X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr najlepsze życzenia dla Twojego synka a przede wszystkim zdrowia! Tort cudowny bo sobie wygooglalam i podziwiam.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka30+ super, gratukacje!!

Dziewczyny jak tak dalej pojdzie to z pazdziernikowek bedziemy sierpniowo-wrzesniowkami :D

Przedszkolanka tez bym sie spodziewala szybkiego porodu w Twoim wypadku :)

A my po prawie 3tyg wychodzimy do domu! Dziekuje za wszystkie kciuki :)nie mam pojecia co pierwsze zrobie po wejsciu do domu... pewnie zabiore sie za to czego nie zdazylam zrobic przed porodem, czyli poubieram przescieradelka, bede musiala przebrac ciuszki na wczesniaka, poprac, poprasowac bo mialam same 56-62 a tutaj 50 sa za wielkie...

I w koncu przytule mojego maluszka bez stresu I nerwow :)

Dziewczyny hormony juz Wam daja w, kosc ale.to juz ostatnia prosta!

Trzymam mocno kciyki za najblizsze rodzace mamusie! :)

sunshine03, Kookosowa, KasiaP, Milanka, sandrina22, przedszkolanka:), wiktoriaa, kalcia, Dominika32, Atyde, lena198808, Cabrera, Karooo93, kkkaaarrr, japonka, Goemi, Jupik, nuśka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka30+ gratulacje! Czekamy na więcej newsów, jak odpoczniesz :)

Aaga super, że wychodzicie do domu! 🥰

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga cudowna wiadomość od rana. Pierwszą noc w domu i te emocje pamięta się długo. Zdrówka i spokoju dla Was.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, extra wiadomość! Nowy lokator w domku 😻

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super wiadomość. Cieszę się :*

Przepraszam że odpisuje tak jak odpusje ale nastrój jest jaki jest a do tego strasznie zmęczona jestem w tym szpitalu :p chyba to leżenie.

Dowiedziałam się że dzisiaj dostaje golarkę, czopek i ostatni posiłek o 22 mogę zjeść także już nie ma odwrotu :p

moni05, przedszkolanka:), Milanka, mia4444, sunshine03, Atyde, KasiaP, japonka, Goemi, Jupik, nuśka91 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Aaga ale super, że już wychodzicie :)
    Matka 30 gratulacje! Mój mąż na imię Maciej, uwielbiam to imię. Napisz jak było!
    Kkaaarrrr szacun za tort, daj znać jak finalnie wyszedł :? Sto lat dla synka!!!
    Kiniorek, super że macie w końcu potwierdzony termin, i już jutro będziesz tulić Remika :)

Zazdroszczę tym z Was które już czują ze poród się zbliża. Na pewno macie racje, kobieca intuicja ma moc. Mysle ze w tym tygodniu przywitamy kilkoro maluchów :) mojego raczej wśród nich nie będzie chociaż wciąż mam nadzieje na poród we wrześniu, na razie nie widzę silnych sygnałów.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga cudownie, że wychodzicie!!

Kiniorek jak już takie przygotowania poczynili to jutrzejszy termin już przyklepany. 16/09 też ładna data :D

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek no i super! Rano będzie po wszystkim już 😁

Moni donoszona! Możesz rodzic!:)
    Agaa dzięki źe to napisalas! Liczę po cichu na to..
    No i super,że wychodzicie w taki piękny dzień!🥰

Kalcia oby przeczucia były dobre! Ja za to do czwartkowej wizyty na bank dotrwam,wczoraj ładne BH,śluz i tyle z tego. W nocy troszkę brzuch bolał tylko.

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już rodziły i mają takie doświadczenia. Czy bóle okresowe co dziennie bardzo długo gdzie nospa lub spazmolina nie wystarcza nic nie znaczą? Czy jest mini szansa że moja szyjka munant 4,5 cm się srkoci? Liczę na to że wcześniej wyląduje w szpitalu niż 39 tys i 0 i że zrobią mi cesarkę. Przynajmniej nie będzie na sucho. Bol okresowy mam prawie cały czas z przerwami. Czasami brzuch się napina i tyle.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra każdy skurcz w jakimś stopniu skraca szyjkę, tylko ze ona pracuje, wiec potrafi się skrócić po wysiłku przy skurczach, a potem przy odpoczynku rozluźnić czyli wydłużyć. Na tym etapie śmiało możesz już się nie oszczędzać jeśli chcesz, żeby się rozkręcało powoli. Podobno lepiej kiedy przed cc samo się zacznie, niż na sucho.

