X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Pytanie mam, czy oprócz tego amotaksu brała któraś inny antybiotyk? Pytam wg tego, że jakbym poszła dziś do lekarza to żebym wiedziała, że jest jeszcze jakiś inny oprócz tego, aby był bezpieczny w ciąży 🙂
    Brałam dumox na początku ciąży a w szpitalu jak dobrze pamiętam miałam amoksiklav albo na pewno coś na A

syy26iye928jhyb7.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka wrote:

Czy miała może któraś z Was wózek Riko Vario?
    Czy wózkowe materacyki z gąbki pierzecie w pralce?
    Co z wkładkami dla noworodków do fotelika? Też w pralce?
    Tylko na pokrowcu mam metkę, że w 30 stopniach (fotelik maxi cosi pebble plus).

Miśka, takiego wózka nie mam.

W pierwszym wozku mam pokrowiec na materacyk i tylko ten pokrowiec wypralam, materacyka nie (ale mam środek antybakteryjny do zabawek, więc zanim złożymy to popsikam). Dodatkowo pralam z wózka wszystko to co jest zdejmowane: tapicerka gondoli, budka, osłonka przed zimnem. Wszystko oprócz budki pralam w pralce w 40 stopniach. Budke mylam w wannie, bo ma w środku usztywnienia-stelaz. Stelaż wózka przetarty zwykłymi chusteczkami dla niemowląt, ale takimi mocno nasaczonymi.

Drugi wózek, uprany w pralce materacyk z gąbki i okrycie na nóżki. Budka i tapicerka ręcznie w wannie.

Fotelik - tapicerka, pasy, nakładki na pasy i wkładki dla maluszków uprane w pralce w 40 stopniach, Budka ma stelaz więc w wannie.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Pytanie mam, czy oprócz tego amotaksu brała któraś inny antybiotyk? Pytam wg tego, że jakbym poszła dziś do lekarza to żebym wiedziała, że jest jeszcze jakiś inny oprócz tego, aby był bezpieczny w ciąży 🙂
    Monural ale nie na przeziębienie brałam

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Ja brałam amoksiklav jak byłam w szpitalu z kamieniem na nerce, ogolnie jakies 2 tyg go przyjmowałam.

Gratuluję nowym mamuśkom!! 👏

Kinorek, kciuki zaciśnięte!

Ja się czuję jakoś dziwnie... dobrze od 2 dni. Ostatnio ból bioder po spaniu, w dzień ból dosłownie krocza. Przy wstawaniu po siedzeniu np musiałam przejsc parę kroków zgięta by sie rozchodzić. Nie mowiąc o przewracaniu sie z boku na bok w nocy. Ostatnio jest o niebo lepiej. Dziwne, a moze i dobrze...

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Hmmm, to jak u mnie nie będzie lepiej, a narazie nie widze to może też pójdę do rodzinnego po antybiotyk, bo tak na dłuższą metę nie dam rady.. ☹️

Dziewczyny nie szalejcie z tymi antybiotykami. One działają na bakterie a nie na wirusy. Przeziębienia tym nie wyleczycie. Jeśli nie ma anginy, zapalenia oskrzeli lub płuc, zapalenie ucha itd to antybiotyk nie pomoże.
    Amotaks, duomox, amoksiklav, taromentin, ramoclav, hiconcil, augmentin = wszystko to samo z amoksycyklina.
    W ciąży dopuszcza się dużo więcej innych ale to już trzeba zaufać lekarzowi. Pierwszy rzut to to co wymieniłam.
    Z tego jednak co piszecie to raczej przeziębienie. W każdym bądź razie osłuchać i zajrzeć w gardło nie zaszkodzi.

Właściwie i mnie coś gardło boli...

kalcia, pOla34 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja brałam amoksiklav jak byłam w szpitalu z kamieniem na nerce, ogolnie jakies 2 tyg go przyjmowałam.

Gratuluję nowym mamuśkom!! 👏

Kinorek, kciuki zaciśnięte!

Ja się czuję jakoś dziwnie... dobrze od 2 dni. Ostatnio ból bioder po spaniu, w dzień ból dosłownie krocza. Przy wstawaniu po siedzeniu np musiałam przejsc parę kroków zgięta by sie rozchodzić. Nie mowiąc o przewracaniu sie z boku na bok w nocy. Ostatnio jest o niebo lepiej. Dziwne, a moze i dobrze...
    Jak ostatnio narzekałam u mojego gina że czuje się jak stara baba, wszystko boli, kluje, ciągnie to mi powiedział że przed porodem się poprawi na lepsze, także wiesz

syy26iye928jhyb7.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Jak ostatnio narzekałam u mojego gina że czuje się jak stara baba, wszystko boli, kluje, ciągnie to mi powiedział że przed porodem się poprawi na lepsze, także wiesz
    Aha :) no w sumie to już ten etap. Czyli organizm daje szanse się jeszcze trochę 'podregenerować'.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:

Dzień dobry.
    To u mnie do porodu daleka droga w takim razie...
    Żeby nie narzekać...- dobrego dnia, udanych wizyt i szybkich porodów dziewczyny.

