Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Konieczynka wrote:Z doświadczenia najlepiej sprzedające się są lovi i avent. Syn Lovi zupełnie nie chciał, a z aventu natural pił. Teraz canpol ma nowe butelki haberman które nie wpuszczaja powietrza do smoczka.
I trzeba pamiętać że butelka antykolkowa nie zapobiega kolkom! Chodzi tylko o to że używając tych butelek ogranicza się zasysanie powietrza w trakcie jedzenia. Co powinna zmniejszyć problemy brzuszkowe.
Smoczek kolejny jest zazwyczaj 1+,potem 3+. Zasada jest taka że jak dziecku mleko leje się po policzkach i brodzie, albo dlawi się mlekiem znaczy że za szybko leci i trzeba mniejszy smoczek. Jeśli ssie i się denerwuje, często szarpie za butelkę itd to smoczek może być za mały i trzeba większą dziurkę bo za słabo leci.
Ja kupiłam 1szaszetke Bebilon 1 w razie W. Mam nadzieję że się przeterminuje.
Atyde mam nadzieję że nasze córki uroda się koło 3,5 i nie więceja nie tak jak mnie lekarz straszył 4kg...
Wczoraj spotkałam koleżankę która jak się okazało rodziła w Sokółce i ma straszne wspomnienia. Ze względu na lekarzy, przyjęli ja z nieregularnymi skurcz ami i zaczęli wywoływać poród. Zupełnie tego nie rozumiem dlaczego. Miała balonik i oxy, po 2 dniach skończyło się cc. Moim zdaniem powinni ja odesłać do domu. Pierwszy poród, nie wiedziała co się dzieje. A pewnie były to tylko przepowiadajace. Ci ją męczyli wywoływanie bo była w terminie.
I znowu się nakrecilam że nie dam rady.
Przeczytałam książkę poród naturalny. I tam jest mega dużo uwagi poświęconej psychice kobiety i naturalnym procesom. Czyli dużo jest w naszych głowach. Jakby któraś chciała to wyśle pdf na pocztę. Tylko podajcie meile
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
Ja używałam Capri Care 2 (wcześniej była tylko na kp) i nie żałuję. Nie chciałam jej dawać mleka krowiego tak długo jak to tylko możliwe, i na krowie przerzucilam się ok.8 mca (czyli 2 mce byla na Capri). Krowie dostała Bebilon Profutura i było ok, lekkie zaparcia tylko na początku, ale nie wiem, czy to tak naprawdę przez mleko .
Jeśli młody będzie potrzebował wcześniej mm wybiorę Capri Care 1, właśnie dlatego że jest najbardziej delikatne, najlepszy skład i nie widzę powodu bombardowania małego brzuszka mlekiem krowim.kalcia, Neroli lubią tę wiadomość
-
silent wrote:I jeszcze pojemność - Tych małych butelek 120-150 ml nie kupuj za dużo, bo jej się używa stosunkowo krótko, później dzieci piją o wiele więcejkasia1518
-
nick nieaktualny
-
Brunetka ale czosnek to naturalnu antybiotyk. Zabek nie zaszkodzi a chora na porodwke jechac nie powinnas. Nie stresuj sie tylko jedz. Jeszcze imbir i kasza jaglana jest super.
pOla34 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Pewnie jak ze wszystkim chodzi o ilość, kilka ząbków nie zaszkodzi, ja na początku ciąży codziennie piłam syrop z imbiru i żadnych skurczy ani innych skutków ubocznych
Kurcze, mnie od 3 dni pobolewa krzyż i brzuch jak na okres. Jestem ciekawa czy to cos zwiastuje czy tak juz może być do terminu -
nick nieaktualny
-
Konieczynka nie martw się, każdy poród jest inny. Ja już nie będę nikogo straszyć i przytaczać swojego przykładu bo wiele osób tutaj urodziło pierwsze dziecko dosyć szybko nie czując nawet skurczy przy kilucentymetrach rozwarcia. Także głowa do góry, według mnie nie wszystko zależy od nas i nie mamy wpływu na pewne rzeczy.
-
No moja szyjka z 2 cm i odpadnięty czop to moooże, chociaż ja się za to nie oczyszczam, wręcz bym powiedziała, że chodzę na kibelek za rzadko
Wiem, że cesarka to nic fajnego, ale troche zazdroszczę tym, które będą ja mieć, że wiedzą kiedy poród. Ja też bym chciała wiedziećManiaM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarrrra wrote:Ja od 2 tyg a moja szyjka przy wczorajszym wypisie że szpitala miała 4,5 cm i jest zamknięta. Mam mutanta.Paulina
-
Cześć dziewczyny
@Konieczynka ja bym poprosiła książkęna maila [email protected]
A ja właśnie od fryzjera wróciłam. Jeszcze henna i będę gotowa
W ogóle mam takie pytanko. Kładziecie już podkłady na łóżko? Gdzie to się kładzie, na wierzch czy pod prześcieradło?
Miłego weekendu wszystkim