X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Zatem, świętujemy nasz stan 😄

Ja mam załamanie w zw. z małą masa. Ale mąż pociesza, rodzice też, że ja również nie byłam NRDowska sportsmenka. Urodziłam się w 38 Tc i ważyłam 2800. Więc może to natura, a nie jakaś choroba
    Spokojnie może nadrobić.lekarz mi wczoraj powiedział że ja też jakaś duża nie jestem to czego się po dziecku spodziewać, mąż jak się urodził miał 2700, ja 3200 więc albo będzie drobna albo teraz nadgoni 🙂

syy26iye928jhyb7.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    A mówił Ci coś gin że za mało czy nie doczytałam?

Powiedział tylko, że ma mniej niż 2500. I wychodzi 34 Tc. Bardziej skupił się na tym że główka nisko. Ale ie wytłumaczyl mi ani wagi, ani rozbieżności w tygodniach, ani co oznacz nisko główka.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam dzień jak zwykle :P

Butelki u nas polecam Tomme Tippe, miałam małą i większą teraz tylko małą kupiłam,jak trzeba będzie to dokupię większą ( i /lub ewentualnie inną gdyby ta się nie sprawdziła). Ale ogólnie jestem nastawiona na kp.
    Co do mleka to nie kupuje, kupię jak będzie taka potrzeba.

Brunetko czosnek na skurcze? :O pierwsze słyszę :O
    Kiniorek jutro już niedziela..zleci!
    ManiaM haha, czasem ich trzeba pochwalić :P
    Brunetka ja bym chciała 3 ale mąż nie bardzo..więc ciesz się,że chce :P
    Moni takie czekanie najgorsze..współczuję,że nikt Cię odwiedzić nie może.. ale jutro się naprzytulacie :*
    Adella jeszcze chwila i urodzisz. A wtedy łatwiej nie będzie :D a mamą jesteś cudowną,każda ma prawo mieć słabszy dzień.

Ja dzisiaj miałam kilka twardnień,jedno mocniejsze i tyle. Ale tak zalatana byłam,że nawet na piłkę nie usiadłam :P no i według teściowej i spotkanej znajomej brzuch mi opadł -ciekawe ;p aa i pokazało się trochę galaretki,ale raczej nie czop :P

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny. Nadrabiam wpisy, u nas dzień aktywny, malowaliśmy ściany w przedpokoju (ja tez malowałam! Bez wchodzenia na drabinę ale tyle ile dałam radę). W końcu mój mąż padł, zasnął przeziębiony. Mam nadzieje ze mnie nie zarazi.

Jak ja rozumiem Was jak piszecie ze już chcecie rodzic. U mnie jeszcze równy tydzień do ciąży odnoszonej, ale młody już wazy 2750, za tydzień będzie miał pewnie ponad 3kg j już naprawdę chciałabym go zobaczyć i przestać rosnąć. Ciężko mi, brzuch mam napiety strasznie, cały czas twardy jak skala. Czy Wy dalej tyjecie? Ja regularnie co najmniej 0,5kg tygodniowo. Jestem non stop mega głodna j baaardzo się ograniczam i pilnuje żeby się rzucać na jedzenie.

Kate - Maja i Mikołaj ❤️ Pięknie brzmią te imiona.

Stokrotka jeszcze raz gratulacje! Olek na pewno szybko przebierze na wadze.

Kiniorek, Monia trzymajcie się dzielnie, już naprawdę niedługo.

Dziewczyny nie martwcie się mała waga maluchów. Gdyby coś było nie tak lekarze by was wysłali do szpitala. Dopytajcie na spokojnie ma następnej wizycie albo umówcie się szybciej na wizytę jak was to ma uspokoić ale bez paniki, dzięki się rodzą naprawdę różne, mój mąż całkiem fit 3700, jego brat który jest naprawdę duży urodziny terminie 2800. Ja mam często wizyty, szacowanie wagi na każdej i widzę ze młody rośnie skokowo. Raz w 3 tygodnie przybrał 850g a raz w dwa tygodnie 300g.

