X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek kciuki😘

U mnie podobnie jak u ammarylis ból łydek. I też mój K się na to przydaje, a dzisiaj to nawet nie pytał czy potrzeba wymasować tylko sam rano za nogę złapał 😍

Kokosowa ja wiem, że to nie śmieszne ale uwielbiam jak o tym dr mówisz "dziad" 😆 Może dzisiaj cię zaskoczy i się wykaże.

U mnie bez zmian że skurczami, czyli nadal okrąglutkie zero. Żadnych boli, napinania, twardnień. No nic się nie dzieje. Zaczynam się stresować, że naprawdę wywoływanie mnie nie ominie.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wstałam w nocy wogole spać nie mogę, za to ranek cały mogłabym przespać :)

Kookosowa powodzenia u lekarza - pseudonim roboczy - dziad :)

Kiniorek trzymam kciuki, ale pewnie już jesteś po :)

Brunetka jak ja z Jagódka byłam chora w ciąży to lekarz przepisał mi apap i rutinoscorbin ( nie pamiętam dawek) i do tego domowe sposoby. Po trzech dniach jak ręką odjal, a miałam też gorączkę do tego

Kkkaaarrr cudny tort, nie pamiętam czy już pisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 09:34

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka 30+, Meerici- dziewczyny dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków, gratulacje!!! :*

Aaga bardzo się cieszę że w końcu jesteście w domku :)

Kiniorek kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 09:37

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Kiniorek kciuki😘

U mnie podobnie jak u ammarylis ból łydek. I też mój K się na to przydaje, a dzisiaj to nawet nie pytał czy potrzeba wymasować tylko sam rano za nogę złapał 😍

Kokosowa ja wiem, że to nie śmieszne ale uwielbiam jak o tym dr mówisz "dziad" 😆 Może dzisiaj cię zaskoczy i się wykaże.

U mnie bez zmian że skurczami, czyli nadal okrąglutkie zero. Żadnych boli, napinania, twardnień. No nic się nie dzieje. Zaczynam się stresować, że naprawdę wywoływanie mnie nie ominie.

Hehe no i mnie zaskoczył bo stalam w rejestracji 20 minut zeby mnie odeslali pod gabinet i sie okazalo ze tego dziada dzis nie ma. Wiec maz zly ze parkometr wykupiony a ja szczęśliwa bo wracam do domu i moze bedzie w srode to wtedy pojade.
    I juz bartek ma zapowiedziane ze do srody ma wylazic

moni05, sunshine03, Milanka, aga_ni lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zmiana planów, miałam mieć cc w czwartek ale wg lekarzy 38+1 to trochę mało i będę miała w poniedziałek 38+5

Aguuula;2525, kasia1518 lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Właśnie przybijam piąteczki z moim dzidziusiem 😀 czuje, że wypycha jakieś kolanko albo łokieć w miejscu w którym go głaskam, na chwilę się chowa i znowu przychodzi w to samo miejsce, żeby go pogłaskać ❤️
    Ja ostatnio miałam tak samo :) a potem okazało się, że to nie nóżka a dupka :P

nuśka91 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, leżysz w szpitalu, czy tylko chodzisz na wizyty?

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulina, leżysz w szpitalu, czy tylko chodzisz na wizyty?
    Dziś miałam się położyć do szpitala ale zadzwonili, że po konsultacji z ordynatorem jednak przeloza na niedzielę i dziś tylko na ktg pojadę, jak się uda to i usg

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziś miałam się położyć do szpitala ale zadzwonili, że po konsultacji z ordynatorem jednak przeloza na niedzielę i dziś tylko na ktg pojadę, jak się uda to i usg

Ja, mam nadzieję, dziś będę wiedziała na kiedy nam się szykować.

Czy wynajmowalas sobie położna? Albo słyszałaś w jaki sposób można to zrobić w USK?

