Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPola, jak mam Cię na linii
Kojarzysz, jakie badania wymagają na Polnej przy przyjęciu? Na stronie mają tylko GBS, antygen HBS i VDRL + grupa krwi.
Z krwi dziś wszystko zrobiłam, GBS pobrany.
W karcie ciąży mam wpisane wszystkie wirusówki i HIV z początku ciąży. I nie wiem, czy to powtarzać? -
Moja klientka (teraz koleżanka już) ma termin na 3.10 i niby ma nie donosic,non stop szpital w ciąży i napisała że czop odchodzi 🙈 magia pełni czy piątek 13?😂
A druga dzisiaj się dowiedziała że zamiast syna będzie córką 🙈
Emikey szkoda że ucichło..
Kiniorek niech decydują! Dobrze że sala fajna
Kalcia u mnie było jak u Ciebie i czuję powtorke-dwa dni skurczy i wyjdzie w terminie :p -
Pełnia działa... sypią się nagłe cięcia, sytuacje typu złe przepływy nagle etc... albo piątek 13... ja już sama jestem tym wszystkim okropnie przerażona.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Cabrera wrote:Pola, jak mam Cię na linii
Kojarzysz, jakie badania wymagają na Polnej przy przyjęciu? Na stronie mają tylko GBS, antygen HBS i VDRL + grupa krwi.
Z krwi dziś wszystko zrobiłam, GBS pobrany.
W karcie ciąży mam wpisane wszystkie wirusówki i HIV z początku ciąży. I nie wiem, czy to powtarzać?
Z tego co pamietam, bo bylam chyba 4 razy przyjmowana na porodowke, zawsze wolali grupe, gbs, wirusy, kila byly wpisane w karte ciazy.
I cos mi sie kojarzy, zeby miec w miare swieza morfologie i mocz ( tak do miesiaca), ale patrze teraz na stronie Polnej, nie ma tego. No ale to i tak sie robi co jakis czas, jak czegos bedzie brakowalo, to sobie zrobia, bez przesady.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 11:45
Cabrera lubi tę wiadomość
-
Czy tylko ja mam zapięte wszystko na tip top
jestem chyba szalona, ale lubię mieć wszystko przygotowane wcześniej, lecę z lista i mam spokój głowy, gdyby wyszło coś szybciej. Już dawno miałam spakowana torbę, z reszta wiecie, ze w 30 tc leżałam w szpitalu i torba się już przydała
ostatnio wszystko przepakowalam na gorze rzeczy na porodówkę, pojedyncze rzeczy w woreczki strunowe, żeby mężowi było łatwiej. Cała chata lśni, mam ciagle jazdę z praniem, żeby ich w razie w nie zostawić z pełnym koszem , ciagle pełna lodówka i robię zapasy suchej żywności oraz już zaczęłam mrozić obiady i weki . Córka za 2 tygodnie zaczyna basen z mężem, to tez już wszystko im kupiłam i przygotowałam. Obkupilam córkę ba jesień już: buty, kurtka, czapka, podkoszulki itd. Żeby w tym ferworze nowego członka rodziny nic jej nie zabrakło
no i ciagle sprzątam i sprzątam od tygodnia. W sensie takie generalne porządku- szafy, szafki w kuchni i wszystkie zakamarki
to chyba instynkt wicia gniazda zaawansowany
jeszcze tylko męża zaginie, żeby auto w środku sprzątnął porządnie, wczoraj byłam u ortodonty, paznokcie zrobione- mogę rodzic
przedszkolanka:), Milanka, Cabrera, ManiaM, mia4444, aga_ni, Kamilka lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
nick nieaktualny
-
Kalcia jesteś niesamowita, tez proboje zrobić cos w ten desen, ale z pozycji na kanapie, sprzątanie ogarnie się "samo". Mam nadzieje, ze mama na początku nas wyzywi, za nim pojedzie do domu
. Syna tez zaopatrzyłam na jesien.
Generalnie daje to duże uczucie spokoju.
EDIT
Brunetka nic nie zaszkodzi, nie stresuj się, ale pomysl, o jakims fajnym, nowoczesnym gabinecie stomatologicznym, zeba pewnie da się utratowac, nie szkoda Ci usuwac? moda jesteś, dla mnie ekstrakcja do ostateczność, ale tez będę miała po ciąży przeboje z jedna 8 która rosnie poziomo w kosci i niszczy 7, za która jakiś czas temu zaplacilam ponad tysiąc za leczenie kanalowe, potem jakies kt 3d y=tych zebow, prawie konsylium się zebralo, co z tym zrobić, na razie obserwujemy, ale pare razy miałam wrazenie,ze mam dyskomfort w tym miejscu, ostatnio na szczescoe cisza, ale będę musiala to wyjasnic po rozwiązaniu.
Na porodowke najlepiej wiziac cala teczke, ja poukladalam, wyniki, usg, posiewy, lista lekow stosowanych, tak latwiej idzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 12:02
-
kalcia wrote:Czy tylko ja mam zapięte wszystko na tip top
jestem chyba szalona, ale lubię mieć wszystko przygotowane wcześniej, lecę z lista i mam spokój głowy, gdyby wyszło coś szybciej. Już dawno miałam spakowana torbę, z reszta wiecie, ze w 30 tc leżałam w szpitalu i torba się już przydała
ostatnio wszystko przepakowalam na gorze rzeczy na porodówkę, pojedyncze rzeczy w woreczki strunowe, żeby mężowi było łatwiej. Cała chata lśni, mam ciagle jazdę z praniem, żeby ich w razie w nie zostawić z pełnym koszem , ciagle pełna lodówka i robię zapasy suchej żywności oraz już zaczęłam mrozić obiady i weki . Córka za 2 tygodnie zaczyna basen z mężem, to tez już wszystko im kupiłam i przygotowałam. Obkupilam córkę ba jesień już: buty, kurtka, czapka, podkoszulki itd. Żeby w tym ferworze nowego członka rodziny nic jej nie zabrakło
no i ciagle sprzątam i sprzątam od tygodnia. W sensie takie generalne porządku- szafy, szafki w kuchni i wszystkie zakamarki
to chyba instynkt wicia gniazda zaawansowany
jeszcze tylko męża zaginie, żeby auto w środku sprzątnął porządnie, wczoraj byłam u ortodonty, paznokcie zrobione- mogę rodzic
Wow! Podziwiam😸 -
Kalcia czuję,że się dogadamy😂
Torba spakowana,wszystko gotowe. Obiady pomroźone,lodówka pełna,ja paznokcie gotowe,henna w weekend jednak, u fryzjera byłam. Stopy piękne gładkie,sprzątam non stop by było czysto ;p na jesień mam prawie wszystko a dla Poli jutro jedziemy😂😂
Matka Polka 🙈🙈Milanka lubi tę wiadomość
-
Kalcia, no to pełen szacun 😀 ja z reguły też jestem taka ogarnięta, ale jakoś ta ciąża mnie rozleniwiła 😄 dla mnie największy problem to będą obiady. Ugotować nie ma nam kto, mąż zrobić zrobi ale trzeba stać obok i instruować. Będę musiała pomyśleć co można ewentualnie zrobić wczesniej i zamrozić.
-
Brunetka ja też miałam kanałowe w ciąży, trafiło mnie w 1 trymestrze i nie było opcji zostawić... Tylko przez to że bez RTG to trzeba było robić na raty i trochę na oko. Ale ząb tak bolał i była martwica że natychmiast trzeba było działać. Robiłam w Medicover, fakt że trochę wydałam ale mam z nim spokój już 2,5 roku.
-
nick nieaktualny
-
Brunetka, nie wyrywaj zęba. Jeżeli jest możliwość to lecz. Kasa - wiem i rozumiem, że może być problemem, ale lepiej z czegos innego zrezygnować.
Wyrwanie zęba wiąże się z tym, że będziesz miała "lukę" i automatycznie pozostałe żeby będą się wykrzywiac.pOla34 lubi tę wiadomość
-
Kalcia ja też mam wszystko przygotowane
dzisiaj tylko mąż mi okna umyje i mogę rodzic
Kiniorek cierpliwości życzę i żebyś dzisiaj już Rekina miała z drugiej strony brzuszkakalcia lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r.