Ciesze się ze wielu tatusiów się ogarnęło i się angażują w obowiązki domowe. Oby to nie był słomiany zapał.

moni05 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia i Wiktoria, u mnie mąż po terminie urodzony i ważył 3500, a ja 2 tygodnie przed 2800. Więc nasze maleństwo moze do 3 dobrnie, chyba że będzie jednak te wcześniejsze rozwiązanie. Czekam na poniedziałek, co powie prywatny.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Zlatan Ibrahimović to reprezentacja Szwecji w piłce nożnej ale pochodzi z Chorwacji :)
    O to chyba ten :D kojarzy mi się że szwedzkie dzieci gm uwielbiają i tyle mojej wiedzy :D

Kookosowa lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj mały tak boleśnie kopie cały dzień, że pierwszy raz pomyślałam, że chciałabym już urodzić.. Aż mam wyrzuty sumienia, bo po poronieniach obiecałam sobie, że przez całą ciążę ani razu nie będę na nic narzekać tylko cieszyć się tym stanem. Ale dzisiaj już naprawdę nie mam sił, wszystko mnie boli, zastrzyki bolą coraz bardziej.. Sory, ale wyszedł mi niechcący #żalpost :P

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podoba im się moje ktg bo mały od rana słabo się rusza. Zobaczymy. Jutro ma być jakaś lekarka która jest koordynatorka cała na położnictwie i położna. I ona może zdecydować czy mnie będą ciąć jutro czy w poniedziałek. Mam być na czczo do rana ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawiamy jutro urodziny dla Boryska, z dwutygodniowym wyprzedzeniem, ale czekac z impreza do 1.10 byloby nierozsadne, i tak sie ciesze, ze dotrwalam w kawalku do teraz. Jako, ze w zeszlym roku na urodziny B dostal swoja pierwsza chemie i swietowal w szpitalnym lozku to w tym roku chce, aby bylo jak z dzieciecych marzen. Wymyslilam, ze zrobie mu tort (btw. Moj pierwszy tort w zyciu). Znalazlam cos co sie nazywa rainbow cake, niby nie trudne, ale bardzo czasochlonne. Stalam w kuchni przez ponad 4h, krzyz boli mnie tak, ze ciezko mi sie ruszyc, jestem absolutnie wykonczona. Mam nadzieje, ze mi cos z tego tortu wyszlo, efekt poznamy dopiero jak sie rozkroi, ale to jutro. Albo bede plakac, albo cieszyc, ze zrobilam cos ekstra dla mojego starszaka. Trzymajcie kciuki za 2ga opcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 21:52

sunshine03, Milanka, Kookosowa, sandrina22, ammarylis, przedszkolanka:), wiktoriaa, pOla34, Kinga82, Jupik, Klaudia2016, kasia1518, Cabrera, ManiaM, KasiaP, Dominika32, nuśka91, moni05, Awaria_90 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr widziałam ten tort. Kuszący ale ja za leniwa jestem. Podziwiam i trzymam kciuki. Napewno pyszny. I niech te urodziny będą najlepsze :)

Olliii łącze się w bólu. Bartek dwie i pół godziny tak się kręcił i kopał i wiercił że nie dało się nic zrobić. Mąż tylko się śmiał bo brzuch falował. Co on tam wyprawia to nie mam pojęcia.

