X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    @Konieczynka ja bym poprosiła książkę :) na maila [email protected] :)
    A ja właśnie od fryzjera wróciłam. Jeszcze henna i będę gotowa :)
    W ogóle mam takie pytanko. Kładziecie już podkłady na łóżko? Gdzie to się kładzie, na wierzch czy pod prześcieradło?
    Miłego weekendu wszystkim :)
    Ja juz od tygodnia kładę. Wsadzam pod prześcieradło na gumkę, bo wtedy się nie przesuwa :)

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Nie wiem co dzis jest ale mam jakas burze hormonow. Jestem taka zła ze irytuje mnie doslownie wszystko.
    Przybijam piąteczke🖐🖐🖐 córka rano pół dnia ryczala bo z nerwów ja zostawiłam na dywanie żeby jej się nie oberwalo, a ja klnęłam tylko pod nosem. Mąż ja zabrał i pojechali do teściów- stwierdził że woli mi na drodze nie stawać, tym bardziej że dziś idziemy na parapetówke i nie chce iść pokłócony.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Ja juz od tygodnia kładę. Wsadzam pod prześcieradło na gumkę, bo wtedy się nie przesuwa :)
    Chyba też już dzisiaj położę. Niby dobrze się czuję, jeszcze dziś rowerem jeździłam, ale jak to się mówi, nie znasz dnia ani godziny :D

Konieczynka, dziękuję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 14:17

• adella1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Nie wiem co dzis jest ale mam jakas burze hormonow. Jestem taka zła ze irytuje mnie doslownie wszystko.

Moja rodzina też jest dziś biedna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam piątkę z bólem @, od rana byl tak mocny, jak na @ życia (a przy mojej endomendzie
    bóle są naprawdę mocne). Plus młodego czuje dosłownie na pęcherzu/w kroczu. Jak stoję, to boje się, ze wypadnie (taki ucisk) 😉
    A szyjki już ponoć nie mam (całkiem zgładzona) 🤔

Choć z moim szczęściem z tymi objawami jeszcze przenoszę ciąże 😉

Moni, widzę, ze Cię tu mniej...podejrzewam, ze Ci ciężko...pamiętaj, tu raz dziennie (a w uzasadnionych przypadkach częściej) można napisać #zalpost

moni05 lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    U mnie to samo, 4,2 cm i zamknięta, wcale się nie szykuje do porodu, moja gin mówi, że ciekawe czy nawet indukcja by dała radę
    A rodzisz naturalnie?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    @Konieczynka ja bym poprosiła książkę :) na maila [email protected] :)
    A ja właśnie od fryzjera wróciłam. Jeszcze henna i będę gotowa :)
    W ogóle mam takie pytanko. Kładziecie już podkłady na łóżko? Gdzie to się kładzie, na wierzch czy pod prześcieradło?
    Miłego weekendu wszystkim :)
    Ja też chciałam iść zrobić sobie paznokcie hybrydy hhenne itd żeby ładnie wyglądać ale nie wiem co z tego bedzie

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu ściągam hybrydę 😉 robiłam sobie wczoraj to akurat taki ostatni raz. Za to do porodu zrobiłam sobie rzęsy 😁
    W październiku jeśli jeszcze zdążę to poprawie 🙂

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A rodzisz naturalnie?
    Nie, będę miała cc w przyszłym tygodniu. Ze względu na dużą wagę synka i problemy z krzepliwoscia krwi

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro raz dziennie można dodać #żalpost, to jak nazwać post który jest przeciwieństwem? 🤔

Chciałabym tylko napisać, że aż mam łzy w oczach ze wzruszenia.
    Mój facet tak się przejął moim stanem , (zresztą wyglądam strasznie, wcale się nie dziwię) , że SPRZĄTA, czego nigdy nie robił- oprócz odkurzania i wnoszenia śmieci, normalnie umyl łazienkę, teraz kończy kuchnię, zostanie mu odkurzanie i mycie podłóg, ja obiecałam że zetre chociaż kurze .
    Ogólnie martwi się że zaraz urodze I jakiś ten tydzień trzeba przetrzymać. Wyrecza mnie ze wszystkim, robi zakupy, pranie, nawet w szpitalu wycieral mi nogi po prysznicu (!!)
    Nigdy bym się po nim tego nie spodziewała, nie jest typem ani romantyka- kwiaty to chyba z 1,5 roku temu dostałam ostatnio, i raczej nigdy o nic nie można się go doprosić żeby zrobił w domu - TAK TERAZ zmiana o 180 stopni.
    Jestem W szoku aż musiałam się pochwalić, Sory 🤭

sandrina22, KasiaP, Cabrera, sunshine03, nuśka91, silent, ammarylis, wiktoriaa, Aaga, meerici, Milanka, mia4444, moni05, Atyde, Goemi, Jupik, kalcia, aga_ni, przedszkolanka:), _nova, japonka, lena198808, kasia1518 lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania to jest #chwalpost, takie można co chwilę umieszczać ;)

Cabrera, nuśka91, sandrina22, ManiaM, moni05, kalcia, japonka lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Nie, będę miała cc w przyszłym tygodniu. Ze względu na dużą wagę synka i problemy z krzepliwoscia krwi
    Ja nam z kolei rok i 4 mies po cc i też trombofilie a lekarz czeka do 39 i 0 na cc a ja jestem przerażona że jeszcze 2 tyg. Mam przyjechać za każdym razem jakby mnie coś niepokoilo a niepokoi mnie to że z uwagi na wagę małej i nacisk na blizne główka ona mi pęknie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka to ciesz sie ze maz chce. Moj po porodzie powiedział ze nastepna bedzie adopcja :) my juz zamykamy warsztat

