więc niech sobie posiedzi jeszcze, tej pełni nie chcemy 😉

Cabrera, silent lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoookrotka to akcja była szybka. Dziękujemy za tak dokładną relację.

Dużo sił dla Ciebie, zdrówka dla maluszka - na pewno wszystko będzie dobrze 🤗🤗🤗

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was podczytuje w trakcie karmienia, skonczylo sie wysypianie :D pobudki co 1,5-2 godziny sciaganie mleka, karmienie, przewijanie,wyparzanie... mam nadzieje ze uda nam sie dostawic do piersi mimo wczesniactwa.

No I peklo magiczne 2kg wczoraj! Wiec jak sie nic nie zmieni to jutro wracamy do domu!!!! :)

Stokrotka gratulacje! Cudownie ze Olek jest juz z Wami! Inkubator to pewnie orzejsciiwy stan I szybko bedzie z Toba :)

A co do ktg to zaczynam miec dziwne wrazenie ze ten wynalazek pptrafi niezle namieszac... kolejna osoba ktorej skurcze sie nie pisaly a zaczela sie alcja porodowa... trzeba do tego ostroznie podchodzic. A co do magnezu to ja na wyciszeniu dostawalam cale hektolitry w szpitalu, polozna w szkole rodzenia zalecala nawet magnez do rozpuszczania w wodzie I moczenia w nim nog, a moja ginekolog kazala mi go brac 3x dziennie. Jakas magnezowa mafia??

moni05, kkkaaarrr, Karooo93, Spirit, przedszkolanka:), Cabrera, sandrina22, Kookosowa, kasia1518, silent, KasiaP, pOla34, nuśka91, kalcia, Milanka, Jupik, Kotecki, mia4444, japonka lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka, dzieki za relacje, dobrze, ze szybko trafilas do szpitala i sie wami zaopiekowali. A jak czuje sie Olek? Przekroczyl magiczne 2kg?? W inkubatorku sie tylko grzeje czy byly konieczne jakies inne wspomagacze??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj kladac sie spac mialam nadzieje, ze pelnia dziala, bole w podbrzuszu jak na konkretnyn okres, brzuch lekko spiety caly czas i jak skala co jakies 20-25min. Polozylam sie spac, na zasadzie, ze jak sie rozkreci to mnie obudzi, a jak nie to sie wyśpię, no i chyba zadne z powyzszych, bo sie nie rozkrecilo, a syn mnie obudzil pol godz temu. No nic codziennie po troszku do przodu, mam nadzieje, ze ta godzina zero juz na prawde blisko

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomnienia wróciły,ja też po odejściu wód skurcze takie że musiałam robić przerwy w mówieniu i funkcjonowaniu na czas skurczu A na ktg się nie pisały i mi mówili na początku że nie mam skurczy :/ A ja też wtedy zdezorientowana bo miałam jakieś 4/5 cm i myślę że jak to nie są skurcze to dziękuję rezygnuje wychodzę haha

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko byłaś bardzo dzielna! Szybko poszło.
    A ile Oluś waźy? Daj znać jak coś więcej się dowiesz :)

Monia pełnia sprzyja?:p dobrze,że wyspana!

Brunetko sok z malin,cebuli,miód,Wit.c i D j odpoczywaj.

A ja oficjalnie jestem DONOSZONA💕🥰🥰🥰🙈

Cabrera, sandrina22, Spirit, moni05, sunshine03, meerici, silent, KasiaP, pOla34, ManiaM, nuśka91, ammarylis, kalcia, Jupik, lena198808, mia4444 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Stokrotka szybka akcja. A czesto skurcze sie nie pisza. Lekarze nam nie wierzą a położna ostatnio lekarza opierniczyla ze to tylko maszyna ze pacjentka wie co czuje hehe. Co jak co ale położna dla mnie wiekszy autorytet. Chociaz widzi pacjentke a nie jak lekarz zza karty na 30 sekund przy obchodzie.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nie śpimy od 4. Dzieci są takie kochane😈

przedszkolanka:), Aaga lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Emikey, nie żebym chciała Ci wykrakac, ale dziś mi się śniło, że urodziłas 😁 Az musiałam zajrzeć na forum 😂
    Dla mnie spoko. Teściowej bym się pozbył wcześniej. Dziś noc spokojna dla odmiany :P chociaż pobodka o 7 bo mały wyjec postanowił wstać na alarmie.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, obyście szybko mogli być razem i wyjść do domku ☺️ ale szkoda, że mimo wskazania do cc nie zrobili od razu po Twoim przyjeździe.

Aaga super wieści ☺️

Brunetka prenalen nic nie daje. W szpitalu złapałam grypę to lekarz tylko się zaśmiał jak zobaczył prenalen. Ja sobie kupiłam tantum verde do psikania.

A ja zauważyłam od kilku dni, że zdarzają
    mi się takie "kliknięcia" gdzieś w miednicy zazwyczaj przy siadaniu. Obserwuje to, bo ponoć jak worek z wodami pęknie to też można usłyszeć taki dźwięk. Ale u mnie to chyba miednica bardziej się rozchodzi do porodu (może działa relaksyna?)

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka91, ja też mam takie klikanie/ strzelanie. Właśnie mam wrażenie że to miednica tak strzela, krzyż I dziecku pewnie chrzastki, czuje się taka "luzniejsza" w stawach.

oar843r8hxms7jm7.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy Kini też było tak, że na ktg u mojej położnej o 22 gdzie miałam już dość regulrne skurcze nic się nie zapisało i ona do mnie, że mam wrócić za dwa dni i "to nie to", a ja zwijalam się z bólu i czułam, że to to.. no i rano wróciłam do szpitala z już dużo częstszymi tymi samymi skurczami i rozwarciem 6 cm.. więc ja też temu ktg to średnio ufam..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka butelkę antykolkowa polecacie/kupujecie na początek? Kiedy należy zmienić smoczek na inny niż 0+ ?
    I jakie mleko modyfikowane?
    Te pytania tak na wszelki wypadek bo chciałabym karmić piersią.

oar843r8hxms7jm7.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