Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kkkaaarrr wrote:Na szkole rodzenia polozna mowila, ze moze sie tak stac, ze wody chlusna, ale tylko troche, bo potem glowka jak korek 'zatyka dziure' i dalej sie powoli sacza. Mi za 1 i 2 razem poszly tuz przed partymi jak juz lezalam na fotelu
Jak glowka robi korek a chcesz miec pewnosc ze napewno leca wody to polozna kazala polozyc sie na plecach uniesc pupe do gory i grawitacja zrobi swoje. Glowka lekko odkorkuje i wody poleca dalejkkkaaarrr lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
O widzę, że znowu się tu nocą zadziało, gratuluję nowym mamusiom i czekamy na Kiniorka aż dojdzie do siebie
u mnie 18 dni do donoszonej ciąży i 39 do końca, zaczyna to wyglądać trochę bardziej realnie... Chociaż żeby ten 37 skończyć. W tym tygodniu mam kilka ważnych wizyt i mam nadzieję dowiem się jak sytuacja z szyjką i wodami, ile waży mały i jak go szacują na koniec i na co się powinnam szykować w kwestii porodu. Tymczasem w tym tygodniu brzuch ciśnie na maksa, mały rusza się prawie non stop i mi go wysadza po obu stronach, bolą mnie pachwiny i krzyż - to chyba już ten etap że wygodnie nie będzie do końca
-
brunetka91 wrote:Ja mam nawet jakąś biała kroste na lewej ścianie gardła.. Nie wiem co to jest.. Nigdy nie miałam czegoś takiego.. O godz. 15:10 mam rodzinnego... 🙄
-
paulina2811 wrote:Czyli rzeczywiście może mają rację, że 38+0/38+1 to nie tak późno i można zaczekać kilka dni? Tłumacza, że chcą żeby Maluszek był dobrze rozwinięty (płucka)
Ja zaciskam jeszcze nogi i modlę się by dopiero w poniedziałek pojawic sie planowo w szpitalu.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
U mnie wrócił po urlopie jakiś tam główny lekarz prowadzący tutaj. Coś pomruczał i nic z tego nie wyniknęło generalnie. Mam tylko nadzieje, że będą wywoływać za tydzień ten poród...
miałam USG... mały 3114g, w połowie siatki raczej, ale w praktyce mysle, że więcej, bo główkę ma teraz prawie 34cm, a wiec tyle, co młoda przy urodzeniu. No wiec jest i będzie od niej większy. Pewnie ze 3,5 kg to on sobie teraz ma...
Ja dzisiaj #żalpost, bo mama mnie zdenerwowała, Alka pokłóciła się z koleżanką z klasy i niechętnie szła, oczywiście to moja wina bo od razu, że przenosiny to był zły pomysł widocznie i moja zła decyzja... jasne, bo dzieci się nie kłócą. Mi chodziło głównie o wychowawcę i to był dobry pomysł. No, ale poza tym po kilka razy dziennie mi mówi jak bardzo ona przeżywa sytuacje, jak jej zle beze mnie, że nie słucha przez to wszystko itd... po co ona mi to mówi? Mam już takiego dola, że mam ochotę się wypisać.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aguuula;2525 wrote:Moja lekarka powiedziała ze to bedzie idealny czas. Położna też mówiła że to dobry termin. A jeszcze lepiej byłoby jakby były juz skurcze, wtedy organizm jest jeszcze lepiej przygotowany.
Ja zaciskam jeszcze nogi i modlę się by dopiero w poniedziałek pojawic sie planowo w szpitalu.KasiaP lubi tę wiadomość
Paulina -
Cesarka super
Mały urodził się 9:13
Waga 3900
Mierzy 61cm
adella1, Kookosowa, sunshine03, paulina2811, Milanka, wiktoriaa, moni05, sandrina22, ManiaM, Kinga82, kasia1518, _nova, Konieczynka, nuśka91, KasiaP, silent, Zimri, brunetka91, Cabrera, Karooo93, lena198808, Spirit, przedszkolanka:), Atyde, kalcia, japonka, kkkaaarrr, Jupik, .Aleksandra., Goemi, ammarylis, eemmiilliiaa, Kotecki, emikey, mia4444, Neroli, Klaudia2016, Kaczorka, Kate_88, Aaga, pOla34 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Cesarka super
Mały urodził się 9:13
Waga 3900
Mierzy 61cmWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Gratulacje Kiniorek! 😊
Sporo się pomylili z tą wagą.
Zdrówka! 😘Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
paulina2811 wrote:Ja w niedziele mam się pojawić a poniedziałek cc, mam nadzieję, że obie dotrwamy
pierwotnie też miałabym cc w poniedziałek ale moja lekarka schodzi z dyżuru wiec przesuneła to na wtorek bo osobiście chce to zrobić.
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Kiniorek gratulacje! Duży bobas.
Moni , też jestem ciekawa wagi , obstawiam że też ok 3kg mi dziś powie na wizycie A dziś zaczynam 37 tydz .
Ciekawe jak moja szyjka i rozwarcie, już 5 dni po szpitalu A ja biorę tylko luteine, spazmoline i żelazo. A czuje się bez zmian. Na szczęście torby spakowane - muszę tylko dorzucić ciuchy dla małej.
Myślicie że w szpitalu wystarczy body na krótki rekaw i pajac?
-
Dziewczyny skoro z tego co widzę każda ma planowana cc nie wcześniej niż 38+0 to czemu jak rozmawiam z koleżankami to one mówią, że już od 36+0 chciały wywołać poród? Mi też się wydaje, że każdy tydzień jest ważny i nie bez powodu ciąża trwa 40 tygodni. A one rzeczywiście w 36 robily wszystko zeylby urodzićPaulina