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:

Czy wynajmowalas sobie położna? Albo słyszałaś w jaki sposób można to zrobić w USK?
    Z tego co podpytywałam to nie można :/ też chętnie bym tak zrobiła, wiadomo inna opieka po cc.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:

Który masz tydzień teraz? Też cc będziesz miała? Też bym chciała wykupić położna ale jak rozmawiałam z dziewczynami to mówiły, że nie było możliwości. Mam nadzieję, że opieka będzie dobra. Bo powiem Ci, miałam do czynienia z opieką w szpitalu w Kolnie (między Łomża a Piszem), mały szpital a pielęgniarki i położne jak anioły. Lepiej niż w prywatnym szpitalu

• kalcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merici gratulacje! <3 teraz ja czekam na swojego Ignasia :) mężowi zażartowałam, ze już włączamy tryb intensywne wywoływanie i wziął sobie za punkt honoru :D haha rano odwiózł córkę do żłobka i wrócił do domu „wywoływać” :P

Kiniorek, na pewno jest już po- mam nadzieje, ze jakoś dajesz radę po cc, odpoczywaj ;)

KasiaP, przedszkolanka:), pOla34 lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    U mnie zmiana planów, miałam mieć cc w czwartek ale wg lekarzy 38+1 to trochę mało i będę miała w poniedziałek 38+5
    Ja we wtorek 24.09 i to bedzie u mnie wg inv 38+6 a wg om 39+2.

japonka lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja we wtorek 24.09 i to bedzie u mnie wg inv 38+6 a wg om 39+2.
    Czyli rzeczywiście może mają rację, że 38+0/38+1 to nie tak późno i można zaczekać kilka dni? Tłumacza, że chcą żeby Maluszek był dobrze rozwinięty (płucka)

• emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjadłam pół arbuza na noc. Najgorszy pomysł ever. Latalam do WC z 6 razy. I tak sobie za każdym razem myślałam czy bym poznała czy to wody nie pekly. Z Gaba mi przebijali. I jak zawsze myślałam że to chlusnie z litr to mój mąż mówi, że z Gaba to było tylko gdzieś z 100ml bo on widział jak przekuwali.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nuśka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka nie jestem zwolennikiem antybiotyków, ale po to idę do lekarza, żeby się dowiedzieć czy np nie mam anginy. Jest na prawdę kiepsko, gdybym miała teraz rodzić to chyba nie miałabym siły... Na 14:00 mam wizytę to się dowiem. Teraz mocno liczę, że jednak nie weźmie mnie rodzenie w tym tygodniu. Chyba, że będzie tak jak któraś z Was pisała - cudowne uzdrowienie przez poród 😉

Emikey nie to na pewno coś mniejszego było, bo taka malutka górka z wyczuwalną twardą kostką ☺️

Kiniorek czekamy na wieści ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:16

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja wczoraj zjadłam pół arbuza na noc. Najgorszy pomysł ever. Latalam do WC z 6 razy. I tak sobie za każdym razem myślałam czy bym poznała czy to wody nie pekly. Z Gaba mi przebijali. I jak zawsze myślałam że to chlusnie z litr to mój mąż mówi, że z Gaba to było tylko gdzieś z 100ml bo on widział jak przekuwali.

Oj no nie wiem czy tylko tyle tych wód 😅 przy pierwszym porodzie mi pod koniec chlusnelo to nie wiem ale przy drugim podczas ktg na izbie przyjęć i byłam cała przemoczona😂 ale z takich myśli to się ostatnio zastanawiałam czy będąc w wannie bym się zorientowała że wody poszly🤔 ale chyba tak. Coś mi świta przez mgle że po odejściu wód brzuch mi się pomniejszyl😏

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkole rodzenia polozna mowila, ze moze sie tak stac, ze wody chlusna, ale tylko troche, bo potem glowka jak korek 'zatyka dziure' i dalej sie powoli sacza. Mi za 1 i 2 razem poszly tuz przed partymi jak juz lezalam na fotelu

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey zauważysz na pewno. U mnie duzo nie polecialo ale to było niekontrolowane chlusniecie. Potem jeszcze w szpitalu leciały.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