WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, przepraszam ale nie moglam znaleźć, w ktorym tygodniu ciąży urodziłas Juleczkę?

Moje też mało waży jak na swój wiek:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 16:41

• Aaga Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34+4

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Aaga, przepraszam ale nie moglam znaleźć, w ktorym tygodniu ciąży urodziłas Juleczkę?

Moje też mało waży jak na swój wiek:-/
    A ile waży?

Milanka lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Trombofilia czyli masz za wysoką krzepliwość i skłonność do zakrzepów? U mnie odwrotnie.. Za niska i możliwość krwotoku.. 39+0 to taki termin chyba optymalny. A w poprzedniej ciąży w którym tygodniu urodziłas? Nie ma możliwości żebyś się dogadała z lekarzem na 38+kilka dni?
    Dokładnie tak. Skłonność do zajrzepow i cc jest akurat niewskazana ake że cc rodziłam w 35 i 1 ostatnio to teraz też cc bo ma a odległość pomiędzy cc. Nie lekarz powiedział że starają się dłużej trzymać bo lepiej dla dziecka.

PS. Okazuje się że moja mama nie dala mi całego kartonu ciuszkow, które tam kiedyś odłożyła. Właśnie tak jakos mało mi tych ubrań wyszło. Mee nie mam siły ani prac ani wieszać a tym bardziej prasowac. Mam nadzieję że mama mi to ogarnie. Ale jyz mam stresa że ciuszki nie leżą w szafie

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Sarrra super ze maz sie w koncu zreflektowal, czyli miedzy Wami lepiej ! :)
    Zdecydowanie lepiej. Widzę że od momentu kiedy nie ma w naszym życiu jego matki to on zupełnie inaczej do mnie podchodzi.

Aaga lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, dziękuje 😘
    Ciężko, ale daje radę całkiem dobrze. Nie płacze już od kilku dni, czasem napływają łzy, ale odchodzą. 😊 jutro przyjedzie Ala, wiec zobaczymy... ale przy mężu już dwa razy nie płakałam. W tygodniu nikt mnie nie odwiedza... nie ma jak tego zrobić. Niestety :( ale szybko tydzień minął, bo na coś czekałam 😉
    Schudłam pół kilo w ciągu tygodnia i dostałam opieprz 😋
    Dziś już kazałam mężowi przywieźć torby 😉
    Głowa mnie cmi cały dzień, dziwnie się czuje.
    W zasadzie ciężko pisać coś nowego, bo nic nowego się nie dzieje 🤷🏻‍♀️

Czytam Was wciąż, na bieżąco i non stop 😘
    Ale czytam tez książki, drzemkuję i staram się trwać 😉

silent, sandrina22, Cabrera, wiktoriaa, Milanka, kasia1518 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    A ile waży?

2080 gram przy porodzie a potem spadla do 1850.

• Marisza Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się wtrącam. Nie mam kogo zapytać. U nas oboje jesteśmy obcokrajowcami. Czy będzie brzmiało dobrze w języku polskim imię dla dziewczynki Zlata? Żeby dzieci nie śmiały się w przedszkolu, w szkole. Bardzo proszę o radę

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymasz się bardzo dzielnie. Może już w tym tygodniu będziesz tulić maleństwo. Wiem,że Ale bardzo Cię potrzebuję bo widzę po moim synku ile jeszcze wymaga uwagi i czułości pomimo prawie siedmiu lat. Ale pomyśl,że już tak blisko a potem wszystko córce wynagrodzisz. Przytulam Cię mocno i trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie.

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni (i inne szpitalne dziewczyny), jesteście bardzo dzielne!

Zobaczcie, jaka nagroda już niedługo Was czeka <3

Ps. jeśli któraś się nudzi, to polecam film "Dzika droga". Ja sobie właśnie obejrzałam i całkiem dobre wrażenie na mnie zrobił...przeszłabym się takim szlakiem, szczególnie dziś...(też dziś mam gorszy dzień :/). Uciekam zatem do kąpieli, książki i do łóżka...

Oby jutro był lepszy dzień <3

moni05 lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisza wrote:
    Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się wtrącam. Nie mam kogo zapytać. U nas oboje jesteśmy obcokrajowcami. Czy będzie brzmiało dobrze w języku polskim imię dla dziewczynki Zlata? Żeby dzieci nie śmiały się w przedszkolu, w szkole. Bardzo proszę o radę
    A skąd jesteście i czy to normalne imię u Was? Jeśli tak to będzie ok :) średnio widziane są tylko jeśli rodzice są Polakami oboje,maja polskie nazwisko,planują mieszkać w Polsce i daja zagraniczne imię ;) jeśli rodzice nie są z Polski to dzieci,nawet w przedszkolu rozumieją :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    A ile waży?

