Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
brunetka91 wrote:Pytanie mam, czy oprócz tego amotaksu brała któraś inny antybiotyk? Pytam wg tego, że jakbym poszła dziś do lekarza to żebym wiedziała, że jest jeszcze jakiś inny oprócz tego, aby był bezpieczny w ciąży 🙂
-
miśka wrote:
Czy miała może któraś z Was wózek Riko Vario?
Czy wózkowe materacyki z gąbki pierzecie w pralce?
Co z wkładkami dla noworodków do fotelika? Też w pralce?
Tylko na pokrowcu mam metkę, że w 30 stopniach (fotelik maxi cosi pebble plus).
Miśka, takiego wózka nie mam.
W pierwszym wozku mam pokrowiec na materacyk i tylko ten pokrowiec wypralam, materacyka nie (ale mam środek antybakteryjny do zabawek, więc zanim złożymy to popsikam). Dodatkowo pralam z wózka wszystko to co jest zdejmowane: tapicerka gondoli, budka, osłonka przed zimnem. Wszystko oprócz budki pralam w pralce w 40 stopniach. Budke mylam w wannie, bo ma w środku usztywnienia-stelaz. Stelaż wózka przetarty zwykłymi chusteczkami dla niemowląt, ale takimi mocno nasaczonymi.
Drugi wózek, uprany w pralce materacyk z gąbki i okrycie na nóżki. Budka i tapicerka ręcznie w wannie.
Fotelik - tapicerka, pasy, nakładki na pasy i wkładki dla maluszków uprane w pralce w 40 stopniach, Budka ma stelaz więc w wannie. -
brunetka91 wrote:Pytanie mam, czy oprócz tego amotaksu brała któraś inny antybiotyk? Pytam wg tego, że jakbym poszła dziś do lekarza to żebym wiedziała, że jest jeszcze jakiś inny oprócz tego, aby był bezpieczny w ciąży 🙂2017 #1
2019 #2
-
brunetka91 wrote:Pytanie mam, czy oprócz tego amotaksu brała któraś inny antybiotyk? Pytam wg tego, że jakbym poszła dziś do lekarza to żebym wiedziała, że jest jeszcze jakiś inny oprócz tego, aby był bezpieczny w ciąży 🙂
Gratuluję nowym mamuśkom!! 👏
Kinorek, kciuki zaciśnięte!
Ja się czuję jakoś dziwnie... dobrze od 2 dni. Ostatnio ból bioder po spaniu, w dzień ból dosłownie krocza. Przy wstawaniu po siedzeniu np musiałam przejsc parę kroków zgięta by sie rozchodzić. Nie mowiąc o przewracaniu sie z boku na bok w nocy. Ostatnio jest o niebo lepiej. Dziwne, a moze i dobrze...Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
brunetka91 wrote:Hmmm, to jak u mnie nie będzie lepiej, a narazie nie widze to może też pójdę do rodzinnego po antybiotyk, bo tak na dłuższą metę nie dam rady.. ☹️
Dziewczyny nie szalejcie z tymi antybiotykami. One działają na bakterie a nie na wirusy. Przeziębienia tym nie wyleczycie. Jeśli nie ma anginy, zapalenia oskrzeli lub płuc, zapalenie ucha itd to antybiotyk nie pomoże.
Amotaks, duomox, amoksiklav, taromentin, ramoclav, hiconcil, augmentin = wszystko to samo z amoksycyklina.
W ciąży dopuszcza się dużo więcej innych ale to już trzeba zaufać lekarzowi. Pierwszy rzut to to co wymieniłam.
Z tego jednak co piszecie to raczej przeziębienie. W każdym bądź razie osłuchać i zajrzeć w gardło nie zaszkodzi.
Właściwie i mnie coś gardło boli...kalcia, pOla34 lubią tę wiadomość
-
Aguuula;2525 wrote:Ja brałam amoksiklav jak byłam w szpitalu z kamieniem na nerce, ogolnie jakies 2 tyg go przyjmowałam.
Gratuluję nowym mamuśkom!! 👏
Kinorek, kciuki zaciśnięte!
Ja się czuję jakoś dziwnie... dobrze od 2 dni. Ostatnio ból bioder po spaniu, w dzień ból dosłownie krocza. Przy wstawaniu po siedzeniu np musiałam przejsc parę kroków zgięta by sie rozchodzić. Nie mowiąc o przewracaniu sie z boku na bok w nocy. Ostatnio jest o niebo lepiej. Dziwne, a moze i dobrze... -
wiktoriaa wrote:Jak ostatnio narzekałam u mojego gina że czuje się jak stara baba, wszystko boli, kluje, ciągnie to mi powiedział że przed porodem się poprawi na lepsze, także wiesz
no w sumie to już ten etap. Czyli organizm daje szanse się jeszcze trochę 'podregenerować'.
