Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaP wrote:Cześć dziewczyny
@Konieczynka ja bym poprosiła książkęna maila [email protected]
A ja właśnie od fryzjera wróciłam. Jeszcze henna i będę gotowa
W ogóle mam takie pytanko. Kładziecie już podkłady na łóżko? Gdzie to się kładzie, na wierzch czy pod prześcieradło?
Miłego weekendu wszystkim -
Kookosowa wrote:Nie wiem co dzis jest ale mam jakas burze hormonow. Jestem taka zła ze irytuje mnie doslownie wszystko.kasia1518
-
Olliiii wrote:Ja juz od tygodnia kładę. Wsadzam pod prześcieradło na gumkę, bo wtedy się nie przesuwa
Konieczynka, dziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 14:17
-
nick nieaktualnyPrzybijam piątkę z bólem @, od rana byl tak mocny, jak na @ życia (a przy mojej endomendzie
bóle są naprawdę mocne). Plus młodego czuje dosłownie na pęcherzu/w kroczu. Jak stoję, to boje się, ze wypadnie (taki ucisk) 😉
A szyjki już ponoć nie mam (całkiem zgładzona) 🤔
Choć z moim szczęściem z tymi objawami jeszcze przenoszę ciąże 😉
Moni, widzę, ze Cię tu mniej...podejrzewam, ze Ci ciężko...pamiętaj, tu raz dziennie (a w uzasadnionych przypadkach częściej) można napisać #zalpostmoni05 lubi tę wiadomość
-
KasiaP wrote:Cześć dziewczyny
@Konieczynka ja bym poprosiła książkęna maila [email protected]
A ja właśnie od fryzjera wróciłam. Jeszcze henna i będę gotowa
W ogóle mam takie pytanko. Kładziecie już podkłady na łóżko? Gdzie to się kładzie, na wierzch czy pod prześcieradło?
Miłego weekendu wszystkim -
Skoro raz dziennie można dodać #żalpost, to jak nazwać post który jest przeciwieństwem? 🤔
Chciałabym tylko napisać, że aż mam łzy w oczach ze wzruszenia.
Mój facet tak się przejął moim stanem , (zresztą wyglądam strasznie, wcale się nie dziwię) , że SPRZĄTA, czego nigdy nie robił- oprócz odkurzania i wnoszenia śmieci, normalnie umyl łazienkę, teraz kończy kuchnię, zostanie mu odkurzanie i mycie podłóg, ja obiecałam że zetre chociaż kurze .
Ogólnie martwi się że zaraz urodze I jakiś ten tydzień trzeba przetrzymać. Wyrecza mnie ze wszystkim, robi zakupy, pranie, nawet w szpitalu wycieral mi nogi po prysznicu (!!)
Nigdy bym się po nim tego nie spodziewała, nie jest typem ani romantyka- kwiaty to chyba z 1,5 roku temu dostałam ostatnio, i raczej nigdy o nic nie można się go doprosić żeby zrobił w domu - TAK TERAZ zmiana o 180 stopni.
Jestem W szoku aż musiałam się pochwalić, Sory 🤭sandrina22, KasiaP, Cabrera, sunshine03, nuśka91, silent, ammarylis, wiktoriaa, Aaga, meerici, Milanka, mia4444, moni05, Atyde, Goemi, Jupik, kalcia, aga_ni, przedszkolanka:), _nova, japonka, lena198808, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
paulina2811 wrote:Nie, będę miała cc w przyszłym tygodniu. Ze względu na dużą wagę synka i problemy z krzepliwoscia krwi
-
ManiaM wrote:Skoro raz dziennie można dodać #żalpost, to jak nazwać post który jest przeciwieństwem? 🤔
Chciałabym tylko napisać, że aż mam łzy w oczach ze wzruszenia.
Mój facet tak się przejął moim stanem , (zresztą wyglądam strasznie, wcale się nie dziwię) , że SPRZĄTA, czego nigdy nie robił- oprócz odkurzania i wnoszenia śmieci, normalnie umyl łazienkę, teraz kończy kuchnię, zostanie mu odkurzanie i mycie podłóg, ja obiecałam że zetre chociaż kurze .
Ogólnie martwi się że zaraz urodze I jakiś ten tydzień trzeba przetrzymać. Wyrecza mnie ze wszystkim, robi zakupy, pranie, nawet w szpitalu wycieral mi nogi po prysznicu (!!)