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

Kiniorek kciuki za dzisiejszy dzień!

Meerici gratuluję i dużo zdrówka dla Ciebie i Ignasia

Kkkkaarr piękny tort. Wysiłek się oplacil😊

Dołączam do przeziebionych.
    Wstałam z bólem gardła głowy i ogromnym katarem. I tak jak na gardło mam jakiś spray to na katar nie mam nic dla siebie.
    Żeby było ciekawiej nie tylko mnie rozkłada bo jak nigdy mąż i cory w tym samym stanie🥺
    To będzie ciężki dzien.

O północy obudził mnie bolesny skurcz. Zasnęłam i obudził mnie jeszcze 4. Chyba mnie już coś lapalo bo myślałam tylko nie teraz... Zasnęłam i śniło mi się że urodzilam🥰 uwielbiam takie sny

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici, gratulacje ❤️ Jak dojdziecie do siebie, to czekamy relacje i fotki 😊

Kiniorek ✊✊✊

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici gratulacje <3 ale już dużo bobasów mamy <3
    Kiniorek, teraz Ty! Kciuki ogromne!

Co do diety to ja nie będę się ograniczać! Już mi wystarczy cukrzycowej diety :D chociaż wczoraj zachęcona idealnymi cukrami od miesiąca zjadłam naleśniki z normalnej mąki i.... dalej mam cukrzycę :p
    Miłego dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 08:28

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek kciuki✊✊✊

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Sarrra to jesteśmy w takiej samej sytuacji,u mnie też bóle okresowe,caly dzień leżę i bije się z myślami czy jechać na ip... bo przecież nie dawno byłam i wszystko bylo ok
    Jestem pewna że jakby mnie tam znowu zobaczyli to zostalabym już do porodu A to jeszcze 12 dni do planowanej cesarki.
    Pojechalabym jakbym wiedziala że zrobią ja szybciej,a tak leżeć i brac magnez to ja mogę w domu
    Hej i co wyciszylas te bóle? Mnie po czterech spazmolinach przestało. Potem w noc bolało tak na 1 min i przechodziło.

Od pt do wczoraj nie miałam moich boli pachwin przy wstEaniu itd a teraz zaczęło się od nowa i doszedł ból krzyża..

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ja właśnie odstawilam dziecie do przedszkola i ruszam do szpitala na usg do tego dziada. I znowu mnie zamknie w szpitalu. Bo ten lekarz nic wiecej nie potrafi.
    Odebralam gbs z laboratorium. Bez zmian dodatni.

Kiniorek trzymam kciuki

Mi sie dzis snilo ze czekam na planowa cesarke. Zbudzilam sie w nocy zmeczona tym czekaniem.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie, mówią że psychika dużo robi, a ja z dniem wczorajszym definitywnie zamknęłam liste rzezy do zrobienia przed porodem. Oficjalnie ogłaszam pelna gotowość do rodzenia. Włączam zabiegi przyspieszajace i mam wielką nadzieję nie czekać już zbyt długo!

Kookosowa, sunshine03, moni05, KasiaP, Cabrera, wiktoriaa, kasia1518, Milanka, kalcia, przedszkolanka:), Aaga lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kiniorek pewnie już tuli Remika :D :D :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek kciuki zaciśnięte! Mój syn też rano obudził się przeziębiony, czyli norma po pobycie u teściów. Zawsze jak z nim tam nie jadę to wraca chory-tak się teście zajmują wnukiem. Jestem zła na siebie, że go tam z mężem puściłam, ale co mam powiedzieć jak chciał jechać? U mnie na bóle pachwin i nóg znów pomógł masaż łydek w wykonaniu męża. Chociaż na coś się raz przydał ten mój ślubny.... Dzisiaj chodzi mi się o wiele lepiej. A z tą dietą mamy karmiącej to spokojnie. Też jadłam wszystko tylko zaczynalam od łagodnych i w miarę bezpiecznych produktów, bo szczerze bo bigosach i smażonych mięsach sama się ciężko czuję więc stąd moje zdziwienie. Ale jeżeli ktoś tak lubi jeść i dziecku nie szkodzi to czemu nie?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek czekamy na wieści 😁

Ja na badaniach,poszłam do auta i mam kapcia!! Czekam właśnie na męża i jadę odebrać gbs..
    Wczoraj miałam mocniejsze skurcze całe 4 sztuki 😏

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja Ola/Laura w brzuchu😆
    https://zapodaj.net/406725b9042b2.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 09:23

Kinga82, sandrina22, KasiaP, Cabrera, moni05, sunshine03, kasia1518, nuśka91, Jupik, Karooo93, pOla34 lubią tę wiadomość

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Kiniorek kciuki
    Saarra wzielam nospe i cieply prysznic, jakoś udalo się przespać noc..
    Teraz leżę ale czuje że znowu powoli się zaczyna...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