Kiniorek dzieci lubią robić takie psikusy i na złość lekarzom. U nas też dziewczyna miała mieć CC w poniedziałek a na złość pani ordynator zaczęła się rodzić w sobotę rano hehe :)

Olliiii lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Goemi, widzę, że już na allegro nie ma tej torby i tego producenta, ale znalazłam bardzo bardzo podobną, w sensie z wyglądu, szycia itp. i kosztuje niewiele więcej. Widzę, że ten producent ma kilka fajnych toreb do 50 zł, więc może coś wybierzesz.

https://allegro.pl/oferta/praktyczna-torba-do-wozka-glebokiego-i-spacerowego-5071067449
    Jupik dzięki za linka

Jupik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:24

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Ale się okropnie soi na tym podkładzie. Cała upocona wstałam. Nie wiem czy sobie nie daruję :D
    Brunetka, zdrówka! Wcinaj imbir i łez w łóżku a mąż niech rosołek gotuje :) akurat niedziela jest więc tradycyjnie :)
    Karrrr najlepszego dla Borysa, a tort na pewno wyszedł super!
    Kiniorek za Ciebie kciuki ciągle zaciśnięte.
    Miłego dnia :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊

Kiniorek daj znać jak coś będziesz wiedziała.
    Brunetko łez i odpoczywaj.
    Kkaarr sto lat dla synka!;)
    KasiaP haha,ja bym dopuściła;p

Miłego dnia!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Kiniorek daj znać, może akurat dzisiejsza data będzie dla ciebie szczęśliwa

Brunetka to nic tylko leżeć i leżeć, dobrze że my ciężarne mamy do tego prawo :)

Dziewczyny na pocieszenie tym co kilka razy wstają w nocy siusiu - ja dzisiaj wstawalam 15!!! razy i do kościoła zaspalam , także teraz idę to odespac

Kkkaaarrr udanego przyjęcia dla Boryska :) aż podgladnelam ten tort w Google i cudnie wygląda :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sądzę że dzisiaj jest dobry piękny i słoneczny dzień na cesarke. Czekam na obchód. Jest dzisiaj ta lekarka. Ona też jest ordynatorka oddzialu patologi i koordynatorka bloku położniczego. Zobaczymy co się uda. No mają jakąś odprawę więc... Trzymajcie kciuki. A jak nie to jeszcze poczekam...

sunshine03, przedszkolanka:), Atyde, KasiaP, Milanka, Cabrera, mia4444 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 15 września 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziś o 6.25 przywitał nas donośnym krzykiem Maciek. Pozdrawiamy :)

Olliiii, kalcia, Kookosowa, Jupik, ManiaM, sandrina22, sunshine03, _nova, ammarylis, Konieczynka, Klaudia2016, Kinga82, przedszkolanka:), Atyde, KasiaP, Aaga, Karooo93, Milanka, silent, nuśka91, moni05, Cabrera, Spirit, kkkaaarrr, Dominika32, wiktoriaa, kasia1518, mia4444, lena198808, Kotecki, basia1987, Awaria_90, Stoookrotka, japonka, Goemi, brunetka91, meerici lubią tę wiadomość

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

KasiaP, to już wiem czemu od tygodnia jak wstaje to mam tyłek spocony 😂 nie powiązałam faktów 🙊

Ja dzisiaj wstałam zadowolona z życia dopóki po kąpieli nie spojrzałam w lustro i nie zobaczyłam moich dwóch pierwszych rozstępów 😥 myślałam, że tak daleko zaszlam bez to ich unikne, no ale niestety 🤷🏻‍♀️

Kiniorek, trzymam kciuki, jak nie wyjdzie to został już tylko jeden dzień, więc praktycznie tyle co nic 😉

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Humorek jak wczoraj bez zmian. Ale widze ze moja matka wcale nie odpuszcza bo mam hormony tylko musi swoje mądrości siać i mnie wnerwiac.

Kiniorek juz do jutra nie długo. Jeden dzien roznicy nie robi.

Matka30 urodziłaś? Gratulacje! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 09:39

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kolejna rozpakowana :-)
    Gratulacje !!!

Ja wczoraj znów lekkie skurcze, czyli znów coś się dzieje, ale dalej sobie czekam. Może to te skurcze BH- z Kinia ich nie miałam, więc nie mam porównania.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