Nigdy bym się po nim tego nie spodziewała, nie jest typem ani romantyka- kwiaty to chyba z 1,5 roku temu dostałam ostatnio, i raczej nigdy o nic nie można się go doprosić żeby zrobił w domu - TAK TERAZ zmiana o 180 stopni.
Jestem W szoku aż musiałam się pochwalić, Sory 🤭ammarylis, Aaga, moni05 lubią tę wiadomość
-
U Was tez tak pieknie slonko grzeje? Uwielbiam taki wrzesien
Co do smoczkow tez mamy aventa i lovi ale bedziemy juz w domu probowac. Mam jeszcze te z canpola specjalna juz ktoras z Was o niej wspominala harncos tam ale jest ogromna wiec poki co odpada. Tutaj jak mama nie ma pokarmu to sami daja mleczko I to jest ten Nan pro czy jakos tak. U nas Julka dostawala go tylko przez pierwsza dobe zanim rozhulalam laktacje.
Za to maja jakas oliwke po kapaniu ktora tak pieknie pachnie ze sie zakochalam, chyba z hipp musze to sprawdzic.I koniecznie kupic!!
Stokrotka daj znac co z maluszkiem, trzymam.kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
Kiniorek jak samopoczucie? Dajesz rade?
Szpitalna dieta spowodowala powrot do wagi z przed ciazy w niespelna 3 tygodnie. No I zmienilam.zdanie odnosnie szczepienia, dzis mala dostala dawke na zoltaczke i gruzlice w zasadzie jak sie okazalo wczesniej I tak by jej nie zaszczepili bo nie miala 2kg.
Kate jak Twoje malenstwa? Dalej nie znamy imion
Czytajac o Waszych wagach maluchow stwierdzam ze u nas sie juz cos wczesniej musialo dziac bo Julka w 34+4 miala tylko 2080 a u Was taka waga to w 32 tygodniu byladziwne ze lekarz nie zwrocil na to uwagi...
-
Mania brawo on! Zawsze miło jest zostać zaskoczonym na plus 🙂 a teraz jak się przekonał, że ścierka nie parzy to może ten stan utrzyma się na stałe i jak się pojawi maleństwo będzie nadal tak się angażował w porządki.
Ja podkładu na łóżko nie zamierzam kłaść, skoro mam się nie nastawiać na to, że coś się samo ruszy.
A butelki kupiłam 2 na wszelki wypadek. W internecie jest tyle skrajnych opinii. Więc skoro wychodzi na to, że nie ma takiej, którą każde dziecko zaakceptuje, pokierowałam się tym żeby były ładne 😅
Może akurat się sprawdzą.
ManiaM lubi tę wiadomość
-
Aaga u mnie w Wielkopolsce piękne słońce. Pootwierałam wszystkie tarasy, narwałam malin i w końcu usiadłam po sobotnim sprzątaniu. Butelki miałam z Avent dwie te małe i dwie te większe, jeszcze jakąś Tommy Tippy dostałam i Medela od laktatora. Mój Wiki pił z każdej także chyba zależy od dziecka. A mleczko miałam Enfamil tzn. dokarmiałam jak żółtaczka wróciła w domu, albo jak musiałam wyjść.
-
Sandrina i dobrze zrobilas. Ja tez kupilam to co ladne czylu smoczki z aventu ze zwierzakami i butelki z canpol babis i nam sie z judka sprawdzily od razu. Albo moze to ja bylam tak nastawiona ze albo jesz w tej albi wcale hehe i teraz poprostu kupilam to samo dla Bartka
Oj dzis pioter nie ma lekkiego życia. Moja matka tez. Od rana juz postawiałam po katach. W myslach juz mordowalam 3 razy a rozwod biore co godzine hehe
Chyba dzis pora na jakiegos fast foodasandrina22 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Sarrrra wrote:Ja nam z kolei rok i 4 mies po cc i też trombofilie a lekarz czeka do 39 i 0 na cc a ja jestem przerażona że jeszcze 2 tyg. Mam przyjechać za każdym razem jakby mnie coś niepokoilo a niepokoi mnie to że z uwagi na wagę małej i nacisk na blizne główka ona mi pęknie.Paulina