36 tydzień, waga 2320, gdzie błąd wynosi +/-340

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    2080 gram przy porodzie a potem spadla do 1850.
    Moja miała wczoraj 2300 i pytałam gina czy to dużo czy mało to mówił że jest w dolnej granicy wagowej ale ok. A Twoja miała jeszcze mniej

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    U Was tez tak pieknie slonko grzeje? Uwielbiam taki wrzesien :)

Co do smoczkow tez mamy aventa i lovi ale bedziemy juz w domu probowac. Mam jeszcze te z canpola specjalna juz ktoras z Was o niej wspominala harncos tam ale jest ogromna wiec poki co odpada. Tutaj jak mama nie ma pokarmu to sami daja mleczko I to jest ten Nan pro czy jakos tak. U nas Julka dostawala go tylko przez pierwsza dobe zanim rozhulalam laktacje.

Za to maja jakas oliwke po kapaniu ktora tak pieknie pachnie ze sie zakochalam, chyba z hipp musze to sprawdzic.I koniecznie kupic!!

Stokrotka daj znac co z maluszkiem, trzymam.kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

Kiniorek jak samopoczucie? Dajesz rade?

Szpitalna dieta spowodowala powrot do wagi z przed ciazy w niespelna 3 tygodnie. No I zmienilam.zdanie odnosnie szczepienia, dzis mala dostala dawke na zoltaczke i gruzlice w zasadzie jak sie okazalo wczesniej I tak by jej nie zaszczepili bo nie miala 2kg.

Kate jak Twoje malenstwa? Dalej nie znamy imion :)

Czytajac o Waszych wagach maluchow stwierdzam ze u nas sie juz cos wczesniej musialo dziac bo Julka w 34+4 miala tylko 2080 a u Was taka waga to w 32 tygodniu byla :/ dziwne ze lekarz nie zwrocil na to uwagi...

Aga jak u Was? U nas w szpitalu tez był nan pro i mamy w razie co puszke w domu.
    Malutka przybiera Wam na wadze? U Nas Maja i Mikołaj ❤

Macierzyństwo jest niesamowite! 👶 i pomysleć ze zaraz to forum bedzie o kupkach szczepieniach 🤭

Kookosowa, KasiaP, Cabrera, pOla34, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisza wrote:

Jesteście ze Słowenii, Chorwacji? Imię w Polsce niespotykane, ale ładnie brzmiace. Jeżeli oboje jesteście obcokrajowcami i mala będzie nosić obcobrzmiace nazwisko to jak najbardziej, sama też bym nie zrezygnowala z imienia tylko i wyłącznie ze względu na kraj urodzenia malucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 20:00

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Moja miała wczoraj 2300 i pytałam gina czy to dużo czy mało to mówił że jest w dolnej granicy wagowej ale ok. A Twoja miała jeszcze mniej

Jeszcze bardziej się przerazilam, u nas 36 Tc. Jeśli jeszcze odejme błąd pomiaru to wychodzi 2 kg😲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 19:57

• adella1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek idę na usg, zobaczę jak mały urósł. I co z lozyskiem i szyjka.
    Jestem zmaltretowana psychicznie i fizycznie. Nasz czterolatek potrafi dac w kość... Mam poważny kryzys i nie wiem co ze mnie za matka, że sobie nie radzi😢😢

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę głupie pytanie ale nie wiem.. W poniedziałek idę do szpitala, w tygodniu cc, czy mogę się normalnie "tam" depilować czy lepiej nie? Nie wiem jak to jest w przypadku cc..

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    W poniedziałek idę na usg, zobaczę jak mały urósł. I co z lozyskiem i szyjka.
    Jestem zmaltretowana psychicznie i fizycznie. Nasz czterolatek potrafi dac w kość... Mam poważny kryzys i nie wiem co ze mnie za matka, że sobie nie radzi😢😢

Adella, jesteś najlepsza matka!
    Zrób sobie chwilę relaksu (może pachnący prysznic, pyszne lody, fajny film) a potem sen i rano inaczej spojrzysz na dzisiejszy trochę gorszy dzień 😺

• Marisza Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit,
    Milanka,
    dziękuję bardzo dziewczyny za odpowiedź. Jesteśmy z Ukrainy i dla nas to zwykle, normalnie, popularne imię

‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