Ja tak mówię i wy, ze na pewno i ze kobieta czuje a ja mówię o tych przeczuciach tylko wam, bo się wstydzę komuś na głos, ze jeszcze się okaże, ze mi indukować będą po terminie :D

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce tylko wytrzymać do wtorku i nawet ten wtorek dla mnie to by było najfajniej urodzić :P haha jeśli można mieć takie życzenia :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Sarrra każdy skurcz w jakimś stopniu skraca szyjkę, tylko ze ona pracuje, wiec potrafi się skrócić po wysiłku przy skurczach, a potem przy odpoczynku rozluźnić czyli wydłużyć. Na tym etapie śmiało możesz już się nie oszczędzać jeśli chcesz, żeby się rozkręcało powoli. Podobno lepiej kiedy przed cc samo się zacznie, niż na sucho.

Ja tak mówię i wy, ze na pewno i ze kobieta czuje a ja mówię o tych przeczuciach tylko wam, bo się wstydzę komuś na głos, ze jeszcze się okaże, ze mi indukować będą po terminie :D
    Właśnie wiem że mogę się nie oszczędzać a le nie nam przez te bóle siły..

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie już mialyscie pobrany gbs? Tak się zastanawiam bo jak mnie ruszy... Wizytę mam w środę dzień przed zakończeniem 37tc i się zastanawiam co jeśli zacznę rodzic nim dostanę wynik. Nawet nie wiem ile się na niego czeka

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała GBS pobrany w czwartek. Jeżeli nie masz wyniku a rozpocznie się poród to będziesz traktowana jako dodatnia i dostaniesz antybiotyk.

• Aaga Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa ja tak mialam, gbs pobrany ale wynik nie zdazyl przyjsc (swoja droga ujemny) I dostalam na wszelki wypadek antybiotyk.

Ja juz mam wypis czekam na meza, bo tak niefortunnie sie zdarzylo ze dzis jeszcze chrzciny w rodzinie wypadly I pojechal jako przedstawiciel.

Nie wiedzialam ze obecnie ksiazeczka zdrowia dziecka to w zasadzie ksiega :D

Pielegniarki na oddziale sa mistrzyniami w robieniu perfekcyjnych rozkow na czas!

Moni to wy teraz w zasadzie na co czekacie jeszcze w szpitalu? Wiadomo co dalej??

moni05 lubi tę wiadomość

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Ja będę miała GBS pobrany w czwartek. Jeżeli nie masz wyniku a rozpocznie się poród to będziesz traktowana jako dodatnia i dostaniesz antybiotyk.

Dziękuję za odpowiedź w temacie. Przy obu porodach jakoś prędzej mi robili a teraz wyglupiona jestem.

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Monalisa ja tak mialam, gbs pobrany ale wynik nie zdazyl przyjsc (swoja droga ujemny) I dostalam na wszelki wypadek antybiotyk.

Ja juz mam wypis czekam na meza, bo tak niefortunnie sie zdarzylo ze dzis jeszcze chrzciny w rodzinie wypadly I pojechal jako przedstawiciel.

Nie wiedzialam ze obecnie ksiazeczka zdrowia dziecka to w zasadzie ksiega :D

Pielegniarki na oddziale sa mistrzyniami w robieniu perfekcyjnych rozkow na czas!

Moni to wy teraz w zasadzie na co czekacie jeszcze w szpitalu? Wiadomo co dalej??

Teraz już będę spokojniejsza:)
    I cieszę się że już wychodzicie do domku😊😘

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• moni05 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, na poród. 🤷🏻‍♀️
    Na indukcję od 23 września (wg pani doktor najszybciej po skończonym 38 tc) lub samoistny (w co wątpię).

Mam lanoline... będę chyba masować sutki 😅 nie dość, że może jakaś oksytocynka to jeszcze zahartuję te brodawki, nawilżę? 😋

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:24

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