Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
paulina2811 wrote:Trombofilia czyli masz za wysoką krzepliwość i skłonność do zakrzepów? U mnie odwrotnie.. Za niska i możliwość krwotoku.. 39+0 to taki termin chyba optymalny. A w poprzedniej ciąży w którym tygodniu urodziłas? Nie ma możliwości żebyś się dogadała z lekarzem na 38+kilka dni?
PS. Okazuje się że moja mama nie dala mi całego kartonu ciuszkow, które tam kiedyś odłożyła. Właśnie tak jakos mało mi tych ubrań wyszło. Mee nie mam siły ani prac ani wieszać a tym bardziej prasowac. Mam nadzieję że mama mi to ogarnie. Ale jyz mam stresa że ciuszki nie leżą w szafie -
Cabrera, dziękuje 😘
Ciężko, ale daje radę całkiem dobrze. Nie płacze już od kilku dni, czasem napływają łzy, ale odchodzą. 😊 jutro przyjedzie Ala, wiec zobaczymy... ale przy mężu już dwa razy nie płakałam. W tygodniu nikt mnie nie odwiedza... nie ma jak tego zrobić. Niestetyale szybko tydzień minął, bo na coś czekałam 😉
Schudłam pół kilo w ciągu tygodnia i dostałam opieprz 😋
Dziś już kazałam mężowi przywieźć torby 😉
Głowa mnie cmi cały dzień, dziwnie się czuje.
W zasadzie ciężko pisać coś nowego, bo nic nowego się nie dzieje 🤷🏻♀️
Czytam Was wciąż, na bieżąco i non stop 😘
Ale czytam tez książki, drzemkuję i staram się trwać 😉silent, sandrina22, Cabrera, wiktoriaa, Milanka, kasia1518 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się wtrącam. Nie mam kogo zapytać. U nas oboje jesteśmy obcokrajowcami. Czy będzie brzmiało dobrze w języku polskim imię dla dziewczynki Zlata? Żeby dzieci nie śmiały się w przedszkolu, w szkole. Bardzo proszę o radę
-
Moni trzymasz się bardzo dzielnie. Może już w tym tygodniu będziesz tulić maleństwo. Wiem,że Ale bardzo Cię potrzebuję bo widzę po moim synku ile jeszcze wymaga uwagi i czułości pomimo prawie siedmiu lat. Ale pomyśl,że już tak blisko a potem wszystko córce wynagrodzisz. Przytulam Cię mocno i trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie.
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoni (i inne szpitalne dziewczyny), jesteście bardzo dzielne!
Zobaczcie, jaka nagroda już niedługo Was czeka
Ps. jeśli któraś się nudzi, to polecam film "Dzika droga". Ja sobie właśnie obejrzałam i całkiem dobre wrażenie na mnie zrobił...przeszłabym się takim szlakiem, szczególnie dziś...(też dziś mam gorszy dzień). Uciekam zatem do kąpieli, książki i do łóżka...
Oby jutro był lepszy dzień
moni05 lubi tę wiadomość
-
Marisza wrote:Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się wtrącam. Nie mam kogo zapytać. U nas oboje jesteśmy obcokrajowcami. Czy będzie brzmiało dobrze w języku polskim imię dla dziewczynki Zlata? Żeby dzieci nie śmiały się w przedszkolu, w szkole. Bardzo proszę o radę
średnio widziane są tylko jeśli rodzice są Polakami oboje,maja polskie nazwisko,planują mieszkać w Polsce i daja zagraniczne imię
jeśli rodzice nie są z Polski to dzieci,nawet w przedszkolu rozumieją
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyAaga wrote:U Was tez tak pieknie slonko grzeje? Uwielbiam taki wrzesien
Co do smoczkow tez mamy aventa i lovi ale bedziemy juz w domu probowac. Mam jeszcze te z canpola specjalna juz ktoras z Was o niej wspominala harncos tam ale jest ogromna wiec poki co odpada. Tutaj jak mama nie ma pokarmu to sami daja mleczko I to jest ten Nan pro czy jakos tak. U nas Julka dostawala go tylko przez pierwsza dobe zanim rozhulalam laktacje.
Za to maja jakas oliwke po kapaniu ktora tak pieknie pachnie ze sie zakochalam, chyba z hipp musze to sprawdzic.I koniecznie kupic!!
Stokrotka daj znac co z maluszkiem, trzymam.kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
Kiniorek jak samopoczucie? Dajesz rade?
Szpitalna dieta spowodowala powrot do wagi z przed ciazy w niespelna 3 tygodnie. No I zmienilam.zdanie odnosnie szczepienia, dzis mala dostala dawke na zoltaczke i gruzlice w zasadzie jak sie okazalo wczesniej I tak by jej nie zaszczepili bo nie miala 2kg.
Kate jak Twoje malenstwa? Dalej nie znamy imion
Czytajac o Waszych wagach maluchow stwierdzam ze u nas sie juz cos wczesniej musialo dziac bo Julka w 34+4 miala tylko 2080 a u Was taka waga to w 32 tygodniu byladziwne ze lekarz nie zwrocil na to uwagi...
Aga jak u Was? U nas w szpitalu tez był nan pro i mamy w razie co puszke w domu.
Malutka przybiera Wam na wadze? U Nas Maja i Mikołaj ❤
Macierzyństwo jest niesamowite! 👶 i pomysleć ze zaraz to forum bedzie o kupkach szczepieniach 🤭Kookosowa, KasiaP, Cabrera, pOla34, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Marisza wrote:Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się wtrącam. Nie mam kogo zapytać. U nas oboje jesteśmy obcokrajowcami. Czy będzie brzmiało dobrze w języku polskim imię dla dziewczynki Zlata? Żeby dzieci nie śmiały się w przedszkolu, w szkole. Bardzo proszę o radę
Jesteście ze Słowenii, Chorwacji? Imię w Polsce niespotykane, ale ładnie brzmiace. Jeżeli oboje jesteście obcokrajowcami i mala będzie nosić obcobrzmiace nazwisko to jak najbardziej, sama też bym nie zrezygnowala z imienia tylko i wyłącznie ze względu na kraj urodzenia malucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 20:00
-
wiktoriaa wrote:Moja miała wczoraj 2300 i pytałam gina czy to dużo czy mało to mówił że jest w dolnej granicy wagowej ale ok. A Twoja miała jeszcze mniej
Jeszcze bardziej się przerazilam, u nas 36 Tc. Jeśli jeszcze odejme błąd pomiaru to wychodzi 2 kg😲Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 19:57
-
adella1 wrote:W poniedziałek idę na usg, zobaczę jak mały urósł. I co z lozyskiem i szyjka.
Jestem zmaltretowana psychicznie i fizycznie. Nasz czterolatek potrafi dac w kość... Mam poważny kryzys i nie wiem co ze mnie za matka, że sobie nie radzi😢😢
Adella, jesteś najlepsza matka!
Zrób sobie chwilę relaksu (może pachnący prysznic, pyszne lody, fajny film) a potem sen i rano inaczej spojrzysz na dzisiejszy trochę gorszy dzień 😺