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Skoro raz dziennie można dodać #żalpost, to jak nazwać post który jest przeciwieństwem? 🤔

Chciałabym tylko napisać, że aż mam łzy w oczach ze wzruszenia.
    Mój facet tak się przejął moim stanem , (zresztą wyglądam strasznie, wcale się nie dziwię) , że SPRZĄTA, czego nigdy nie robił- oprócz odkurzania i wnoszenia śmieci, normalnie umyl łazienkę, teraz kończy kuchnię, zostanie mu odkurzanie i mycie podłóg, ja obiecałam że zetre chociaż kurze .
    Ogólnie martwi się że zaraz urodze I jakiś ten tydzień trzeba przetrzymać. Wyrecza mnie ze wszystkim, robi zakupy, pranie, nawet w szpitalu wycieral mi nogi po prysznicu (!!)
    Nigdy bym się po nim tego nie spodziewała, nie jest typem ani romantyka- kwiaty to chyba z 1,5 roku temu dostałam ostatnio, i raczej nigdy o nic nie można się go doprosić żeby zrobił w domu - TAK TERAZ zmiana o 180 stopni.
    Jestem W szoku aż musiałam się pochwalić, Sory 🤭
    A ja też pochwalę mojego bo id miesiąca mega się stara. Dzieckiem nega się zajmuje i co więcej zwraca na mnie uwagę i na to jak ja się czuję. Także 1,5 miesiąca przed terminem też czuję zmianę.

ammarylis, Aaga, moni05 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was tez tak pieknie slonko grzeje? Uwielbiam taki wrzesien :)

Co do smoczkow tez mamy aventa i lovi ale bedziemy juz w domu probowac. Mam jeszcze te z canpola specjalna juz ktoras z Was o niej wspominala harncos tam ale jest ogromna wiec poki co odpada. Tutaj jak mama nie ma pokarmu to sami daja mleczko I to jest ten Nan pro czy jakos tak. U nas Julka dostawala go tylko przez pierwsza dobe zanim rozhulalam laktacje.

Za to maja jakas oliwke po kapaniu ktora tak pieknie pachnie ze sie zakochalam, chyba z hipp musze to sprawdzic.I koniecznie kupic!!

Stokrotka daj znac co z maluszkiem, trzymam.kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

Kiniorek jak samopoczucie? Dajesz rade?

Szpitalna dieta spowodowala powrot do wagi z przed ciazy w niespelna 3 tygodnie. No I zmienilam.zdanie odnosnie szczepienia, dzis mala dostala dawke na zoltaczke i gruzlice w zasadzie jak sie okazalo wczesniej I tak by jej nie zaszczepili bo nie miala 2kg.

Kate jak Twoje malenstwa? Dalej nie znamy imion :)

Czytajac o Waszych wagach maluchow stwierdzam ze u nas sie juz cos wczesniej musialo dziac bo Julka w 34+4 miala tylko 2080 a u Was taka waga to w 32 tygodniu byla :/ dziwne ze lekarz nie zwrocil na to uwagi...

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania brawo on! Zawsze miło jest zostać zaskoczonym na plus 🙂 a teraz jak się przekonał, że ścierka nie parzy to może ten stan utrzyma się na stałe i jak się pojawi maleństwo będzie nadal tak się angażował w porządki.

Ja podkładu na łóżko nie zamierzam kłaść, skoro mam się nie nastawiać na to, że coś się samo ruszy.
    A butelki kupiłam 2 na wszelki wypadek. W internecie jest tyle skrajnych opinii. Więc skoro wychodzi na to, że nie ma takiej, którą każde dziecko zaakceptuje, pokierowałam się tym żeby były ładne 😅
    Może akurat się sprawdzą.

ManiaM lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga u mnie w Wielkopolsce piękne słońce. Pootwierałam wszystkie tarasy, narwałam malin i w końcu usiadłam po sobotnim sprzątaniu. Butelki miałam z Avent dwie te małe i dwie te większe, jeszcze jakąś Tommy Tippy dostałam i Medela od laktatora. Mój Wiki pił z każdej także chyba zależy od dziecka. A mleczko miałam Enfamil tzn. dokarmiałam jak żółtaczka wróciła w domu, albo jak musiałam wyjść.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina i dobrze zrobilas. Ja tez kupilam to co ladne czylu smoczki z aventu ze zwierzakami i butelki z canpol babis i nam sie z judka sprawdzily od razu. Albo moze to ja bylam tak nastawiona ze albo jesz w tej albi wcale hehe i teraz poprostu kupilam to samo dla Bartka :)

Oj dzis pioter nie ma lekkiego życia. Moja matka tez. Od rana juz postawiałam po katach. W myslach juz mordowalam 3 razy a rozwod biore co godzine hehe
    Chyba dzis pora na jakiegos fast fooda

sandrina22 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja nam z kolei rok i 4 mies po cc i też trombofilie a lekarz czeka do 39 i 0 na cc a ja jestem przerażona że jeszcze 2 tyg. Mam przyjechać za każdym razem jakby mnie coś niepokoilo a niepokoi mnie to że z uwagi na wagę małej i nacisk na blizne główka ona mi pęknie.
    Trombofilia czyli masz za wysoką krzepliwość i skłonność do zakrzepów? U mnie odwrotnie.. Za niska i możliwość krwotoku.. 39+0 to taki termin chyba optymalny. A w poprzedniej ciąży w którym tygodniu urodziłas? Nie ma możliwości żebyś się dogadała z lekarzem na 38+kilka dni?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra super ze maz sie w koncu zreflektowal, czyli miedzy Wami lepiej ! :)

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