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
wiktoriaa wrote:Jak ostatnio narzekałam u mojego gina że czuje się jak stara baba, wszystko boli, kluje, ciągnie to mi powiedział że przed porodem się poprawi na lepsze, także wiesz
Dzień dobry.
To u mnie do porodu daleka droga w takim razie...
Żeby nie narzekać...- dobrego dnia, udanych wizyt i szybkich porodów dziewczyny. -
Dzień dobry dziewczyny.
Kiniorek kciuki za dzisiejszy dzień!
Meerici gratuluję i dużo zdrówka dla Ciebie i Ignasia
Kkkkaarr piękny tort. Wysiłek się oplacil😊
Dołączam do przeziebionych.
Wstałam z bólem gardła głowy i ogromnym katarem. I tak jak na gardło mam jakiś spray to na katar nie mam nic dla siebie.
Żeby było ciekawiej nie tylko mnie rozkłada bo jak nigdy mąż i cory w tym samym stanie🥺
To będzie ciężki dzien.
O północy obudził mnie bolesny skurcz. Zasnęłam i obudził mnie jeszcze 4. Chyba mnie już coś lapalo bo myślałam tylko nie teraz... Zasnęłam i śniło mi się że urodzilam🥰 uwielbiam takie snykkkaaarrr lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
nick nieaktualny
-
Meerici gratulacje
ale już dużo bobasów mamy
Kiniorek, teraz Ty! Kciuki ogromne!
Co do diety to ja nie będę się ograniczać! Już mi wystarczy cukrzycowej dietychociaż wczoraj zachęcona idealnymi cukrami od miesiąca zjadłam naleśniki z normalnej mąki i.... dalej mam cukrzycę :p
Miłego dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 08:28
-
Dominika32 wrote:Sarrra to jesteśmy w takiej samej sytuacji,u mnie też bóle okresowe,caly dzień leżę i bije się z myślami czy jechać na ip... bo przecież nie dawno byłam i wszystko bylo ok
Jestem pewna że jakby mnie tam znowu zobaczyli to zostalabym już do porodu A to jeszcze 12 dni do planowanej cesarki.
Pojechalabym jakbym wiedziala że zrobią ja szybciej,a tak leżeć i brac magnez to ja mogę w domu
Od pt do wczoraj nie miałam moich boli pachwin przy wstEaniu itd a teraz zaczęło się od nowa i doszedł ból krzyża..
-
Dzien dobry:)
Ja właśnie odstawilam dziecie do przedszkola i ruszam do szpitala na usg do tego dziada. I znowu mnie zamknie w szpitalu. Bo ten lekarz nic wiecej nie potrafi.
Odebralam gbs z laboratorium. Bez zmian dodatni.
Kiniorek trzymam kciuki
Mi sie dzis snilo ze czekam na planowa cesarke. Zbudzilam sie w nocy zmeczona tym czekaniem.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Moje drogie, mówią że psychika dużo robi, a ja z dniem wczorajszym definitywnie zamknęłam liste rzezy do zrobienia przed porodem. Oficjalnie ogłaszam pelna gotowość do rodzenia. Włączam zabiegi przyspieszajace i mam wielką nadzieję nie czekać już zbyt długo!
Kookosowa, sunshine03, moni05, KasiaP, Cabrera, wiktoriaa, kasia1518, Milanka, kalcia, przedszkolanka:), Aaga lubią tę wiadomość
-
Kiniorek kciuki zaciśnięte! Mój syn też rano obudził się przeziębiony, czyli norma po pobycie u teściów. Zawsze jak z nim tam nie jadę to wraca chory-tak się teście zajmują wnukiem. Jestem zła na siebie, że go tam z mężem puściłam, ale co mam powiedzieć jak chciał jechać? U mnie na bóle pachwin i nóg znów pomógł masaż łydek w wykonaniu męża. Chociaż na coś się raz przydał ten mój ślubny.... Dzisiaj chodzi mi się o wiele lepiej. A z tą dietą mamy karmiącej to spokojnie. Też jadłam wszystko tylko zaczynalam od łagodnych i w miarę bezpiecznych produktów, bo szczerze bo bigosach i smażonych mięsach sama się ciężko czuję więc stąd moje zdziwienie. Ale jeżeli ktoś tak lubi jeść i dziecku nie szkodzi to czemu nie?
-
A to moja Ola/Laura w brzuchu😆
https://zapodaj.net/406725b9042b2.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 09:23
Kinga82, sandrina22, KasiaP, Cabrera, moni05, sunshine03, kasia1518, nuśka91, Jupik, Karooo93, pOla34 lubią tę wiadomość