X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jedynie co to mam wyprane i poprasowne koszule. Tyle. Torba gdzieś na strychu, muszę znaleźć. Dziś wizyta to może zacznę coś ogarniać

syy26iye928jhyb7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko tylko włożyć do torby ale jakoś nie mogę się zebrać. Swoją drogą latam do WC ciągle. Organizm się oczyszcza chyba. W sumie nie wiem z czego bo prawie nie jem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, jak mam Cię na linii :)

Kojarzysz, jakie badania wymagają na Polnej przy przyjęciu? Na stronie mają tylko GBS, antygen HBS i VDRL + grupa krwi.
    Z krwi dziś wszystko zrobiłam, GBS pobrany.

W karcie ciąży mam wpisane wszystkie wirusówki i HIV z początku ciąży. I nie wiem, czy to powtarzać?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja klientka (teraz koleżanka już) ma termin na 3.10 i niby ma nie donosic,non stop szpital w ciąży i napisała że czop odchodzi 🙈 magia pełni czy piątek 13?😂
    A druga dzisiaj się dowiedziała że zamiast syna będzie córką 🙈

Emikey szkoda że ucichło..
    Kiniorek niech decydują! Dobrze że sala fajna ;)
    Kalcia u mnie było jak u Ciebie i czuję powtorke-dwa dni skurczy i wyjdzie w terminie :p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja tez miałam nie donosic a juz 36 tydzien leci i cisza hehe :) widac ze bartek ma inne plany i gdzies co mowia lekarze hehe :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia działa... sypią się nagłe cięcia, sytuacje typu złe przepływy nagle etc... albo piątek 13... ja już sama jestem tym wszystkim okropnie przerażona.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Pola, jak mam Cię na linii :)

Kojarzysz, jakie badania wymagają na Polnej przy przyjęciu? Na stronie mają tylko GBS, antygen HBS i VDRL + grupa krwi.
    Z krwi dziś wszystko zrobiłam, GBS pobrany.

W karcie ciąży mam wpisane wszystkie wirusówki i HIV z początku ciąży. I nie wiem, czy to powtarzać?
    wiesz co, tez się ostatnio nad tym zastanawiałam, ale uważam, ze nie, ja mam jedene wirusy tuz sprzed ciąży, i drugi raz robilam chyba w czerwcu/ lipcu i tez nie zamierzam tego powtarzac.
    Z tego co pamietam, bo bylam chyba 4 razy przyjmowana na porodowke :P, zawsze wolali grupe, gbs, wirusy, kila byly wpisane w karte ciazy.
    I cos mi sie kojarzy, zeby miec w miare swieza morfologie i mocz ( tak do miesiaca), ale patrze teraz na stronie Polnej, nie ma tego. No ale to i tak sie robi co jakis czas, jak czegos bedzie brakowalo, to sobie zrobia, bez przesady ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 11:45

Cabrera lubi tę wiadomość

• kalcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja mam zapięte wszystko na tip top :D jestem chyba szalona, ale lubię mieć wszystko przygotowane wcześniej, lecę z lista i mam spokój głowy, gdyby wyszło coś szybciej. Już dawno miałam spakowana torbę, z reszta wiecie, ze w 30 tc leżałam w szpitalu i torba się już przydała :) ostatnio wszystko przepakowalam na gorze rzeczy na porodówkę, pojedyncze rzeczy w woreczki strunowe, żeby mężowi było łatwiej. Cała chata lśni, mam ciagle jazdę z praniem, żeby ich w razie w nie zostawić z pełnym koszem , ciagle pełna lodówka i robię zapasy suchej żywności oraz już zaczęłam mrozić obiady i weki . Córka za 2 tygodnie zaczyna basen z mężem, to tez już wszystko im kupiłam i przygotowałam. Obkupilam córkę ba jesień już: buty, kurtka, czapka, podkoszulki itd. Żeby w tym ferworze nowego członka rodziny nic jej nie zabrakło :) no i ciagle sprzątam i sprzątam od tygodnia. W sensie takie generalne porządku- szafy, szafki w kuchni i wszystkie zakamarki :) to chyba instynkt wicia gniazda zaawansowany :) jeszcze tylko męża zaginie, żeby auto w środku sprzątnął porządnie, wczoraj byłam u ortodonty, paznokcie zrobione- mogę rodzic :P

przedszkolanka:), Milanka, Cabrera, ManiaM, mia4444, aga_ni, Kamilka lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera nie wiem jak u was ale chyba w większości wymagają najświeższa morfologię i mocz- do miesiąca tak jak Pola mówi i ostatnie usg.

pOla34, Cabrera lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:21

mia4444 lubi tę wiadomość

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia jesteś niesamowita, tez proboje zrobić cos w ten desen, ale z pozycji na kanapie, sprzątanie ogarnie się "samo". Mam nadzieje, ze mama na początku nas wyzywi, za nim pojedzie do domu ;). Syna tez zaopatrzyłam na jesien.
    Generalnie daje to duże uczucie spokoju.

EDIT
    Brunetka nic nie zaszkodzi, nie stresuj się, ale pomysl, o jakims fajnym, nowoczesnym gabinecie stomatologicznym, zeba pewnie da się utratowac, nie szkoda Ci usuwac? moda jesteś, dla mnie ekstrakcja do ostateczność, ale tez będę miała po ciąży przeboje z jedna 8 która rosnie poziomo w kosci i niszczy 7, za która jakiś czas temu zaplacilam ponad tysiąc za leczenie kanalowe, potem jakies kt 3d y=tych zebow, prawie konsylium się zebralo, co z tym zrobić, na razie obserwujemy, ale pare razy miałam wrazenie,ze mam dyskomfort w tym miejscu, ostatnio na szczescoe cisza, ale będę musiala to wyjasnic po rozwiązaniu.

Na porodowke najlepiej wiziac cala teczke, ja poukladalam, wyniki, usg, posiewy, lista lekow stosowanych, tak latwiej idzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 12:02

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka bardziej niz zatruty zab moze zaszkodzic infekcja zeba.

Moni ale takie przygody u ciebie w szpitalu?? Ehh ten piątek. Imprezowe dzieci sie rodzą

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antybiotyk mi podpieli więc może może :)

pOla34, Kookosowa, Milanka, japonka, brunetka91, Cabrera, kasia1518, Dominika32, ManiaM, KasiaP, kalcia, mia4444, Jupik lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Czy tylko ja mam zapięte wszystko na tip top :D jestem chyba szalona, ale lubię mieć wszystko przygotowane wcześniej, lecę z lista i mam spokój głowy, gdyby wyszło coś szybciej. Już dawno miałam spakowana torbę, z reszta wiecie, ze w 30 tc leżałam w szpitalu i torba się już przydała :) ostatnio wszystko przepakowalam na gorze rzeczy na porodówkę, pojedyncze rzeczy w woreczki strunowe, żeby mężowi było łatwiej. Cała chata lśni, mam ciagle jazdę z praniem, żeby ich w razie w nie zostawić z pełnym koszem , ciagle pełna lodówka i robię zapasy suchej żywności oraz już zaczęłam mrozić obiady i weki . Córka za 2 tygodnie zaczyna basen z mężem, to tez już wszystko im kupiłam i przygotowałam. Obkupilam córkę ba jesień już: buty, kurtka, czapka, podkoszulki itd. Żeby w tym ferworze nowego członka rodziny nic jej nie zabrakło :) no i ciagle sprzątam i sprzątam od tygodnia. W sensie takie generalne porządku- szafy, szafki w kuchni i wszystkie zakamarki :) to chyba instynkt wicia gniazda zaawansowany :) jeszcze tylko męża zaginie, żeby auto w środku sprzątnął porządnie, wczoraj byłam u ortodonty, paznokcie zrobione- mogę rodzic :P

Wow! Podziwiam😸

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia czuję,że się dogadamy😂
    Torba spakowana,wszystko gotowe. Obiady pomroźone,lodówka pełna,ja paznokcie gotowe,henna w weekend jednak, u fryzjera byłam. Stopy piękne gładkie,sprzątam non stop by było czysto ;p na jesień mam prawie wszystko a dla Poli jutro jedziemy😂😂
    Matka Polka 🙈🙈

Milanka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, no to pełen szacun 😀 ja z reguły też jestem taka ogarnięta, ale jakoś ta ciąża mnie rozleniwiła 😄 dla mnie największy problem to będą obiady. Ugotować nie ma nam kto, mąż zrobić zrobi ale trzeba stać obok i instruować. Będę musiała pomyśleć co można ewentualnie zrobić wczesniej i zamrozić.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja też miałam kanałowe w ciąży, trafiło mnie w 1 trymestrze i nie było opcji zostawić... Tylko przez to że bez RTG to trzeba było robić na raty i trochę na oko. Ale ząb tak bolał i była martwica że natychmiast trzeba było działać. Robiłam w Medicover, fakt że trochę wydałam ale mam z nim spokój już 2,5 roku.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:22

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, nie wyrywaj zęba. Jeżeli jest możliwość to lecz. Kasa - wiem i rozumiem, że może być problemem, ale lepiej z czegos innego zrezygnować.

Wyrwanie zęba wiąże się z tym, że będziesz miała "lukę" i automatycznie pozostałe żeby będą się wykrzywiac.

pOla34 lubi tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia ja też mam wszystko przygotowane :) dzisiaj tylko mąż mi okna umyje i mogę rodzic :)

Kiniorek cierpliwości życzę i żebyś dzisiaj już Rekina miała z drugiej strony brzuszka :)

kalcia lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